Άρθρο 10 – Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 12:57 | ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

    Απολυτα θετικες οι νομοθετικες ρυθμισεις που θα ακολουθησουν ωστε να υπαρχουν κανονιστικα οργανα σχετικα με τα προαναφερομενα επαγγελματα οπως ισχυουν σε ολα τα ευρωπαικα κρατη σχεδον, ακολουθωντας την ευρωπαικη νομοθεσια και ενισχυοντας τις εθνικες νομοθεσιες.Οι νομοθετικες ρυθμισεις θα πρεπει να συμπεριλαβουν και τον τροπο εφαρμογης της ευρωπαικης νομοθεσιας οπως πχ στην περιπτωση του μαιευτικου επαγγελματος στην Ελλαδα(οροι και προυποθεσεις εφαρμογης της οδηγιας 36/2005 στον ιδιωτικο τομεα των μαιευτικων υπηρεσιων).
    Το αρθρο 07 αποκαθιστα μια αδικια χρονων ,δινοντας την δυνατοτητα σε εναν δραστηριο , αναγνωρισμενο για την προσφορα του και επιστημονικα τεκμηριωμενο κλαδο εδω και δεκαετιες,οπως αυτος των μαιων-μαιευτων ,να συμμετεχει στην καλυψη θεσεων προισταμενων τομεων και διευθυνσεων της νοσηλευτικης υπηρεσιας εφοσον προκειται για διοικητικες θεσεις, συνεισφεροντας με τις γνωσεις και την εμπειρεια του.

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 16:06 | Βσιλειος Γκουλιαβερας

    ΑΡΘΡΟ 1 Η δημιουργία περιφερειακών τμημάτων ανά περιφερειακή ενότητα μόνο επιζήμια είναι για την Ε.Ν.Ε.,η οποία είναι αυτοχρηματοδοτούμενη που σε συνδυασμό με την μείωση της συνδρομής στα 20ε θα έχει σαν αποτέλεσμα να ην μπορεί να λειτουργήσει. Απορώ πως το υπουργείο προβαίνει σε αυτές τις πρακτικές την περίοδο των μνημονίων-παντού περικοπές αλλά όχι σε ένα αυτοχρηματοδοτούμενο ν.π.δ.δ. το οποίο μπορεί μόνο του να λύσει τα οικονομικά του. Στην ένωση νοσηλευτών Ελλάδας πρέπει να είναι μέλη μόνο νοσηλευτές. Νοσηλευτές σύμφωνα με την νομοθεσία είναι οι τ.ε. και π.ε νοσηλευτές Ο Ε.Σ.Α.Ν. είναι διορισμένος και είναι απαράδεκτο να υπάρχει η σύμφωνοι γνώμη του. ΑΡΘΡΟ2.Έχει σαν σκοπό να δημιουργηθούν κομματικοί μηχανισμοί και να υπάρχει διχόνοια και όχι ενότητα.ΑΡΘΡΟ3.Είναι απαράδεκτο να μπαίνει πλαφόν στις θητείες, την στιγμή που δεν ισχύει σε άλλα ν.π.δ.δ και στους βουλευτές .ΑΡΘΡΟ5.Πως γίνεται να ιδρύονται αυτόματα 74 περιφερειακά και μετά την ίδρυση να δίνεται η δυνατότητα συγχώνευσης. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΠΟ.ΑΡΘΡΟ6.Σε έναν κλάδο επιστημονικό δεν δύναται να μπαίνουν βοηθοί υπονομεύουν τον κλάδο. Κανένας επιστήμονας δεν έγινε τελειώνοντας το λύκειο η κάποιο ι.ε.κ. Απαξιώνετε η δια βίου μάθηση και εκπαίδευση και η αρστεία.ΑΡΘΡΟ7 ΟΙ ΜΑΙΕΣ αποτελούν άλλοι ειδικότητα ,είναι άτυπο.ΑΡΘΡΟ10.Η ίσχυς του νόμου πριν τις είδη προκηρυγμένες εκλογές σηματοδοτεί άμεση εμπλοκή του υπουργείου στα εσωτερικά ενός ν.π.δ.δ. το οποίο έχει καταστατικό βάσει νόμου.ΑΡΘΡΟ8 ΤΟ 20Ε αδικεί τους συνεπείς νοσηλευτές και επιβραβεύει τους άλλους (με νόμο) και φυσικά για να έχουν το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές-ψηφοθηρία-Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΙΒΕΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.
    ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  • 27 Σεπτεμβρίου 2017, 23:28 | Θανασά Γεωργία

    Δεν θεωρώ ότι η μετάθεση των εκλογών κατά μερικούς μήνες αφορά αντιδημοκρατικό μέσο. Ας κάνουν υπομονή οι επιθυμούντες την εκλογή και ας εργασθούν εντατικά για την μελλοντική συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες. Μάλλον αντιδημοκρατικό ήταν μέχρι τώρα να γίνονται εκλογές με τη συμμετοχή μόνο 2-3000 νοσηλευτών στο σύνολο των 40.000.

  • 26 Σεπτεμβρίου 2017, 10:09 | Ιωάννης Χρυσοχοϊδης

    Διαφωνώ με τη χρονική διάρκεια εφαρμογής του νόμου. Θεωρώ ότι τόσο σημαντικές(!) και απαραίτητες(!) αλλαγές για τη χώρα μας, θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν ΑΜΕΣΑ, ε μην προλάβουν και γίνουν εκλογές και εκλεγούν κάποιοι με δημοκρατικές διαδικασίες που μάλλον δεν αρέσουν σε κάποιους άλλους (άραγε ποιους;;;;;;;;;)… Προτίθεμαι όμως να περιμένω μιας και επαναλαμβάνω πως οι αλλαγές αυτές προάγουν(;) την Υγεία αλλά και τη χώρα μας γενικότερα.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 14:15 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 06 ΤΗ ΣΎΣΤΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ ΜΑΙΩΝ-ΜΑΙΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 07 ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ, ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ ΜΑΙΩΝ-ΜΑΙΕΥΤΩΝ
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Ο8 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΝΝΕ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ

  • 23 Σεπτεμβρίου 2017, 19:45 | ΦΡΟΣΥΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

    ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΠΑΓΙΟ ΑΊΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΏΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΚΛΑΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΡΙΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ. ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΩΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΛΥΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΒΕΛΠΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΕΔΑΙΥΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.

  • 22 Σεπτεμβρίου 2017, 12:36 | Αντωνης Αρμενοπουλος

    Απολυτα θετικες οι αλλαγες που προωθει το Υπουργειο τοσο για την ΕΝΕ (που παυει να ειναι μαγαζακι γωνια ) και γινεται επιμελητηριο που εποπτευει ολους οσους ασκουν νοσηλευτικη στην ΕΛΛΑΔΑ! Απολυτα Θετικη εξελιξη η Δημιουργια Ενιαιου Νοσηλευτικου Κλαδου απαρτιζομενου απο ολες τις εκπαιδευτικες βαθμιδες της νοσηλευτικης στην Ελλαδα και τους μαιευτες ισως 8α επρεπε να ενσωματω8ουν και οι επισκεπτες που ασκουν την λεγομενη κοινοτικη νοσηλευτικη!!!