Άρθρο 30 Γνωστοποίηση αποτελεσμάτων

 

1. Μετά το πέρας της διαλογής συντάσσεται το σχετικό πρωτόκολλο, το οποίο υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), τον διοικητικό αντιπρόσωπο και τους ψηφολέκτες, και το αποτέλεσμα γνωστοποιείται αμέσως από τον Πρόεδρο της Γ.Σ. στα κατά τη συνεδρίαση παριστάμενα μέλη και τοιχοκολλάται στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου.
2. Εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών, ο Πρόεδρος της Γ.Σ. οφείλει να γνωστοποιήσει το αποτέλεσμα των εκλογών στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.Φ.Σ.) και στην κατά τόπο αρμόδια Περιφέρεια. Στην κατά τόπο αρμόδια Περιφέρεια υποβάλλονται, επίσης, εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου, τα πρακτικά της συνεδρίασης, τα ψηφοδέλτια και το πρωτόκολλο, καθώς και οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί κατά του κύρους της εκλογής ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής.
3. Κάθε μέλος του Συλλόγου που έχει έννομο συμφέρον, δύναται να υποβάλει ένσταση ενώπιον του Περιφερειάρχη ή του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κατά του κύρους της εκλογής των μελών του Δ.Σ εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία πέρατος της διαλογής.
4. Ο Περιφερειάρχης ή ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την υποβολή των στοιχείων της παρ. 2, εγκρίνει εν όλω ή εν μέρει, ή απορρίπτει τα πρακτικά αυτά. Σε περίπτωση ολικής ή μερικής απόρριψης εκλογής ενός υποψηφίου, ο οικείος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλείται προς διενέργεια νέας εκλογής σε χρόνο, ο οποίος ορίζεται από τον Περιφερειάρχη ή τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και ο οποίος δεν δύναται να είναι μικρότερος του ενός (1) μηνός από την απόρριψη της εκλογής.