Άρθρο 06 – Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ

Το άρθρο 102 του ν.2071/1992 (Α’ 123) αντικαθίσταται ως εξής:
«Συστήνεται Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ που περιλαμβάνει τις κατηγορίες ΠΕ νοσηλευτικής, ΤΕ νοσηλευτικής, ΤΕ μαιών- μαιευτών και ΔΕ νοσηλευτικής.»

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 20:28 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΜΑ .Αμεση ενταξη στον ενιαιο κλάδο των β.Νοσηλευτων ως ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕ, αλλα με την δέσμευση του υπουργειου υγειας και του παιδειας για συμπληρωματικη εκπαιδευση με οτι οπως οριζει η ΕΥΡΩΠΑΙΗ οδηγια βάση της οποίας έχει κατατεθεί και σχετική πρόταση απο τον ΣΥΝΔΕ Με την ένταξή μας στον κλαδο Νοσηλευτικης ως ΔΕ Νοσηλευτες με αυτοματη εγγραφη στο επιμελητηριο.Δεν ειναι δυνατον να ζητουν ισοτιμιση τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ που στο ΤΕΙ Νοσηλευτικης μπαίνεις με 12000 μορια και στοΑΕΙ με 16000 μορια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.Δεν ζητάμε ισοπέδωση αλλα αποκατασταση της αδικιας ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΕΧΕΤΕ 14.000 ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 20:29 | Μαρία Δημητροπούλου

    Συμφωνω με το νομοσχεδιο και προτεινω να επιτραπει να εχουμε το δικαιωμα για εισαγωγη σε ανωτερες βαθμιδες μεσω κατατακτηριων εξετασεων.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 20:58 | Ιωαννα Τασιοπούλου

    Διαφωνω καθετα να εξισωθουμε με τους Δε και την δημιουργία ενιαιου κλάδου!Ειναι το λιγότερο απαραδεκτο και δεν πρεπει να καθησουμε με σταυρωμενα χερια να ακυρωνουν τα πτυχια μας και τον μοχθο μας.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:07 | Δημήτριος Κούσκουρας

    Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω πως κάποιος ΔΕ, έχει δικαίωμα συμμετοχής σε κλάδο μαζί με ΤΕ και ΠΕ πως νοσηλευτές-μαίες-επισκέπτες υγείας με διαφορετικά προγράμματα σπουδών συγχωνεύονται με ένα νομοσχέδιο ; Δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους-συναδέλφους οφείλουν να πάρουν θέση και οι αντίστοιχες ακαδημαϊκές μονάδες.Είναι αδιανόητο να απαξιώνονται οι σπουδές μας έτσι .
    Μπορείτε να πάρετε παραδείγματα απο μοντέλα υγείας άλλων χωρών πχ Αγγλίας – Καναδά. Ναι αλλαγές χρείαζονται όχι όμως έτσι με προτάσεις-σχέδια καφενείων . Το νοσηλευτικό προσωπικό εχει δέχτει την μέγιστη υποβάθμιση . Μέγαλο μερίδιο φέρει και η Ε.Ν.Ε για αυτή την κατάντια των νοσηλευτών. Τίποτα δεν θα περάσει.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:33 | Αποστόλης Κωτσης

    Εκτός της ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά ενός ΝΠΔΔ, το υπάρχον Σχέδιο Νόμου και δη τα άρθρα 6 και 7,γυρίζουν την Νοσηλευτικη Επιστήμη και Τέχνη 30 χρόνια Πίσω… Λυπάμαι και για τα μέλη του ΕΣΑΝ.. Εύχομαι στο τέλος να επικρατήσει η λογική και ο ρεαλισμός από τους ενημερωμένους βουλευτές που θα ψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:49 | ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΑΒΒΑΤΩ

    ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΕΠΑΛ, ΜΑΤΕΝΣ, ΠΑΣΤΕΡ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΜΟΙΒΗ, ΒΑΘΜΙΔΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΟΙ, ΑΥΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΣΝ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΡ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΝΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΙΤΛΩΝ ΒΟΗΘΟΥ…

    ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΝ ΤΗ ΝΟΣΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΕΙ. ΑΡΤΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ, ΑΣΕΒΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 19:08 | Σταματια Μιχοπυλου

    Διαφωνω.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 18:17 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Ο Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού του Ε.Σ.Υ. πρέπει να αποτελείται ΜΟΝΟΝ από όσους φέρουν τον τίτλο του Νοσηλευτή (Π.Ε.-Τ.Ε.), για τον οποίον έχουμε διαβάσει πάνω από 40 μαθήματα, έχουμε κοπιάσει, έχουμε ξοδέψει λεφτά σε άλλες πόλεις, έχουμε κουραστεί, έχουμε ιδρώσει, έχουμε περάσει με πανελλήνιες εξετάσεις, έχουμε ξοδέψει λεφτά στα φροντιστήρια…

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 18:26 | Μιχαήλ Δρακομαθιουλάκης

    Η εξίσωση των Πτυχιούχων Νοσηλευτών (Τ.Ε. και Π.Ε.) με τους βοηθούς Δ.Ε. είναι απαράδεκτη!
    Οι πρώτοι έχουν περάσει τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων, έχουν εκπαιδευθεί σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, με προσοντούχους Καθηγητές, έχουν Πτυχία κι Επαγγελματική υπόσταση πλήρως αναγνωρισμένα στην Ε.Ε. κι αλλού, δικαιούνται ν’ αποκτήσουν (και πολλοί έχουν) Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς τίτλους.
    Οι βοηθοί έχουν τελειώσει από μια δημόσια ή ιδιωτική σχολή μέσης ή αδιαβάθμιστης εκπαίδευσης (Τ.Ε.Λ., Τ.Ε.Ε., ΕΠΑ.Λ., Ι.Ε.Κ., κ.τ.λ.). Ποιος εχέφρων θεωρεί ότι έχουν τα ίδια προσόντα;;;
    Εάν πρέπει, για λόγους εποπτείας, να ενταχθούν οι Δ.Ε. στον Νοσηλευτικό Κλάδο θα πρέπει πρώτα να προβλεφθεί το πώς θα γίνεται αυτή η εποπτεία, το ότι δεν θα έχουν δικαίωμα ανάληψης διοικητικής θέσης, και πολλά άλλα.
    Επίσης, αν και θεωρώ ότι η Μαιευτική (Midwifery) είναι ειδικότητα της Νοσηλευτικής, εντούτοις για να ενταχθούν οι Μαίες κι οι Μαιευτές σε Ενιαίο Κλάδο με τους Νοσηλευτές θα πρέπει να προηγηθούν τεράστιες αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης. Να προσομοιάσει, π.χ. στο Κυπριακό, όπου η Μαιευτική είναι ειδικότητα της Νοσηλευτικής που αποκτάται μετά από σχετικό μεταπτυχιακό τίτλο MSc.
    Τότε, ναι, μια Μαία ή ένας Μαιευτής θα μπορούσε να προΐσταται Νοσηλευτών, διότι θα είχε την κατάλληλη βασική εκπαίδευση στη Νοσηλευτική.
    Εξάλλου, μετά από την επιχειρούμενη εξίσωση, θα μπορούν, άραγε, οι Νοσηλευτές να προΐστανται Μαιών; Αμφιβάλλω!
    Εξάλλου, βάσει του διεθνώς αναγνωρισμένου αυτόνομου του Μαιευτικού επαγγέλματος, είναι αυτονόητο ότι η Ε.Ν.Ε. θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Ένωση Νοσηλευτών και Μαιευτών Ελλάδος (ή κάτι αντίστοιχο) και να έχει ειδική Επιτροπή Μαιών (όπως συμβαίνει, π.χ. με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών).

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 17:01 | Μαρια Γεωργακοπουλου

    Αποτελει δικαιωση για ολους τους νοσηλευτες ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ η ενταξη μας στον ενιαιο κλάδο.μπραβο κε υπουργε..

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 16:06 | Ειρήνη

    Είναι απαράδεχτο να υποβαθμίζεται με αυτόν τον τρόπο το λειτούργημα των Νοσηλευτών. Είμαστε όλοι επαγγελματίες υγείας όμως με διαφορετικό καθηκοντολόγιο. Αυτό που θέλετε να περάσετε είναι ένα τερατούργημα!Να βάλουμε μέσα και τις καθαρίστριες και τους βοηθούς θαλάμων αν είναι έτσι!Για τους Μαιευτές/Μαίες, υπάρχει Επαγγελματικό Επιμελητήριο γιατί να ανήκουν στην Ε.Ν.Ε; αφού το αντικείμενο μας είναι τελείως διαφορετικό, με αυτό το σκεπτικό γιατί να μην δημιουργήσετε έναν Σύλλογο Επαγγελματιών Υγείας να μπούμε όλοι μέσα από την καθαρίστρια μέχρι Γιατρό αφού τα ισοπεδώνεται όλα.Νοσηλευτικός κλάδος= Κλάδος Νοσηλευτών = Νοσηλευτές ΑΕΙ ή ΤΕΙ όλοι οι άλλοι κλάδοι που κολλάνε;

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 16:59 | Μαίρη

    Συγχαρητήρια!!! Συνεχίζεται κ επιβεβαιώνεται η απαξιωτική » ελληνική » συμπεριφορά του συστήματος για το επαγγελμα του Νοσηλευτή!! Συγχαρητήρια ΕΝΕ καταφέρατε εννιαία εκπαίδευση!! Αυτή δεν προσπαθούσατε????!! Δεν είχατε στα σχέδια,όμως,τους ΔΕ κ τις Μαίες, εεε??? Καλά να πάθουμε!!!! Όταν δέχεσαι κατώτερο εκπαιδευτικά τον ΔΕ, έχε το σθένος να αποδέχεσαι ανώτερο εκπαιδευτικά τον ΠΕ.Να σας δω τώρα!!!!!

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 16:21 | Αναστασία

    Απαράδεκτο….αποδεικνύεται περίτρανα το γεγονός οτι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον ρόλο του καθε επαγγελματία.Ισοπεδώνονται οι κόποι όσων σπούδασαν για ανώτερη νοσηλευτική φροντίδα.Απαξιώνονται σχολές και πανεπιστήμια…Στο εξωτερικό δεν υπάρχει πουθενά σχολή ΔΕ. Η νοσηλευτική ειναι διαφορετική απο την μαιευτική!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 16:25 | Χρήστος

    Επιτέλους να αναγνωριστούν οι κόποι της δουλειάς των ΔΕ συναδέλφων,είναι άδικο τόσα χρόνια ενώ προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους υπόλοιπους συναδέλφους νοσηλευτές να μην αμοίβονται ισότιμα.
    Και όσον αφορά τις γνώσεις ποιος είπε ότι δεν εκπαιδεύονται τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό πεδίο, και αν δεν μορούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην εκπαιδευσή τους όπως όλοι οι υπόλοιποι αυτό οφειλετε στην ανισότητα που επικρατεί.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 16:19 | Ηλίας

    Διαφωνώ κάθετα!
    Το πτυχίο του ΔΕ Νοσηλευτή το αναγράφει ευκρινώς : ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 16:29 | Αντωνιου Αθανάσιος

    Ευχαριστούμε πολύ υπουργέ για αυτή σας την απόφαση!
    Το σύνολο του Νοσηλευτικού κλάδου ΔΕ ΤΕ ΠΕ και Μαιων νιώθουμε πως μια αδικία πολλών ετών Επιτέλους έφτασε στο τέλος.
    Όλοι στα νοσοκομεία κανουμε ακριβως τα ίδια σε θεμα δουλειάς.
    Οι αδικιες ομως πολλες και μισθολογικές και θεμα εξέλιξής.
    Γιατί?
    ΓΙΑΤΊ κάνεις δεν μπόρεσε να πράξει και να χτυπήσει φλέβα όπως εσείς.
    Οι επιλογές είναι δύο…
    – εξίσωση του Νοσηλευτικού κλάδου
    – καθηκοντολογιο και ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του.
    Επιτέλους ας δουλέψουν και όλοι οι συνδικαλιστές με θέσεις…

    Περιμένουμε τις εξελίξεις…
    Καλη Δύναμη!

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 16:18 | ΠΑΤΟΥΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

    Η ενσωμάτωση των ΔΕ συναδέλφων νοσηλευτών στο Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού αποτελεί απαξίωση των νοσηλευτών που μόχθησαν μέσα από πανελλαδικές εξετάσεις να αποφοιτήσουν από ένα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ισοδυναμεί με την ολοκληρωτική πλήρη απαξίωσή μας!!
    Ακόμη, δεν δύναται να μπορεί να γίνει ανάληψη θεσης προιστάμενου νοσηλευτικού τμήματος από Μαίες-υτές για λόγους που μάλλον δεν χρειάζονται επεξήγηση (απλή αναφορά στα επαγγελματικά καθήκοντα του καθενος).
    Ολο αυτό το επιχείρημα το μονο που θα δημιουργήσει είναι εντάσεις και διαξιφισμούς ανάμεσα σε συναδέλφους που συναργάζονται αρμονικά εδώ και πολλά έτη, γνωρίζοντας όλοι ποιοι είναι οι ρόλοι τους και μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους εντός του συστήματος υγείας.
    Πατούρας Γρηγόριος
    Νοσηλευτής Τ.Ε.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 15:04 | Μαρία Δρακάκη

    Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο 6

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 14:05 | Τσουμάνη Ναταλία

    Δεν έχω καταλάβει…θα καταργηθεί ο σύλλογος Μαιών και θα ανήκουμε όλοι στον ίδιο σύλλογο;;; Η θα προστεθούν στο σύλλογο και οι Μαίες και οι ΔΕ Νοσηλευτές;;; Δεν ξεκαθαρίζεται….Αν ΌΛΟΙ ανήκουμε στον ίδιο σύλλογο…τότε ο σύλλογος θα πρέπει να μετονομαστεί σε σύλλογο Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού-Μαιευτικού προσωπικού για να υπάρχει ισοτιμία..Επίσης..να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ σχολές..άλλη η ΤΕ Μαιευτικής…άλλη η ΤΕ Νοσηλευτικής…άλλη η ΔΕ Νοσηλευτικής…άλλο η ΠΕ Νοσηλευτικής…αφού τα θέλετε ΟΛΑ σε ένα κουβά καταργήστε τις παραπάνω σχολές και κάντε μία Σχολή Επαγγελματιών Υγείας!!! Επίσης για τις Πανεπιστημιακές σχολές οι μαθητές δίνουν εξετάσεις!!!! Πανελλήνιες!!!Και οι βάσεις είναι υψηλά!!! Για ΔΕ;;; Χωρίς εξετάσεις μήπως;;; Επίσης τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι τελείως διαφορετικά για την κάθε κατηγορία και δεν δύναται να είναι ΟΛΟΙ σε ένα σύλλογο. Έχουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί τον ίδιο σύλλογο με τους Επισκέπτες Υγείας;;;
    Με εκτίμηση Ναταλία Τσουμάνη Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΕΔΥ Ηρακλείου Κρήτης- ΚΎ Ηρακλείου (νυν)

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 14:52 | Μαρία

    Σε μια χώρα που δεν εκτιμά το επίπεδο των ίδιων της των πανεπιστημίων είναι λογικό να είναι όλοι ίσοι.

    Είναι απαράδεκτο οι νοσηλευτές να υφίστανται τέτοια υποβάθμιση. Είναι επίσης ουτοπικό να υπάρξει μόνο πανεπιστημιακή νοσηλευτική. Ας δημιουργήθουν πρώτα οι υποδομές και ένας καλός σχεδιασμός της πολιτικής που πρόκειται να ασκηθεί , ας περάσει αυτό από μια αξιολόγηση κ έπειτα να προχωρήσουν οι «υπεύθυνοι» στις οποίες αλλαγές! Αν είναι δυνατόν. Υπάρχει ένα policy cycle που πρέπει ο καθένας να σέβεται πριν λάβει αποφάσεις για τους άλλους, ποσό μάλλον όταν αυτοί οι άλλοι είναι επιστήμονες υγείας με πανεπιστημιακό τίτλο.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 14:46 | ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ !!

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 13:13 | Παπαδημητριου Μαρια

    Σε τι εξυπηρετει ενας κοινος κλαδος νοσηλευτων -μαιων;Ειμαστε επαγγελματιες υγειας μεν, αποφοιτοι διαφορετικων σχολων και με διαφορετικα επαγγελματικα δικαιωματα και καθηκοντα.Πως θα ειμαστε σε κοινο κλαδο;Πως ειναι δυνατον σε νοσηλευτικη υπηρεσια -ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ- θα μπορει να προΐσταται μαια;Δεν εχω κατι με τις συναδελφους μαιες, ο καθενας κανει την δουλεια που του αναλογει αλλα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να δημιουργηθει κοινος κλαδος.Οσον αφορα τους ΔΕ βοηθους, γιατι δεν εχουν κοινο κλαδο με τους βοηθους τους οι ακτινολογοι, οι φαρμακοποιοι και αλλοι επαγγελματιες υγειας;Ειναι προκλητικα ολα αυτα οταν την ιδια στιγμη πλήττεται το επιμελητηριο μας….

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 10:10 | Αντωνια Πέρρου

    Tι πιο λογικό?

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 10:36 | Αλεξια

    Έτσι θα είμαστε ισάξια μέλη στο χώρο τις υγείας και τουλάχιστον από εδώ και πέρα θα υπάρξει μια ενοποίηση

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 09:32 | Γιώργος Μπαλιόζογλου

    Δεν μπορεί να εξομοιώνονται όλοι! Σε κανέναν άλλο κλάδο δεν συνυπάρχουν οι ΠΕ και ΤΕ με τους ΔΕ! Οι ΠΕ και ΤΕ είναι ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ εκπαίδευση ενώ οι ΔΕ δευτεροβάθμια! ΟΙ ΔΕ είναι ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ! Αυτό γράφει και η άδεια άσκησης επαγγέλματος τους. Επίσης, οι μαίες έχουν ξεχωριστό αντικείμενο στα νοσοκομεία, δουλεύουν αποκλειστικά με το καθηκοντολόγιό τους και δεν εφημερεύουν ΠΟΤΕ στο νοσοκομείο!

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 08:08 | Δημητρης

    καλό θα ηταν εντος εύλογου χρονικού διαστήματος να εκδοθει υπουργική αποφαση που να προβλέπει σχετικά.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 03:41 | Ζωη

    Θα ήθελα επίσης να προσθεσω το εξής:εμείς οι ΔΕ να έχουμε την δυνατότητα εισαγωγής σε ανώτερες βαθμίδες μέσω των κατατακτήριων εξετάσεων,ώστε να μην χρειασθεί να επιστρέψουμε ξανά στα μαθητικά θρανία επαγγελματικών λυκείων μαθαίνοντας αυτά που ήδη έχουμε διδαχθει στο παρελθόν,όπως οι ΤΕ μπορούν να αναβαθμιστούν σε ΠΕ μέσω των κατατακτήριων εξετάσεων έτσι και εμείς οι ΔΕ να έχουμε αυτό το δικαίωμα ώστε να υπάρξει μια και μοναδική βαθμίδα των ΠΕ,αυτή θα είναι η πιο μέση λυση και η πιο δίκαιη για όλες τις βαθμίδες.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2017, 00:00 | Ελεονώρα

    Διαφωνώ!!!

  • 24 Σεπτεμβρίου 2017, 22:24 | ΧΚ

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΥΚΑ

  • 24 Σεπτεμβρίου 2017, 22:56 | Ζωη

    Είμαι υπέρ,πρέπει να αναγνωριστεί η δουλειά μας μετά απο τόσα χρόνια,που προσφέρουμε στα νοσοκομεία και το δικό μας καθήκον αλλά και των ανωτερων,καλύπτουμε ενα μεγάλο ποσοστό κενών στον εργασιακό χωρο,εχουμε διδαχθεί νοσηλευτική δεν είμαστε ανιδείκευτοι.Οτι χρειαστεί εμεις πάντα παρόντες.Κάνουμε καθαρά νοσηλευτικές πράξεις.

  • 24 Σεπτεμβρίου 2017, 20:12 | ΚΑΝΤΑΡΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Η εγγραφή τών ΔΕ δέν θα εχει ουσία εάν δέν ορίσεται καθηκοντολόγιο. Οι ΔΕ κάνουν τά πάντα και κρατούν τό σύστημα.
    Επίσης δέν ειναι δυνατόν, τραυματιοφορείς να διορίζονται ανίδεοι ανθρωποι μέσω ΥΕ κατηγορίας και να μένουν εκτός εμπειροι τραυματιοφορείς με πτυχία(να μοριοδοτείτε και τούς ανω των δύο τίτλων).

  • 24 Σεπτεμβρίου 2017, 13:37 | Αλίκη Δημητριάδου

    Αξιότιμοι,
    Στο Νοσηλευτικό Προσωπικό πλην των αναφερομένων ανήκουν και οι Επισκέπτες Υγείας (άρθρο 5 Ν. 1579/1985), ομοίως αναφέρονται και στο άρθρο 102 του Ν.2071/1992. Εκ παραδρομής δεν εντάχθηκαν στο άρθρο 6 του Νομοσχεδίου;
    Προτείνω την διαμόρφωση του άρθρου ως εξής:
    Άρθρο 6.
    Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ
    Το άρθρο 102 του ν.2071/1992 (Α’ 123) αντικαθίσταται ως εξής:
    «Συστήνεται Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ που περιλαμβάνει τις
    κατηγορίες ΠΕ νοσηλευτικός, ΤΕ νοσηλευτικός, ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΕ μαιών- μαιευτών και ΔΕ νοσηλευτικό

  • 24 Σεπτεμβρίου 2017, 10:57 | Βασιλικη

    Αντι να ενοποιηθουν τα τοσα ειδη οικονομικων σχολων που υπαρχουν στη χωρα χωρις λογο, γινονται ενοποιησεις στις σχολες υγειας! Η μαιευτικη απο μονη της καλυπτει υλη τεσσαρων χρονων που αδιαμφισβητητα δεν μπορει να συμπτιχθει ωστε να γινει κατευθυνση νοσηλευτικης! Και δεν μπορει να εξαλειφθει ετσι ενα επαγγελμα, γιατι αυτο θα ειναι το αποτελεσμα! Δεν ειναι ουτε φυσιολογικο ουτε δικαιο να ειναι στη ιδια σχολη νοσηλευτες μαιευτες και βοηθοι! Αντι να εξατομικευει αυτη η χωρα την παιδεια κοιταζει να την κανει οσο πιο γενικη γινεται βγαζοντας ημιμαθεις επαγγελματιες!

  • 24 Σεπτεμβρίου 2017, 10:04 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ

    οι Επισκέπτες Υγείας να ενταχθούν στον κλάδο νοσηλευτικού

  • 24 Σεπτεμβρίου 2017, 10:27 | Μαρία

    Ξεχάσατε να συμπεριλάβετε τους κλιβανιστές,τους βοηθούς θαλάμου,τους τραυματιοφορείς,τους τραπεζοκόμους κ.α.
    Αν είναι δυνατόν!Οι Μαίες και οι Μαιευτές υπάγονται σε διαφορετικό τομέα και δεν έχουν καμία σχέση με τους Νοσηλευτές και την ΕΝΕ!
    Ποιος ο λόγος ενοποίησης δύο διαφορετικών κλάδων;
    Με την ίδια λογική ενοποιήστε και το ΠΕ Ιατρικής!

  • 23 Σεπτεμβρίου 2017, 21:21 | Νικόλαος Κουκοτσικας

    Αποτελει δικαιωση για ολους τους νοσηλευτες ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ η ενταξη μας στον ενιαιο κλάδο ευχαριστουμε θερμα!!!

  • 23 Σεπτεμβρίου 2017, 21:11 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΕ ΤΕ ΔΕ

  • 23 Σεπτεμβρίου 2017, 20:24 | βασδακη ολυμπια

    o ενιαιος κλαδος νοσηλευτων ειναι ενα βημα προς την σωστη κατευθυνση

  • 23 Σεπτεμβρίου 2017, 19:36 | Ελισάβετ Παναγιώτου

    Η σύσταση ενιαίου Νοσηλευτικού κλάδου αποτελεί πάγιο αίτημα της νοσηλευτικής κοινότητας και γίνεται δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από το σύνολο των νοσηλευτικών εκπαιδευτικών βαθμίδων.

  • 23 Σεπτεμβρίου 2017, 18:22 | Δημητρης

    Οι λεπτομέρειες δημιουργίας του κλάδου πως θα οριστουν?

  • 23 Σεπτεμβρίου 2017, 10:11 | Νικόλαος Κάρμαν

    Σε ποιά ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα συμμετέχουν οι βοηθοί νοσηλευτές στο Ρυθμιστικό Όργανο (Επιμελητήριο, όπως θέλετε ονομάστε το) των Διπλωματούχων Νοσηλευτών?
    Θα ισχύσει το ίδιο & για τους Βοηθούς Φαρμακείου, Ακτινολόγους, Οδοντιατρου κλπ??

    Πως ακριβώς θα ισοτιμούνται τα Πτυχία μας στην ΕΕ?

    Τι είχε στο νου του ο εισηγητής. Σε τι θα ωφεληθεί ο χώρος της Υγείας από τις προτεινόμενες αλλαγές?

    Είμαι νοσηλ/τής με 25ετή εμπειρία & Μεταπτυχιακό από τη Μ. Βρετανία στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

  • 22 Σεπτεμβρίου 2017, 13:06 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΧΤΙΔΗΣ

    Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 1579/1985 ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ.

  • 22 Σεπτεμβρίου 2017, 10:43 | Αλέξανδρος, Ε.Υ.

    Μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του παρόντος οι Επισκέπτες Υγείας, που μέχρι τώρα ανήκουν στην νοσηλευτική υπηρεσία, δεν θα περιλαμβάνονται πλέον στο νοσηλευτικό κλάδο και κατά προέκταση ούτε στην νοσηλευτική διεύθυνση των νοσοκομείων,κλπ. Σε ποια υπηρεσία θα ανήκουν; και για πόσο χρονικό διάστημα θα υπάρχει το κενό αυτό;

  • 22 Σεπτεμβρίου 2017, 10:03 | Αργύρης

    αν και η εν λόγω διεύρυνση μπορεί να θεωρηθεί «τραβηγμένη’ μήπως να διερευνηθεί η προοπτική να εντάξουμε και τους Επισκέπτες/τριες Υγειας που με το ΦΕΚ 3477 στις 23-12-2014 έγιναν νομικό πρόσωπο?

  • 22 Σεπτεμβρίου 2017, 09:01 | Παυλος Καπελλας

    Αμεση ενταξη στον ενιαιο κλάδο Νοσηλευτικής των β.Νοσηλευτων ως ΔΕ Νοσηλευτές, αλλα με την δέσμευση του υπουργειου υγειας και του παιδειας για συμπληρωματικη εκπαιδευση μας ωστε να συμπληρωθουν οι υπολοιπομενες διδακτικες ωρες (οπως οριζει η κοινοτικη οδηγια) και να γινουμε Νοσηλευτες ΤΕ. ( Εχει κατατεθει αναλογη προταση.)

    Με την ένταξή μας στον κλαδο Νοσηλευτικης ως ΔΕ Νοσηλευτες αυτοματη εγγραφη στην ΕΝΝΕ ( ενωση νοσηλευτων ελλαδος , με ότι αυτο συνεπάγεται…) και ένα ενιάιο καθηκοντολογιο για ολους μας ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ . ( με τον ολοκληρωση της αναβαθμισης ολοι θα ειμαστε ΤΕ Νοσηλευτες)

  • 22 Σεπτεμβρίου 2017, 08:57 | Μιχάλης

    Η σύσταση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού και η ένταξη και των δε νοσηλευτών στην ενε ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει χρόνια και κανείς δεν το έκανε ενώ όλοι μπορούσαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις,συγχαρητήρια γιαυτο το άρθρο όλος ο κόσμος είναι μαζί σας και η αναβάθμιση των νοσηλευτών και των υπηρεσιών που προσφέρουν στους ασθενείς σίγουρα θα μπορεί να επιτευχθεί προς το καλύτερο για όλους με τη σύσταση ενιαίου κλάδου.

  • 22 Σεπτεμβρίου 2017, 08:45 | Μιχαλης Λαρισης

    Επιτέλους με αυτό το άρθρο κάνετε το αυτό που έπρεπε για να αναβαθμιστεί το επάγγελμα του νοσηλευτικού προσωπικού με έναν ενιαίο κλάδο κάτι που δεν ήθελαν να κάνουν οι προηγούμενοι και με τη σύσταση του ενιαίου κλάδου θα αναβαθμιστούν τόσο οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι νοσηλευτές στους ασθενείς όσο και το επιστημονικό τους πεδιο.Συγχαρητηρια προχωρήστε όλος ο κόσμος γιαυτο το άρθρο είναι μαζί σας απ´ολα τα κόμματα.

  • 22 Σεπτεμβρίου 2017, 00:37 | Βασιλάκης Άγγελος

    Διαφωνώ για τον κοινό κλάδο.
    Σε πρώτη φάση, επιβάλλεται να θεσπιστεί αποκλειστικά Κλάδος Νοσηλευτών (ΠΕ-ΤΕ), με πρόβλεψη για Ειδικό Μισθολόγιο.
    Αν θέλετε να έχετε κοινό κλάδο «Νοσηλευτικής», γιατί δεν προτείνετε να περιληφθούν στον κλάδο και οι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης? Γιατί όχι και οι ΥΕ «Νοσηλευτικής»;
    Για τους Μαιευτές/Μαίες, υπάρχει Επαγγελματικό Επιμελητήριο Μαιών/Μαιευτών.
    Δεν έχουν σχέση με τους Νοσηλευτές, δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται στον ίδιο κλάδο και πιστεύω δεν έχουν θέση σε Νοσηλευτικό Κλάδο είτε «κοινός» είναι αυτός (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ-ΥΕ)είτε αμιγώς Κλάδος Νοσηλευτών(ΠΕ-ΤΕ).
    Αν επιμείνετε σε αυτή τη διάταξη, τότε καλό είναι να συγχωνευθεί ,ε την ΕΝΕ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο των Μαιών-Μαιευτών, να συγχωνευθούν οι σχολές Μαιευτικής/Νοσηλευτικής στα ΤΕΙ και η Μαιευτική, να αποτελέσει θεσμοθετημένη Νοσηλευτική Ειδικότητα.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2017, 22:37 | ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ

    οι μαίες θα προΐστανται σε νοσηλευτικά τμήματα;
    Απαράδεκτο.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2017, 15:38 | Γιάννης Καναβός

    Ενίσταμαι για τη μη συμμετοχή των Επισκεπτών/ τριών Υγείας στον εν λόγω κοινό και ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ,που επί πολλά αποτελούσε ζητούμενο της νοσηλευτικής κοινότητας, καθότι οι Επισκέπτες/τριες Υγείας υπάγονται διοικητικά μέχρι τούδε στο προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στο ΕΣΑΝ, εκπαιδεύονται και ασκούν νοσηλευτικά καθήκοντα. Σε κάθε περίπτωση, αν και η ειδικότητά τους διεθνώς απαιτεί τη λήψη βασικού τίτλου σπουδών Νοσηλευτικής, και στην Ελλάδα οι αρμοδιότητές τους αλληλοκαλύπτωνται από όσους ασκούν Νοσηλευτική στην Κοινότητα,αδυνατώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο εξαιρούνται του ενιαίου Κλάδου. Εκτός αν ο νομοθέτης έχει τη βούληση να καταργήσει την εν λόγω ειδικότητα στο άμεσο μέλλον, αν και θα όφειλε να προβλέψει για τους ήδη υπηρετούντες συναδέλφους.