Άρθρο 32 Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας

 

Κάθε Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας αποτελεί παράρτημα του νοσοκομείου, στο οποίο λειτουργεί, και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Η αρμοδιότητα οργάνωσης και λειτουργίας των Δ.Ι.Ε.Κ. του πρώτου εδαφίου ανήκει στο νοσοκομείο, του οποίου αποτελεί παράρτημα, και η αρμοδιότητα διαμόρφωσης και εποπτείας του εκπαιδευτικού πλαισίου του ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το εκπαιδευτικό έργο στα Δ.Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας ασκείται από νοσηλευτικό – εκπαιδευτικό προσωπικό. Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ι.Ε.Κ. Ε.Κ.Α.Β.) αποτελεί παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ανήκει στις ειδικότητες που προβλέπονται στον οικείο Οδηγό Σπουδών.

  • Θεωρούμε ότι πρέπει να αναφέρεται ρητά η υποχρεωτικότητα ένταξης στο πρόγραμμα σπουδών των ΔΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπ. Υγείας, μαθήματος για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην υγεία, καθώς και η εκπαίδευση των σπουδαστών στην επικοινωνία και εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας (α’, β’, γ’ βαθμού υπηρεσίες).

  • 2 Νοεμβρίου 2022, 15:08 | δσ ΠΕΒ

    Να υπάρχει δυνατότητα διδασκαλίας στα εν λόγω ΔΙΕΚ και από το επιστημονικό προσωπικό, πλην Νοσηλευτικού, όπως ισχύει αντιστοίχως και για ΔΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας. Ως εκ τούτου το προσωπικό θα πρέπει να ονομαστεί ¨νοσηλευτικό-επιστημονικό-εκπαιδευτικό”