Άρθρο 22 Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

1. Μέχρι την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης της Ένωσης Τεχνολόγων Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας Ελλάδας (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), ορίζεται Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή με απόφαση του Υπουργού Υγείας, έπειτα από εισήγηση της Ένωσης Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Ε.Δ.). Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή αποτελείται από έντεκα (11) τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη. Με την απόφαση του πρώτου εδαφίου ορίζονται ο Πρόεδρος, οι Α΄ και Β΄ Αντιπρόεδροι, ο Γενικός Γραμματέας, o Γραμματέας Οργανωτικού, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και ο Ταμίας. Η θητεία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής δεν μπορεί να υπερβεί τα δύο (2) ημερολογιακά έτη από την ημερομηνία διορισμού της και δύναται να παραταθεί με απόφαση του Υπουργού Υγείας μόνο για το διάστημα που απαιτείται έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάδειξης των οργάνων διοίκησης της Ε.Τ.Α.Α.Ε.. Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή υποχρεούται να κινήσει αμέσως τις διαδικασίες ανάδειξης των οργάνων διοίκησης της Ε.Τ.Α.Α.Ε..

2. Μέχρι την ανάδειξη του πρώτου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ.Α.Α.Ε., η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α) την ενημέρωση των τεχνολόγων ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας σε όλη τη χώρα,
β) τη μέριμνα για την εγγραφή όλων των τεχνολόγων ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας στην Ε.Τ.Α.Α.Ε. και τη χορήγηση των σχετικών βεβαιώσεων εγγραφής,
γ) τη σύγκληση Περιφερειακών Συνελεύσεων σε όλα τα Περιφερειακά Τμήματα και τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησής τους, καθώς και αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων,
δ) τη μέριμνα για την υλοποίηση του σκοπού του άρθρου 4,
ε) την τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν στο πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω αρμοδιοτήτων και αφορούν στη διοικητική, οικονομική και διαχειριστική λειτουργία της Ε.Τ.Α.Α.Ε.,
στ) τη διενέργεια πάσης φύσεως πράξεων που αφορούν στη διοικητική, οικονομική και διαχειριστική λειτουργία της Ε.Τ.Α.Α.Ε. και
ζ) την υπογραφή του σχεδίου της συλλογικής σύμβασης παροχής υπηρεσιών στους δικαιούχους περίθαλψης, με κάθε δημόσιο φορέα.

3. Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή δύναται, με απόφασή της, να εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο ή τον Ταμία για τη διενέργεια των πράξεων αρμοδιότητάς της.

4. Μετά την ανάδειξη του πρώτου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ.Α.Α.Ε., η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή παύει να υφίσταται και αποδίδει διοικητικό, οικονομικό και διαχειριστικό απολογισμό στο εκλεγμένο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο που αφορά τη διάρκεια της θητείας της. Προς τον σκοπό αυτό υπογράφεται πρακτικό παράδοσης παραλαβής.

5. Τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, εφόσον έχουν την υπαλληλική ιδιότητα, διατηρούν, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, συμπεριλαμβανομένων των αδειών από την υπηρεσία τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

6. Έδρα της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής ορίζεται η Αθήνα.

7. Στο πλαίσιο εκπλήρωσης των αρμοδιοτήτων της η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή δύναται να προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έμμισθη εντολή ή σύμβαση έργου, για το χρονικό διάστημα από τον ορισμό της έως την εκλογή των οργάνων διοίκησης της Ε.Τ.Α.Α.Ε.. Οι αποδοχές, αποζημιώσεις και τα έξοδα των υπαλλήλων καλύπτονται από ίδιους πόρους της Ε.Τ.Α.Α.Ε. και δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

8. Τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των μελών της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής κατά τις περιοδείες τους στην Περιφέρεια, για τις ανάγκες διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του πρώτου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, καλύπτονται από την Ε.Τ.Α.Α.Ε., με την προσκόμιση των νόμιμων παραστατικών. Το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται με απόφαση του Κ.Δ.Σ. της Ε.Τ.Α.Α.Ε.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 16:39 | Ιωάννης Γαλάνης

    Άρθρο 22
    παρ. 1 αναφέρει « ορίζεται Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή με απόφαση του Υπουργού Υγείας, έπειτα από εισήγηση της Ένωσης Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Ε.Δ.).», λάθος καθότι υπάρχουν δύο ή τρεις σύλλογοι πανελλαδικά, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι « ορίζεται Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή με απόφαση του Υπουργού Υγείας, τρία μέλη προέρχονται από Διεθνή Οργάνωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων ISRRT(έχουν θητεύσει ή είναι εν ενεργεία), τρία μέλη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Τεχνολόγων Ακτινολόγων EFRS (έχουν θητεύσει ή είναι εν ενεργεία), τα υπόλοιπα μέλη να έχουν 18 έτη υπηρεσίας »
    Με εκτίμηση
    Ιωάννης Γαλάνης
    Τέως Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.ΣΥ.Τ.Α
    Υπεύθυνος Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΓΝ Μ/ριο Έλενα Βενιζέλου
    Μη ιατρός – Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΓΝ Μ/ριο Έλενα Βενιζέλου

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 08:17 | ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Η διετής θητεία της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής , μόνο προσωρινή δεν την καθιστά και εγείρει ερωτήματα σχετικά με το έργο της, δεδομένου ότι μέσα στην μεγάλη αυτή διάρκεια θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε ενέργειες και αποφάσεις που δεν συνάδουν με το ρόλο μιας προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, της οποίας θα έπρεπε το μόνο έργο ,να είναι η προκήρυξη και διενέργεια εκλογών. Θεωρώ ότι μόνο προβλήματα απαξίωσης και μη αξιοπιστίας μπορούν να προκύψουν από την τόσο μακρά πορεία μιας διορισμένης προσωρινής Διοικούσας.

    Γιαννούλη Βασιλική
    MSc Τεχνολόγος –ακτινολόγος
    Γενική γραμματέας ΠΑΣΥΤΑ
    Προϊσταμένη Παραϊατρικών Επαγγελμάτων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής(ΨΝΑ)
    Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΨΝΑ

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 08:35 | ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Είναι επιβεβλημένο στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή να συμμετέχουν και μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνολόγων-Ακτινολόγων(ΠΑΣΥΤΑ), όχι μόνο λόγο αυτονόητων κανόνων δικαίου αλλά και για την εκπλήρωση του άρθρου 4, παράγραφος ι, του παρόντος νόμου, όπου αναφέρεται μεταξύ των σκοπών της δημιουργίας του Ν.Π.Δ.Δ, η ‘ καλλιέργεια συναδελφικού πνεύματος μεταξύ των μελών’. Άλλωστε δεν είναι δυνατό να αγνοηθεί ο ΠΑΣΥΤΑ με την μακρόχρονη ιστορία του και ο ΜΟΝΟΣ σύλλογος Τεχνολόγων -ακτινολόγων που αντιπροσωπεύει τους Έλληνες Τεχνολόγους-Ακτινολόγους στην Παγκόσμια Οργάνωση Τεχνολόγων-Ακτινολόγων(ISRRT), καθώς και στην ΠΟΕΔΗΝ. Φυσικά συμμετέχει και στην Ευρωπαϊκή EFRS(EUROPEAN FEDERATION OF RADIATION SAFETY). Θα είναι η πρώτη δικλείδα διασφάλισης , συναδελφικού πνεύματος , πλουραλισμού ιδεών και συνολικής αντιπροσώπευσης που επιβάλλονται στη σύσταση ενός ΝΠΔΔ που αφορά έναν επαγγελματικό κλάδο.

    Γιαννούλη Βασιλική
    MSc Τεχνολόγος –ακτινολόγος
    Γενική γραμματέας ΠΑΣΥΤΑ
    Προϊσταμένη Παραϊατρικών Επαγγελμάτων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής(ΨΝΑ)
    Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΨΝΑ

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 00:02 | Αναστασία Σαρχόσογλου, Msc, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.ΣΥ.Τ.Α. Chairperson Radiation Therapy Committee Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Τεχνολόγων Ακτινολόγων EFRS,https://www.efrs.eu/management

    1. Το χρονικό διαστημα δυο ετών είναι αρκετα μεγάλο για μια προσωρινή διοικούσα αρχή. Ενα έτος είναι αρκετο για να φέρει εις πέρας το σκοπό της. Επίσης 11 μελη και 11 αναπληρωματικά είναι επίσης υπερβολικά.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 00:50 | https://www.efrs.eu/management

    .».έπειτα από εισήγηση της Ένωσης Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδος Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Ε.Δ.)» και του Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων που επί σειρά ετών υπηρετει τον κλαδο

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 00:40 | Αγγελική Κολυδά

    Θεωρώ οτι τα δύο έτη για την προσωρινή διοικούσα επιτροπή είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για τον λόγο που δημιουργείται. Επίσης είναι σπατάλη πόρων η πρόσληψη ατόμων από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή όπως και οι περιοδείες στην περιφέρεια. Τα τελευταία δυο χρόνια λόγω της πανδημίας το διαδίκτυο έχει εκμηδενίσει τις χιλιομετρικές αποστάσεις, συνεπώς δε χρειάζονται περιττά έξοδα και μετακινήσεις από την προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Ας διανεμηθούν με ορθό, λογικό και συνετό τρόπο τα χρήματα των ΤΑΑ.
    Αγγελικη Κολυδά MSc
    Ταμίας Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.ΣΥ.Τ.Α.
    Εκπρόσωπος Ελλήνων Τεχνολόγων Ακτινολόγων στην Διεθνή Οργάνωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων ISRRT
    https://www.isrrt.org/council-members

  • Αρθ 22 παρ2 περ ζ

    Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή θα αποφασίσει τους όρους μιας συλλογικής σύμβασης;

    Ευθύμης Μ. Αγαδάκος MSc
    Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.Σ.Υ.Τ.Α.
    Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης Διεθνούς Οργάνωσης Τεχνολόγων Ακτινολόγων ISRRT
    Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ
    Ακαδημαϊκός Υπότροφος Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

  • Αρ 22 παρ1
    Κριτηρια Υποψηφιων μελών προσωρινής διοικούσας
    Α. Να συμπεριλαμβάνονται υποψήφιοι από όλους τους συλλόγους τεχνολόγων ακτινολόγων που δραστηριοποιούνται στην χώρα από ετών
    Β. Να προέρχονται από συλλόγους που είναι μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Τεχνολόγων Ακτινολόγων (International Society of Radiographers and Radiological Technologists, ISRRT) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Τεχνολόγων Ακτινολόγων (European Federation of Radiographer Societies, EFRS)
    Γ. Να έχουν αποδεδειγμένη προσφορά και δράση προς τα μέλη και το επάγγελμα του τεχνολόγου ακτινολόγου διαχρονικά.

    Παρότι το σχέδιο νόμου αφορά σε ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις, αποκλείει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τεχνολόγων Ακτινολόγων (ΠΑ.Σ.Υ.Τ.Α.)
    -ο οποίος ήταν ο πρώτος επαγγελματικός σύλλογος ΤΑ διεθνώς που σχεδίασε και υλοποίησε διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) για την διαχείριση του αρρώστου την περίοδο της πανδημίας από τεχνολόγους ακτινολόγους εξειδικεύοντας τους κανόνες και μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ, ECDC, CDC τον Μάρτιο 2020* με διεθνές αντίκτυπο αφού οι οδηγίες για ΥΤ θώρακος σε αρρώστους με Covid συμπεριλαμβάνονται σε ειδική έκδοση του ΠΟΥ**.
    *https://pasyta.gr/pandimia/%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%b5%cf%83-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b5%cf%81-2
    ** https://www.elearning.isrrt.org/

    -οι εκπαιδευτικές δράσεις στην πλειονότητά τους φέρουν την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας

    Εξάλλου ο ΠΑ.ΣΥ.Τ.Α είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος των τεχνολόγων ακτινολόγων της χώρας μας σε παγκόσμιο επίπεδο αφού είναι μέλος της ISRRT.
    O πρόεδρος ΔΣ είναι Regional Director Europe ISRRT της Διεθνούς Οργάνωσης ΤΑΑ ενώ ο επίτιμος πρόεδρός του είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος, CEO της ISRRT.

    Ευθύμης Μ. Αγαδάκος MSc
    Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.Σ.Υ.Τ.Α.
    Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης Διεθνούς Οργάνωσης Τεχνολόγων Ακτινολόγων ISRRT
    Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ
    Ακαδημαϊκός Υπότροφος Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
    https://www.isrrt.org/board-2018-2022