Άρθρο 44 Καταργούμενες διατάξεις

Καταργούνται οι ακόλουθες διατάξεις: Οι παράγραφοι 1, 3, 4, 7 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17), οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 3 του Ν.2163/1993 (ΦΕΚ Α΄125), η παράγραφος 7 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α 101), η διάταξη της του άρθρου 50 Ν.2972/2001 (ΦΕΚ Α΄291),

  • 30 Δεκεμβρίου 2010, 11:44 | ΔΚ

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ .ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΚΗ …….

  • 27 Δεκεμβρίου 2010, 19:40 | ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και αρκετοί νόμοι που ψηφίστηκαν από το ελληνικό Κοινοβούλιο, με συγκεκριμένα άρθρα που γνωρίζει ο κύριος Υπουργός Υγείας, προστατεύουν την πολύτεκνη οικογένεια, η οποία συμβάλλει στην αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος, γι’ αυτό και θεωρείται ότι υπηρετεί(η πολύτεκνη οικογένεια)το δημόσιο συμφέρον, έναντι του οποίου υποχωρεί κι αυτή η ισότητα μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, όπως χαρακτηριστικά διατυπώνεται στο Σύνταγμά μας! Κύριοι της κυβέρνησης, για να έχουμε Σύνταγμα και μια πολιτεία ευνομούμενη, απαιτήθηκαν αγώνες και θυσίες! Οι λέξεις αυτές(αγώνες,θυσίες,Σύνταγμα,νόμοι)σας λένε τίποτε; Με αυτές τις διατάξεις που πάτε να ψηφίσετε και που,ουσιαστικά,τιμωρούν παραδειγματικά τους πολυτέκνους, πώς αντιμετωπίζετε, εσείς οι νομοθέτες, το Σύνταγμα και τους νόμους; Μήπως τα παραβιάζετε;
    Θα γίνω πιο συγκεκριμένος:
    1. Αποφασίστηκε περικοπή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Καμιά εξαίρεση για τους πολύτεκνους. Το ίδιο με τους άγαμους! Άραγε, τα ίδια έξοδα έχει ένας πολύτεκνος οικογενειάρχης με 4,5,6,7,8 ή περισσότερα παιδιά, με τον άγαμο ή και τον έγγαμο με 1 ή 2 παιδιά; Και μιλούμε για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών κι όχι για κάτι περισσότερο…Παρακαλώ πολύ να μην πει κάποιος «Ποιος σου είπε να κάνεις τόσα παιδιά». Ένας τέτοιος λόγος είναι πολύ βαρύς και δείχνει, τουλάχιστον, άγνοια του δημογραφικού προβλήματος και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού.
    2. Με το παρόν σχέδιο νόμου, εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια για τη λήψη, πενιχρότατων, πρέπει να το πούμε, πολυτεκνικών επιδομάτων. Επισημαίνω κι εγώ για άλλη μια φορά πως το 1997 η τότε κυβέρνηση επεχείρησε να κάνει το ίδιο. Οι πολύτεκνοι κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη και, τελικά, ύστερα από πολύ αγώνα, το 2001 το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδότησε πως η καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων είναι αντισυνταγματική. Αυτό το γνωρίζει ο κύριος Υπουργός. Ωστόσο, το αγνοεί και δεν το λαμβάνει υπόψη. Αυτή η στάση είναι παράδειγμα σεβασμού της νομιμότητας ή κάτι άλλο; Σε άλλες περιπτώσεις η παραβίαση του Συντάγματος θεωρείται αδιανόητη. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;
    Αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η σύνδεση της πολυτεκνικής ιδιότητας με το εισόδημα! Εάν το εισόδημα μιας πολύτεκνης οικογένειας υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ μεικτά, ακόμη κι αν αυτή έχει 4 ή παραπάνω παιδιά, παύει να θεωρείται πολύτεκνη! Η τιμητική ιδιότητα του πολυτέκνου, κύριοι, δεν συνδέεται με εισοδήματα. Η πρόθεσή σας αυτή είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη. Οφείλετε να ανακαλέσετε και να ζητήσετε συγγνώμη από τις πολύτεκνες μάνες που δεν ξέρουν τι θα πει ύπνος, προκειμένου να υπηρετήσουν τα πολλά παιδιά τους!
    3. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42 – 43 και 44 του παραπάνω σχεδίου νόμου δεδομένου ότι:
    α) Παραμένει η διάταξη που καθορίζει ως συνολικό μηνιαίο πολυτεκνικό επίδομα μόνο το ποσό των 44 ευρώ, ανεξαρτήτως της αποσύρσεως της διάταξης για τα εισοδηματικά κριτήρια, αφού είναι ρητή η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.
    β) Παραμένει η κατάργηση της χορήγησης του πολυτεκνικού επιδόματος, για όσο χρόνο η πολύτεκνη μητέρα λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 43 του ίδιου ως άνω σχεδίου νόμου (δηλ. ενώ ελάμβανε 178 ευρώ μηνιαίως για το 3ο τέκνο και 178 για το πολυτεκνικό επίδομα, τώρα λαμβάνει μόνο το ένα δηλ. μόνο 178 ευρώ μηνιαίως).
    γ) Μέχρι σήμερα το πολυτεκνικό επίδομα δεν μπορούσε να είναι μικρότερο των 102 ευρώ (δηλ. όσο είναι το ποσό της πολυτεκνικής σύνταξης), αυτό καταργείται κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.
    δ) Ακόμη στη μητέρα που λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου μέχρι ηλικίας 6 ετών της καταργεί το επίδομα για τα άλλα δύο τέκνα εφόσον είναι κάτω των 23 ετών, που ήταν 44 ευρώ μηνιαίως για κάθε τέκνο.
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ…
    Υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες με πολυετή στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας(25,30,35 έτη), με υψηλή δόση το μήνα, όχι για να έχουν πολυτελή σπίτια, αλλά για να στεγάζουν αξιοπρεπώς τα πολλά παιδιά τους. Ή άλλοι χρειάζονται και 7θέσιο αυτοκίνητο για να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια(Άραγε χωράνε 7 ή παραπάνω άτομα σε 5θέσιο αυτοκίνητο;…). Παραμέτρους σαν κι αυτές τις έλαβε υπόψη ο κύριος Υπουργός;
    Τι προτείνουμε:
    1. Να παραμείνουν, τουλάχιστον, τα πολυτεκνικά επιδόματα ως έχουν. Η αξιοπρεπής ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας αποτελεί επένδυση για την πατρίδα μας κι όχι σπατάλη! Τα επιδόματα που λαμβάνουν οι πολύτεκνοι είναι στην ουσία επιστροφή ενός πολύ μικρού μέρους του Φ.Π.Α. που πληρώνουν στο κράτος(το πληρώνουν χωρίς μάλιστα καμιά έκπτωση ), λόγω των πολλών αγορών που αναγκάζονται να κάνουν για να συντηρήσουν τις πολυμελείς οικογένειές τους(Αυτό ας το έχουν υπόψη τους αυτοί που ισχυρίζονται πως το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να δίνει επιδόματα στους πολυτέκνους).
    2. Υπάρχουν τρόποι να εξοικονομηθούν χρήματα, αρκεί να υπάρξει βούληση εκ μέρους της κυβέρνησης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Κάθε χρόνο γίνεται σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ από τους περισσότερους Δήμους για καρναβαλικές εκδηλώσεις. Το Υπουργείο Εσωτερικών να δεσμεύει αυτά τα χρήματα για την εξυπηρέτηση άλλων, σοβαρότερων αναγκών. Θα εξακολουθήσετε να κάνετε καρναβαλικές εκδηλώσεις και ταυτόχρονα θα κόψετε τα πολυτεκνικά επιδόματα; Η ενίσχυση των πολυτέκνων είναι σπατάλη, ενώ οι αποκριάτικες φιέστες δεν είναι;
    Τελειώνω λέγοντας ότι οι πολύτεκνοι, εκτός λίγων εξαιρέσεων, δεν ανήκουν στους έχοντες! Με αυτές τις ρυθμίσεις δεν θα μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Θα είναι οδυνηρό το χτύπημα… Ελπίζω να μην το κάνει η κυβέρνηση.
    Να αποσυρθούν οι διατάξεις της ντροπής!!
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  • 26 Δεκεμβρίου 2010, 22:13 | Ψαρρού Μαρία

    Απόσυρση εδώ και τώρα των αρθρων 42,43,44. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να προχωρά σε τέτοιου είδους ενέργειες που πλήττουν βάναυσα την ελληνική οικογένεια. Ψαρρού Μ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2010, 13:38 | ΚΙΡΤΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΑΡΘΡΑ 42,43 ΚΑΙ 44 ΕΧΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
    ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ,ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ,ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ,ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ.
    Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ .
    ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ,ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ,ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ Κας ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ,ΕΝΤΟΥΤΙΣ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΒΑΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΙΡΙΩΝ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ Η ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ .ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ , ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2010, 13:57 | Κανταρτζής Μιχάλης

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42 – 43 και 44 του νομοσχεδίου για τους πολυτέκνους. Αυτά τα μέτρα αποτελούν ντροπή για την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας.
    Να αποσύρετε όλες τις διατάξεις που μειώνουν τα επιδόματα των πολυτέκνων οικογενειών.
    Και εφόσον κάνετε δημόσια διαβούλευση φαντάζομαι έχετε πάρει το μήνημα που σας στέλουν χιλίαδες οικογένειες απο όλη την Ελλάδα.
    Αν δεν θέλετε να σας ακολουθεί σε όλη σας την πολιτική ζωή η ρετσινιά του υπουργού που κατέστρεξε τις πολύτεκνες οικογένειες ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ!!!!

  • 24 Δεκεμβρίου 2010, 09:15 | Λεωνίδας Γαρουφαλῆς

    Με τις πολιτικές σας εχετε καταντήσει την Ελλάδα μια χώρα γερόντων.
    Ἀπορυσθεῖτε ἀπ’ τήν πολιτική, ἀποσύρετε καί τό παρόν ἄρθρο απ’ τό νομοσχέδιο.
    Νισάφι πιά!

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 16:41 | ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΝΙΚΑΣ

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42,43,44 ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ(ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,Η ΑΜΙΣΘΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ).

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 10:36 | Νώντας

    Ως πολίτης αυτής της χώρας καταθέτω τις ακόλουθες προτάσεις:
    1. Αποσύρετε τα επίμαχα άρθρα 42, 43 και 44. Δε χρειάζεται να «υποχρεώνεστε» να ψηφίζετε νόμους – με πρόσχημα τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία (οι ίδιοι) οδηγήσατε τη χώρα – για τα οποία την επόμενη μέρα δηλώνετε μετανιωμένοι. Απλά αποσύρετέ τα!
    Τα εφήμερα μέτρα που προτείνετε, αφενός δεν πρόκειται να αποδώσουν στο ελάχιστο σήμερα και αφετέρου υπονομεύουν το αύριο όλης της χώρας. Δώστε κίνητρα ώστε να αυξηθούν οι γεννήσεις νέων παιδιών∙ μια χώρα με υπογεννητικότητα δε έχει μέλλον.
    2. Πριν παρουσιάσετε ξανά τέτοιες προτάσεις, που υπό μορφή νομοσχεδίου, σας «πασάρουν» οι κρατικομισθοσυντήρητοι σύμβουλοι σας, κάντε ένα κόπο να τις διαβάσετε. Ούτε οι ίδιοι δε θα συμφωνήσετε με αυτά που προτείνονται. Και εν τέλει, εφόσον δεν ικανοποιείστε με τις προτάσεις των συμβούλων σας, «τιμωρείστε» αυτούς και εαυτούς!
    Πως;
    • Στρωθείτε στη δουλειά.
    • Αποφύγετε τον εύκολο δρόμο του πλιάτσικου και της αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων.
    • Δοκιμάστε το δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης με τους χρηματοδότες της Εξουσίας, απλά εφαρμόζοντας τους νόμους που ήδη υπάρχουν!
    • Στείλτε τους συμβούλους σας να κάνουν καμιά πραγματική δουλειά και αξιοποιείστε το δυναμικό των στελεχών σας!

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 10:04 | σοφια τσιγαρα

    ντροπή σας, μόνο αυτό έχω να σας πω. εσείς τρώτε με χρυσά κουτάλια και εμείς πληρώνουμε τη νύφη…

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 00:27 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    19 Δεκεμβρίου 2010, 07:40 | Κόκκορας Χρήστος Μόνιμος ΣύνδεσμοςΨήφος: 6 11
    Επί της παρ. 4 του άρθρου 43:
    Βάσει ποιάς λογικής η πολύτεκνη ιδιότητα υφίσταται με εισοδηματικά κριτήρια; Αφού η πολιτική σας βούληση είναι να περικόψετε την δαπάνη των πολυτεκνικών επιδομάτων που κατά την κρίση σας είναι δυσβάσταχτη για τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί δεν προτείνετε προϋπόθεση χαρακτηρισμού μιας οικογένειας ως πολύτεκνης τα πέντε (5) ή και ακόμη καλυτερα για την στόχευση σας, τα έξι (6) τέκνα;
    Με την υπογεννητικότητα που υπάρχει θα δείτε ότι οι πολύτεκνες οικογένειες θα περιορισθούν αμέσως σε μερικές χιλιάδες από τις 120.000 που είναι σήμερα. Έτσι δεν χρειάζονται οι νομικοί ακροβατισμοί για την περικοπή της δαπάνης των πολυτεκνικών επιδομάτων αφού οι δικαιούχοι θα περιορισθούν σημαντικά.
    Τελικά ποιά θεωρείται πολύτεκνη οικογένεια, αυτή που έχει εισόδημα κάτω των 40.000€ ή αυτή των πέντε, έξι, επτά τέκνων;
    Τέλος θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη πολιτικά η χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια. Τουλάχιστον αφού η πολιτική βούληση είναι η περικοπή καθιερώστε κλίμακες.

    23-12-10

    ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΟΚΚΟΡΑ ΧΡΗΣΤΕ.

    … ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ 5,6 ΚΑΙ 7 ΠΑΙΔΙΑ; ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΑ[ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΟΥΝ],ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.

    … Η ΙΣΧΥΣ,ΛΟΙΠΟΝ,ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ…

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 00:10 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    20 Δεκεμβρίου 2010, 22:17 | G.Helen Μόνιμος ΣύνδεσμοςΨήφος: 3 26
    ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ,ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ.ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ (ΔΕΝ )ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΗΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ.ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ )ΝΑ …ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ.ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΗ 2000 ΕΥΡΩ,ΕΧΕΤΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ,ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ,ΑΝΕΤΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ,ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ,ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ,ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ,ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.
    Η ΙΣΟΒΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ?
    ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ?
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 40000 ΕΥΡΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΥΟΝΤΑi ΟΙ ΛΙΓΟΙ.

    23-12-10

    ΑΓΑΠΗΤΗ G.HELEN.

    ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ;ΕΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ,ΘΑ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΑΥΤΑ; EINΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ; ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!

    ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ,ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ,ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ-ΟΠΩΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ-ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ,ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 23:55 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    23-12-10

    Κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ.

    ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ,ΘΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ,ΕΙΜΑΣΘΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Θ’ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ,ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 44,68 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 44,ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ![ΕΜΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ-4- ΓΑΛΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,ΠΟΥ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΑ 44,ΟΟ ΕΥΡΩ;].ΠΡΟΣ ΔΕ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ[ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ-ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΛΟΧΕΙΡΑ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ Όνομα (Υποχρεωτικό)

    ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ…].

    ΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ΑΠΟΣΥΡΘΟΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΥΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΝΕΙ,,,

    ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΛΟΙΠΟΝ,κ. ΥΠΟΥΡΓΕ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,ΘΆΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ-ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ 0ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΧΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2011.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 15:33 | ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Το δημογραφικό πρόβλημα, όμως, χωρίς την ιδιαίτερη και ευνοϊκή θέαση της τριτεκνίας, δεν επιλύεται. Ένας νέος νόμος για τους πολύτεκνους, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, σφαιρικό, διορατικό και άμεσα αποδοτικό, πρέπει να αναστρέψει την πληθυσμιακή γήρανση, κάτι που είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε. Αυτό είναι υπαρκτικό ζήτημα κοινωνικής συνοχής. Συνδέεται αναπόσπαστα με τη Δημοκρατία και την αποτελεσματικότητα του Κοινωνικού Κράτους. Αποτελεί προϋπόθεση για τη διαιώνιση στον ιστορικό χρόνο ενός μοναδικού για την Ανθρωπότητα κοινωνικού και πολιτιστικού μορφώματος, όπως είναι το ελληνικό φαινόμενο. Ελπίζω η Κυβέρνηση, με τη βοήθεια και την πίεση όλων μας, να κατανοήσει την κρισιμότητα των καιρών και να πράξει αναλόγως. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.-

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 14:58 | ΜΠΟΥΝΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 42-43-44 ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΙΤΕΣ.ΜΑΣ ΚΟΨΑΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ,ΔΩΡΑ ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 40001 ΚΑΙ 4,5,6,7,8 ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΜΑΖΙ… ΑΙΣΧΟΣ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 14:02 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Ν ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ Τ ΑΡΘΡΑ 42,43,44.ΔΕ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΗΡΑ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 12:30 | Νικόλαος Μήλας

    Λυπάμαι, αλλά πρέπει να πω ότι τέτοιες διατάξεις προκαλούν φανερή βλάβη στη χώρα. Δεν πρέπει, με βάση μια στείρα αυστηρά λογιστική λογική, να γίνονται κινήσεις που θα εμποδίσουν την πρόοδο και ανάπτυξη της οικογενείας και της κοινωνικής ισορροπίας στην γηράσκουσα χώρα μας.

    Τέτοιες κινήσεις καταργούν κάθε έννοια ουσιαστικής απονομής δικαίου από πλευράς κράτους και κυρίως βλάπτουν την επενδυτική και δημιουργική βάση κάθε προσπάθειας ανάπτυξης.

    Αν πραγματικά αγαπάτε την Ελλάδα και θέλετε την πρόοδό της, στηρίξτε τους τριτέκνους και πολυτέκνους, όχι μόνο με την μη κατάργηση των υφισταμένων προνομίων, όχι μόνο με την επαναφορά ήδη κατηργημένων – τους τελευταίους μήνες – δικαιωμάτων, αλλά και με την παροχή νέων.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 07:45 | Νόκος Κατσούλης

    Είναι προδοσία και λειτουργείτε ακρέα αντεθνικά και μόνο που προτείνετε αυτές τις προτάσεις. Για αυτό άλλωστε έχετε καταστείλει την δημοκρατία και την δικαιωσίνη.
    Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.

  • Πραγματικά πρέπει οι έλληνες να μάθουν όλοι να δίνουν για να έχουν όλοι!
    Κάντε όλοι πολλά παιδιά ώστε να σταματίσουν οι διακρίσεις!
    Αν γίνουν όλοι οι έλληνες έστω τρίτεκνοι θα έχουμε όλοι παροχές και απαλλαγές!
    Εμπρος!!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:03 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΚΑΣ

    KYΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ,ΕΧΩ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΚΑΝΩ ΤΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 19:32 | Μαρία Αθανασιαδου

    Αξιοτιμοι κυριοι Πρωθυπουργε και υπουργε ,

    αντιθετα με τα όσα υποστηριζουν ορισμένοι ,δεν κανουμε την πολυτέλεια αναγκη .Τα οποια κίνητρα μας εχουν δωθεί από την πολιτεία , μας δίνουν κουράγιο και εφόδια να συνεχίσουμε τον αγώνα μας όσον αφορα την ανατροφή των παιδιών μας. Αν υπολογίσετε με απλά μαθηματικα την αντιστοιχία του εισοδηματος για κάθε κεφάλι σε μια οικογένεια , θα διαπιστωσετε ότι το επίδομα είναι μια μικρή αλλά αξιοπρεπής βοήθεια που συμπληρώνει το εισόδημα μας όταν αυτό δεν είναι εμφανως μεγάλο .
    Επειτα μην ξεχνάτε ότι η Έλλαδα ,όντας μια ευρωπαική χώρα , με τα οποια προβληματα, θα έπρεπε να συνεχίσει προστατευει τις ευαισθητες ομάδες όπως κανουν και άλλες χώρες της ευρώπης στους δικούς τους ευαισθητους πλυθησμούς . Γιατί , λοιπόν , εμεις στον Καιάδα ? Γιατι τόση περικοπή στις όποιες ενισχυσεις μας έχει παραχωρήσει το κράτος μας ?Γιατί παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις,μία μία οι βοηθειες κόβονται?
    Παρακαλω να επανεξετάστε την πολιτική σας απέναντι στους πολύτεκνους αλλά και στους τρίτεκνους . Η χώρα μας δεν θα σωθεί από τις περικοπές των πολυμελών οικογενειών .Ευχαριστώ

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 19:18 | Δ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ

    Τα επιδόματα αυτά δεν είναι προνοιακά επιδόματα ΟΥΤΕ οι πολύτεκνοι είναι καμμία ομάδα προνομιούχων.
    είναι ντροπή σας να θεωρείτε υψηλόμισθους όσους έχουν ετήσιο εισόδημα ων 40.000€ και άνω!
    και είναι ντροπή σας να συνδέεται την ιδιότητα του πολυτεκνου με το ποσό αυτό. τι γελοιότητες είναι αυτες; από τα δικά σας εισοδήματα δεν βλέπουμε να κόβετε τίποτα; από τα επιδόματα σας και τους παχυλούς σας μισθους! με τις πολιτικές σας εχετε καταντήσει την Ελλάδα μια χώρα γερόντων. Αλλά βέβαια να τα πάρετε από αυτους που πρέπει ούτε μπορείτε ουτε τολμάτε. ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ!!!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 19:39 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    1. Σεβαστείτε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ των Ελλήνων, το οποίο αναφέρεται σαφέστατα στην ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και
    2. Bοηθήστε την πολύτεκνη οικογένεια.
    Μήπως έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να περιορίσουμε τις γεννήσεις;
    Κατόπιν των παραπάνω,
    ΟΧΙ στο άρθρο 44.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 18:40 | ελενη

    Ντροπή, ίσως άγνωστη λέξη για κάποιους… Άμεση απόσυρση του άρθρου.
    Σε ποιό θεό πιστεύουν άραγε…

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 18:00 | Τακης Α

    Ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα έπρεπε να ερχόμαστε σε προστριβή όσοι είχαμε την τύχη να αποκτήσουμε παιδιά με όσους είτε με την επιλογή τους δεν έχουν/θέλουν είτε (και αυτό είναι το πιο σοβαρό και λυπηρό) να διαθέτουν μια ολόκληρη περιουσία για να τεκνοποιήσουν.Και αυτό γιατί τα 44€ /μήνα που δίνονται για κάθε παιδί είναι ψίχουλα,η μέχρι σήμερα απαλλαγή απο τέλη αυτοκινήτων χάνεται, γιατί γίνεται για όλους με την μέθοδο της απόσυρσης,τα ετήσια τέλη παραμένουν ίδια με εκείνους που είναι εραστές των ωραίων και δυνατών αυτοκινήτων (μεγάλου κυβισμού),ενώ το να σπουδάσουν τα παιδιά μας θεωρητικά αποτελεί δωρεάν για όλους τους Ελληνες που όμως παραμένει στα χαρτιά.Όσον αφορά τα τρόφιμα,εκεί μιλάμε για ενα ακόμα πιο σφιχτό πλαφόν για να πάρουμε 10-15 κιλά ρύζι και άλλα τόσα μακαρόνια σε ετησια βάση (που μάλιστα αποτελεί προσφορά της ΕΕ παρακαλώ!).Οσον αφορά τα κουπόνια τουρισμού ΕΟΤ (και οχι ΟΓΑ παρακαλώ) ειλικρινά δεν συμφέρουν γιατι οι προσφορές για κάτω των 12 ετων απο τα ξενοδοχεία είναι πολύ καλύτερες απο τις εκπώσεις που προσφέρει ο ΕΟΤ.
    Αν μιλάμε για κοινωνικό κράτος και κράτος δικαίου ας δούμε τι γίνεται σε ολα τα άλλα ξένα κράτη και κυρίως σε αυτά που μας δανείζουν με τεράστιο τόκο για εμάς και όφελος γα αυτά.Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν πιθανά οικονομικά προβλήματα τωρα.Τούς πολύτεκνους ποτέ δεν τους τρόμαζε οικονομική κρίση γιατι έχουν μάθει να ζούν με αυτή. Απλά σωστή διαχείριση χρειάζεται,συλλογή των φόρων χρειάζεται,πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής χρειάζεται και ολα θα πάνε καλά.Οι μισθωτοί ιδίως είναι οι μόνοι που είναι ειλικρινής φορολογούμενοι και καθαροί στα εισοδήματά τους.Ιδίως με την απογραφή που έπρεπε να γίνει βρέθηκαν οι πιθανοί μεγαλομισθωτοί που και αυτοί είναι λίγοι μπροστά στην λαίλαπα των φοροκλεπτων αλλων κατηγοριών (με ή χωρίς φακελάκια).
    Ας καταλάβουμε επιτέλους οτι τα όποια «προνόμια» που φαίνεται να απολαμβάνουν οι πολύτεκνοι δεν τα ζητάνε ουτε για προσωπική ευκολία και διευκόλυνση .Τα ζητάνε γιατι ανήκουν σε πολιτισμένη κοινωνία ανθρώπων και μεγαλώνουν ανθρώπους,τα ζητάνε για να υπάρχουν άνθρωποι που θα συνεχίζουν να πληρώνουν για τις συντάξεις των γονιών τους,θα φροντίζουν τους ανήμπορους και ηλικιωμένους , τα ζητάνε για να μοιραστούν σε τελική ανάλυση σε πολλούς και όχι για να χτίσουν βίλες σε βάρος των πολλών ή να κλέψουν τον πελάτη,συνεργάτη τους ,ή ακόμα και το ίδιο το κρατος.
    Απο εκεί και πέρα μιλάμε για κοινωνίες ζούγκλα.Αλλά προσέξτε γιατί μάλλον τείνουμε στο να φροντίζουμε τα σκυλιά μας καλύτερα απο τους ανθρώπους και να παραπετάμε τους ανθρώπους όπως κάποτε εκαναν στα σκυλιά!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 17:55 | ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
    ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ 3 ΚΟΥΤΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ 2011!!
    ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ, ΕΞΩΣΧΟΚΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΝΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ. ΑΣΕ ΤΟ ΝΟΙΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ….
    ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΑ «ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ»

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 22:17 | G.Helen

    ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ,ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ.ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ (ΔΕΝ )ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΗΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ.ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ )ΝΑ …ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ.ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΗ 2000 ΕΥΡΩ,ΕΧΕΤΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ,ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ,ΑΝΕΤΕΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ,ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ,ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ,ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ,ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.
    Η ΙΣΟΒΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ?
    ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ?
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ 40000 ΕΥΡΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 07:40 | Κόκκορας Χρήστος

    Επί της παρ. 4 του άρθρου 43:
    Βάσει ποιάς λογικής η πολύτεκνη ιδιότητα υφίσταται με εισοδηματικά κριτήρια; Αφού η πολιτική σας βούληση είναι να περικόψετε την δαπάνη των πολυτεκνικών επιδομάτων που κατά την κρίση σας είναι δυσβάσταχτη για τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί δεν προτείνετε προϋπόθεση χαρακτηρισμού μιας οικογένειας ως πολύτεκνης τα πέντε (5) ή και ακόμη καλυτερα για την στόχευση σας, τα έξι (6) τέκνα;
    Με την υπογεννητικότητα που υπάρχει θα δείτε ότι οι πολύτεκνες οικογένειες θα περιορισθούν αμέσως σε μερικές χιλιάδες από τις 120.000 που είναι σήμερα. Έτσι δεν χρειάζονται οι νομικοί ακροβατισμοί για την περικοπή της δαπάνης των πολυτεκνικών επιδομάτων αφού οι δικαιούχοι θα περιορισθούν σημαντικά.
    Τελικά ποιά θεωρείται πολύτεκνη οικογένεια, αυτή που έχει εισόδημα κάτω των 40.000€ ή αυτή των πέντε, έξι, επτά τέκνων;
    Τέλος θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη πολιτικά η χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια. Τουλάχιστον αφού η πολιτική βούληση είναι η περικοπή καθιερώστε κλίμακες.

  • 18 Δεκεμβρίου 2010, 20:41 | Χρυσόγελος Μ

    Κύριε Υπουργέ,
    βαλθήκατε να μας τρελάνετε;
    Κρίμα γιατί σας είχαμε από τους σοβαρούς υπουργούς και με ευαισθησίες καθόσον έχετε και εσείς τρία παιδιά…, αλήθεια επιτρέψτε μου να ρωτήσω αυτό το επίδομα το παίρνετε εσείς;΄

    Πριν λίγες μέρες διάβασα στο VETO τη συνέντευξη σας που μας λέγατε: ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι αντισυνταγματικές και έχουν εκδοθεί δεκάδες αποφάσεις του Σ.τ.Ε. που κρίνουν το μέτρο αυτό αντισυνταγματικό… Αν δεν σέβεστε εσείς κ. Υπουργέ μου αυτές τις αποφάσεις του ΣτΕ ποιος θα τις σεβαστεί;

    Τα επιδόματα αυτά δεν είναι προνοιακά επιδόματα αλλά δημογραφικά κίνητρα κ. Υπουργέ.

    Με το ν/σ ψευδώς αναφέρετε ότι θίγει μόνο τους υψηλόμισθους τους… άνω των 40.000€!

    Η αλήθεια είναι άλλη:

    1) Με την παράγραφο 1 το μηνιαίο επίδομα που εχορηγείτο στην πολύτεκνη μητέρα, που είχε κάτω των 23 ετών ήταν 44,68 ευρώ μηνιαίως για κάθε τέκνο της και σε ουδεμία περίπτωση κάτω των 102 ευρώ (όσο δηλ. το ποσό της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας), με τη νέα ρύθμιση το ποσό αυτό περιορίζεται και στους
    πολυτέκνους «καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ποσού σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ υπό την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων να μην υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ»!!! ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ… ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!
    2) Με την παράγραφο 2 εφ΄ όσον οι παραπάνω πολύτεκνες δεν θα λαμβάνουν το επίδομα δεν θα δικαιούνται της ισόβιας σύνταξης.
    3) Με την παράγραφο 3 καταργείται η καταβολή του παραπάνω πολυτεκνικού επιδόματος των 44 ευρώ μηνιαίως, εφ΄ όσον η πολύτεκνη μητέρα έχει τρίτο τέκνο και λαμβάνει το επίδομα τρίτου τέκνου.
    4) Με την παράγραφο 4 δίδεται η χαριστική βολή κατά των πολυτέκνων και το άκρον άωτο της βαρβαρότητος κατ΄ αυτών αφού ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΤΗΣΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 40.000 ΕΥΡΩ ΜΕΙΚΤΑ ΔΗΛ. ΚΑΘΑΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30.000!!! Αυτό δεν έχει προηγούμενο, να καθορίζεται δηλ. η πολυτεκνική ιδιότητα βάσει του παραπάνω ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος και όχι του άριθμού των τέκνων!!!

    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, ότι: αυτά λαμβάνονται, ούτως ώστε να ενισχυθούν οικογένειες που προσβλέπουν σε αυτήν ως μια σταθερή υποστήριξη!!!.

    Κύριε Υπουργέ, έχω 7 παιδιά και αποδοχές(οικογενειακό εισόδημα) 55000€ για να θρέψω 9 στόματα… ξέρετε τι σημαίνει αυτό;
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.. ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ!!! συγχαρητήρια… τότε τι είμαι; μήπως μ….ας σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ, εγώ με δικό μου σπίτι, έχω έξοδα το μήνα γύρω στις 4500€ που σημαίνει ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ (εκτός των 6000€ που πλρώνω φόρο εισοδήματος το χρόνο)περίπου 800€ στο ΦΠΑ λόγω των πολλαπλών αγορών της οικογενείας μου(9 στόματα)… από αυτά μέσω των επιδομάτων μου επιστρέφατε 280€ το μήνα!!! ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, γιατί αμφιβάλλω ότι το γνωρίζετε… ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ή άλλου τινός!

    Αν ζούσα σε μία άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν θα χρειαζόταν όχι εγώ να κάνω 2 δουλειές και η γυναίκα μου με 7 παιδιά να δουλεύει και αυτή… αλλά θα ζούσαμε από τα πλούσια επιδόματα που δίνουν εκεί… δεν κάναμε τα παιδιά μας για τα επιδόματα σας…, λίγη αξιοπρέπεια και σεβασμός όμως δεν βλάπτει…

    Για ποια αξιοπιστία της Πολιτείας να μιλήσουμε στα παιδιά μας;

    Μας έχετε διασύρει παντού ότι έχουμε προνόμια…και τρώμε με χρυσά κουτάλια(κατά το μαζί τα φάγαμε…) έχω 3 παιδιά ήδη πτυχιούχους ΑΕΙ και με Μεταπτυχιακά και εδώ και 3 χρόνια είναι άνεργοι και φεύγουν στο εξωτερικό ως μετανάστες και το χειρότερο ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ…

    ΕΧΕΤΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!