- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 27 Εισαγωγή Συστήματος Κινήτρων και Αντικινήτρων για την εγγραφή του πληθυσμού σε προσωπικό ιατρό και την τήρηση της διαδικασίας του συστήματος παραπομπών

 

Μέχρι την πλήρη εφαρμογή του συστήματος παραπομπών, καθιερώνεται σύστημα εφαρμογής κινήτρων για την ενθάρρυνση εγγραφής των πολιτών σε προσωπικό ιατρό και την τήρηση της διαδικασίας του συστήματος παραπομπών. Ομοίως καθιερώνεται σύστημα συνεπειών («αντικινήτρων») για τη μη εγγραφή των πολιτών σε προσωπικό ιατρό και τη μη τήρηση της διαδικασίας του συστήματος παραπομπών.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 27 Εισαγωγή Συστήματος Κινήτρων και Αντικινήτρων για την εγγραφή του πληθυσμού σε προσωπικό ιατρό και την τήρηση της διαδικασίας του συστήματος παραπομπών"

#1 Σχόλιο Από ΓΚ Στις 4 Απριλίου 2022 @ 18:32

Αναφερονται κινητρα για εγγραφη σε ΠΙ.
το χειροτερο απο ολα ειναι οτι ΔΕΝ τα αναφερει ρητα ο νομος αλλα δινει την εξουσια στον εκαστοτε Υπουργο να θεσμοθετει οποτε θελει κινητρα!
Θα πρεπει να καταλαβετε πως η Ελλαδα εχει την τυχη να εχει πολλους ειδικους ιατρους σε αντιθεση με την Αγγλια και αλλες χωρες και ο κοσμος φυσικα και επιλεγει τον ειδικο αναλογως την παθηση του και δεν επιθυμει να εγγραφεται σε εναν παθολογο η γενικο ιατρο. Ειδικα στις μεγαλες πολεις.
Ειναι απαραδεκτο να δινεται κινητρα για εγγραφη σε ΠΙ και να χωριζετε τους ασθενεις σε 2 κατηγοριες

#2 Σχόλιο Από ΠΕΤΡΟΣ Στις 11 Απριλίου 2022 @ 09:02

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ.
1.ΑΡΧΙΚΑ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΤΑΝ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ-ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ.
2.ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ-ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΛΟΥ.
3.ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ-ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.
4.ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΆ’ΑΝΑΓΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ. ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΕΝΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΛΗΠΤΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΑΣΘΕΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ), ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ, ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΘΟΥΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ!

#3 Σχόλιο Από ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΕΝΙ) ΕΟΠΥΥ Στις 14 Απριλίου 2022 @ 17:38

Υπάρχει μεγάλη ασάφεια ως προς τα κίνητρα/αντικίνητρα στον ασθενή. Σε καμία περίπτωση να μην αφορούν τη συνταγογράφηση του ασθενή και τα ήδη υπάρχοντα ποσοστά συμμετοχής ανάλογα με την ασφαλιστική του ικανότητα

#4 Σχόλιο Από ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ Στις 18 Απριλίου 2022 @ 14:13

Συμφωνούμε με την θέση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ως προς το ζήτημα αυτό