- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 12: Έναρξη Ισχύος

Η ισχύς του παρόντος, αρχίζει δώδεκα (12) μήνες, από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 12: Έναρξη Ισχύος"

#1 Σχόλιο Από ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΛΕΤΤΗΣ Στις 26 Αυγούστου 2015 @ 14:31

Παρακαλείσθε να διορθώσετε τη φράση ως εξής: «Η ισχύς του παρόντος, για τις μεν υπάρχουσες σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης που λειτουργούν με άδεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προκειμένου να πιστοποιούν ναυαγοσώστες θάλασσας και επιθυμούν να εναρμονιστούν με την παρούσα υπουργική απόφαση, αρχίζει έπειτα από δώδεκα (12) μήνες, ενώ για κάθε υπό ίδρυση σχολή η ισχύς αρχίζει με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

#2 Σχόλιο Από ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΧΑΤΖΗΠΑΣΧΑΛΗ Στις 26 Αυγούστου 2015 @ 19:17

Ιδιαίτερα αξιόλογο το γεγονός ότι θα τεθούν ισχυρές βάσεις σε αυτό τον κλάδο.
Η πρόβλεψη για την μεταβατική προσαρμογή των 12 μηνών, είναι απαραίτητη για τους επαγγελματίες του κλάδου, προκειμένου να έχουν χρονικά την ευκαιρία εναρμόνισης και προσαρμογής με τις απαιτήσεις της υπουργικής απόφασης.

#3 Σχόλιο Από Δρ Νικόλαος Τριπόδης Στις 27 Αυγούστου 2015 @ 06:43

Έπειτα από μελέτη του παρόντος σχεδίου υπουργικής απόφασης, εκφράζουμε την έντονη ικανοποίησή μας για την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας καθώς και του ΚΕΕΛΠΝΟ (στο στάδιο της υλοποίησής του). Το θέμα του πνιγμού και γενικότερα των ατυχημάτων στο νερό, αποτελεί μια προσβλητική τραγωδία που δεν αρμόζει σε μια ναυτική χώρα όπως η Ελλάδα. Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ύπαρξης τόσων ατυχημάτων μέσα και γύρω από το νερό. Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο, συγχαίρει και χαιρετίζει αυτή την προσπάθεια που είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο βασίζεται σε γνώσεις και εμπειρία του διεθνούς ναυαγοσωστικού γίγνεσθαι αλλά και που θα συμβάλλει στην σημαντική προστασία των πολιτών.
Ο Πρόεδρος
Δρ Νικόλαος Τριπόδης

#4 Σχόλιο Από Γιώργος Φιλιός Στις 27 Αυγούστου 2015 @ 10:38

Προς: Υπουργό Υγείας, Γ.Γραμ. Δημ. Υγείας, Πρόεδρο και Δ.ντή ΚΕΕΛΠΝΟ

Αγαπητοί κ.κ. Κουρουμπλή, Μπασκόζο, Παπαδημητρίου και Γιαννόπουλε

Εργάζομαι χρόνια στο χώρο της αναψυχής και της υδάτινης ασφάλειας. Ο χώρος της πρόληψης ατυχημάτων στο νερό δυστυχώς υποφέρει από ένα παρωχημένο για να μην πω ανύπαρκτο νομικό καθεστώς. Οι σχολές ναυαγοσωστικής καλούνται να βρουν λύση για την εκπαίδευση των ναυαγοσωστών που θα στελεχώσουν τις κολυμβητικές δεξαμενές, λίμνες και waterparks. Ενώ στο εξωτερικό οι οργανισμοί έχουν ενιαία διδακτέα ύλη, πιστοποιήσεις και προϋποθέσεις λειτουργίας, η Ελλάδα ήταν πάντα ο φτωχός συγγενής. Από ότι φαίνεται όμως αυτό συνέβαινε μέχρι σήμερα, γιατί έχω την ελπίδα ότι με την υπογραφή του παρόντος αυτό θα αλλάξει. Διάβασα με προσοχή τις διατάξεις του σχεδίου και εντυπωσιάστηκα. θέλω να συγχαρώ την υπηρεσία του υπουργείου υγείας, της γενικής γραμματείας δημόσιας υγείας, τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τους συντάκτες του. Το περιεχόμενό του δίνει ελπίδα σε πολύ κόσμο ότι το κράτος είναι παρών και αγωνίζεται για το καλύτερο.

Με εκτίμηση
Γιώργος Φιλιός
Εκπαιδευτής/Ιδιοκτήτης
Lesvos Scuba and Lifesaving Center

#5 Σχόλιο Από Αργύρης Τουμπέκης Στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 @ 19:40

Δεν γίνεται να ισχύσει νωρίτερα? υπάρχει νομικό θέμα?

#6 Σχόλιο Από Τσουχνικά Ελένη Στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 @ 12:06

Το Παρόν καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της διάσωσης για πισίνες, Waterpark και λίμνες.
Επίσης δείχνει ότι το υπουργείο κάνει εξαιρετικά σημαντική δουλεία ,δίνει λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα των πνιγμών, συμβάλλει στην προστασία των πολιτών και αξίζει να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια.