- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 62 Χορήγηση, συνταγογράφηση και διάθεση ανταγωνιστικών ουσιών αδρανοποίησης της λειτουργίας των υποδοχέων των οπιούχων – Τροποποίηση παρ. 6 άρθρου 22 ν. 4139/2013

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 22 του ν. 4139/2013 (Α’ 74), περί της παροχής εξουσιοδότησης προς τον Υπουργό Υγείας για τη ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη χορήγηση, συνταγογράφηση και διάθεση ανταγωνιστικών ουσιών που αδρανοποιούν τη λειτουργία των υποδοχέων των οπιούχων, τροποποιείται, ώστε με την υπουργική απόφαση να καθορίζονται α) οι φορείς, οι επαγγελματίες και τα λοιπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δύνανται να χορηγούν, συνταγογραφούν και διαθέτουν τις συγκεκριμένες ουσίες και β) κάθε άλλο σχετικό θέμα, και η παρ. 6 του άρθρου 22 διαμορφώνεται ως εξής:

«6. Η χορήγηση ανταγωνιστικών ουσιών που αδρανοποιούν τη λειτουργία των υποδοχέων των οπιούχων επιτρέπεται για τις ενδείξεις που αναφέρονται στην άδεια κυκλοφορίας τους. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, ύστερα από γνώμη του Ο.ΚΑ.ΝΑ., καθορίζονται ειδικώς οι ουσίες, οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι φορείς, οι επαγγελματίες και τα λοιπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα χορήγησης, συνταγογράφησης και διάθεσης των ουσιών αυτών, καθώς και κάθε άλλο σχετικό με την εφαρμογή της παρούσας θέμα.».