Άρθρο 7 Εγγραφή – Συνδρομή

1. Κάθε τεχνολόγος ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας υποχρεούται να υποβάλει αίτηση εγγραφής στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο τηρείται το ενιαίο μητρώο των μελών της Ένωσης Τεχνολόγων Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας Ελλάδας (Ε.Τ.Α.Α.Ε.). Η αίτηση εγγραφής συνοδεύεται από: α) δύο (2) φωτογραφίες του αιτούντος, β) αντίγραφο του πτυχίου του άρθρου 3, γ) επίσημη μετάφραση του πτυχίου και πράξη αναγνώρισης της ισοτιμίας του ή πράξη αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, κατά περίπτωση, αν πρόκειται για πτυχίο της αλλοδαπής, και δ) αντίγραφο της άδειας άσκησης επαγγέλματος, εφόσον υφίσταται ήδη τέτοια άδεια. Με κάθε αίτηση εγγραφής συστήνεται για κάθε μέλος ατομικός φάκελος, στον οποίο φυλάσσονται όλα τα προαναφερόμενα έγγραφα. Για την εγγραφή απαιτείται η εφάπαξ καταβολή ποσού σαράντα (40) ευρώ. Τα επίτιμα μέλη δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν το ποσό της εγγραφής. Στην περίπτωση ίδρυσης Περιφερειακών Τμημάτων, η αίτηση εγγραφής υποβάλλεται στο Περιφερειακό Τμήμα, στο οποίο υπάγεται ο αιτών, σύμφωνα με τον τόπο, στον οποίο ασκεί ή πρόκειται να ασκήσει το επάγγελμά του, και εντός μηνός από την υποβολή της διαβιβάζεται στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενταχθεί στο ενιαίο μητρώο μελών της Ε.Τ.Α.Α.Ε..

2. Κάθε τεχνολόγος ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας υποχρεούται, έως το τέλος Φεβρουαρίου κάθε έτους, να υποβάλει στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, ή στα Περιφερειακά Τμήματα, εφόσον υφίστανται, δήλωση, με τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, τόπο γέννησης, ιθαγένεια, Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, στοιχεία επικοινωνίας, διεύθυνση κατοικίας και εργασίας. Μαζί με τη δήλωση υποχρεούται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι τα υποβληθέντα από μέρους του, κατά την εγγραφή του, δικαιολογητικά παραμένουν σε ισχύ, καθώς και υπεύθυνη δήλωση πραγματικής άσκησης του επαγγέλματος. Το έντυπο της δήλωσης που πρέπει να υποβληθεί αποστέλλεται σε όλα τα μέλη ή αναρτάται στην ιστοσελίδα της Ε.Τ.Α.Α.Ε.. Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί, με απόφασή του, να τροποποιήσει τη μορφή και το περιεχόμενο της δήλωσης. Η δήλωση καταχωρείται στο μητρώο των μελών της Ε.Τ.Α.Α.Ε. και τον ατομικό φάκελο του τεχνολόγου ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας. Με την υποβολή της ετήσιας δήλωσης, τα τακτικά μέλη καταβάλλουν και ετήσια εισφορά στην Ε.Τ.Α.Α.Ε., η οποία ορίζεται στα τριάντα (30) ευρώ.

3. Τα ποσά της εγγραφής της παρ. 1 και της ετήσιας εισφοράς της παρ. 2 μπορούν να αναπροσαρμόζονται με απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ.Α.Α.Ε., η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του.

4. Σε κάθε τεχνολόγο ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας που υποβάλλει εμπρόθεσμα τη δήλωση του παρόντος και καταβάλλει την ετήσια συνδρομή, χορηγείται δελτίο ταυτότητας, το οποίο ισχύει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Το δελτίο αυτό υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ.Α.Α.Ε. ή της Διοικούσας Επιτροπής του κατά τόπον αρμόδιου Περιφερειακού Τμήματος, και τον κάτοχό του και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της Ε.Τ.Α.Α.Ε.. Η ισχύς του ανανεώνεται κάθε χρόνο. Η υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης, εκτός εάν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, ή ανακριβούς δήλωσης αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 22:57 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΥΡΓΙΑΜΙΩΤΗΣ

    Με την σύσταση του ΝΠΔΔ αναγνωρίζεται η διαχρονική προσφορά των επαγγελματιών Τεχνολόγων Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας και καταδει­κνύεται έτσι η πολυσχιδία των επιστημονικών θεμάτων ενασχόλησης στον τομέα υγείας της χώρας μας . Η σύσταση του φορέα κρίνεται απαραίτητη για την προαγωγή και ανάπτυξη της δραστηριότητας των τεχνολόγων ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας και την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας στο κοινωνικό σύνολο . Δεδομένης της ευρύτητας του φάσματος των επιστημονικών θεμάτων ενασχόλησης μας, της πολυποίκιλλης επαγγελματικής μας δραστηριοποίησης, της συμμετοχής μας στα κοινωνικά δρώμενα και της προσφοράς μας στο κοινωνικό σύνολο μέσω του ρόλου μας στον τομέα της υγείας θεωρώ τεράστιας σημασίας την θεσμική αναβάθμιση του κλάδου μας.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 15:52 | Ιωάννης Γαλάνης

    Άρθρο 7
    παρ. 1 αναφέρει «1. Κάθε τεχνολόγος ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας υποχρεούται να υποβάλει αίτηση εγγραφής στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο τηρείται το ενιαίο μητρώο των μελών» , αυτό θα είναι τεχνικά δύσκολο για τις απομακρυσμένες περιοχές ενώ θα μπορεί να είναι «1. Κάθε τεχνολόγος ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας υποχρεούται να υποβάλει αίτηση εγγραφής στο Περιφερειακό Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο τηρείται το μητρώο των μελών και αντίγραφο αποστέλλεται στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο» ,αυτό σε συνδυασμό με άλλα άρθρα της σύστασης άρθρα 9 και 22 , επίσης αναφέρει «… Στην περίπτωση ίδρυσης Περιφερειακών Τμημάτων, η αίτηση εγγραφής υποβάλλεται στο Περιφερειακό Τμήμα, ..», το καλύτερο θα είναι « Η αίτηση εγγραφής υποβάλλεται στο Περιφερειακό Τμήμα,…» , και αυτό σε συνδυασμό με 9 και 22 άρθρα ,
    παρ. 2 αναφέρει «… Με την υποβολή της ετήσιας δήλωσης, τα τακτικά μέλη καταβάλλουν και ετήσια εισφορά στην Ε.Τ.Α.Α.Ε., η οποία ορίζεται στα τριάντα (30) ευρώ.», με δεδομένο ότι σχεδόν όλος ο κλάδος απασχολείται ως εργαζόμενος να συμπληρωθεί η φράση « , ο εργοδότης συμμετέχει με το 50% της συνδρομής» , επίσης δεν αναφέρει αν αναστέλλεται η καταβολή της ετήσιας συνδρομής λόγω ανεργίας ή ανωτέρας βίας(στράτευση, μακρά νόσηση) ,
    Με εκτίμηση
    Ιωάννης Γαλάνης
    Τέως Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.ΣΥ.Τ.Α
    Υπεύθυνος Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΓΝ Μ/ριο Έλενα Βενιζέλου
    Μη ιατρός – Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΓΝ Μ/ριο Έλενα Βενιζέλου

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 00:25 | Αναστασία Σαρχόσογλου, Msc, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.ΣΥ.Τ.Α. Chairperson Radiation Therapy Committee Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Τεχνολόγων Ακτινολόγων EFRS,https://www.efrs.eu/management

    2. Τα προσωπικά στοιχεία είναι πολλά. Πως διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων?

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 00:55 | Αναστασία Σαρχόσογλου, Msc, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.ΣΥ.Τ.Α. Chairperson Radiation Therapy Committee Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Τεχνολόγων Ακτινολόγων EFRS,https://www.efrs.eu/management

    3. Τα ποσά της ετήσιας εισφοράς και της εγγραφής μπορούν να αναπροσαρμόζονται με απόφαση της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των Αντιπροσώπων κ οχι με απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ.Α.Α.Ε.

  • 19 Σεπτεμβρίου 2022, 23:47 | Αγγελική Κολυδά

    Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν εργάζονται ακόμη. Είναι αδύνατο να πληρώσουν την εγγραφή και την ετήσια συνδρομή. Θα ισχύει το πειθαρχικό παράπτωμα και σε εκείνους;
    Αγγελικη Κολυδά MSc
    Ταμίας Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.ΣΥ.Τ.Α.
    Εκπρόσωπος Ελλήνων Τεχνολόγων Ακτινολόγων στην Διεθνή Οργάνωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων ISRRT
    https://www.isrrt.org/council-members

  • Αρθρο 7 παρ 2
    Ο ΤΑΑ καλείται να καταβάλλει 30 ευρώ ετησίως για συνδρομή η οποία θα μπορούσε να ήταν χαμηλότερη και σε αντιπαραβολή με το μηναιίο εισόδημα του ΤΑΑ που ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ από το κράτος. Τούτο θα ήταν εφικτό με την μείωση του λειτουργικού κόστους της ένωσης. Το 11μελές σχήμα είναι δαπανηρό και δυσκίνητο. Αντίθετα ένα ολιγάριθμο 9 μελές ΔΣ είναι οικονομικότερο και πιο ευέλικτο.
    Ακόμη ο μισθωτός ΤΑΑ θα καταβάλλει πλέον αντίτιμο για να εργαστεί και οι ΔΕ θα εξακολουθούν να εργάζονται ελεύθερα. Το αντίτιμο προτείνω να βαραίνει μερικώς και τον εργοδότη.
    Υπάρχει μέριμνα για τον ΤΑΑ ΔΕ που εργάζεται;

    Ευθύμης Μ. Αγαδάκος MSc
    Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.Σ.Υ.Τ.Α.
    Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης Διεθνούς Οργάνωσης Τεχνολόγων Ακτινολόγων ISRRT
    Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ
    Ακαδημαϊκός Υπότροφος Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
    https://www.isrrt.org/board-2018-2022