ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ’ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Άρθρο 21 Μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – Σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – Τροποποίηση παρ. 3 και αντικατάσταση παρ. 5 άρθρου 20 ν. 3918/2011

 

1. Στην παρ. 3 του άρθρου 20 του ν. 3918/2011 (Α’ 31), περί του μη εκτελεστικού Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις: α) το τρίτο εδάφιο τροποποιείται, ως προς την παραπεμπόμενη διάταξη, και γίνονται νομοτεχνικές βελτιώσεις, β) προστίθεται τέταρτο εδάφιο, και η παρ. 3 του άρθρου 20 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Συστήνεται στον ΕΟΠΥΥ μία (1) θέση μη εκτελεστικού Προέδρου. Ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος επιλέγεται για θητεία τεσσάρων (4) ετών, πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής, καθώς και εμπειρία σε διοικητικά και οικονομικά θέματα. Ο Διοικητής και ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διορίζονται σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 21 του ν. 4735/2020 (Α’ 197), μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας προεπιλογής των άρθρων 20 επ. του ν. 4735/2020 και της διαδικασίας ακρόασης, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής επί της πρότασης του Υπουργού Υγείας. Ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και οι αποδοχές του καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 22 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176).».

2. Η παρ. 5 του άρθρου 20 του ν. 3918/2011, περί της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Το Δ.Σ. αποτελείται από επτά (7) μέλη, τα οποία ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ειδικότερα, αποτελείται από:
α) Τον Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ως Πρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος αναπληρώνεται όταν απουσιάζει ή κωλύεται από ένα (1) από τα τακτικά μέλη του Δ.Σ., το οποίο ορίζεται με την απόφαση του πρώτου εδαφίου. Αν ο Διοικητής απουσιάζει ή κωλύεται, το μέλος που αναπληρώνει τον Διοικητή, αναπληρώνεται από το πρόσωπο που έχει οριστεί ως αναπληρωματικό μέλος αυτού.
β) Έξι (6) τακτικά μέλη, με ισάριθμα αναπληρωματικά, εκ των οποίων πέντε (5) με επιστημονική και εργασιακή εμπειρία σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο του Οργανισμού και ένας (1) εκπρόσωπος του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.), ο οποίος ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, με απόφαση του Διοικητή του e-Ε.Φ.Κ.Α… Με απόφαση του Δ.Σ. δύνανται να ανατίθενται σε ένα (1) ή περισσότερα από τα μέλη του η παρακολούθηση και η εποπτεία επιμέρους θεμάτων του Οργανισμού.
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, ορίζεται το μέλος της σύνθεσης του Δ.Σ. εκ των μελών του προηγούμενου εδαφίου, το οποίο αναπληρώνει τον Διοικητή (προσωρινό ή τακτικό) σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, στο σύνολο των καθηκόντων του, τόσο ως Προέδρου του Δ.Σ., όσο και ως Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Με απόφαση του Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δύνανται να μεταβιβάζονται αρμοδιότητες του Προέδρου ή το δικαίωμα υπογραφής με εντολή του στον ορισθέντα αναπληρωτή του.».

  • το εν λόγω άρθρο αποτελεί ένα επίμαχο σημείο που μειώνει τον αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και καταργεί από την εκπροσώπηση τους, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς αλλά και τη συμμετοχή εκπροσώπου των ασφαλισμένων.

    Πρόταση μας ειναι η απαραίτητη εκπροσώπηση όλων των κατηγοριών των ασφαλισμένων μέσω των ομοσπονδιών τους, με τις οποίες θα προωθείται ο κοινωνικός διάλογος για την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και οργάνων για το σχεδιασμό των πολιτικών υγείας, την οργάνωση των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υγείας, τη διαφάνεια της λειτουργίας των φορέων αλλά και την προώθηση των δικαιωμάτων των ασθενών.

    Δεν αρκει να δηλώνεται με λόγια η συμμετοχή των ασθενών και των πολιτών στη διαμορφωση πολιτικών υγείας άν δεν εφαρμόζεται στην πράξη με την θεσμοθέτηση της συμμετοχής τους. Ιδιαίτερα στον ΕΟΠΥΥ ο οποίος χρηματοδοτείται από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων, οί οποιοι έχουν κάθε δικαίωμα να εκπροσωπουνται στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

  • Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) η οποία αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, θέλει να τονίσει ότι ένα από τα κύρια αιτήματά της είναι η εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων, καθώς είναι αυτοί και οι οικογένειές τους που ζουν καθημερινά με την αναπηρία ή χρόνια πάθηση και μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη σχεδίαση πολιτικών και νομοθετικών μέτρων, καθώς αφορούν στη δική τους υγεία και ζωή. Στην Ε.Σ.Α.μεΑ. ανήκουν όλες οι Β/βάθμιες οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, καθώς επίσης και οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι χρονίων παθήσεων.
    Ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας υπόψη ότι η συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των Οργανώσεων Μελών της κρίνεται σημαντική και αναγκαία σε όλους τους Φορείς Σχεδιασμού, Εφαρμογής και Αξιολόγησης πολιτικών για την Υγεία, ζητάμε την ΑΠΟΣΥΡΣΗ ή συμπλήρωση του άρθρου 21 με τη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στη σύνθεση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

  • 18 Απριλίου 2022, 13:59 | Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ.

    Ορίζονται 7 μέλη στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ από τον Υπουργό και καταργούνται οι θεσμικοί φορείς από το Δ.Σ.
    Θεσμοθετείται ο πλήρης έλεγχος της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ από το Υπουργείο Υγείας.

    Προτείνεται η απόσυρσή του.
    Κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ
    Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
    Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ
    Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ
    Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
    Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

  • Η παράγραφος 2 του άρθρου 21 αποκλείει τους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες από την εκπροσώπησή τους μέσω των ορισμένων από την Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) τακτικών μελών στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Αυτό θα είναι καταστροφικό, μια και πλέον οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, όπως είναι τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, δε θα έχουν κανέναν λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και αφορούν την υγεία και τη ζωή τους. Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας και την αγανάκτησή μας για τον αποκλεισμό της αντιπροσώπευσης των πασχόντων από χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες μέσω του τριτοβάθμιου κοινωνικο-συνδικαλιστικού οργάνου, της ΕΣΑμεΑ, η οποία είναι αναγνωρισμένος εταίρος της Πολιτείας.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνουμε η παράγραφος 2 του άρθρου 21 να διαμορφωθεί όπως παρακάτω:
    «2. Η παρ. 5 του άρθρου 20 του ν. 3918/2011, περί της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), αντικαθίσταται ως εξής:
    «5. Το Δ.Σ. αποτελείται από οκτώ (8) μέλη, τα οποία ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ειδικότερα, αποτελείται από:
    […]
    β) Εφτά (7) τακτικά μέλη, με ισάριθμα αναπληρωματικά, εκ των οποίων πέντε (5) με επιστημονική και εργασιακή εμπειρία σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο του Οργανισμού και ένας (1) εκπρόσωπος του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.), ο οποίος ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, με απόφαση του Διοικητή του e-Ε.Φ.Κ.Α. και ένας (1) εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), ο οποίος ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ. Με απόφαση του Δ.Σ. δύνανται να ανατίθενται σε ένα (1) ή περισσότερα από τα μέλη του η παρακολούθηση και η εποπτεία επιμέρους θεμάτων του Οργανισμού».

  • 18 Απριλίου 2022, 12:18 | Παλάσκας Δημήτριος

    είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ εκπρόσωποι από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

    Παλάσκας Δημήτριος
    Οδοντίατρος, Μ.Sc. Δ.Μ.Υ.
    Μέλος Δ.Σ. ΟΣΘ

  • 18 Απριλίου 2022, 11:55 | Κακαρούγκα Ζωή

    Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου, διότι με το άρθρο αυτό καταργείται η εκπροσώπηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ.Η Ε.Σ.Α.μεΑ., ως η αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με μέλη της περισσότερες από 500 οργανώσεις α’ και β’ βαθμού σε όλη την ελληνική επικράτεια, μετέχει με αιρετό εκπρόσωπό της στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των μεγάλων Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και του ΕΟΠΥΥ, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δηλαδή, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος Ελληνίδων και Ελλήνων, των πλέον ευάλωτων πολιτών της χώρας.Ζητάμε να αποσύρετε το άρθρο 21 ή να το συμπληρώσετε ως προς την απαραίτητη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ως την αντιπροσωπευτικότερη Οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους».

    Κακαρούγκα Ζωή
    Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων ΑμεΑ Κέρκυρας

  • 18 Απριλίου 2022, 11:29 | Ζουμπουλίδης Σπύρος

    Διαμαρτύρομαι έντονα για την διαμόρφωση του άρθρου 21 του Ν/Σ με τίτλο «Γιατρός για όλους, Ισότιμη και Ποιοτική Συμμετοχή στις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ» διότι καταργεί την συμμετοχή της ΕΣΑμεΑ μετά από 11 χρόνια, της μεγαλύτερη Συνομοσπονδία της Χώρας που εκπροσωπεί 1.000.000 πολίτες, το 10% της Χώρας και κυρίως η κατάργηση αυτή είναι αντικοινωνική, αντιδημοκρατική και κυρίως αντίθετη με την Διεθνή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία που κύρωσε η Ελληνική Βουλή με τον Νόμο 2074/2012.

    Σπύρος Ζουμπουλίδης
    Μέλος του ΓΣ της ΕΣΑμεΑ
    Α/πρόεδρος της ΕΕ της ΠΟΣΓΚΑμεΑ
    Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας

  • Οι ασθενείς με Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ μέσα από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ). Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, διότι με το άρθρο αυτό καταργείται η εκπροσώπηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
    – Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ.
    Η Ε.Σ.Α.μεΑ., ως η αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση
    εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των
    οικογενειών τους, με μέλη της περισσότερες από 500 οργανώσεις α’ και β’
    βαθμού σε όλη την ελληνική επικράτεια, μετέχει με αιρετό εκπρόσωπό της
    στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των μεγάλων Οργανισμών, μεταξύ των οποίων
    και του ΕΟΠΥΥ, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις
    και τις οικογένειές τους, δηλαδή, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος
    Ελληνίδων και Ελλήνων, των πλέον ευάλωτων πολιτών της χώρας.
    Ζητάμε να αποσύρετε το άρθρο 21 ή να το τροποποιήσετε ως προς την
    απαραίτητη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό
    Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ως την αντιπροσωπευτικότερη Οργάνωση εκπροσώπησης
    των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους

  • Η μη εκπροσώπηση των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και εταίρων στο ΔΣ, την οποία εισάγει το σ/ν, είναι απαράδεκτη κυρίως δε όταν αφορά τους κατεξοχήν ενδιαφερόμενους δηλαδή τα ΑΜΕΑ/χρονίως πάσχοντες. Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται ουσιαστικά σε παράρτημα της εκάστοτε κυβέρνησης με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τη μη εκπροσώπηση του πολυπληθέστατου χώρου των καρδιολογικών ασθενών από το θεσμικό εταίρο της Πολιτείας, την ΕΣΑΜΕΑ, η οποία μέχρι και σήμερα λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλίδα προς ανάσχεση δυσμενών για εμάς πολιτικών και πρακτικών, ως επανειλημμένως έχει αποδειχθεί.

  • 18 Απριλίου 2022, 11:33 | ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΥ

    Άρθρο 21 Μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – Σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

    Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός του ΠΙΣ και των επιστημονικών φορέων από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ θα αποβεί σε βάρος του ρόλου του ΕΟΠΥΥ, αφού αν δεν συμμετέχουν στις αποφάσεις και οι επιστημονικοί σύλλογοι δεν θα διασφαλίζεται η επιστημονική επάρκεια.

  • 18 Απριλίου 2022, 10:02 | Χρήστος Δαραμήλας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Θεσσαλονίκης

    Η παράγραφος 2 του άρθρου 21 αποκλείει τους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες από την εκπροσώπησή τους μέσω των ορισμένων από την Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) τακτικών μελών στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Αυτό θα είναι καταστροφικό, μια και πλέον οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, όπως είναι τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, δε θα έχουν κανέναν λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και αφορούν την υγεία και τη ζωή τους. Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας και την αγανάκτησή μας για τον αποκλεισμό της αντιπροσώπευσης των πασχόντων από χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες μέσω του τριτοβάθμιου κοινωνικο-συνδικαλιστικού οργάνου, της ΕΣΑμεΑ, η οποία είναι αναγνωρισμένος εταίρος της Πολιτείας.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνουμε η παράγραφος 2 του άρθρου 21 να διαμορφωθεί όπως παρακάτω:

    «2. Η παρ. 5 του άρθρου 20 του ν. 3918/2011, περί της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), αντικαθίσταται ως εξής:

    «5. Το Δ.Σ. αποτελείται από οκτώ (8) μέλη, τα οποία ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ειδικότερα, αποτελείται από:

    […]

    β) Εφτά (7) τακτικά μέλη, με ισάριθμα αναπληρωματικά, εκ των οποίων πέντε (5) με επιστημονική και εργασιακή εμπειρία σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο του Οργανισμού και ένας (1) εκπρόσωπος του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.), ο οποίος ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, με απόφαση του Διοικητή του e-Ε.Φ.Κ.Α. και ένας (1) εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), ο οποίος ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ. Με απόφαση του Δ.Σ. δύνανται να ανατίθενται σε ένα (1) ή περισσότερα από τα μέλη του η παρακολούθηση και η εποπτεία επιμέρους θεμάτων του Οργανισμού».

  • 18 Απριλίου 2022, 10:39 | ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ ΚΟΡΙΝΑ

    Η κατάργηση συμμετοχής εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο αρ. 21, αποτελεί μεγάλο πλήγμα. Ειδικότερα, για τον χώρο της αναπηρίας στον οποίο ανήκω και εκπροσωπώ συνδικαλιστικά ως ΓΓ της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, η κατάργηση συμμετοχής εκπροσώπου της ΕΣΑμεΑ, της τριτοβάθμιας οργάνωσης εκπροσώπησης των πολιτών με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, θα αφήσει «ακάλυπτη» μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών και μάλιστα ευάλωτων πολιτών, που έχουν απόλυτη ανάγκη τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, για την επιβίωσή τους. Θεωρώ ότι πρέπει να αποσυρθεί άμεσα η προτεινόμενη διάταξη και να επανέλθει η εκπροσώπηση της ΕΣΑμεΑ ως είχε, όπως συμβαίνει στα ΔΣ και άλλων Οργανισμών.

  • 18 Απριλίου 2022, 10:14 | KΩΝ. ΧΟΡΤΗΣ

    Η μη εκπροσώπηση των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και εταίρων στο ΔΣ, την οποία εισάγει το σ/ν, είναι απαράδεκτη κυρίως δε όταν αφορά τους κατεξοχήν ενδιαφερόμενους δηλαδή τα ΑΜΕΑ/χρονίως πάσχοντες. Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται ουσιαστικά σε παράρτημα της εκάστοτε κυβέρνησης με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τη μη εκπροσώπηση του πολυπληθέστατου χώρου των καρδιολογικών ασθενών από το θεσμικό εταίρο της Πολιτείας, την ΕΣΑΜΕΑ, η οποία μέχρι και σήμερα λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλίδα προς ανάσχεση δυσμενών για εμάς πολιτικών και πρακτικών, ως επανειλημμένως έχει αποδειχθεί.
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΑΠΑΘΕΙΕΣ

  • 18 Απριλίου 2022, 10:06 | ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, διότι με το άρθρο αυτό καταργείται η εκπροσώπηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ.

    Η Ε.Σ.Α.μεΑ., ως η αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με μέλη της περισσότερες από 500 οργανώσεις α’ και β’ βαθμού σε όλη την ελληνική επικράτεια, μετέχει με αιρετό εκπρόσωπό της στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των μεγάλων Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και του ΕΟΠΥΥ, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δηλαδή, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος Ελληνίδων και Ελλήνων, των πλέον ευάλωτων πολιτών της χώρας.

    Ζητάμε να αποσύρετε το άρθρο 21 ή να το συμπληρώσετε ως προς την απαραίτητη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ως την αντιπροσωπευτικότερη Οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους

  • 18 Απριλίου 2022, 10:59 | ΚΑΣΙΜΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Μεχρι σημερα ηταν σχεδον δεδομενο οτι τα δικαια αιτηματα του αναπηρικου κινηματος ειχαν την υποστηριξη ολων των πτερυγων της Βουλης.
    Απαιτουμε την αποσυρση του αρθρου 21 και την ομοφωνη υποστηριξη του αιτηματος μας.

  • 18 Απριλίου 2022, 09:23 | ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΙΔΗΣ

    Αδιανόητο να φιμώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η ΕΣΑΜΕΑ και η φωνή των Χρόνιων Πασχόντων στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Η εκπροσώπηση των ΑΜΕΑ υπήρξε από συστάσεως του Οργανισμού θεμελιώδης κατάκτηση του αναπηρικού κινήματος. Διερωτώμαι ποιοι ενοχλούνται από την παρουσία της ΕΑΣΜΕΑ στο ΔΣ του μοναδικού Οργανισμού που αγοράζει υπηρεσίες υγείας για ασθενείς και χρόνιους πάσχοντες; Για ποιο λόγο οι λήπτες των υπηρεσιών υγείας, οι αναγκεμένοι συμπολίτες μας, καλούνται να γίνουν απλοί θεατές των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ και όχι συμμετέχοντες αυτών? Παρακαλώ όπως προχωρήσετε σε απόσυρση της εν λόγω, βλαπτικής και μόνο, διάταξης για το σύνολο των ασθενών της χώρας μας.

  • 18 Απριλίου 2022, 09:30 | Ευθυμία Καράμπαγλη

    «Εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου, διότι με το άρθρο αυτό καταργείται η εκπροσώπηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ.

    Η Ε.Σ.Α.μεΑ., ως η αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με μέλη της περισσότερες από 500 οργανώσεις α’ και β’ βαθμού σε όλη την ελληνική επικράτεια, μετέχει με αιρετό εκπρόσωπό της στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των μεγάλων Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και του ΕΟΠΥΥ, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δηλαδή, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος Ελληνίδων και Ελλήνων, των πλέον ευάλωτων πολιτών της χώρας.

    Ζητώ να αποσύρετε το άρθρο 21 ή να το τροποποιήσετε ως προς την απαραίτητη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ως την αντιπροσωπευτικότερη Οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους»

  • 18 Απριλίου 2022, 08:25 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ)

    «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, διότι με το άρθρο αυτό καταργείται η εκπροσώπηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ.

    Η Ε.Σ.Α.μεΑ., ως η αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με μέλη της περισσότερες από 500 οργανώσεις α’ και β’ βαθμού σε όλη την ελληνική επικράτεια, μετέχει με αιρετό εκπρόσωπό της στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των μεγάλων Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και του ΕΟΠΥΥ, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δηλαδή, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος Ελληνίδων και Ελλήνων, των πλέον ευάλωτων πολιτών της χώρας.

    Ζητάμε να αποσύρετε το άρθρο 21 ή να το τροποποιήσετε ως προς την απαραίτητη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ως την αντιπροσωπευτικότερη Οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους»

  • Ο Π.Ι.Σ. επιβάλλεται να εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά χωρίς την απαράδεκτη «ρήτρα εμπιστευτικότητας» η οποία είναι αντίθετη προς την ίδια την έννοια της εκπροσώπησης. Επιπλέον πρέπει να εκπροσωπούνται ο Π.Φ.Σ. και η Ε.Ο.Ο. Η εκπροσώπηση των τριών ανωτέρων υγειονομικών φορέων πρέπει να είναι ταυτόχρονη και όχι εναλλάξ. Ακόμη εκπροσώπηση στο Δ.Σ. δικαιούνται και οι ασφαλισμένοι, ιδίως η Ε.Σ.Α.μεΑ.

  • 17 Απριλίου 2022, 23:56 | ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

    Στο άρθρο 21 του προτεινόμενου Νομοσχεδίου, περιορίζεται ο αριθμός των μελών του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ , απο 11 σε 7 και πλέον δεν θα εκπροσωπούνται οι συμβεβλημένοι πάροχοι και οι ασφαλισμένοι.
    Όσον αφορά την εκπροσώπηση των παρόχων πάγια θέση του Π.Σ.Φ είναι να συμμετέχει εκπρόσωπος του Π.Σ.Φ στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ ή εναλλακτικά σε κάθε περίπτωση εισαγωγής θέματος στο Δ.Σ που αφορά γενικότερα την παροχή φυσικοθεραπείας να καλείται ο φορέας (Π.Σ.Φ-ΝΠΔΔ) που έχει υπογράψει συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

    ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
    ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

  • Σε μια περίοδο που οι πολιτικές υγείας έχουν ως επίκεντρο τον ασθενή και όλοι μιλούν για τη συμμετοχή του στις αποφάσεις, είναι τραγελαφικό να καταργείται η εκπροσώπηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ.

    Δεν υπάρχουν λόγια να σχολιαστεί η φίμωση των εκατοντάδων οργανώσεων που επιχειρείται με το άρθρο 21. Η αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης χιλιάδων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις της χώρας μας δε θα συμμετάσχει στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ εάν ψηφιστεί το άρθρο 21.

    Ζητάμε να αποσυρθεί ή να τροποποιηθεί το άρθρο 21 ώστε να συμπεριλαμβάνεται συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.

  • 17 Απριλίου 2022, 22:38 | «ΜΙΤΟΣ» Σωματείο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ν.Υ. Αχαΐας

    Άμεση απόσυρση του άρθρου 21 του προσχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..»

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Το Σωματείο των γονέων και φίλων των ατόμων με Aυτισμό του Νομού Αχαΐας «ΜΙΤΟΣ», ιδρύθηκε το 2005 με έδρα την Πάτρα, είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και σαν στόχο έχει τη συνεχή εκπαίδευση και προστασία των ατόμων με αυτισμό, την ανάδειξη και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, καθώς και την ψυχική, κοινωνική και οικονομική ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

    Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης στην οποία τέθηκε το προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡEΣΙΕΣ ΤΟΥ EΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», στον διαδικτυακό τόπο opengov.gr, με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε πως με τη διάταξη του άρθρου 21 «Μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – Σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών», προτίθεσθε να προβείτε σε αλλαγή του Δ.Σ του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – ΕΟΠΥΥ, η οποία μας προβληματίζει και μας ανησυχεί έντονα και ως εκ τούτου μας βρίσκει αντίθετους.

    Συγκεκριμένα, με τη διάταξη του άρθρου 21 του προσχεδίου νόμου μειώνεται το πλήθος των Συμβούλων του ΕΟΠΥΥ, και καταργείται η εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο των κοινωνικών εταίρων που μέχρι σήμερα ορθώς έχει προβλεφθεί και μετέχουν σε αυτό.

    Επισημαίνουμε ότι η συμμετοχή, δια εκπροσώπων, των αντιπροσωπευτικών οργανώσεων κοινωνικών εταίρων στο Διοικητικό Συμβούλιο, εξυπηρετεί βασικές αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας φορέων που ανήκουν στο κράτος, όπως ο κοινωνικός διάλογος, η κοινωνική λογοδοσία και η διαφάνεια στη λειτουργία των φορέων αυτών.

    Μετά λόγου γνώσης, και επίγνωσης της κοινωνικής μας ευθύνης που αφορά τα Άτομα του Αυτιστικού Φάσματος και τις οικογένειες τους που εκπροσωπούμε, σας καλούμε είτε να αποσύρετε το άρθρο 21, ή να το τροποποιήσετε κατάλληλα, ώστε να περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ. δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι είναι η αντιπροσωπευτικότερη Οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

    Θεωρούμε πως το αίτημά μας είναι έννομο, δημοκρατικό, εύλογο και δίκαιο, και αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση σας.

    Με ιδιαίτερη εκτίμηση

    Ο πρόεδρος του σωματείου «ΜΙΤΟΣ»

    εκ μέρους του Δ.Σ. και των μελών

    Θωμάς Γκορίλας

  • 17 Απριλίου 2022, 22:18 | Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών

    Στην βάση των κοινών Αξιών, Αρχών καθώς και των Στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφορικά αυτοί ορίζονται και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., η κατάργηση εκπροσώπησης της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποτελεί σαφή οπισθοδρόμηση. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. είναι η αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην πατρίδα μας. Σας καλούμε να αποσύρετε το άρθρο 21 ή να το τροποποιήσετε ως προς την απαραίτητη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ. Σύλλογος Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών.

  • 17 Απριλίου 2022, 20:24 | Σύλλογος Πασχόντων Θαλασσαιμίας Καρδίτσας

    Σχετικά με την διάταξη του άρθρου21 – κατάργηση του εκπροσώπου της ΕΣΑμεΑ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥ – εκδηλώνουμε την διαμαρτυρία μας και ζητάμε την κατάργηση ή την τροποποίηση του άρθρου.

  • 17 Απριλίου 2022, 20:10 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑμεΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, διότι με το άρθρο αυτό καταργείται η εκπροσώπηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ.
    Η Ε.Σ.Α.μεΑ., ως η αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με μέλη της περισσότερες από 500 οργανώσεις α’ και β’ βαθμού σε όλη την ελληνική επικράτεια, μετέχει με αιρετό εκπρόσωπό της στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των μεγάλων Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και του ΕΟΠΥΥ, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δηλαδή, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος Ελληνίδων και Ελλήνων, των πλέον ευάλωτων πολιτών της χώρας.
    Ζητάμε να αποσύρετε το άρθρο 21 ή να το τροποποιήσετε ως προς την απαραίτητη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ως την αντιπροσωπευτικότερη Οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.»

  • 17 Απριλίου 2022, 18:32 | Σύλλογος Διαβητικών Π.Ε.Φθιώτιδας πρόεδρος Βασιλική Παπαρούνα

    Η παράγραφος 2 του άρθρου 21 αποκλείει τους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες από την εκπροσώπησή τους μέσω των ορισμένων από την Εθνική Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) τακτικών μελών στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Αυτό θα είναι καταστροφικό, μια και πλέον οι πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, όπως είναι τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, δε θα έχουν κανέναν λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και αφορούν την υγεία και τη ζωή τους. Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας και την αγανάκτησή μας για τον αποκλεισμό της αντιπροσώπευσης των πασχόντων από χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες μέσω του τριτοβάθμιου κοινωνικο-συνδικαλιστικού οργάνου, της ΕΣΑμεΑ, η οποία είναι αναγνωρισμένος εταίρος της Πολιτείας.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους προτείνουμε η παράγραφος 2 του άρθρου 21 να διαμορφωθεί όπως παρακάτω:

    «2. Η παρ. 5 του άρθρου 20 του ν. 3918/2011, περί της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), αντικαθίσταται ως εξής:

    «5. Το Δ.Σ. αποτελείται από οκτώ (8) μέλη, τα οποία ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ειδικότερα, αποτελείται από:

    […]

    β) Εφτά (7) τακτικά μέλη, με ισάριθμα αναπληρωματικά, εκ των οποίων πέντε (5) με επιστημονική και εργασιακή εμπειρία σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο του Οργανισμού και ένας (1) εκπρόσωπος του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.), ο οποίος ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, με απόφαση του Διοικητή του e-Ε.Φ.Κ.Α. και ένας (1) εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), ο οποίος ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ. Με απόφαση του Δ.Σ. δύνανται να ανατίθενται σε ένα (1) ή περισσότερα από τα μέλη του η παρακολούθηση και η εποπτεία επιμέρους θεμάτων του

  • Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΕ ΣΑΜΟΥ ¨Η ΜΕΛΙΣΣΑ¨ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, διότι με το άρθρο αυτό καταργείται η εκπροσώπηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ.

    Η Ε.Σ.Α.μεΑ., ως η αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με μέλη της περισσότερες από 500 οργανώσεις α’ και β’ βαθμού σε όλη την ελληνική επικράτεια, μετέχει με αιρετό εκπρόσωπό της στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των μεγάλων Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και του ΕΟΠΥΥ, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δηλαδή, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος Ελληνίδων και Ελλήνων, των πλέον ευάλωτων πολιτών της χώρας.

    Ζητάμε να αποσύρετε το άρθρο 21 ή να το συμπληρώσετε ως προς την απαραίτητη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ως την αντιπροσωπευτικότερη Οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους»

  • 17 Απριλίου 2022, 15:37 | ΠΟΠΗ

    Με το άρθρο αυτό καταργείται η εκπροσώπηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ.Η Ε.Σ.Α.μεΑ., ως η αντιπροσωπευτικότερη τριτοβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με μέλη της περισσότερες από 500 οργανώσεις α’ και β’ βαθμού σε όλη την ελληνική επικράτεια, μετέχει με αιρετό εκπρόσωπό της στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των μεγάλων Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και του ΕΟΠΥΥ, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δηλαδή, εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος Ελληνίδων και Ελλήνων, των πλέον ευάλωτων πολιτών της χώρας. Επιβάλλεται να αποσύρετε το άρθρο 21 ή να το συμπληρώσετε/τροποποιήσετε ως προς την απαραίτητη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., δια εκπροσώπου της, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ως την αντιπροσωπευτικότερη Οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους»