- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 12 – Διοικητικό Συμβούλιο – Συγκρότηση σε σώμα

Εντός οκτώ (8) ημερών από την κατά το προηγούμενο άρθρο εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πλειοψηφών εκλεγείς από το ψηφοδέλτιο που έλαβε τις περισσότερες ψήφους καλεί τους εκλεγέντες συμβούλους προς εκλογή Προέδρου, Α’ και Β’ Αντιπροέδρων, Γενικού Γραμματέα και Ταμία. Αυτοί εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία δια ψηφοδελτίων με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., στις δύο πρώτες συνεδριάσεις. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία, η εκλογή επαναλαμβάνεται σε τρίτη συνεδρίαση, στην οποία ο Πρόεδρος εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία μεταξύ των δύο πλειοψηφησάντων. Η ίδια διαδικασία εφαρμόζεται και για τις υπόλοιπες θέσεις.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 12 – Διοικητικό Συμβούλιο – Συγκρότηση σε σώμα"

#1 Σχόλιο Από ΧΑΡΗΣ Χ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ Στις 25 Αυγούστου 2017 @ 10:46

Τα μέλη Του Δ.Σ. δεν μπορεί να κατέχουν κυβερνητικές θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Εξαιρούνται οι θέσεις σε επιστημονικές εταιρείες. Μέγιστος χρόνος θητείας στο Δ.Σ. του Π.Ι.Σ οι τρεις (3) θητείες (12 έτη).

#2 Σχόλιο Από ΧΑΡΗΣ Χ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ Στις 25 Αυγούστου 2017 @ 10:47

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου δεν μπορεί να είναι συγχρόνως και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ή συνδικαλιστικού οργάνου ή να κατέχει κυβερνητικές θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Εξαιρούνται οι θέσεις σε επιστημονικές εταιρείες. Μέγιστος χρόνος θητείας στο αξίωμα του προέδρου δύο θητείες (8 έτη).

#3 Σχόλιο Από Ιατρικός Σύλλογος Πατρών Στις 25 Αυγούστου 2017 @ 12:43

Τροπ. εδαφίου σε: «Εντός οκτώ (8) ημερών από την κατά το προηγούμενο άρθρο, επικυρωμένη από το Υπουργείο Υγείας, εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ο πλειοψηφών εκλεγείς από το ψηφοδέλτιο που έλαβε τις περισσότερες ψήφους καλεί τους εκλεγέντες συμβούλους προς εκλογή Προέδρου, Α’ και Β’ Αντιπροέδρων, Γενικού Γραμματέα και Ταμία».