ΜΕΡΟΣ Β΄ Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΣΥΣΤΑΣΗ – ΣΚΟΠΟΣ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ Άρθρο 3 Σύσταση – Επωνυμία – Έδρα

1. Συστήνεται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) με την επωνυμία «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας Ελλάδας» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.), το οποίο υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργού Υγείας.

2. Έδρα της Ε.Τ.Α.Α.Ε. ορίζεται η Αθήνα. Η Ε.Τ.Α.Α.Ε. δύναται να έχει Περιφερειακά Τμήματα, τα οποία συστήνονται σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 23.

3. Η σφραγίδα της Ε.Τ.Α.Α.Ε. αποτελείται από δύο επάλληλους και ομόκεντρους κύκλους, ο εξωτερικός των οποίων έχει διάμετρο πέντε (5) εκατοστά του μέτρου και στον οποίο αναγράφονται οι λέξεις «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Στο εσωτερικό της σφραγίδας υπάρχει το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας και γύρω από αυτό αναγράφονται σε εσωτερικό κύκλο στο επάνω μέρος οι λέξεις «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ» και στο κάτω μέρος οι λέξεις «Ε.Τ.Α.Α.Ε.».

4. Η Ε.Τ.Α.Α.Ε. δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχει δική της περιουσία, οικονομική, διοικητική και διαχειριστική αυτοτέλεια. Για τη βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας της, δύναται να ιδρύει νομικά πρόσωπα με εταιρική ή μη μορφή.

5. H χρήση της επωνυμίας «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας-Ακτινοθεραπείας Ελλάδας» από άλλο νομικό πρόσωπο απαγορεύεται.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2022, 12:04 | ΑΚΡΙΒΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΕΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ;
    ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;
    ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΣ;
    ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΠΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ;
    ΠΟΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ;