Άρθρο 54 Νοσηλευτές

1. Στην παράγραφο 7 του άρθρου 2 του Ν. 3252/2004 (ΦΕΚ 132 Α) καταργείται η λέξη «ανανέωση».
2. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 3 του Ν. 3252/04 (ΦΕΚ 132 Α) προστίθενται περιπτώσεις: στ ) Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής, ζ) Πρώην Σχολής Αξιωματικών Αδελφών Νοσοκόμων.
3. Η παράγραφος 3 του άρθρου 3 του Ν. 3252/04 (ΦΕΚ 132 Α) αντικαθίσταται ως εξής: « Νοσηλευτές – τριες που δικαιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της Ε.Ε. να ασκούν τη νοσηλευτική στην Ελλάδα, υποχρεούνται να γίνουν μέλη της Ε.Ν.Ε. με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις».
4. Η παράγραφος 4 του άρθρου 31 του Ν. 3252/2004 (ΦΕΚ 132 Α) καταργείται.

  • 1 Ιανουαρίου 2011, 14:58 | Γιώργος Αβραμίδης

    Να προστεθεί:

    5. Με Προεδρικό Διάταγμα και κατόπιν εισήγησης της ΕΝΕ να γίνει καθορισμός και κοστολόγηση των νοσηλευτικών πράξεων. Είναι απαραίτητο να γίνει κάτι τέτοιο για την δραστηριοποίηση του κοινοτικού νοσηλευτή στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τη δυνατότητά του να εργαστεί ιδιωτικά, αλλά και είναι αναγκαίο να επαναπροσδιοριστούν και να αποσαφηνιστούν οι νοσηλευτικές πράξεις.

    6. Με Υπουργική Απόφαση και κατόπιν εισήγησης της ΕΝΕ να προσδιοριστεί ο θεσμός του Εφημερεύοντα Νοσηλευτή, οι αρμοδιότητες, τα καθήκοντα και το πεδίο ευθύνης του. Αντικαθιστά την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας αλλά δεν είναι η θέση του θεσμοθετημένη.

    7. Με Υπουργική Απόφαση και κατόπιν εισήγησης της ΕΝΕ να προστεθούν επιπλέον ειδικότητες για τον νοσηλευτή, να αναθεωρηθεί το πρόγραμμα σπουδών και το θεσμικό πλαίσιο. Σε αρκετές χώρες αμέσως μετά την αποφοίτηση απο τη σχολή έχει δικαίωμα ο νοσηλευτής να κάνει ειδικότητα με σημαντικό όφελος τόσο για τον ίδιο όσο και για το σύστημα υγείας γενικότερα.

  • 31 Δεκεμβρίου 2010, 20:25 | Αβραμίδης Γιώργος

    Να προστεθεί

    5. Με Υπουργική Απόφαση εντός τριών απο την ψήφιση του παρόντος Νόμου και κατόπιν εισήγησης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος να προσδιοριστεί ο θεσμός του Εφημερεύοντος Νοσηλευτή (αναπληρωτή Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας το απόγευμα και τη νύχτα καθώς και αργίες, οι αρμοδιότητες, τα καθήκοντα και το πλαίσιο ευθύνης του.

    6. Με Προεδρικό Διάταγμα εντός τριών απο την ψήφιση του παρόντος Νόμου και κατόπιν εισήγησης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος να γίνει καθορισμός και κοστολόγηση των νοσηλευτικών πράξεων.

  • Ζητούμε να συμπεριληφθεί εδάφιο, βάσει του οποίου θα ενταχθούν στις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν. 3599/2007 και οι τυφλοί πτυχιούχοι Ι.Ε.Κ. βοηθοί φυσικοθεραπευτών.

    Με την προτεινόμενη ρύθμιση θα δοθεί η δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης στα τυφλά άτομα τα οποία ειδικά στην παρούσα οικονομική περίοδο αντιμετωπίζουν το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

  • Στελέχωση των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας με νοσηλευτικό προσωπικό: Ζητούμε να συμπεριληφθεί διάταξη, με την οποία θα προβλέπεται η προκήρυξη 500 θέσεων ετησίως νοσηλευτικού, παραϊατρικού, βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού, για την κάλυψη κενών θέσεων στους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, πέραν αυτών που συνταξιοδοτούνται, αποχωρούν κ.λπ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 18:58 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΗ

    Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΗΘΕΙ Ή ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ: ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΝΑ ΜΗ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 5%.

  • ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ? ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΣΥ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ-ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΛΟΙΠΟ ΕΣΥ-ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 3205/03 ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΣΥ-ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟ). ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ..

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 23:40 | BK

    ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΕΣΥ, ΕΝΩ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ;!

  • Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3252 ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ή ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ»