- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 01- Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

1. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σωματειακής μορφής, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το κεντρικό συντονιστικό όργανο και την εποπτεύουσα οργάνωση όλων των Ιατρικών Συλλόγων και των ιατρών της χώρας. Αποτελεί το ανώτατο θεσμικό, συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών και συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας για θέματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.
2. Ο Π.Ι.Σ. σκοπό έχει τη διαχείριση ζητημάτων υγείας στην επικράτεια. Ιδίως δε έχει ως σκοπούς:
α) Την εξασφάλιση καλής ιατρικής περίθαλψης του πληθυσμού και διαφύλαξη και προαγωγή της δημόσιας υγείας με διαρκή ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας μεταξύ των Ιατρικών Συλλόγων και τον αντίστοιχο συντονισμό των σκοπών και δραστηριοτήτων τους.
β) Την προστασία των εννόμων συμφερόντων όλων των ιατρών που είναι εγγεγραμμένοι στους Ιατρικούς Συλλόγους, μέλη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, και παροχή συμβουλών, ενημέρωσης και συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης σε σημαντικούς τομείς που αφορούν το γιατρό, τους χώρους υγειονομικής περίθαλψης αλλά και τον κοινωνικό βίο.
γ) Τη συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές και τα θεσμικά όργανα του κράτους για τον αριθμό εισακτέων στις ιατρικές σχολές, των μεταγραφών, την αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων και σπουδών στην αλλοδαπή, καθώς και τη διαμόρφωση προγραμμάτων σπουδών.
δ) Τη συνεργασία για τη θέσπιση μιας κατά το δυνατόν ενιαίας νομοθετικής ρύθμισης με προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ιατρών και τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος σε όλους τους τομείς.
ε) Τη διασφάλιση των επαγγελματικών εννόμων συμφερόντων των ιατρών σε όλους τους τομείς, με διεκδίκηση και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα διασφαλίζει την αξιοπρεπή επαγγελματική και επιστημονική άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος-επαγγέλματος σε κάθε ιδιωτική ή δημόσια σχέση εργασίας.
στ) Την εκπροσώπηση και υποστήριξη των θέσεων της ιατρικής κοινότητας σε ζητήματα ιατρικά και πολιτικής υγείας.
ζ) Την εξασφάλιση των προϋποθέσεων για τη δια βίου συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, καθώς και τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση.
η) Τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών.
θ) Την ανάπτυξη σχέσεων με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της ιατρικής επιστήμης και με Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους της αλλοδαπής.
ι) Τη σύνταξη και επεξεργασία ιδίως κωδίκων ιατρικής δεοντολογίας και άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.
ια) Τη ρύθμιση ζητημάτων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης καθώς και της αξιολόγησης με κριτήρια που καθορίζονται από τον Π.Ι.Σ., που αφορούν το περιεχόμενο, τη διάρκεια και τους σκοπούς της μετεκπαίδευσης και των ιατρικών ειδικοτήτων.
Μέσα για την πραγματοποίηση των ως άνω σκοπών είναι ιδίως:
α) Ο συντονισμός των επί γενικών θεμάτων ενεργειών των Ιατρικών Συλλόγων και η συνεργασία με αυτούς προς διευκόλυνση της κανονικής και νόμιμης λειτουργίας τους.
β) Η εποπτεία της τήρησης των κανόνων της ιατρικής δεοντολογίας και της προαγωγής των ηθικών και δεοντολογικών κανόνων του ιατρικού επαγγέλματος.
γ) Η προβολή θέσεων και απόψεων επί ζητημάτων που αφορούν στη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την εκπαίδευση, τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση των ιατρών και την ιατρική δεοντολογία.
δ) Η έκφραση γνώμης επί νομοσχεδίων, σχεδίων προεδρικών διαταγμάτων και κανονιστικών διατάξεων, σχετικών με την δημόσια υγεία ή το ιατρικό επάγγελμα.
ε) Η παρακολούθηση της ποιότητας παροχής περίθαλψης σε επίπεδο πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
στ) Η μελέτη υγειονομικών θεμάτων και οργάνωση επιστημονικών ιατρικών συνεδρίων με επιτροπές εμπειρογνωμόνων.
ζ) Η έκδοση περιοδικών δελτίων και η τήρηση διαδικτυακών ιστοσελίδων και ιστοτόπων με επιστημονικό ή συνδικαλιστικό περιεχόμενο προς πληρέστερη επιστημονική και επαγγελματική ενημέρωση των ιατρών και επικοινωνία με τους Ιατρικούς Συλλόγους.
η) Η εκπροσώπηση των ιατρών της χώρας ή η πρόταση εκπροσώπων σε όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, φορείς και οργανώσεις για την προάσπιση του ιατρικού επαγγέλματος, στους οποίους συμμετέχουν εκπρόσωποι ιατρών από κάθε χώρα, και ιδίως στον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο (WMA), τη Μόνιμη Επιτροπή των Ευρωπαίων Ιατρών (CPME) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών (UEMS/EACCME), καθώς και όλες τις άλλες διεθνείς οργανώσεις που θα κρίνει εκάστοτε το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ..
θ) Η πρόταση εκπροσώπων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
ι) Η συμμετοχή σε συμβούλια και επιτροπές υγείας που αφορούν ζητήματα ιατρών και δημόσιας υγείας.
ια) Ο ορισμός, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, επιστημονικών επιτροπών για επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν τους ιατρούς και ζητημάτων δημόσιας υγείας.
ιβ) Η συμμετοχή με εκπρόσωπο που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. στα Διοικητικά Συμβούλια του ΕΟΠΥΥ και όλων των ασφαλιστικών οργανισμών.
ιγ) Η χορήγηση των αδειών ή βεβαιώσεων, κατά περίπτωση, άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος.
ιδ) Η χορήγηση των αδειών ή βεβαιώσεων, κατά περίπτωση, χρησιμοποίησης τίτλου ειδικότητας.
ιε) Η εκπροσώπηση των ιατρών προς προάσπιση των εννόμων συμφερόντων τους ενώπιον των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων και κάθε αρχής της χώρας και της αλλοδαπής, ιδίως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για τον ίδιο λόγο εκπροσωπεί τα έννομα συμφέροντα των πολιτών ενώπιον κάθε αρμόδιου δικαστηρίου και αρχής όσον αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
ιστ) Η άσκηση εποπτείας και συντονισμού βάσει των σκοπών του ως ανώτατο επιστημονικό και συνδικαλιστικό όργανο επί όλων των Ιατρικών Συλλόγων, των ιατρικών εταιρειών και των επαγγελματικών ενώσεων των ειδικευμένων ιατρών, ιδίως αυτών που εκπροσωπούνται στην UEMS ή στέλνουν εκπρόσωπο ή εκπροσώπους στην UEMS μετά από έγκριση του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.
ιζ) Η άσκηση εποπτείας επί των ιατρικών συνεδρίων και εκδηλώσεων ή μαθημάτων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, καθώς και επί των συναφών δραστηριοτήτων Ιατρικών Συλλόγων, επιστημονικών εταιρειών και άλλων ιδιωτικών φορέων.
ιη) Η ίδρυση επιστημονικών επιτροπών για διάφορα ζητήματα υγείας ή που αφορούν τα έννομα συμφέροντα των ιατρών.
ιθ) Η ίδρυση Ινστιτούτων με σκοπό τη μελέτη ζητημάτων προαγωγής υγείας και συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.
3. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 01- Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος"

#1 Σχόλιο Από Αποστολιδης Ιωάννης Στις 8 Αυγούστου 2017 @ 14:35

ιγ) Η χορήγηση των αδειών ή βεβαιώσεων, κατά περίπτωση, άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος

Ποιός επιτέλους χορηγεί άδειες άσκησης επαγγέλματος σε αυτό το κράτος? Το πανεπιστήμιο? το κράτος? ή ενας σύλλογος?

Ο σύλλογος θα έπρεπε να πιστοποιεί αν θέλει τους επαγγελματίες του (π.χ για τις γνώσεις του-αν θέλει π.χ. με εξετάσεις κάθε 1-2 χρονια στην αρχή και μετα ανά 3).

Το κράτος θα πρέπει να χορηγεί άδειες σε όλους τους πτυχιούχους ιατρικών επαγγελμάτων μετά από κτήση πτυχίου ή/και εξετάσεις ή/και προυπηρεσία.

#2 Σχόλιο Από ΚΙΤΣΟΠΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Στις 21 Αυγούστου 2017 @ 12:41

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και αποτελεί Ένωση άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( των Ιατρικών Συλλόγων.
Είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο και η εποπτεύουσα αρχή των Ιατρικών Συλλόγων αλλά και το συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας για θέματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης.
Μέλη του ΠΙΣ είναι οι ιατρικοί σύλλογοι (ΝΠΔΔ) και όχι οι ιατροί και κατά συνέπεια δεν μπορεί να είναι εποπτεύουσα αρχή των ιατρών αλλά μόνο των Ιατρικών Συλλόγων
Ο ΠΙΣ δεν μπορεί να έχει σωματειακή μορφή γιατί αυτή απαιτεί ένωση προσώπων η περιουσίας και όχι ένωση νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ανεξάρτητα αν τα πρόσωπα αυτά , οι Ιατρικοί Σύλλογοι, είναι Νομικά πρόσωπα σωματειακής μορφής
Ο ΠΙΣ δεν μπορεί να ασκεί εποπτεία στις επαγγελματικές Ενώσεις των ειδικευμένων Ιατρών οι οποίες είναι ανεξάρτητα σωματεία, μη μέλη του ΠΙΣ , και δεν μπορεί να διορίζει τους εκπροσώπους των ενώσεων ειδικευμένων ιατρών στην UEMS της οποίας δεν είναι μέλος.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι ΝΠΔΔ σωματειακής μορφής και ως έχοντα ίδια νομική προσωπικότητα αλλά και συνταγματικά δικαιώματα δεν μπορεί να υποχρεώνονται να συμμορφώνονται στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ενός άλλου νομικού προσώπου του ΠΙΣ , παρά μόνο στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του ΠΙΣ στην οποία συμμετέχουν οι Προέδροι των Ιατρικών Συλλόγων .

#3 Σχόλιο Από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ Στις 24 Αυγούστου 2017 @ 09:41

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) να αποκτήσει αμιγώς συνδικαλιστική ιδιότητα απέναντι στην συνολική εκπροσώπηση του ιατρικού κλάδου απέναντι στο κράτος και να του αφαιρεθούν όλες οι άλλες αρμοδιότητες, πλην του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου.

#4 Σχόλιο Από Εξαδάκτυλος Αθανάσιος-Τσάμης Δημήτρης Στις 25 Αυγούστου 2017 @ 10:56

Άρθρο 1 – Παράγραφος 1:

Θεωρούμε ότι πρέπει να απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός σωματειακής μορφής και συνδικαλιστικό όργανο.

Άρθρο 1 – Παράγραφος 2γ:

Ο αριθμός των εισακτέων στις ιατρικές σχολές θα πρέπει να ορίζεται με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΙΣ.

Άρθρο 1 – Παράγραφος 2ε:

Η λέξη διεκδίκηση είναι περιττή.

#5 Σχόλιο Από ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Στις 25 Αυγούστου 2017 @ 11:49

Άρθρο 1: Ο ΠΙΣ αποτελεί το κεντρικό συντονιστικό όργανο όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αλλά όχι ευθέως των ιατρών της χώρας, οι οποίοι είναι μέλη των οικείων ΙΣ. Οι ιατροί θα πρέπει εξάλλου για το λόγο αυτό να εκπροσωπούνται στον ΠΙΣ με βάση την απλή αναλογική, κατά τα παραπάνω. (παρ.1). Θα πρέπει να τροποποιηθεί η περ. ιστ της παρ. 2 του άρθρου αυτού γιατί είναι αντίθετο στη φύση του ΠΙΣ η άσκηση εποπτείας επί όλων των Ιατρικών Συλλόγων, των ιατρικών εταιρειών και των επαγγελματικών ενώσεων των ειδικευμένων ιατρών, διατηρουμένης της αρμοδιότητάς του, του συντονισμού αυτών με αποφάσεις της ΓΣ του. Για τους ίδιους λόγους τα αυτά θα πρέπει να γίνουν δεκτά και όσον αφορά στην περίπτωση ιζ, του ιδίου άρθρου (εποπτεία συνεδρίων και εκδηλώσεων κλπ των ΙΣ). (παρ.2). Περαιτέρω τα Διοικητικά Συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, αλλά όχι του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι εκ της φύσης τους και εκ του νόμου νπδδ σωματειακής φύσης επιστημονικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι με δική τους περιουσία, οικονομική, διοικητική και διαχειριστική αυτονομία και αυτοτέλεια. (παρ. 3).

Οι παραπάνω επιμέρους διατάξεις προτείνεται να τροποποιηθούν ως ακολούθως: «1. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σωματειακής μορφής, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το κεντρικό συντονιστικό όργανο και την εποπτεύουσα οργάνωση όλων των Ιατρικών Συλλόγων. Αποτελεί το ανώτατο θεσμικό, συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών και συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας για θέματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. 2.Ο Π.Ι.Σ. σκοπό έχει τη διαχείριση ζητημάτων υγείας στην επικράτεια. Ιδίως δε έχει ως σκοπούς: α)…….. ιστ) Η άσκηση συντονισμού βάσει των σκοπών του ως ανώτατο επιστημονικό και συνδικαλιστικό όργανο επί όλων των Ιατρικών Συλλόγων. ιζ) Η ίδρυση επιστημονικών επιτροπών για διάφορα ζητήματα υγείας ή που αφορούν τα έννομα συμφέροντα των ιατρών. ιη) Η ίδρυση Ινστιτούτων με σκοπό τη μελέτη ζητημάτων προαγωγής υγείας και συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.
3.Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.»

#6 Σχόλιο Από Ιατρικός Σύλλογος Πατρών Στις 25 Αυγούστου 2017 @ 12:05

Η παράγραφος 1 προτείνεται: «Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου για την προάσπιση επαγγελματικών / εργασιακών, επιστημονικών δικαιωμάτων των μελών και θεσμικών ζητημάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το κεντρικό δευτεροβάθμιο συντονιστικό όργανο και την εποπτεύουσα οργάνωση όλων των Ιατρικών Συλλόγων, των οποίων μέλη είναι οι ιατροί της χώρας».

#7 Σχόλιο Από ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – JDN-Hellas Στις 25 Αυγούστου 2017 @ 12:13

☆Προτείνουμε τη χρήση του όρου «λειτούργημα» αντί του όρου «επάγγελμα» για την ιδιότητα του ιατρού – να αντικατασταθεί οπουδήποτε αναφέρεται στο κείμενο του Νομοσχεδίου.

☆Στους Σκοπούς, Παρ. γ) Προσθήκη: «…το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή,…»

☆Στους Σκοπούς, Παρ. ι) Προσθήκη: » …, καθώς και τη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα ευρωπαϊκών και διεθνών κωδίκων και διακηρύξεων ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας που εκδίδουν ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος (WMA, [1]) και η Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Ιατρών (CPME, [2]), των οποίων ο ΠΙΣ αποτελεί μέλος.»

Εκ μέρους του ΔΣ του JDN-Hellas,
Κωνσταντίνος Ροδίτης, Ειδικευόμενος Αγγειοχειρουργός, Πρόεδρος
Βασίλειος Βελισσάρης, Ειδικός Παθολόγος, Γραμματέας
[3]


JDN-Hellas – ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Το ΔΙ.Ν.Ι.Ε ή JDN-Hellas είναι ένα μη- κυβερνητικό, μη-κερδοσκοπικό Σωματείο Νέων Ιατρών, που ιδρύθηκε στην Αθήνα στις 28 Σεπτεμβρίου 2014 από 20 ιδρυτικά μέλη, όλοι τους Νέοι Ιατροί και αριθμεί σήμερα περί τα 55 μέλη. Η δομή του βασίζεται στο JDN/WMA,ιδρυθέν το 2011 στην Ουρουγουάη, υπό την εποπτεία του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, το οποίο εκπροσωπεί τους νέους ιατρούς παγκοσμίως. Βασικός σκοπός του Δικτύου είναι η δημιουργία ενός φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, τη συζήτηση θέσεων, την ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν σε θέματα ενδιαφέροντος για τους νέους ιατρούς, συμπεριλαμβανομένων: της δημόσιας υγείας της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, των ασφαλών συνθηκών εργασίας και της κινητικότητας των νέων ιατρών. Μέλη του Δικτύου είναι τα ιδρυτικά μέλη και δυνητικά όλοι οι νέοι ιατροί, απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων ή Πανεπιστημίων της αλλοδαπής που ζουν στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή, αρκεί να μην έχουν συμπληρώσει δεκαπέντε (15) έτη από την αποφοίτησή τους. Το JDN-Hellas εκπροσωπεί τα τελευταία 3 χρόνια τους Έλληνες νέους ιατρούς στην Ευρώπη (EJD) ως παρατηρητής, και στον Κόσμο (JDN-WMA) ως συνδεδεμένο μέλος (Αssociate Members). Συνεργάζεται με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιώς, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής – HelMSIC και άλλους τοπικούς και πανελλήνιους φορείς. Οι τομείς δράσης μας είναι οι εξής 5:

• Ιατρική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

• Ιατρική Ηθική και Δεοντολογία

• Κοινωνικο-ιατρικά Ζητήματα

• Δημόσια Υγεία και Προληπτική Ιατρική

• Διεθνής Εκπροσώπηση

Περισσότερα για εμάς μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας, jdnhellas.wix.com/jdnhellas

#8 Σχόλιο Από Ιατρικός Σύλλογος Πατρών Στις 25 Αυγούστου 2017 @ 12:15

Η περίπτωση ιζ της παρ. 2 του άρθρου 1 να διαμορφωθεί ως: «Ιζ) Η άσκηση εποπτείας επί των Πανελληνίων ιατρικών συνεδρίων και εκδηλώσεων ή μαθημάτων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, καθώς και επί των συναφών δραστηριοτήτων Ιατρικών Συλλόγων, επιστημονικών εταιρειών και άλλων ιδιωτικών φορέων».

#9 Σχόλιο Από Ιατρικός Σύλλογος Πατρών Στις 25 Αυγούστου 2017 @ 12:18

Η παράγραφος 3 του άρθρου 1 να διαμορφωθεί: «Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσής τους και της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου».