ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ’ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ – ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 23 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του και επικυρώνεται από τη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων δύναται να προβλέπεται, μετά τη λειτουργία των κατά περίπτωση αρμόδιων Περιφερειακών Τμημάτων και τη διενέργεια των εγγραφών των μελών από αυτά σύμφωνα με το άρθρο 7, ότι ποσοστό των εισφορών που τα Περιφερειακά Τμήματα εισπράττουν με την εγγραφή των μελών αποδίδεται στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Α.Α.Ε.. Με όμοια απόφαση δύναται να μεταβάλλεται το ποσοστό των εισφορών που τα Περιφερειακά Τμήματα αποδίδουν στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.
2. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας συγκροτείται το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο της παρ. 3 του άρθρου 12.
3. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από εισήγηση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, καθορίζονται οι προϋποθέσεις και ο τρόπος ίδρυσης των Περιφερειακών Τμημάτων, οι ειδικότερες αρμοδιότητες, καθώς και η κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ αυτών και της Κεντρικής Διοίκησης. Με την ίδια ή όμοια απόφαση, μετά από εισήγηση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, εκδίδεται Κανονισμός Λειτουργίας της Ε.Τ.Α.Α.Ε.. Ο Κανονισμός Λειτουργίας της Ε.Τ.Α.Α.Ε. τροποποιείται με όμοια απόφαση που εκδίδεται μετά από εισήγηση της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων.
4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εσωτερικών συνιστώνται στην Κεντρική Διοίκηση της Ε.Τ.Α.Α.Ε. και στα Περιφερειακά Τμήματά της, κατά κλάδο, οι αναγκαίες για τη λειτουργία της οργανικές θέσεις προσωπικού, τα απαιτούμενα για την κάθε θέση προσόντα, καθώς και οι αντίστοιχες αρμοδιότητες της παρ. 1 του άρθρου 20.
5. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από πρόταση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ.Α.Α.Ε., εκδίδεται ο Κώδικας Δεοντολογίας Τεχνολόγων Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας του άρθρου 21. Με όμοια απόφαση τροποποιείται ο Κώδικας του προηγούμενου εδαφίου, μετά από πρόταση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ.Α.Α.Ε..

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 08:15 | ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Yπερβολικές αρμοδιότητες στην Προσωρινή Διοικούσα που δεν της αναλογούν. Οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας και του κεντρικού Δ.Σ και των Περιφερειακών τμημάτων θα έπρεπε να καθορίζονται στο παρόν και όχι από μια διορισμένη Διοικούσα. Μια Προσωρινή Διοικούσα δεν μπορεί να εισηγείται τόσο σοβαρά ζητήματα. δεν είναι δυνατό να αποφασίζεται η δημιουργία ΝΠΔΔ δίχως να είναι καθορισμένα από πριν τα βασικά λειτουργικά του σημεία.

    Γιαννούλη Βασιλική
    MSc Τεχνολόγος –ακτινολόγος
    Γενική γραμματέας ΠΑΣΥΤΑ
    Προϊσταμένη Παραϊατρικών Επαγγελμάτων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής(ΨΝΑ)
    Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΨΝΑ

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 00:03 | Αναστασία Σαρχόσογλου, Msc, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.ΣΥ.Τ.Α. Chairperson Radiation Therapy Committee Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Τεχνολόγων Ακτινολόγων EFRS,https://www.efrs.eu/management

    4. Στην παρ. 1 του αρθρ. 20 δεν περιγράφονται κάποιες αρμοδιότητες