Άρθρο 6 Γενικά δικαιώματα και υποχρεώσεις μελών

1. Τα μέλη της Ένωσης Τεχνολόγων Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας Ελλάδας (Ε.Τ.Α.Α.Ε.) έχουν δικαίωμα στη λήψη των αποφάσεων μέσω της συμμετοχής τους στα όργανα διοίκησης, όπως αυτά ορίζονται από τις διατάξεις του παρόντος.

2. Τα μέλη της Ε.Τ.Α.Α.Ε. έχουν την υποχρέωση να συμβάλλουν στην εκπλήρωση των σκοπών της.

3. Τα μέλη της Ε.Τ.Α.Α.Ε. έχουν την υποχρέωση να συμμετέχουν στις δραστηριότητές της, να τηρούν τη νομοθεσία που σχετίζεται με την άσκηση του επαγγέλματός τους, καθώς και την επιστημονική και επαγγελματική δεοντολογία και ηθική, να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των εκλεγμένων οργάνων της Ε.Τ.Α.Α.Ε., να εκτελούν έντιμα τα καθήκοντα που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία ή τους ανατίθενται από τα όργανα διοίκησης της Ε.Τ.Α.Α.Ε. και να εκπληρώνουν εμπρόθεσμα κάθε οικονομική τους υποχρέωση προς αυτή.

4. Τα μέλη που παραβιάζουν τις διατάξεις της νομοθεσίας, τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Αντιπροσώπων και τις αποφάσεις των Περιφερειακών Συνελεύσεων ή επιδεικνύουν διαγωγή, η οποία είναι αντίθετη προς το συμφέρον και το κύρος της Ε.Τ.Α.Α.Ε. και δεν συνάδει με το επάγγελμα του τεχνολόγου ακτινολογίας-ακτινοθεραπείας, ελέγχονται πειθαρχικά, ανεξάρτητα από ενδεχόμενη ποινική ευθύνη τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 15:48 | ΙωάννηςΓαλάνης

    Άρθρο 6
    Αναφέρει μόνο υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα
    Παρ. 4 αναφέρει « αποφάσεις των Περιφερειακών Συνελεύσεων» , σε κανένα άλλο άρθρο δεν αναφέρεται αυτό το όργανο, επίσης σε αντιστοιχία με άλλα ΝΠΔΔ το άρθρο 6, καθώς οποιόδηποτε θέμα που αναφέρει επιλύεται έτσι και αλλιώς σε άλλα άρθρα , επιπρόσθετα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει και ο υπαλληλικός κώδικας του δημοσίου, θα υπερβαίνει αυτόν ; ; ;
    Με εκτίμηση
    Ιωάννης Γαλάνης
    Τέως Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιου Συλλόγου Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΠΑ.ΣΥ.Τ.Α
    Υπεύθυνος Τεχνολόγων Ακτινολόγων ΓΝ Μ/ριο Έλενα Βενιζέλου
    Μη ιατρός – Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΓΝ Μ/ριο Έλενα Βενιζέλου