- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19 Άρθρο 25 Παράταση ισχύος επειγουσών ρυθμίσεων για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

1. Η ισχύς του άρθρου 205 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31η.12.2022.
2. Η ισχύς του άρθρου τριακοστού δεύτερου του ν. 4771/2021 (Α` 16), περί λειτουργίας εμβολιαστικών κέντρων, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31η.12.2022.
3. Η ισχύς του άρθρου 58 του ν. 4764/2020 (Α’ 256), περί διενέργειας εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31η.12.2022.
4. H ισχύς του άρθρου 74 του ν. 4761/2020 (Α’ 248), περί της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31η.12.2022.
5. Η ισχύς του άρθρου 268 του ν. 4798/2021 (Α΄ 68), περί των φορέων υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31η.12.2022.
6. Η ισχύς του άρθρου 52Α του ν. 4764/2020, περί ένταξης ιδιωτών ιατρών κάθε ειδικότητας στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31η.12.2022.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19 Άρθρο 25 Παράταση ισχύος επειγουσών ρυθμίσεων για το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών"

#1 Σχόλιο Από Αγγελος Στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 @ 20:04

Γιατί συνεχίζεται ακόμα τα rapid test επί πληρωμή? Δεν λυπάστε τον κόσμο που έχει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και όλες τις δυσκολίες? Έλεος φτάνει πια ρε παιδιά σε όλες τις χώρες δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μέτρα εδώ γιατί το συνεχίζεται?

#2 Σχόλιο Από Νίκος Μουρούτης Στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 @ 20:54

Για λόγους ισονομίας και ισοτιμίας θεωρώ ότι θα πρέπει να μεριμνήσετε νομοθετικά για την χρήση του Πιστοποιητικού και αντίρροπα:
— Να νομιμοποιείται πχ κάποιος καταστηματάρχης να αρνηθεί την είσοδο στο κατάστημά του σε κάποιον που του επιδεικνύει πιστοποιητικό με θετικό εμβολιαστικό status. Φυσικά να υποχρεούται με εκ των προτέρων ανακοίνωση/ανάρτηση ή/και γνωστοποίηση σε οικείο σύλλογο/επιμελητήριο κλπ
— Να νομιμοποιείται πχ κάποιος εργοδότης να προβεί σε μετακίνηση/παύση/απόλυση εργαζομένου ο οποίος επέλεξε να αποκτήσει πιστοποιητικό με θετικό εμβολιαστικό status. Εννοείται ότι η τεκμηρίωσης της δυσμενούς επίδρασης στο χώρο εργασίας (πχ χωρική διάταξη, τρόπος εργασίας/συνεργασίας κλπ) θα πρέπει να τεκμαίρεται. Επιπλέον θα πρέπει να εξασφαλίζονται τα εγγενή εργασιακά δικαιώματα του υποκείμενου στη μεταβολή εργαζόμενου όπως, αποζημίωση απόλυσης κλπ.

#3 Σχόλιο Από ΑΙΚΑΤΕΡΊΝΗ ΧΑΜΠΟΥΡΗ Στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 @ 23:08

Σε ποια άλλη χώρα υφίσταται η υποχρέωση για πιστοποιητικό εμβολιασμού? Όσοι δεν έχουν θα πρέπει πάλι να πληρώνουν Ραπιντ? Μα αφού και οι ανεμβολιαστοι και οι εμβολιασμενοι νόσησαν καί νοσούν.

#4 Σχόλιο Από Χρυσούλα Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 @ 01:02

Είναι ντροπή να συνεχίζετε ακόμα αυτήν την αθλιότητα της υποχρεωτικοτητας του εμβολιασμού όταν μια πανδημία έχει σχεδόν εξαφανιστεί ή καλύτερα την εξαφανισατε εσείς οι ίδιοι το καλοκαίρι για να υποδεχθείτε τους τουρίστες. Και τώρα θέλετε να συνεχίσετε τα ιδία . Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτό . Κατάργηση ΤΏΡΑ

#5 Σχόλιο Από Ευτυχίδου Λιάνα Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 @ 12:24

Φτάνει πια! Κουραστήκαμε με τα τεστ! Χρειάζεται να φροντίσετε και την ψυχική μας υγεία!

#6 Σχόλιο Από Ευη Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 @ 23:39

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του CDC αφενός οι ανεμβολίαστοι δεν παίρνουν διαφορετικές οδηγίες από τους εμβολιασμένους, αφετέρου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τεστ σε ασυμπτωματικό πληθυσμό. Η αναγκαιότητα του τεστ από πού προκύπτει όταν τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν προστατεύουν από νόσηση, από νοσηλεία και ούτε από το θάνατο; Επίσης, είναι απαράδεκτο να υποχρεώνετε έμμεσα τον πληθυσμό να εμβολιαστεί όχι μόνο με αναποτελεσματικά σκευάσματα, αλλά και επικίνδυνα όταν αποδεδειγμένα υπάρχουν τόσο σημαντικές παρενέργειες!

#7 Σχόλιο Από Μάριος Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 @ 01:29

Φτάνει πια αυτή η καραμέλα! Με το που τελείωσε ο τουρισμός ξαφνικά μέτρα και υποχρεωτικοτητα! Ότι σας βολεύει κάνετε, δεν λυπάστε τον κόσμο που πεινάει και λιμοκτονεί! Έχετε χάσει την ανθρωπιά μέσα σας!

#8 Σχόλιο Από Δημήτρης Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 @ 11:49

Σε μια εποχή που αναφέρονται διαρκώς τα προβλήματα διαβίωσης των πολιτών και ιδιαιτέρως των χαμηλόμισθων, συνεχίζεται αυτή την ακατανόητη διαδικασία των rapid test, η οποία δεν έχει καμία χρησιμότητα ουσιαστική και δεν παρέχει καμία πρόληψη για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στους χώρους εργασίας.
Είναι πρακτικά ακατάλληλο μέτρο το οποίο θα πρέπει να απομακρυνθεί. Αφενός δεν ωφελεί, αφετέρου προκαλεί επιπλέον μεγάλη πίεση οικονομική, στον κόσμο.
Ο κόσμος κόβει από το σούπερ μάρκετ για να ζήσει. Σταματήστε αυτή την ανοησία.

#9 Σχόλιο Από Ανδρέας Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 @ 12:19

Παράλογα μέτρα, ανούσια και σε καμία περίπτωση δεν προστατεύουν από τον covid. Εδω δεν πρόκειται να το δείτε, επειδή κανείς σχεδόν δεν έχει δει αυτό το άρθρο ώστε να σχολιάσει. Αν βγάλετε για παράδειγμα ένα δημοψήφισμα θα δείτε ξεκάθαρα ότι θα βγει παμψηφεί η άρση αυτών των παραλογων μέτρων. Το εμβόλιο είναι απλά ανίκανο από το να προστατέψει πλέον αποδεδειγμένα, ο περισσότερος κόσμος έχει μετανιώσει που το εκανε και ξέρετε ότι είναι αλήθεια. Σταματήστε τον παραλογισμό. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να στρεφετε τον κόσμο όλο και περισσοτερο εναντίων σας. Σοβαρευτειτε. Ο κόσμος δεν είναι χαζός να μην καταλαβαίνει.

#10 Σχόλιο Από Γωγώ Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 @ 13:16

Να μην γίνει υποχρεωτικό! Είναι πολυ άδικο. Παρακαλώ πολυ να το σταματήσετε εδώ.

#11 Σχόλιο Από Γιώργος Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 @ 13:16

Κατάργηση ΤΏΡΑ…………….

#12 Σχόλιο Από ΣΤΕΛΛΑ Στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 @ 08:55

Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται αυτό το μέτρο , όταν η όλη κατάσταση έχει πλέον υποβαθμιστεί (σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις) , τα μέτρα έχουν χαλαρώσει παντού και τα νοικοκυριά είναι ήδη τόσο αβάσταχτα επιβαρυμένα, να πρέπει ένας υπάλληλος (ιδίως ένας χαμηλόμισθος) να πληρώνει κάθε εβδομάδα rapid test για να πάει στην δουλειά του. Καταντάει τουλάχιστον εκβιαστικό ή τιμωρητικό πλέον, δεδομένου ότι όλοι σχεδόν πια (εμβολιασμένοι πλήρως και μη) έχουμε νοσήσει μία ή και περισσότερες φορές.

#13 Σχόλιο Από Γιωργος Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 @ 05:18

Η αναγκαστικότητα επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νοσησης είναι δυσανάλογη του κινδύνου του κορωνοιου και δεν βασίζεται σε ιατρικά δεδομένα. Οι εμβολιασμενοι δυστυχώς νοσούν και μεταφέρουν τον ιό και αυτοί. Παρακαλώ να ελέγχθει η νομιμότητα και συνταγματικότητα των εξής διατάξεων καθως περιορίζουν την ελευθερία των ανθρώπων χωρίς να υπάρχει πια το επιστημονικό υπόβαθρο, ενώ ο περιορισμός της ελευθερίας είναι δυσανάλογος με την προστασία των πολιτών που επιφερεται, καθώς η προστασία που προσφέρει αυτό το μέτρο είναι αμφίβολη και πιθανόν μηδενική.

#14 Σχόλιο Από YK Στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 @ 11:11

Υγειονομικός λόγος δεν υπάρχει για επίδειξη πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ειδικά για υποχρεωτικά οριζόντια rapid test σε υγιή, χωρίς συμπτώματα άτομα, γι’ αυτό και έχουν καταργηθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Εάν χρειάζονται για στατιστικούς λόγους, να σημειωθεί στην αιτιολογική έκθεση και να επικυρωθεί στην διάταξη με το να επωμισθεί το κόστος τους η πολιτεία, εάν όχι, η διάταξη να αφαιρεθεί από το νομοσχέδιο. Διαφορετικά θα σημαίνει απλά ένα παραπάνω χαράτσι στους πιεσμένους από την ακρίβεια εργαζόμενους, για την κάλυψη των κάθε είδους επιδομάτων (fuel pass κλπ) ώστε συνεχίσουν να κερδοσκοπούν ανενόχλητα οι πάροχοι καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας.