Άρθρο 09 – Καταργούμενες διατάξεις

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος καταργούνται:
1. οι παρ. 1 και 5 του άρθρου 6 του ν. 3252/ 2004,
2. η παρ. 9 του άρθρου 10 του ν. 3252/ 2004,
3. οι παρ. 6 και 7 καθώς και το δεύτερο εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 17 του ν. 3252/ 2004,
4. οι παρ. 7, 13,16, 17,18 και 19 του άρθρου 25 του Ν. 4272/14 καταργούνται.

 • 2 Οκτωβρίου 2017, 11:15 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ Μ.

  Συμφωνώ με την αναστασία ότι και σε άλλα επαγγέλματα όπως λογιστές με 2,5 χρονια μεταδευτεροβάθμιων σπουδών (χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η διαδικασία πιστοποίησης στα ΙΕΚ με αδίδακτη ύλη τουλάχιστον κατα ποσοστό 55%, που σημαίνει ενα χρόνο τουλάχιστον διάβασμα. Το δε πτυχίο ΙΕΚ ειναι πιστοποιημένος τίτλος με αδιάβλητες εξετάσεις!!! Αρα με 3,5 χρόνια σπουδες σε ΙΕΚ παραμένεις βοηθός!!!! Στην αντίπερα οχθη Κατεε, Κατε, ΤΕΙ 1,5-2 ετη σπουδών θεωρούνται ΠΕ, κολλεγια με 3ετη θεωρουνται ΠΕ , ΤΕΕ Β κύκλου με πρακτική μονο μετα το λύκειο ισοβαθμίζουνε με 3,5 χρόνια ΙΕΚ. Ενα ΜΠΑΧΑΛΟ!!!!
  Βαλτε τάξη οχι μονο στην νοσηλευτική αλλα σε ολα τα επαγγέλματα. Τα επαγγελματικά δικαιώματα ερχονται προίκα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ μόνο. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ!!!!
  ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

 • 2 Οκτωβρίου 2017, 08:33 | ανεξαρτητος συγγραφέας

  Μια δημοσιευση που είδα μου θυμίζει αυτά που ακουώ 23 χρόνια για μία περίπτωση για τα περι πτυχίων….Τα πτυχία λογιστικής των Ινστιτουτων επαγγελματικής κατάρτισης με χρόνο φοίτησης…..3,5 χρόνια (2,5 χρονια +1 πιστοποιηση) θεωρούνται βοηθοί!!!! ΔΕ , τι μας λένε οι πτυχιούχοι πανεπιστημίων, εξειδικευεσαι μεσα απο σχολή εξειδίκευσης 3,5 ολοκληρα χρονια (τα παλια κατεε τει ησαν 2ετη) και θεωρείσαι πάλι ΔΕ γιατι δεν έχει μεσον στο υπουργείο!!!!
  Ευγε στον υπουργό αν και ειμαστε αντιθετοι ιδεολογικά, αν γινεται αναβάθμιση των νοσηλευτών ΔΕ . Θεωρώ ότι κάποιος ο οποίος εξασκέι ενα επάγγελμα 10 χρονια εχει τα ίδια προσοντα με εναν νοσηλευτη ΠΕ ή ΤΕ.
  Αν τα σωματεία των πανεπιστμίων και των ΤΕΙ δεν δρουσαν συντεχνιακά αυτα τα «καρκινωματα» στα κλειστά επαγγέλματα θα είχαν φέρει την χώρα σε πολυ καλύτερο σημείο απο αυτο που είμαστε. Τελευταίοι των τελευταίων!!!
  Και στραβά αρμενίζουμε και τίποτα να μην αλλάξει..το γνωμικό των συντεχνιών!

 • 2 Οκτωβρίου 2017, 07:42 | Δημητρης

  Επειδη εχει δημιουργηθει θορυβο ς σε πολλά νοσοκομέια σχετικά με τη νοσηλευτική επιτροπή που νομοθετηθηκε με τον 2071/92 κι ουδεποτε λειτουργησε, θεωρω πως σημερα πλάον δεν εχεοι ιδιαίτερο νόημα η υπαρξη της και πρεπει να καταργηθει. Ίσως με κάποια αλλη μορφη στο μελλον να ειναι χρησιμη. Όμως σημερα δημιουργεί προβλήματα

 • 30 Σεπτεμβρίου 2017, 20:57 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ

  λάθος «έκφρασης» η διασπορά των τμημάτων ανά περιφερειακή ενότητα ή άγνοια του όρου?

 • 29 Σεπτεμβρίου 2017, 11:57 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΣΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΦΤΑΝΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ . ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ. ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝΤΕ.

 • Ενόψει της κατάργησης της παραγράφου 13 του άρθρου 25 του Νόμου 4272/2014, υπογραμμίζεται, ότι ο αριθμός των Αντιπροσώπων που πρόκειται να εκλεγούν δεν μπορεί να προσδιοριστεί προ των εκλογών, αφού τελεί σε συνάρτηση με τον συνολικό αριθμό των ψηφισάντων, ο οποίος προφανώς και προκύπτει μετά τις εκλογές. Ως εκ τούτου η κατάργηση της συγκεκριμένης παραγράφου είναι εσφαλμένη και δημιουργεί νοηματικό κενό.

 • Με την παράγραφο 19 του άρθρου 25 του Νόμου 4272/2014 δόθηκε λύση στο πρακτικό ζήτημα της είσπραξης των προστίμων που επιβάλλουν ως ποινή τα πειθαρχικά όργανα της ΕΝΕ. Η κατάργησή της, που επιφέρει αδυναμία είσπραξης των εν λόγω προστίμων, δημιουργεί ανυπέρβλητο πρόβλημα, ενώ δεν γίνεται αντιληπτό ποιον σκοπό εξυπηρετεί.

 • 28 Σεπτεμβρίου 2017, 18:06 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  Συμφωνώ απόλυτα με την Έλενα. Θεωρώ απαράδεκτο το νομοσχέδιο….

 • 26 Σεπτεμβρίου 2017, 08:11 | Γιωτα

  Κύριε υπουργέ θεωρώ απαράδεκτο την εξομοίωση των πτυχίων μας καθώς υπάρχουν τεράστιες μαθησιακές διάφορες στη κατηγορία εκπαίδευσης. …δεν είναι δυνατό να μπούμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι,είναι άδικο και αντιδεοντολογικο. …Οι νοσηλευτες αποτελούν τα θεμέλια του συστήματος υγείας και έχουν τεράστια δύναμη…μπορούν να κάνουν να δουλέψει το σύστημα σωστά αλλά και όχι μετά από τέτοιες κινήσεις

 • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 21:21 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  Η φοιτηση στην Γερμανία των φροντιστων ειναι 1 ετος οπως και στην Γαλλία και δεν ασκουν καμια νοσηλευτικη πράξη.Εδω με 2,5 χρόνια μεταλυκιακων σπουδων και προγραμμα που περιλαμβανει πληρης νοσηλευτικες πραξεις ειναι απαραδεκτο να μην αναγνωριζεται το εργο των ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.Στην Γερμανία οι νοσηλευτες ειναι αποφοιτοι 3ετους σπουδων.ΠΡΑΞΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ .ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ..

 • 23 Σεπτεμβρίου 2017, 09:43 | ΕΛΕΝΑ

  ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΝΙΑΙΟ ΚΛΑΔΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ….ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ…ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

 • 23 Σεπτεμβρίου 2017, 09:49 | ΕΛΕΝΑ

  ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ?…ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΛΑΔΟ..ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ