Άρθρο 06 – Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ

Το άρθρο 102 του ν.2071/1992 (Α’ 123) αντικαθίσταται ως εξής:
«Συστήνεται Ενιαίος Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού ΕΣΥ που περιλαμβάνει τις κατηγορίες ΠΕ νοσηλευτικής, ΤΕ νοσηλευτικής, ΤΕ μαιών- μαιευτών και ΔΕ νοσηλευτικής.»

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 14:10 | Ελενη

    Είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό να σκέφτεστε ενωποίηση των Νοσηλευτών με τις Μαιες!! Έχουμε διαφορετικό καθηκοντολόγιο, διαφορετικές υποχρεώσεις ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ!!!

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 13:20 | Κατερίνα

    Είμαι Τε Μαία και προέρχομαι από μετάταξη απο Δε Νοσηλεύτρια. Το αντικείμενο της Μαιευτικής είναι τελείως διαφορετικό απο τη Νοσηλευτική και δεν μπορούν να εξισωθούν σε καμία περίπτωση.Οι διάφορες βαθμίδες επίσης έχουν σαφή όρια και οι γνώσεις που
    παρέχονται σε κάθε μια βαθμίδα διαφέρουν.Το κράτος λογω φτηνού εργατικού δυναμικού χρησιμοποιεί τους ΔΕ Βοηθούς νοσηλευτές στη νοσηλεία κάτι που απαγορευεται. Ως Δε νοσηλευτρια εργάστηκα με συμβαση σε δημόσιο Νοσοκομείο και είχα το βράδυ μόνη μου Παθολογική κλινική. Όταν γίνονται αυτά επειδή υπάρχει έλλειψη προσωπικού για ποιά ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών υγείας μιλάμε. Και τώρα θα βάλουμε τους Δε νοσηλευτές και προιστάμενους χωρίς να εχουν διδαχθεί κάποιο μάθημα διοίκησης. Η διάλυση του συστήματος υγείας είναι βέβαιη. Εκτός και θέλουμε να εξαγοραστούν όλα απο ιδιώτες για να λειτουργήσουν.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 13:27 | Λια παπα

    Με αυτό το νομοσχέδιο,απαξιώνεται ο ρόλος της ΕΝΕ σαν επιστημονικο οργανο. Πώς γινεται να υπαρχουν αλλες επαγγελματικες κατηγοριες, όπως οι μαιες και οι βοηθοι νοσηλευτών μεσα στην ΕΝΕ ενω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ. Νοσηλευτες ειναι οι αποφοιτοι των τμηματων νοσηλευτικης ΤΕΙ και ΑΕΙ. Με το συγκεκριμενο νομοσχεδιο ανοιγει η πορτα να βαφτιζεται ο καθενας νοσηκευτης. Το μοντελο διοικησης της ΕΝΕ, που προτεινεται απο το νομοσχεδιο θα την καταστησει μη βιωσιμη. Με τον ενιαιο κλαδο απαξιωνεται ο βασικος τιτλος σπουδων. Κατα συνεπεια υποβαθμιζεται η νοσηλευτικη επιστημη και οι παρεχομενες στους ασθενεις υπηρεσιες τη στιγμη που οι μαιες θα μπορουν να αναλαβουν θεσεις ευθυνης περα των μαιευτικων τμηματων και χωρις τις απαραιτητες γνωσεις. Το συστημα υγειας και τα ζητηματα στελεχωσης του θα πρεπει να αντιμετωπιζονται με σοβαροτητα και οχι με σκοπιμοτητες.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 13:08 | Βασιλικη

    Διαφωνώ κάθετα με την δημιουργία ενιαίου κλάδου. Το αντικείμενο, η εκπαίδευση και εν τέλει τα επαγγελματικά δικαιώματα μαιών και νοσηλευτών είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, οπότε η ένταξή τους στον ίδιο κλάδο κρίνεται αβάσιμη. Καλό είναι το κάθε επάγγελμα να διατηρήσει την αυτονομία του ώστε να μπορεί να προσφέρει τα βέλτιστα το καθένα στον τομέα του. Διαφορετικά μια τέτοια πρακτική θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην υποβίβαση του μαιευτικού επαγγέλματος και μόνο. Όσον αφορά και την ένταξη των νοσηλευτών ΔΕ, είναι τουλάχιστον άδικο να ανήκουν στον ίδιο κλάδο με επαγγελματίες αποφοίτους ΠΕ και ΤΕ, οι οποίοι κόπιασαν και ξόδεψαν μια περιουσία για την απόκτηση ενός τίτλου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δίκαιο είναι κάθε εργαζόμενος να περιορίζεται στα καθήκοντά του και να αμείβεται ανάλογα με το επίπεδο σπουδών του. Ευελπιστώ να αποτραπεί η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου. Παρ’ όλα αυτά σας ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με την λειτουργία του ενιαίου κλάδου που προτείνετε ή έστω δεσμευτείτε ότι κανένα επάγγελμα δεν θα υπονομευθεί και δεν θα εξισωθεί με τα υπόλοιπα.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 13:56 | Δέσποινα

    Είμαι ΔΕ απόφοιτη σχολής Νοσηλευτικής απο ΙΕΚ. Πιστεύω ότι με τη δημιουργία αυτού του ενιαίου κλάδου θα καπελωθούν τα συμφέροντά μας απο τους ΤΕ και ΠΕ. Είναι προτιμότερο να δημιουργηθούν διαφορετικοί κλάδοι.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 13:55 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

    Συγχαρητήρια ,στην ηγεσία του Υπουργείου υγείας για αυτή σας την πρωτοβουλία .Δεν μου έχει γίνει ξεκάθαρο εάν και τα Πρόσωπα ΙΔΑΧ θα συμπεριληφθούν σε αυτό το νομοσχέδιο ή μόνο τα ΝΠΔΔ. Εργάζομαι σε έναν τέτοιο οργανισμό για 21 χρόνια σαν εμένα είναι και άλλοι συνάδελφοι.Ελπίζω και στη δική μας τακτοποίηση.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 13:10 | Κιούσης Νικόλαος

    Η δημιουργία ενιαίου κλάδου δεν εξυπηρετεί κανέναν. Δεν μπορεί να συνυπάρχουν τόσοι πολλοί κλάδοι μέσα σε έναν κλάδο. Οι μαίες έχουν διαφορετικό αντικείμενο. Οι Βοηθοί Νοσηλευτών προέρχονται απο άλλη εκπαιδευτική βαθμίδα. Δεν υπάρχει καμία ομοιογένεια. Δημιουργήστε διαφορετικούς κλάδους. Αυτό είναι το σωστό.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 13:47 | hris athousaki

    Καλημέρα σας. Θα μου ήταν αδιανόητο να μη σχολιάσω την πλήρη ισοπέδωση όλων των κατηγοριών Νοσηλευτών και την αναβάθμιση των Βοηθών τους με πολλούς από αυτούς να μην έχουν καν τελειώσει το Λύκειο. Μήπως με αυτή τη λογική θα έπρεπε να καταργηθούν τα ΙΕΚ και οι αντίστοιχες σχολές διετούς φοίτησης και να υπάρχει μόνο τριτοβάθμια εκπαίδευση ούτε καν ΠΕ ΤΕ. Μήπως δεν είναι σωστό και για αυτούς που ήταν ΔΕ και πήγαν και έδωσαν πανελλήνιες για να προχωρήσουν και να αναβαθμιστούν? Οι ταχύτητες θα έπρεπε ίσως να εξαλειφθούν κυρίως για αυτούς που ανήκουν στο ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης που και αυτό ίσως δεν θα ήταν πρέπον. Θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν του και τη θύελλα που θα δημιουργηθεί με μια τέτοια απόφαση που ακυρώνει τις προσπάθειες όλων αυτών που οι γονείς τους στο παρελθόν ήξεραν ότι τα παιδιά τους σπούδαζαν για ένα σκοπό εν αντιθέσει με αυτούς που δεν περάσαν στις πανελλήνιες και που τώρα όλοι θα είναι το ίδιο. πιστεύω πως θα ήταν άδικο για όλους και εξυπηρετεί ανθρώπους που γνώριζαν τι έκαναν και οι επιλογή τους να γίνουν βοηθοί Νοσηλευτών ήταν συνειδητοποιημένη.
    Τέλος αν οι μαίες ήταν το ίδιο με τους Νοσηλευτές θα ανήκαν στην ίδια σχολή.
    Ευχαριστώ.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 12:01 | Πασαλή Χριστίνα

    Αντί να ικανοποιήσουμε το πάγιο αίτημα για ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, εξασφάλιση της εισόδου των ΔΕ βοηθών νοσηλευτών με κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ Νοσηλευτικής και μετατροπή του τμήματος Μαιευτικής και Επισκεπτών σαν μετεκπαιδευτική εξειδίκευση στην Νοσηλευτική (όπως συμβαίνει παγκοσμίως), φτιάχνουμε εναν ενιαίο ετερόκλητο κλάδο που απουσιάζουν οι Επισκέπτες και συμμετέχουν άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες…

    Να γίνουν μέλη της Ε.Ν.Ε. οι βοηθοί νοσηλευτών για λόγους εποπτείας, μόνο αφού εξασφαλίσουν την ένταξη τους στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα με εξετάσεις. Διαφωνώ με την είσοδο των Μαιών στον ίδιο κλάδο μιας και έχουν δικό τους επιστημονικό σύλλογο, συγχωνεύοντας τους αποδυναμώνουν. Συμφωνώ με ένταξη των Μαιών και Επισκεπτών μόνο όταν αναγνωριστούν σαν Νοσηλευτική Εξειδίκευση.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 12:49 | Δέσποινα

    Η ενοποίηση γενικώς στην εποχή μας είναι το ζητούμενο για να προχωρήσουμε. Φοβάμαι όμως πως με τον τρόπο που προτείνεται εδώ εξομοιώνονται όλα και θα χαθεί η ουσία της προσφοράς του κάθε κλάδου.
    Για παράδειγμα ήδη έχει χαθεί ο σεβασμός στο γεγονός της εγκυμοσύνης και της γέννησης. Ο τρόπος που γεννιόμαστε καθορίζει την κοινωνία που φτιάχνουμε. Φανταστείτε τι έχει να γίνει μέσα από τα μέτρα που προτείνονται!… Καλώς ή κακώς οι κλάδοι που προτείνονται να γίνουν ενιαίοι μπορεί να είναι παρεμφερείς αλλά έχουν άλλο αντικείμενο ουσιαστικά. Ας μείνουμε στην ουσία και ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Για να φτιάξουμε την κοινωνία που μας αξίζει επιτέλους!

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 12:43 | Π. Σουρτζή

    Το παρόν άρθρο πρέπει να αποσυρθεί γιατί υπονομεύει το διάλογο που έχει ξεκινήσει στο ΕΣΑ.
    Εναλλακτικά θα μπορούσε να διατυπωθεί ως: «Η σύσταση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού ΕΣΥ ορίζεται από τον Υπουργό Υγείας με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΑΝ».

  • συγχαρητηρια στην πολιυικη ηγεσια ΥΥ που μας εντασσει στον νοσηλευτικο κλαδο το οποιο είναι παγιο αιτημα μας,λογω του ο,τι εκτελούμε πληρη νοσηλευτικα καθήκοντα.Επισης περιμενουμε και τις περαιτέρω κινησεις για την εκπαιδευτικη μας αναβαθμιση όπως οτιζουν οι κοινοτικες οδηγιες.Τολμηστε κατι που κανεις άλλος δεν τολμησε όλα αυτά τα χρονια.Ευχαριστουμε ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ για την αναγνωριση του εργου μας εκ των προτερων…

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 12:51 | ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΠΑΠΑ

    Ο προεδρος της ΕΝΕ κος Σκουτέλης στην τηλεοπτικη διαδικτυακη συνεντευξη που εδωσε ανεφερε χαρακτηριστικα βαση του νομοσχεδίου<<δεν θα ειμαστε μισθολογικα ισα με τους ΔΕ ουτε και θα αλλαξουν τα επαγγελματικα δικαιωματα ΑΛΛΑ….Γιατι ειναι ανηθικη η ενταξη των ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Στον ενιαιο κλάδο.ΕΝΙΑΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΤΕ ΠΕ.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 12:52 | ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΠΑΠΑ

    Η ενταξη των ΔΕ Νοσηλευτών στον ενιαίο κλάδο είναι Καθήκον της πολιτικης ηγεσιας και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που τολμήσατε.Οσο ανήθικο ειναι οι ενταξη των ΔΕ νοσηλευτών σε ένα ενιαίο κλάδο αλλο τοσο ειναι και η απαίτηση των ΤΕ σε ΠΕ οταν κα΄ποιος μπαινει στα ΤΕΙ νοσηλευτικης με 12.000 μορια ενω καποιος στο ΑΕΙ νοσηλευτικης με 17.000 μόρια.θα πρεπει να δοθει η δυνατοτητα στους ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ να αναβαθμιστούν και ταυτοχρονα αρση της αδικιας με την εφαρμογη του ενιαιου μισθολογιου και την διαφορα μισθου ΔΕ με ΤΕ 450 ευρω ενω ΤΕ με ΠΕ 70 ευρω ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.Ειμαστε ολοι νοσηλευτες με διακριτους ρολους και θα πρεπεινα το καταλαβουν οι διοικουντες της ΕΝΕ και του συνδικαλιστικου τους οργανου ΠΑΣΥΝΟ.Συγχαρητηρια για το θαρρος να φερετε σε διαβουλευση δημοκρατικα και οχι σε συντομο χρονικο διαστημα οπως το 2014 το παρων νομοσχέδιο.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και αυτο το φθινοπωρο να ειναι η ανοιξη για την νοσηλευτικη κοινοτητα.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 11:11 | ΠΩ..ΛΑΚΗΣ

    Άλλο νοσηλευτής και αλλο νοσοκόμος…. το γαϊδούρι δεν γίνεται ποτέ άλογο. φιλικά πάντα

    νοσηλευτης ΠΕ νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 11:05 | ΛΕΤΣΙΟΣ ΘΩΜΑΣ

    Η ένταξης των ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ στον ενιαίο κλάδο θα έπρεπε να ειναι αυτονόητη και θα έπρεπε να ειχε συντελεστεί προ πολλων ετών.
    Η πρόσθεση του όρου <> πριν αρκετά χρόνια ήταν ατυχής και εξυπηρετούσε συγκεκριμένα προσωπικά οφέλη.
    Εκτελούμε αναμφισβήτητα ΠΛΗΡΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ καλύπτοντας μονοβάρδιες και η κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων θα έπρεπε να γίνει εξ αρχής.Η εφαρμογή του ανενεργού ΠΔ 2001 ειναι ανέφικτη και το 50% του νοσηλευτικου προσωπικού στο ΕΣΥ αισθάνεται απογοητευμένο και παραγκωνισμένο απο τις εκάστοτε πολιτικέςς ηγεσίες.
    Οι ευρωπαικές οδηγίες που η τελευταια έληξε τον Ιανουάριο του 2016 θα έπρεπε να εφαρμοσθούν και να είχε αποδοθεί ο τίτλος του Νοσηλευτή σε όλους τους ΑΤΥΧΩΣ λεγομενους <>.
    Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της Νοσηλευτικής και θα πρέπει να αποκατασταθούν όλες οι αδικίες που υφιστάμεθα όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια του ΕΣΥ αγογγυστα και με αυταπάρνηση, παραμερίζοντας τα συμφέροντα που διαιωνίζουν την πάσχουσα κατάσταση σπέρνωντας ΔΙΧΟΝΟΙΑ και ΔΙΑΣΠΑΣΗ στο πολύπαθο λειτουργημά μας.
    Οι συνάδελφοι(ελάχιστοι ευτυχώς) ΤΕ που αντιδρούν και μας λοιδορούν ας πράξουν με ενσυναίσθηση και μετά ας κρίνουν.
    Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Τ.Ε και Π.Ε πλήν ελαχίστων ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
    Η τροπολογία θα πρέπει να είναι το λιθαράκι θεμελίωσης της ενιαίας νοσηλευτικής,στο αμεσο μέλλον θα πρέπει να προβείτε στην επιπλέον νομοθέτηση ουσιωδών αλλαγών ώστε να αναγνωριστεί το έργο των ΔΕ νοσηλευτών , να κατοχυρώσετε τα επαγγελματικα δικαιώματα και να δωθεί η δυνατότητα στους επιθυμούντες την εκπαιδευτική τους αναβάθμιση βάση ΕυρωπαικώνΟδηγιών με ότι απορρέει απο τα παραπάνω.
    Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ Η ΝΟΣΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ <>.
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΟΛΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 11:46 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ Μ.

    Κύριε Υπουργέ, μετα απο την κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου θεωρώ πως δίνεται ένα χτύπημα στις συντεχνίες Λόμπυ που λυμαίνονται όλα τα επαγγέλματα. Η απόφαση Σας να το τολμήσετε μας δείχνει ότι υπάρχει σε αυτήν την κυβέρνηση ένας Δίκαιος ανθρωπος που δεν τον απασχολούν οι συντεχνίες και τα ιδιωτελή συμφέροντα των συντεχνιών. Νόμιμη Βάσιμη και αληθινή η προσπάθεια Σας να σταματήσετε τον διαχωρισμό εργαζομένων που εκτελούν τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ κάτω απο τις ίδιες αντίξοες συνθήκες!!

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 10:04 | ΠΗΧΑ ΒΑΓΙΑ

    Λαμβάνοντας υπόψη:
    -Την προστασία και διατήρηση της αναπαραγωγικής ικανότητας του πληθυσμού τα αυξημένα ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης καθώς και το μεγάλο αριθμό διακοπής κυήσεων -εκτρώσεων,
    -τα απογοητευτικά χαμηλά ποσοστά μητρικού θηλασμού
    -το μεγάλο αριθμό σε πρωτότοκες με καισαρική τομή καθώς και τα κλινικά αποτελέσματα κλινικών μελετών που υποδεικνύουν το είδος του τοκετού με χρόνιες νόσους
    -το ρόλο της μαίας στην προετοιμασία για το φυσικό τοκετό στη διατήρηση της επαφής της μητέρας με το νεογνό κατα την περιγεννητική περίοδο
    -την κατακερμάτιση των μαιευτικών υπηρεσιών με το υπάρχων σύστημα ,αφου μετατρέπει τη μαία-τή σε νοσηλεύτρια -τή ή σε εντολοδόχο των ιατρών
    το γεγονός οτι η προτεινόμενη αλλαγή δεν θα φέρει καμία αλλαγή στον οικονομικό προυπολογισμό
    -την αδυναμία στο υπάρχων σύστημα να λειτουργήσει η αυτονομία και η διαφορετικότητα των επαγγελματιων υγείας με υποβάθμιση του ρόλου τους αλλά και των δεικτών υγείας,
    υπάρχει ανάγκη δημιουργίας στα νοσοκομεία υπηρεσίας μαιών αντίστοιχης της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και της νέας Επιστημόνων ,τεχνολόγων και επαγγελματιων κλάδων υγείας .
    Ο ρόλος της Μαίας-τή είναι αυτόνομος διακριτός και σημαντικός στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας της γυναίκας σε όλες τις ηλικίες σύμφωνα με το βιολογικό κύκλο της ζωής(εφηβεία,ενήλικη ζωή ,αναπαραγωγική περίοδο,εμμηνόπαυση,γυναικολογικές ασθένειες) στη μέλλουσα μητέρα και στη μελλοντική οικογένεια γενικότερα. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ αποτελεί το πλέον κατάλληλα εκπαιδευμένο υγειονομικό στέλεχος εκτελεί το φυσιολογικό τοκετό και διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να βοηθήσει στην τεχνική και εφαρμογή και εγκατάσταση του μητρικού θηλασμού.
    Κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία της Υπηρεσίας Μαιών-τών αφού θα βοηθήσει στην αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και θα ισχυροποιησει τη θέση του μαιευτικού εργατικού δυναμικού .Τα οφέλη θα είναι άμεσα ποιοτικά και οικονομικά.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 10:35 | Μαρία Κωστίκου

    Δεν νοείται η σύσταση ενός κλάδου με διαφορετικά τυπικά προσόντα και ανόμοια υπηρεσιακά καθήκοντα. Δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα άλλο επαγγελματικό κλάδο τέτοιο συνονθύλευμα υπαλλήλων εκτός και αν σκοπεύετε να εντάξετε και στον κλάδο των φαρμακοποιών τους βοηθούς τους, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τους ΔΕ μηχανικούς κ.τ.λ.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 10:17 | Δημήτρης Θεοφιλόπουλος

    Συγχαρητήρια κ.Υπουργέ στην αναγνώριση του έργου των ΔΕ β.Νοσηλευτών καθώς πιστεύω ότι η δημιουργία του Νοσηλευτικού κλάδου δεν έχει καμία σχέση με τις σπουδές του καθενός. Η ένταξή μας στο κλάδο (Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού) δύναται να μας προστατεύσει από τυχόν μειώσεις μισθολογικών απολαβών, ενώ συνάδει με τα ευρωπαϊκά νοσηλευτικά δεδομένα που σκοπεύουν στην ενοποίηση και αναβάθμιση της νοσηλευτικής επιστήμης, με στόχο πάντα τη διασφάλιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας.
    Εργάζομαι 28 χρόνια ως ΔΕ και όλοι σας έχετε πλέον συνειδητοποιήσει ότι οι βοηθ. Νοσηλευτές ΔΕ θεωρούνται τυπικά μη Νοσηλευτές αλλά δεκαετίες τώρα παρέχουν μαζί με τους Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ με αυταπάρνηση υπηρεσίες υγείας χωρίς να υπάρχουν ενδοστρεφής διαχωρισμοί.
    Λόγω της οργάνωσης συστημάτων νοσηλείας από το 1976 σας παραθέτω ξεκάθαρα την τοποθέτηση, ότι στην χώρα μας δεν υπάρχει στην πράξη βοηθός νοσηλευτή, αφού οι ΔΕ μπορούν να κάνουν και εντέλει επιτελούν υπεύθυνη μονοβάρδια στα νοσοκομεία και σε οποιαδήποτε μορφή νοσηλευτικού συστήματος, χωρίς ΤΕ-ΠΕ συνάδελφο, σε όλα τα εξειδικευμένα τμήματα και επίπεδα νοσηλείας. Κι επιπροσθέτως, επιτελούν πραγματικό νοσηλευτικό έργο, αμείβονται λιγότερο για ίδια εργασία λόγω της διαφορετικής εκπαιδευτικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν, στήριξαν και στηρίζουν τα νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες υγείας για δεκαετίες και παρέχουν υπηρεσίες υψηλοτάτου επιπέδου.
    Επομένως πράττεται το σωστό και περιμένουμε κι άλλες ρυθμίσεις – παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των β. Νοσηλευτών.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 10:45 | Γιώργος

    Πώς γίνεται δίχως να προηγηθεί κανενός είδους διάλογος να δημιουργείτε ενιαίο κλάδο με τόσο μεγάλη ανομοιογένεια! Ο Διάλογος στην αριστερά κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ είναι αλήθεια τόσο δύσκολος? Γιατί έχετε αφήσει να σας εκθέσουν οι συμβουλάτορες σας, ενώ προέρχεστε και σεις από το ΕΣΥ? Αυτή την απάντηση την οφείλετε στους νοσηλευτές!

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 09:44 | Λύτρα Αθανασία

    Κε Υπουργέ είμαστε κατά του ενιαίου νοσηλευτικού κλάδου. Δημιουργήστε έναν ξεχωριστό Κλάδο για κάθε Κλάδο. Όπως είναι το λογικό και το αποδεκτό.

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 09:09 | stavros

    Επιτέλους, ένα νομοσχέδιο που τελειώνει την ασυδοσία της σημερινής διοίκησης της ΕΝΕ. Εύγε!

  • Και βέβαια συμφωνώ!Εφόσον όλοι οι νοσηλευτές κάνουμε συγκεκριμένες πράξεις για την θεραπεία των ασθενών(νοσηλεία,περιποίηση,και ψυχολογική ενθάρρυνση)γιατί θα πρέπει να θεωρούνται νοσηλευτές οι ΤΕ και οι ΠΕ και όχι οι ΔΕ;εννοείται οτι υπάρχουν διαβαθμίσεις ανάλογα τις σπουδές που έχει ο καθένας μας.Στην νοσηλευτική δεν χωράει ο ρατσισμός

  • Και βέβαια συμφωνώ με την ενοποίηση!Εφόσον όλοι οι νοσηλευτές κάνουμε συγκεκριμένες πράξεις για την θεραπεία των ασθενών(νοσηλεία,περιποίηση,και ψυχολογική ενθάρρυνση)γιατί θα πρέπει να θεωρούνται νοσηλευτές οι ΤΕ και οι ΠΕ και όχι οι ΔΕ;εννοείται οτι υπάρχουν διαβαθμίσεις ανάλογα τις σπουδές που έχει ο καθένας μας.Στην νοσηλευτική δεν χωράει ο ρατσισμός

  • Και βέβαια συμφωνώ στην ενοποίηση!Εφόσον όλοι οι νοσηλευτές κάνουμε συγκεκριμένες πράξεις για την θεραπεία των ασθενών(νοσηλεία,περιποίηση,και ψυχολογική ενθάρρυνση)γιατί θα πρέπει να θεωρούνται νοσηλευτές οι ΤΕ και οι ΠΕ και όχι οι ΔΕ;εννοείται οτι υπάρχουν διαβαθμίσεις ανάλογα τις σπουδές που έχει ο καθένας μας.Στην νοσηλευτική δεν χωράει ο ρατσισμός

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 09:12 | Μαρια παππα

    Η δημιουργία διεπιστημονικού κλαδου επαγγελματιών υγείας ΕΣΥ θα ήταν νόμιμη και λογική. Η δημιουργία νοσηλευτικού κλάδου και η συμπερίληψη σε αυτόν μαιευτών είναι απλά παράλογη. Ειναι μεγάλο λάθος η συγχώνευση διαφορετικων κλάδων που εχουν διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών,διαφορετικούς επιστημονικούς συλλόγους, διαφορετικά καθήκοντα και υποχρεώσεις. Έπειτα πως αποκλείστηκε από το νομοσχέδιο αυτό ο κλάδος των επισκεπτών υγείας ενώ απασχολούνται περί τους 1000 αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία χωρίς καμία σχετική ρύθμιση;

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 08:54 | Ελενη

    Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να γίνουν Ένας κλάδος οι νοσηλευτές ΔΕ , ΤΕ, ΠΕ κ οι μαιες. Αρχικα, οι μαιες με τους νοσηλευτές έχουν διαφορετικό αντικείμενο σπουδών και τελείως διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα. Η ενοποίηση τους υποβαθμίζει και ακυρώνει και τα δύο επαγγελματα. Όπως επίσης δεν γίνεται να αποτελέσει η μαιευτική παρακλάδι ή εξειδίκευση της νοσηλευτικής. Οι μαιες στα 4 χρόνια των σπουδών τους παρακολουθούν εξειδικευμένα μαθήματα σχετικά με την εγκυμοσυνη, τον τοκετο, τη λοχεια, το θηλασμο, τον οικογενειακό προγραμματισμο, τη νεογνολογια κλπ κλπ. Αν επιχειρηθεί η συμπύκνωση τους σε 1 εξάμηνο πχ ή έτος σπουδών, όλοι κατανοούμε ότι υποβαθμίζεται τόσο το αντικείμενο κ το επίπεδο των γνωσεων, όσο και το επάγγελμα γενικοτερα. Τα επαγγελματικά δικαιώματα των μαιων είναι κατοχυρωμένα με βασιλικό διάταγμα κ ελπίζω να μην αλλαξουν… Ήδη καταπατούνται σε μεγάλο βαθμό. Κ απορώ που βρίσκονται οι σύλλογοι και τι κάνουν για την κατάσταση αυτή. Όπως επίσης και οι νοσηλευτες ΔΕ είναι αδιανόητο να εξισωθουν με τους ΤΕ κ ΠΕ. Καταπατώνται επαγγελματικα δικαιώματα κ σ αυτήν την περίπτωση.

  • Και βέβαια συμφωνώ!ολοι οι νοσηλευτές κάνουμε συγκεκριμένες πράξεις για την θεραπεία των ασθενών(νοσηλεία,περιποίηση,ψυχολογική στήριξη/ενθάρρυνση)Γιατί πρέπει οι ΤΕ και οι ΠΕ να θεωρούνται νοσηλευτές και οι ΔΕ όχι;Η ενοποίηση νοσηλευτικής είναι μονόδρομος! Κατι άλλο θεωρώ οτι συνεπάγεται ρατσισμό!!!

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 08:11 | Γιωργος Αβραμίδης

    Μέσα σε έναν κλάδο δεν μπορεί να είναι άλλοι τρεις.

    Με αυτή τη λογική πρέπει να είναι μέσα και οι βοηθοί Μαιευτων, οι Επισκέπτες Υγειας και γενικά όλο το νοσηλευτικό που άμεσα ή έμμεσα υποστηρίζει τη νοσηλεία.

    Να λάβετε υπόψη την αρμόδια επιτροπή (ΟΚΕ) που έχει γνωμοδότησει σχετικά για τη δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτων ΕΣΥ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ) για το νόμο 2519.
    http://www.oke.gr/oke_pron_pdf_0.html

    Αυτή η πρόβλεψη θα λύσει πολλα από τα προβλήματα της στελέχωσης των νοσοκομείων από ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, με ότι αυτό συνεπάγεται (προσλήψεις, στελέχωση, καθηκοντολογιο, κρίσεις κλπ).

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 08:59 | ΤΑΝΙΑ ΤΕΡΖΗ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ…
    ΠΙΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΙ Ο ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ !!!
    ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΏΝ ΥΓΕΊΑΣ ΑΦΟΥ ΑΣΚΟΎΝ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΊΔΑ. ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΌΝΟ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ, ΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΈΡΕΙ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΉ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ.ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΜΟΙΟΓΕΓΕΝΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΚΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ !!!
    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΕΊΝΑΙ ΥΨΗΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΌ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΈΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ …!!!
    ΤΕΛΟΣ,ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΑΦΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΠΟΛΛΆ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ…

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 08:22 | ΤΑΝΙΑ ΤΕΡΖΗ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ…
    ΠΙΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΙ Ο ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ !!!
    ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΏΝ ΥΓΕΊΑΣ ΑΦΟΥ ΑΣΚΟΎΝ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΊΔΑ. ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΌΝΟ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ, ΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΈΡΕΙ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΉ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ.ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΜΟΙΟΓΕΓΕΝΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΚΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ !!!
    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΘΑΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΕΊΝΑΙ ΗΨΗΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΌ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΈΣ ΚΑΙ ΔΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ …!!!
    ΤΕΛΟΣ,ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΑΦΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΠΟΛΛΆ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ…

  • 2 Οκτωβρίου 2017, 08:46 | ΤΑΝΙΑ ΤΕΡΖΗ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ…
    ΠΙΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΝΙΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΙ Ο ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΑΒΕΣ Α ΑΛΟΓΕΣ ΚΙ ΑΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ !!!
    ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΏΝ ΥΓΕΊΑΣ ΑΦΟΥ ΑΣΚΟΎΝ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΊΔΑ. ΞΗ ΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΌΝΟ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ, ΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΈΡΕΙ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΉ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ.
    ΤΕΛΟΣ,ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΑΦΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΠΟΛΛΆ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ…

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 21:04 | Κώστογλου Εριφύλη

    Η παρούσα πρόταση είναι επιεικώς απαράδεκτη! Η δημιουργία ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού που περιλαμβάνει Νοσηλευτές ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ είναι παράλογη! Έχουν λάβει διαφορετικό επίπεδο εκπαίδευσης, είναι λογικό να υπάρχει διαχωρισμός και διαφορετικές υποχρεώσεις, αλλά και απαιτήσεις.
    Όσον αφορά τη συγχώνευση του Μαιευτικού με το Νοσηλευτικό Κλάδο θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να γίνει. Πρόκειται για δύο διαφορετικούς Κλάδους. Κάθε σχολή έχει δικό της Πρόγραμμα Σπουδών και το γνωστικό αντικείμενο των δύο επαγγελμάτων διαφέρει. Γι αυτό και έχουμε διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα και συγκεκριμένους χώρους όπου μπορούμε να εργαστούμε. Η συγχώνευση των δύο Κλάδων συνεπάγεται αποδυνάμωση τους και δεν θα ωφελήσει ούτε τις Μαίες, ούτε τους Νοσηλευτές. Το ιδανικό θα ήταν να παραμείνουν αυτόνομοι Κλάδοι! Είναι άλλη η δουλειά της Μαίας και άλλη της Νοσηλεύτριας.

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 21:30 | Κωστας Κ.

    Όχι στην συγχώνευση, ναι στους διακριτούς ρόλους για το καλό της δημόσιας υγείας και των επαγγελματιών υγείας. Η διασφάλιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας και το καλό όλων των επαγγελματιών δεν επιτρέπει την συγχώνευση αυτών.

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 21:30 | Άρτεμις

    Η Μαιευτική και η Νοσηλευτική για ποιό λόγο να ενωποιηθούν? Είναι και πρέπει να παραμείνουν δύο διακριτοί κλάδοι. Ο ρόλος του κάθε επαγγελματία υγείας είναι διαφορετικός. Το πρόγραμμα σπουδών είναι τελείως διαφορετικό, με τί γνώσεις θα ανταπεξέλθει η νοσηλεύτρια σε ένα μαιευτικό τμήμα και αντιστρόφως? Μιλάμε για επαγγέλματα υγείας.. Ας σκεφτούμε λιγάκι και το όφελος και την ασφάλεια των ασθενών.

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 20:52 | Μαρια Γκ

    Η μαιευτικη θα πληγει απιστευτα αν υλοποιηθει αυτη η διαβουλευση. Ειναι κλαδος απολυτα απαιτιτικος οποτε θεωρω οτι ειναι αδυνατον να σταθουν μεσα σε μια αιθουσα τοκετων οι νοσηλευτες-τριες ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ . Απορρω πως ειναι δυνατον να θεωρουν οτι τα τεσσερα χρονια της σχολης μας μπορουν να ισοδυναμουν με τη Νοσηλευτικη ΔΕ. Τελος το πιο τρανταχτο επιχηρημα οτι δεν μπορουμε να ειμαστε ενιαιος κλαδος ειναι το εξης: το αρθρο 6 ερχεται σε αντιφαση με το αρθρο 7.Απο μονοι τους οσοι προτεινουν αυτη τη διαβουλευση γνωριζουν ηδη πως η Νοσηλευτικη ΔΕ δεν εχει την ιδια εκπαιδευση με τις μαιες-μαιευτες γι’αυτο και την αποκλειουν απο υψηλες θεσεις ιεραρχιας.

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 19:50 | Αλεξάνδρα

    Το επάγγελμα της μαίας είμαι διαφορετικό και ανεξάρτητο απο αυτό των νοσηλευτών. Τα επαγγελματικά μας δικαιώματα θα πρέπει να διασφαλιστούν και να προστατευτούν. Είναι δύο διαφορετικά επαγγέλματα που δεν θα πρέπει να συγχέονται.

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 19:57 | Ε. Κ.

    Η σύσταση ενιαίου νοσηλευτικού κλάδου συμπεριλαμβανομένων σε αυτόν όλων των βαθμίδων νοσηλευτικής εκπαίδευσης και η δυνατότητα ένταξης και των υπολοίπων επαγγελματικών κατηγοριών νοσηλευτικού προσωπικού στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας αποτελεί για εμάς ηθική δικαίωση μετά από πολλά χρόνια αμφισβήτησης της κατ’ ουσίαν αδιαμφισβήτητης νοσηλευτικής μας ταυτότητας.

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 19:06 | Niκη

    Με ικανοποίηση είδα την απόφαση για δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου: «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ». Η σύσταση ενιαίου νοσηλευτικού κλάδου συμπεριλαμβανομένων σε αυτόν όλων των βαθμίδων νοσηλευτικής εκπαίδευσης και η δυνατότητα ένταξης και των υπολοίπων επαγγελματικών κατηγοριών νοσηλευτικού προσωπικού στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας αποτελεί για εμάς ηθική δικαίωση μετά από πολλά χρόνια αμφισβήτησης της κατ’ ουσίαν αδιαμφισβήτητης νοσηλευτικής μας ταυτότητας.

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 19:26 | Περμανθια Πανανη

    Η δημιουργια Ενιαιου Νοσηλευτικου Κλαδου Ειναι κινηση υποβαθμισης αρχικα των δυο πτυχιουχων των δυο επαγγελματων αφου τους εξισωνει με τους ΔΕ βοηθους νοσηλευτες που δεν ειναι αποφοιτοι σχολων τριτοβαθμιας εκπαιδευσης.Στη συνεχεια ενοποιει δυο εκ διαμετρου αντιθετα επαγγελματα ,με διαφορετικα επαγγελματικα δικαιωματα ,διαφορετικη θεωρητικη και πρακτικη εκπαιδευση,διαφορετικες ευρωπαικες οδηγιες (και τα δυο επαγγελματα ειναι τομεακα)διαφορετικους τομεις εργασιας και διαφορετικη φιλοσοφια!!!Η μαιευτικη ετσι φαινεται να κινδυνευει σκοπιμα να χασει τη μοναδικοτητα της ,την αυτονομια της απαξιωνεται δε αφου συνυπαρχει στον Ενιαιο Κλαδο με τους ΔΕ βοηθους!!!Σαν πρωην προεδρος του πρωτου εφετειακου επιστημονικου συλλογου μαιων-των ΣΕΜΜΑ και πρωην μελοςΕΣΑΝ,ΚΕΣΥ,ΕΘν.Επιτροπης Μητρικου Θηλασμου προτεινω στους νομοθετες να δουν λεπτομερως το ρολο του μαιευτικου επαγγελματος στην προστασια και προαγωγη της υγειας γυναικας -νεογνου πριν αποφασισουν για το θεμα!!Η προταση ειναι λανθασμενη και θα δημιουργησει προβληματα τωρα που αρχιζει να διαφαινεται μια πιθανη λυση στα προβληματα του ΕΣΥ!!!

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 18:51 | Αθανάσιος Μυρλίδης

    Πολύ θετικό βήμα το νομοσχέδιο το οποίο είναι στη σωστή κατεύθυνση για την αποκατάσταση μιας μακρόχρονης αδικίας εις βάρος των νοσηλευτών ΔΕ.

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 18:32 | Παντελής Κ.

    H κυβέρνηση θέλει να ΕΝΩΣΕΙ το Νοσηλευτικό κλάδο και ευχομαι να τα καταφέρει επειδή όσοι ασκούν Νοσηλευτική το θέλουν πραγματικά.
    Μπραβο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για αυτήν την απόφαση!

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 18:51 | Καλαντζή Βασιλική

    Συγχαρητήρια στην ηγεσία του υπουργείου μας για την κίνηση αυτή.
    ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ με όλες τις βαθμίδες, διακριτούς ρόλους και δυνατότητα εξέλιξης είναι ΔΙΚΑΊΩΣΗ και ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για να συνεχίσουμε όλοι μαζί.
    Μια ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΟΛΉ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ΠΕ.

  • 1 Οκτωβρίου 2017, 17:25 | Ε.Φ.

    Σίγουρα το επίπεδο γνώσεων είναι καλύτερο των τ.ε όμως η ικανότητα πολλές φορές δεν χρειάζεται ανώτερα πτυχία. Οι δ.ε. καθημερινά μάχιμοι νοσηλευτές το αποδεικνύουν. Αυτό το νομοσχέδιο είναι κατά πρώτον η αναγνώριση της δουλειάς τους και κατά δεύτερο είναι επιτέλους η συσπείρωση των νοσηλευτών. Μπράβο!