- Υπουργείο Υγείας - http://www.opengov.gr/yyka -

Άρθρο 54 Αντιπρόσωποι

 

1. Αντιπρόσωποι στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.Φ.Σ.) είναι όσοι αναδεικνύονται μετά από εκλογές από κάθε Φαρμακευτικό Σύλλογο προς τον σκοπό αυτό από τα μέλη του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι οποίοι και αποτελούν τη Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ.
2. Οι αντιπρόσωποι κάθε Φαρμακευτικού Συλλόγου εκλέγονται με καθολική μυστική ψηφοφορία των μελών του και ορίζονται ως ακολούθως:
α) Σύλλογοι που αριθμούν μέχρι είκοσι πέντε (25) μέλη εκλέγουν έναν (1) αντιπρόσωπο,
β) σύλλογοι που αριθμούν από είκοσι έξι (26) μέχρι εκατό (100) μέλη εκλέγουν δύο (2) αντιπροσώπους,
γ) σύλλογοι που αριθμούν από εκατόν ένα (101) μέχρι χίλια (1.000) μέλη εκλέγουν, επιπλέον των δύο (2) αντιπροσώπων που ορίζονται στην περ. β), έναν αντιπρόσωπο για κάθε εκατοντάδα μελών ή κλάσμα της τελευταίας,
δ) σύλλογοι που αριθμούν περισσότερα από χίλια ένα (1.001) μέλη εκλέγουν επιπλέον των έντεκα (11) αντιπροσώπων που προβλέπονται στις περ. β) και γ), έναν για κάθε διακόσια συμπληρωμένα μέλη.
3. Για κάθε αντιπρόσωπο εκλέγεται και ένας αναπληρωτής.
4. Σε περίπτωση εξάντλησης του αριθμού των επιλαχόντων μελών, τακτικών και αναπληρωματικών, διεξάγονται αναπληρωματικές αρχαιρεσίες για τη συμπλήρωση του αριθμού των ελλειπόντων αντιπροσώπων. Η θητεία των αντιπροσώπων που εκλέγονται σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο λήγει ταυτόχρονα με τη λήξη της θητείας των υπόλοιπων τακτικών και αναπληρωματικών αντιπροσώπων.
5. Οι αντιπρόσωποι στον Π.Φ.Σ. και οι αναπληρωτές τους εκλέγονται για μία τριετία, που αρχίζει ταυτόχρονα με τη θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Φαρμακευτικών Συλλόγων. Η εκλογή των αντιπροσώπων στον Π.Φ.Σ. διεξάγεται ταυτόχρονα με τις αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και κατά την ίδια διαδικασία και με τον τρόπο που προβλέπεται στα άρθρα 24 έως 31 για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Φαρμακευτικών Συλλόγων.
6. Οι αντιπρόσωποι στον Π.Φ.Σ. και οι αναπληρωτές τους πρέπει να έχουν τα ίδια προσόντα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου που προβλέπονται στο άρθρο 23.