- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 05 – Ίδρυση ή συγχώνευση Περιφερειακών Τμημάτων της Ε.Ν.Ε.

Ίδρυση νέων ή συγχώνευση υπαρχόντων Περιφερειακών Τμημάτων της Ε.Ν.Ε. αποφασίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, με αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των παρόντων μελών. Η απόφαση για συγχώνευση Περιφερειακών Τμημάτων προϋποθέτει σχετική κοινή εισήγηση, μετά από αποφάσεις των αντίστοιχων Γενικών Συνελεύσεων ή Περιφερειακών Συμβουλίων που λαμβάνονται επίσης με αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των παρόντων. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ν.Ε. επικυρώνεται από τον Υπουργό Υγείας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 05 – Ίδρυση ή συγχώνευση Περιφερειακών Τμημάτων της Ε.Ν.Ε."

#1 Σχόλιο Από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΧΤΙΔΗΣ Στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 @ 13:41

Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (Π.Τ.) ΤΗΣ Ε.Ν.Ε. ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ Π.Τ. ΜΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

#2 Σχόλιο Από ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΑΓΛΑΣ Στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 @ 00:34

Να δουμε που θα βρεθουν τα χρηματα να συντηρηθουν 74 τμηματα, με 130 υπαλλήλους. Θα τους πληρωνει το υπουργειο αραγε;

#3 Σχόλιο Από Μιχαήλ Δρακομαθιουλάκης Στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 @ 18:06

Ένα (1) Περιφερειακό Τμήμα ανά Υγειονομική Περιφέρεια είναι, νομίζω, η καλύτερη λύση.

#4 Σχόλιο Από Τσουμάνη Ναταλία Στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 @ 08:25

Ειλικρινά προσπαθούμε να συμπτύξουμε το Δημόσιο Φορέα για εξοικονόμηση χρημάτων και τώρα…αυξάνουμε τα έξοδα…είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθούν οικονομικά 74 ή 65 όσα είναι τμήματα.Μια χαρά λειτουργούν έτσι όπως είναι…εξηγήστε μου τη λογική της αύξησής τους…

#5 Σχόλιο Από Μαρία Στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 @ 13:27

Θα έπρεπε πριν συντάξετε το νομοσχέδιο για τον αριθμό των ΠΤ, ανά περιφερειακή ενότητα, να ζητήσετε Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων. Τώρα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αυθαίρετα κάνετε τα ΠΤ 74 και μετά λέτε, μπορείτε να τα συγχωνεύσετε. Αυτά όλα είναι τουλάχιστον αστεία.

#6 Σχόλιο Από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 @ 19:16

ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.
ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΤΟ ΙΑΤΡΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ.
ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

#7 Σχόλιο Από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΙΜΠΕΡΗΣ Στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 @ 22:16

Η έννοια του κλάδου αναφέρεται πρωτίστως στην διαμόρφωση ενιαίων κανόνων, οι οποίοι θα διέπουν την υπηρεσιακή κατάσταση υπαλλήλων που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά γνωρίσματα και ασκούν την ίδια επαγγελματική δραστηριότητα. Δεν νοείται σύσταση ενός κλάδου και ένταξη εις αυτόν ενός ανομοιογενούς πλήθους υπαλλήλων, με διαφορετικά τυπικά προσόντα και ανόμοια υπηρεσιακά καθήκοντα.

#8 Σχόλιο Από Μιχάλης Ροβίθης Στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 @ 00:48

Η απόφαση για ίδρυση νέων περιφερειακών τμημάτων αποφασίζεται μετά απο εισήγηση των 2/3 των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΕ. Η απόφαση κατάργησης περιφερειακού τμήματος αποφασίζεται ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ Διοικητικού Συμβουλίου περιφερειακού τμήματος προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΕ όπου θα πρέπει να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία 2/3 των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

#9 Σχόλιο Από ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ Στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 @ 10:56

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΘΗΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΕ.

#10 Σχόλιο Από Αποστόλης Κωτσης Στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 @ 20:53

Στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι η ΔΙΆΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΝΕ! Η είσοδος των Μαιων και των ΔΕ στον «Ενιαίο» κλάδο είναι Αντιπερισπασμος και το «τυρακι» για την φακα!.. Νοσηλευτες ΞΥΠΝΗΣΤΕ!! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΙ. Μας γυρνάει 30 ΧΡΟΝΙΆ ΠΊΣΩ!

#11 Σχόλιο Από ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΡΙΠΟΔΗΣ Στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 @ 22:06

Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να λάβει υπ όψιν τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας που θα ανακύψουν από την ίδρυση τόσων νέων περιφερειακών τμημάτων, τα οποία σε τελική ανάλυση θα ζημιώσουν παρά θα οφελήσουν τους ίδιους τους Νοσηλευτές. Η υποχρηματοδότηση που θα υπάρξει υπονομεύει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του νοσηλευτικού κλάδου και θα οδηγήσει σε μαρασμό των περιφερειακών τμημάτων στο άμεσο μέλλον.

#12 Σχόλιο Από Αθηνά Καλοκαιρινού Στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 @ 23:42

Eξηγήστε μου τη λογική της αύξησης των νέων τμημάτων.Εχει σχέση με την «ανάπτυξη» της Νοσηλευτικής;

#13 Σχόλιο Από ΤΑΝΙΑ ΤΕΡΖΗ Στις 1 Οκτωβρίου 2017 @ 02:07

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ,ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ…….

#14 Σχόλιο Από Πασαλή Χριστίνα Στις 2 Οκτωβρίου 2017 @ 12:43

Η δημιουργία 74 περιφερειακών τμημάτων θα κάνει την ΕΝΕ μη βιώσιμη. Αυτό σημαίνει κατάρρευση της ΕΝΕ και απαξίωση της αφού τα 74 Περιφερειακά Τμήματα δεν θα μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, γραμματειακή υποστήριξη ή νομικό σύμβουλο με 20 ευρω συνδρομή. Κατι τέτοιο θα οδηγήσει σε διάσπαση.