- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 25 – Ετήσια Δήλωση

  1. Ο εγγεγραμμένος στα μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου ιατρός υποχρεούται κάθε έτος και μέχρι τέλους Φεβρουαρίου, να υποβάλει στον Σύλλογο, του οποίου είναι μέλος, δήλωση, η οποία περιέχει τα εξής στοιχεία:

α) Όνομα, επώνυμο, όνομα πατρός, όνομα μητρός, τόπο γέννησης, ιθαγένεια, διεύθυνση κατοικίας και του ιατρείου και την ιατρική ειδικότητα που ασκεί νομίμως.

β) Βεβαίωση ότι αυτός ασκεί πράγματι το λειτούργημα του ιατρού διατηρώντας προσωπικό ιατρείο ή από κοινού με άλλον γιατρό, του οποίου πρέπει να αναφέρει το ονοματεπώνυμο, ή άλλο ιδιωτικό φορέα παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και αν παρέχει τις υπηρεσίες του σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με πάγια αντιμισθία ή κατ’ αποκοπήν ή ανά επίσκεψη, δηλώνοντας και το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία του φυσικού ή νομικού προσώπου, τη διεύθυνση αυτού και το ποσό της αντιμισθίας ή αμοιβής ανά επίσκεψη, όπως, επίσης, αν λαμβάνει κάποια σύνταξη, τον ασφαλιστικό φορέα και το ποσό αυτής.

γ) Βεβαίωση σε ποιους άλλους Ιατρικούς Συλλόγους παρέχει υπηρεσίες είτε Πρωτοβάθμιας είτε Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

δ) Βεβαίωση ότι ο δηλών δεν υπάγεται σε κάποιο από τα κωλύματα και ασυμβίβαστα του παρόντος.

  1. Η δήλωση είναι απαράδεκτη εφόσον δεν συνοδεύεται από απλό αντίγραφο της απόδειξης περί καταβολής της οφειλομένης στον Ιατρικό Σύλλογο ετήσιας εισφοράς.
  2. Ο ιατρός είναι υποχρεωμένος να ανακοινώνει προς τον Ιατρικό Σύλλογο οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων του εντός δέκα ημερών.
  3. Το Διοικητικό Συμβούλιο κάθε Ιατρικού Συλλόγου, με αιτιολογημένη απόφασή του, μπορεί να διαγράφει από το μητρώο του τους ιατρούς, οι οποίοι, παρά τις επανειλημμένες υπομνήσεις του Συλλόγου, δεν υπέβαλαν την κατά νόμο δήλωσή τους και την εισφορά τους. Επίσης μπορεί να προβαίνει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, εξωδικαστικές και δικαστικές, προκειμένου να εισπράξει και δικαστικώς τις εισφορές με τον εκάστοτε ισχύοντα νόμιμο τόκο υπερημερίας.
  4. Η δήλωση της παραγράφου 1 επισυνάπτεται στο μητρώο του Συλλόγου και καταχωρείται στον ατομικό φάκελο που τηρείται για κάθε γιατρό-μέλος του Συλλόγου.
  5. Σε αυτούς που υποβάλλουν εμπροθέσμως πλήρη δήλωση χορηγείται δελτίο ταυτότητας ιατρού, το οποίο ισχύει μέχρι τέλους Φεβρουαρίου του επομένου της έκδοσης έτους, καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο μπορεί να τους εξυπηρετεί στην άσκηση του λειτουργήματός τους. Το Δελτίο υπογράφεται από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του Συλλόγου και τον κάτοχο και σφραγίζεται με τη σφραγίδα του Ιατρικού Συλλόγου, ενώ η ισχύς του ανανεώνεται κάθε έτος.
  6. Σε περίπτωση απώλειας του Δελτίου, μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο του οικείου Ιατρικού Συλλόγου να επιτρέψει τη χορήγηση νέου δελτίου, που ισχύει μέχρι τέλους Φεβρουαρίου του επομένου της έκδοσης έτους.
  7. Η μη εμπρόθεσμη υποβολή δήλωσης, που να πληροί όλους τους όρους του παρόντος, καθώς και η υποβολή ανειλικρινούς δήλωσης, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, που τιμωρείται κατά τις κείμενες διατάξεις, εκτός αν αποδεικνύεται ότι για λόγους ανωτέρας βίας δεν κατέστη δυνατή η εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 25 – Ετήσια Δήλωση"

#1 Σχόλιο Από Εξαδάκτυλος Αθανάσιος-Τσάμης Δημήτρης Στις 25 Αυγούστου 2017 @ 11:14

Άρθρο 25 – Παράγραφος 4

Η διαγραφή από το μητρώο του ΙΣ να επιφέρει την άμεση ανάκληση της αδείας άσκησης επαγγέλματος από τον ΠΙΣ.

#2 Σχόλιο Από ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Στις 25 Αυγούστου 2017 @ 12:06

Άρθρο 25. Να διαγραφεί η φράση «και το ποσό της αντιμισθίας ή αμοιβής ανά επίσκεψη» από την παρ. 1β. Και τούτο γιατί δεν είναι αρμόδιοι οι ΙΣ να ελέγχουν το ποσό της αμοιβής του ιατρού στα πλαίσια της ελευθερίας των συμβάσεων.
Στην παρ. 3 του ίδιου άρθρου να τεθεί αντί των 10 ημερών «εντός ευλόγου χρόνου», γιατί το διάστημα των 10 ημερών είναι ασφυκτικό.