Άρθρο 66 Αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την εφαρμογή υγειονομικών διατάξεων – Τροποποίηση άρθρου 43 ν. 4025/2011

  1. Η παρ. 3 του άρθρου 43 του ν. 4025/2011 (Α’ 228), περί της έκδοσης υγειονομικών διατάξεων, τροποποιείται, ως προς τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την εφαρμογή υγειονομικών διατάξεων, και διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Ως αρμόδια υγειονομικά – ελεγκτικά όργανα για την εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων ορίζονται οι επιθεωρητές δημόσιας υγείας, ήτοι Ιατροί Δημόσιας Υγείας, Υγιεινολόγοι (κλάδου ΠΕ ή ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας), Ιατροί λοιπών ειδικοτήτων και Υγιεινολόγοι Μηχανικοί της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, του Ε.Ο.Φ. και οι επιθεωρητές-ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την οργάνωση και τη λειτουργία τους.».

  1. Μετά από την παρ. 3 του άρθρου 43 του ν. 4025/2011, προστίθεται παρ. 3Α ως εξής:

«3Α. Υπάλληλοι υπηρεσιών άλλων φορέων δύνανται να συνδράμουν τα αρμόδια υγειονομικά – ελεγκτικά όργανα, κατόπιν αιτήματος των τελευταίων, κατά τη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων, αν η συμμετοχή τους στον έλεγχο κρίνεται απαραίτητη από τα ελεγκτικά όργανα κατά τον λόγο της αρμόδιότητάς τους ή για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης.».