Άρθρο 61 Συλλογικό όργανο διοίκησης διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας – Προσθήκη περ. Δ στην παρ. 11 του άρθρου 66 του ν. 3984/2011

  1. Στην παρ. 11 του άρθρου 66 του ν. 3984/2011 (Α’ 150), περί του συλλογικού οργάνου διοίκησης των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προστίθεται περ. Δ ως εξής:

«Δ. Όταν ένα εκ των νοσοκομείων που διασυνδέονται είναι ενιαίο και αυτοτελές νπδδ, επέρχονται στο Διοικητικό Συμβούλιο οι ακόλουθες αλλαγές: α) αν ο συνολικός αριθμός των κλινών των διασυνδεόμενων νοσοκομείων είναι μέχρι τριακόσιες ενενήντα εννέα (399) κλίνες, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι επταμελές και τα μέλη της υποπερ. β) του δεύτερου εδαφίου της περ. Α αυξάνονται από δύο (2) σε τέσσερα (4) και β) αν ο συνολικός αριθμός των κλινών είναι τετρακόσιες (400) και άνω κλίνες, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι εννεαμελές και τα μέλη της υποπερ. β) του δεύτερου εδαφίου της περ. Α αυξάνονται από τέσσερα (4) σε έξι (6). Μεταξύ των μελών της υποπερ. β) του δεύτερου εδαφίου της περ. Α που ορίζονται με τους αναπληρωτές από τον Υπουργό Υγείας περιλαμβάνονται οι Αναπληρωτές Διοικητές των διασυνδεόμενων νοσοκομείων και οι Αναπληρωτές Διοικητές των οργανικών μονάδων που συνιστούν το ενιαίο και αυτοτελές νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.».

  1. Οι αποφάσεις συγκρότησης των Διοικητικών Συμβουλίων των διασυνδεόμενων νοσοκομείων της περ. Δ της παρ. 11 του άρθρου 66 του ν. 3984/2011, που έχουν εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, τροποποιούνται κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 για το υπόλοιπο της θητείας των μελών τους.