Άρθρο 35 Αποσπάσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β.

1. Επιτρέπεται η διενέργεια αποσπάσεων από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β. Η απόσπαση πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου και θετική τεκμηριωμένη εισήγηση του Προέδρου του Ε.Κ.Α.Β. προς τον Υπουργό Υγείας, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης. Στο αποσπασμένο προσωπικό δύναται να ανατεθούν καθήκοντα διάφορα της ειδικότητάς του, με απόφαση του προέδρου του Ε.Κ.Α.Β.
2. Το αποσπασμένο προσωπικό εξακολουθεί να λαμβάνει το σύνολο των αποδοχών του από την οργανική του θέση και αμείβεται από το Ε.Κ.Α.Β. για τυχόν υπερωριακή απασχόληση. Ο χρόνος υπηρεσίας στο Ε.Κ.Α.Β θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για την υπηρεσιακή κατάσταση του αποσπασμένου προσωπικού. Η απόσπαση λήγει με απόφαση του Υπουργού Υγείας ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, ο οποίος επιστρέφει στην οργανική του θέση μετά την κατά τα ανωτέρω λήξη της απόσπασής του.

  • 2 Οκτωβρίου 2019, 11:39 | STELIOS

    ΕΝΤΑΞΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ν.4254/2014 (ΦΕΚ 85/τ.Α’/7-4-2014) ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΕΚΑΒ
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΕΝΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ

  • 2 Οκτωβρίου 2019, 09:45 | STELIOS

    ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ν.4254/2014 (ΦΕΚ 85/τ.Α’/7-4-2014).
    ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΟΥ ΙΕΚ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕ 24ωρη ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΗΒΑΣΗ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

  • 28 Σεπτεμβρίου 2019, 10:55 | ΓΑΚΟΥΔΗΣ ΝΕΣΤΩΡ

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΑΠ ΤΟ ΝΤΟΥΜΑΝΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ,ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ (ΝΑΙ ΝΑΙ ) ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΑΠΡΟΘΥΜΑ ΑΠ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΕΠΑΝΩ , ΝΑ ΨΕΛΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ? (ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ?) ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.
    ΑΛΛΗ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Π.Χ. ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ?
    ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ:
    1) Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΑΣ (ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΕΥΘΥΝΗ). ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ Η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
    2)ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ. Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΗΠΙΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
    3)Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ , ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ.
    ΜΟΝΟ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    ΠΡΟΤΑΣΗ:ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ (ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΥΘΥΝΗ).
    ΙΣΩΣ Η ΛΥΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ, ΣΑΝ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ…

  • 27 Σεπτεμβρίου 2019, 00:26 | Νίκος

    Να προστεθεί άρθρο 3. Επιτρέπεται η διενέργεια μετατάξεων προσωπικού των κέντρων υγείας της χώρας ειδικότητας διασώστη πλήρωμα ασθενοφόρου ή άλλης ειδικότητας που αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια απασχολείται στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και μπορεί να αποκτήσει Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος»Διασώστη πλήρωμα ασθενοφόρου» σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, έπειτα από αίτηση του ιδίου και με σύμφωνη γνώμη του υπουργού Υγείας.