Άρθρο 43 Πολύτεκνες οικογένειες

1. Η παράγραφος 3 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101) αντικαθίσταται ως εξής: «Σους πολύτεκνους, όπως αυτοί ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.1910/1944 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σε συνδυασμό με την παράγραφο 5 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καταβάλλεται μηνιαίο επίδομα ποσού σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ υπό την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων να μην υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης».
2. Η παράγραφος 4 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «Στην μητέρα που δεν δικαιούται πλέον το επίδομα της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται ισόβια σύνταξη ποσού εκατόν δύο (102) ευρώ. Την ανωτέρω σύνταξη δικαιούνται επίσης και όσες μητέρες δεν θεωρούνται πολύτεκνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.1910/1944 (ΦΕΚ Α΄229), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, υπό την προϋπόθεση να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή να είναι ελληνικής καταγωγής πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα και να είχαν ή να έχουν τέσσερα τουλάχιστον στη ζωή τέκνα. Για την χορήγηση της ανωτέρω σύνταξης απαιτείται υποβολή σχετικής αιτήσεως από την ενδιαφερόμενη μητέρα και πιστοποιητικό δημοτικής ή κοινοτικής αρχής περί της οικογενειακής κατάστασης αυτής. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης»
3. Στις πολύτεκνες οικογένειες, από 1-1-2011 και εφεξής, για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται το επίδομα τρίτου παιδιού της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 δεν θα καταβάλλεται το επίδομα παιδιού πολύτεκνης οικογένειας της παραγράφου 3 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990.
4. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «Η ιδιότητα του πολυτέκνου αναγνωρίζεται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
5. Στο τέλος της παραγράφου 6 του άρθρου 39 του Ν.2459/1997 (ΦΕΚ Α΄17) προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: «Τα επιδόματα παρέχονται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
6. Το ύψος των επιδομάτων καθώς και των οικογενειακών εισοδημάτων των δικαιούχων των προηγούμενων παραγράφων δύνανται να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 21:37 | Χαντζίδης Ανέστης

    Το άρθρο 43 είναι εντελώς απαράδεκτο και ντροπιαστικό ως πρόταση Ελληνικής Κυβέρνησης προς το Κοινοβούλιο.
    Αν το μέλλον της Ελλάδας ,αν η σωτηρία της οικονομίας της, είναι να καταργήσετε τους πολύτεκνους τότε…….. Ήταν κάποτε η Ελλάδα.
    Επτωχεύσαμε κυρίες και κύριοι δυστυχώς, επτωχεύσαμε όχι οικονομικά αλλα ακόμα χειρότερα πτωχεύσαμε πολιτικά. Καλή σας νύχτα.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 20:26 | Χρηστος

    Η ουσιαστικη καταργηση της πενιχρής επιδοματικής στήριξης των πολυτέκνων,και η σύνδεση της πολυτεκνικής ιδιότητας με εισοδηματικά κριτήρια!!!!ειναι απολύτως βέβαιο οτι θα αποσαθρώσει μελοντικά τα ασφαλιστικά ταμεία,θα επιδεινώσει το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας,και θα αυξήσει κατακόρυφα την Εθνική μας κατάθλιψη.θα στερήσει δε κάθε ηθικό ερεισμα απο την προσπαθεια εξόδου απο την κρίση.Ουσιαστικά κοροιδευει κάποιους ανθρώπους που πίστεψαν στο κράτος,στην συνέχεια του,στην συνταγματική του νομιμότητα.Και αυτη η αποκαθήλωση νομίζω δέν μετριέται με αριθμούς,καιδέν αποκαθίσταται.Εχει δε πολλαπλές δευτερογενείς επιπτώσεις…

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 20:16 | Παύλος Γεωργίου

    Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Λοβέρδος, στο εισαγωγικό του κείμενο για την δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου που εισηγείται, εξαγγέλλει στην παράγραφο δ). «Εξορθολογισμός των παρεχόμενων οικονομικών επιδομάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, με σκοπό τα παρεχόμενα επιδόματα να κατευθύνονται προς αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη». Επίσης, στην παράγραφο 4 του Άρθρου 43 του Σχεδίου Νόμου, αναφέρεται: «Η ιδιότητα του πολυτέκνου αναγνωρίζεται, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ».

    Τα παραπάνω σημαίνουν, κατά την άποψη του υπουργείου και της Κυβέρνησης, ότι όσων πολυτέκνων, με 3, 4 ή και 24 παιδιά, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ, δεν έχουν πραγματικά ανάγκη τα παρεχόμενα επιδόματα και δεν τους αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πολύτεκνου.

    Κύριε υπουργέ, στην καλύτερη περίπτωση υποθέτω ότι η ακραία πρόταση έγινε προκειμένου μέσω της διαβούλευσης να «εξορθολογιστεί» τελικά ένα ψηλότερο εισοδηματικό όριο που οι πολύτεκνοι θα αποκομίσουν σαν «κέρδος» της συζήτησης και της Διαβούλευσης. Δυστυχώς -ή μάλλον ευτυχώς- και μόνο η διατύπωση αυτή, θεμελιώδης του Άρθρου 43, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ούτε στο πλαίσιο της δημόσιας Διαβούλευσης ούτε καν σε καφενειακή συζήτηση. Αρνούμαι να επιχειρηματολογήσω υπέρ των αυτονόητων και αρνούμαι να απολογηθώ για τους λόγους που είμαι πολύτεκνος. Το απαράδεκτο άρθρο 43 προσκρούει τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο νόμο της απλής λογικής. Και τα δύο, για καιρό εξαφανισμένα, αναζητούνται εναγωνίως από τους πολίτες στον ορυμαγδό των τελευταίων εξελίξεων.

    Κύριε υπουργέ, στο έσχατο σημείο που καταντήσαμε ως χώρα, πιστεύω ότι κανείς συνειδητοποιημένος πολίτης δεν θα αρνιόταν τις αιματηρές θυσίες στις οποίες μας υποβάλετε, με την προϋπόθεση τα μέτρα να είναι πράγματι εξορθολογισμένα και προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να ελπίζουμε σε ανάκαμψη. Δυστυχώς και στο δικό σας σχέδιο νόμου, ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο.

    Ξέρω ότι θα μου απαντήσετε πως η πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι είναι πολύ χειρότερη απ΄ ότι μου φαίνεται ή την φαντάζομαι. Δεν θέλω να σας ανησυχήσω, αλλά το ίδιο ακριβώς θα σας πουν και οι πολίτες, έστω κι αν δεν τους ρωτήσετε.

    Παύλος Γεωργίου
    Πολύτεκνος

  • Να αποσυρθούν άμμεσα οι αντισυνταγματικές διατάξεις που αφορούν τους πολύτεκνους, αρθρα 42 και 43. Με αυτές τις μεθοδεύσεις σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν έλληνες σ΄αυτή τη χώρα. Ηδη είμαστε ένα έθνος γερόντων και θα γίνουμε υπεργερόντων. Τα σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο γιατί δεν υπάρχουν παιδιά. Σε λίγα χρονια οι μετανάστες θα είναι περισσότεροι από τους Έλληνες. Η υπογεννητικότητα έχει αγγίξει τα όρια της επικινδυνότητας για το μέλλον. Αντανακλά στη μείωση του εργατικού δυναμικού, στην ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση του ασφαλιστικού συστήματος. Με τις πολιτικές αυτές επιλογές φέρετε ακέραια την ευθύνη.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 20:26 | ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΛΛΙΑΣ

    Προφανώς δεν σας ενδιαφέρει η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα και βλέπετε κοντόφθαλμα την περικοπή του επιδόματος σαν οικονομική λύση. Το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά Εθνικό. βοηθήστε την πολύτεκνη οικογένεια και σταματήστε να απαξιώνετε τον Ελληνικό λαό με μετανάστες. Φτάνει πια. Δώστε παροχές και όχι περικοπές. Θα σας κρίνει για όλα αυτά ο Ελληνικός λαός! Η μόνη λύση για να σωθεί η Ελλάδα είναι οι γεννήσεις. Όχι στο άρθρο 43.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 20:38 | Theopisti

    ΕΡΏΤΗΜΑ: …….Θέλετε να μου πείτε ότι ο Αλβανός που έχει 12 χρόνια στην Ελλάδα, φορολογείται για εισόδημα ως ανειδίκευτος εργάτης, και η γυναίκα του που εργάζεται ως καθαρίστρια στα σπίτια και δεν δηλώνει εισόδημα, Πολύτεκνος με 4 παιδιά, και που επιπλέον γνωρίζουν όλα τα δικαιώματα τους και τα οικονομικά και άλλα, σε αντίθεση με τον Έλληνα πολίτη που δεν ξέρει τί του γίνεται…, καθώς επίσης ο ίδιος αυτός άνδρας, εργάζεται και ως πλακατζής , πετράς, υδραυλικός ή ότι άλλο μπορεί να κάνει χειρωνακτικά, κλείνοντας «εργολαβίες» – μαύρες , από τις οποίες βγάζει 40.000 ευρώ σε ένα τρίμηνο και τα στέλνει στην Αλβανία, και φυσικά δεν δηλώνει πουθενά αυτά τα έξτρα χρήματα που βγάζει, ΑΥΤΌΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΌ ΕΠΊΔΟΜΑ??????
    ΚΑΙ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ, Ο ΚΑΘΑΡΌΣ ΠΟΥ ΌΛΑ ΤΑ ΔΗΛΏΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ ΝΑ ΚΡΎΨΕΙ ΤΊΠΟΤΕ (και μιλώ για έντιμο και μόνο μισθωτό απλό πολίτη…..κι όχι για άτομα που τα φάγανε μαζί με τον Πάγκαλο….) λέτε πως : «ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ ΠΟΛΎΤΕΚΝΟΣ????? ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ ΔΗΛΑΔΉ????
    ΟΎΤΕ ΈΛΛΗΝΑΣ!
    ΟΎΤΕ ΠΟΛΎΤΕΚΝΟΣ!
    ΟΎΤΕ ΆΝΘΡΩΠΟΣ!!!
    ΩΡΑΊΑ!!!!!!

    ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ ΜΕ ΝΌΜΟ: ΌΛΟΙ ΌΣΟΙ ΈΧΟΥΝ ΜΕΙΚΤΌ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ,ΠΆΝΩ ΑΠΌ 40.000 ΕΥΡΏ, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΟΎΤΕ ΈΛΛΗΝEΣ, ΟΎΤΕ ΠΟΛΎΤΕΚΝΟI, ΟΎΤΕ ΆΝΘΡΩΠΟI!!!!! ΣΥΝΕΠΏΣ: ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΑΠΌΛΥΤΟ ΤΊΠΟΤΑ!!!!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 20:09 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

    Θεωρώ ότι το παρόν άρθρο του νομοσχεδίου φανερώνει με τον πιο έντονο τρόπο την ανεντιμότητα της ελληνικής πολιτείας απέναντι στους πολύτεκνους. Πρόσφατα απέκτησα το πέμπτο παιδάκι. Φυσικά όχι για το πενιχρό και συμβολικό ούτως ή άλλως επίδομα αλλά από αγάπη για τα παιδιά και το έθνος. Φυσικά έκανα και τον οικογενειακό προγραμματισμό μου με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και χωρίς να φανταστώ ότι θα τιμωρηθώ με απώλεια της πολυτεκνικής μου ιδιότητας, επειδή θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου με αξιοπρέπεια και όχι ζητιανεύοντας. Για το τέταρτο παιδάκι έδωσα 7000 ευρώ μόνο για το γάλα (Neocate) λόγω αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα και ενώ έπρεπε να μου τα πληρώσει ο ΟΠΑΔ μου έδωσαν μόνο 1800 ευρώ και μου ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να πάρω άλλα. Τουλάχιστον το πολυτεκνικό επίδομα κάλυπτε ένα μέρος αυτής της δαπάνης. Ιδιαίτερα όμως η αφαίρεση της πολυτεκνικής ιδιότητας είναι και ηθική προσβολή προς εμάς που δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας στην πατρίδα (πολύς λόγος για πατριωτισμό άλλωστε τελευταία) με θυσίες και αγώνες. Και το εφάπαξ επίδομα των 2000 ευρώ ήταν για όλο τον κόσμο ένα μέρος από τα έξοδα της γέννας, προκειμένου αυτή να είναι αξιοπρεπής και όχι υπό τις άθλιες συνθήκες των δημόσιων νοσοκομείων. Ερωτώ αν οι νομοθέτες έχουν εμπιστευτεί δημόσια νοσοκομεία για αυτό το λόγο. Προτείνω την σύμφωνα με το σύνταγμα κατάργηση εισοδηματικών κριτηρίων για την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας, κατάργηση του παρόντος άρθρου και αναπροσαρμογή προς τα πάνω των πολυτεκνικών επιδομάτων ως κίνητρο επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος, μιας σημαντικής αιτίας της οικονομικής κρίσης.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 19:28 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Πέρα από τις όποιες οικονομικές παραμέτρους, θα ήθελα να τονίσω κατ’αρχήν ότι το άρθρο 43 κλονίζει συθέμελα την ελληνική κοινωνία και μάλιστα το πιο υγιές κύτταρο που απέμεινε- την οικογένεια και μάλιστα την πολύτεκνη. Θεωρώ ότι ανάμεσα στις βασικές υποχρεώσεις της κάθε κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η διατήρηση και συνέχιση της ίδιας της υπόστασης του λαού, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της τεκνογονίας των Ελλήνων και της προστασίας-κατά τις επιταγές του Συντάγματος-της πολύτεκνης οικογένειας, που αποδίδει στο κράτος τους περισσότερους κατ’αναλογία φόρους (βλ. ΦΠΑ προϊόντων που αγοράζει), γεμίζει με μαθητές τα σχολεία, προσφέρει εργαζομένους στην αυριανή κοινωνία, συμβάλλει στην στελέχωση των ενόπλων δυνάμεων. Προσπαθώ να κατανοήσω για ποιο λόγο συνδέεται η πολυτεκνική ιδιότητα με το εισόδημα; Μήπως πρέπει να κάνουν παιδιά μόνο οι φτωχοί; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ! Τα μέχρι τώρα ισχύοντα «προνόμια» των πολυτέκνων, οικονομικά και γενικότερης προστασίας-στήριξης, νομίζω ότι δίνονταν ως ΚΙΝΗΤΡΑ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, και όχι για την οικονομική ενίσχυση φτωχών ομάδων πληθυσμού. Εάν πρέπει να εξοικονομηθούν περισσότερα χρήματα για πληρωμή τους χρέους στους δανειστές μας, προτείνω να γίνουν τα ακόλουθα:α)Να θεσπιστούν όρια εισοδήματος για τη δωρεάν χορήγηση
    στους μαθητές των σχολικών βιβλίων, «π.χ. «γιατί ένας με εισόδημα 100.000 ευρώ χρειάζεται να λαμβάνει το βιβλίο δωρεάν»;; ) Για τους ίδιους παραπάνω λόγους να θεσπιστούν όρια εισοδήματος για τη δωρεάν χορήγηση στους φοιτητές των Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων «π.χ. γιατί ένας με εισόδημα 100.000 ευρώ χρειάζεται να λαμβάνει τα βιβλία δωρεάν»;; γ) Να καθιερωθεί πολύ χαμηλότερο αφορολόγητο όριο για την ακίνητη περιουσία για τον άγαμο απ’ό,τι για τον πολύτεκνο διότι «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους» (άρθρο 4 παρ. 5)του Συντάγματος.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 19:52 | Φραντζεσκάκη Π.

    Δεν μπορώ να φανταστώ οτι για άλλη μια φορά η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της!
    Μάλλον το ζητούμενο είναι να αφανιστούν οι Έλληνικές οικογένειες.
    Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός οτι σε λίγο τα σχολεία θα αδειάσουν από Έλληνες μαθητές,και το απέραντο γηροκομείο που θα ακούει στο «πρώην» όνομα Ελλάς θα είναι μια αποικία φυλών.
    Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ οτι δεν βρίσκετε άλλο τρόπο να εισπράξετε να κλεμένα, παρά τα απαιτείτε από τους μόνους οικογενειάρχες που γεμίζουμε τα άδεια ταμεία των ταμείων με τις εισφορές τόσων προστατευομένων μελών.
    Η ληστρική επιδρομή του νομοσχεδίου σας εναντίον μας, ευνοεί μόνο τις ομάδες των χαμηλόμισθων μεταναστών και των τσιγκάνων.
    Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια και τα παιδιά μας δεν τα φέραμε τυχαία στον κόσμο, ούτε περιμένουμε να μας τα συντηρήσει το κράτος.
    Ζητάμε όμως τον σεβασμό και την υποστήριξη στο έργο που επιτελούμε, με νόμους που δεν σας κοστίζουν, όπως π.χ. τον διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, τις μετεγγραφές των φοιτητών κ.λ.π.
    Σκεφτείτε ως πατριώτες, και όχι κατευθυνόμενοι από τα δικά σας ή τα έξωθεν συμφέροντα. Πώς είναι δυνατόν να συμφωνείτε ΟΛΟΙ στο ύψος του βουλευτικού μισθού στα 6500 ευρώ και να σας σκανδαλίζει το πολυτεκνικό επίδομα ή η πολυτεκνική σύνταξη;
    Ο Καποδίστριας, στην πρώτη Ελληνική κυβέρνηση μετά την απελευθέρωση, δεν δέχτηκε να πάρει ούτε μια δραχμή από το υπό ανόρθωση ελληνικό κράτος.
    Δεν υπάρχει κανείς να τον μιμηθεί;;;;;;;;

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 19:48 | ΝΕΝΑ

    Η απόφαση να θεωρείται πολύτεκνος όποιος έχει εισόδημα έως 40.000,00ευρώ είναι πέρα από ότι πιο άδικο έχει αποφασισθεί από δημοκρατική σοσιαλιστική κυβέρνηση έως σήμερα και τελείως λανθασμένη αφού ευνοεί τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις και μπορούν να δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα ενώ κατακρεουργεί όλους τους μισθωτούς που πληρώνουν πάντα όλους τους φόρους τους γιατί δεν μπορούν να αποκρύψουν τα εισοδήματά τους.Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει την πολυτεκνική ιδιότητα των γονέων που έχουν 3,4,5 … τέκνα όσο τα παιδιά είναι ζωντανά.Αυτή η κυβέρνηση τιμωρεί τους πολύτεκνους γιατί γεννούν Έλληνες καθότι απ’ότι φαίνεται δεν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το έθνος και τη βάζει εμπόδιο στα σχέδιά της να δωρίσει και ούτε καν να πουλήσει την Ελλάδα.ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ.Ας σκεφτούν καλά όλοι οι κυβερνητικοί τι πάνε να κάνουν,καθώς παίρνουν συνεχώς λανθασμένες αποφάσεις που πλήττουν τους Έλληνες και σε λίγο δεν θα υπάρχει ουδεμία ελπίδα σωτηρίας της χώρας μας.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 19:35 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΜΠΕΡΑΚΑΚΗΣ

    Εισοδηματικά Κριτήρια για τις Πολύτεκνες Οικογένειες άρθρο 43

    Είμαι από την επαρχία, πατέρας τεσσάρων παιδιών (πολύτεκνος) που έχω την ατυχία!!! να έχω μαζί με τη σύζυγό μου ετήσιο εισόδημα, το τρομακτικό ποσό των 50000 ευρώ ( Εγώ είμαι στρατιωτικός και η σύζυγος νοσηλεύτρια).Το πρώτο μου παιδί σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, φυσικά με το ανάλογο κόστος φοιτητικής ζωής, (ήδη μου πρότεινε να διακόψει τις σπουδές του λόγω οικονομικών δυσκολιών) . Το δεύτερό μου παιδί είναι στη Γ τάξη λυκείου με τα ανάλογα φροντιστήρια βεβαίως, έτσι που καταντήσατε τη δωρεάν παιδεία. Το τρίτο μου παιδί είναι στην Α τάξη γυμνασίου με φροντιστήριο αγγλικών όπως και το τέταρτό μου παιδί. Σημειωτέων πληρώνω και ενοίκιο σπιτιού καθότι δεν ανήκω στους έχοντες και κατέχοντες.
    Ερωτώ λοιπόν Κύριε Υπουργέ, πιστεύεται πραγματικά ότι το ποσό των 50000 ευρώ είναι τόσο μεγάλο για να ζήση αξιοπρεπώς μια εξαμελής οικογένεια; (πόσο μάλλον μία οικογένεια με περισσότερα μέλη). Εσείς θα μπορούσατε να ζήσετε αξιοπρεπώς την οικογένειά σας με αυτά τα δεδομένα; Εάν πραγματικά είστε έντιμος άνθρωπος που εγώ πιστεύω πως είστε, μην αφήσετε να συντελεστεί αυτή η μέγιστη αδικία σε βάρος αυτής της τόσο ευπαθούς κοινωνικής ομάδος ανθρώπων , κόβοντας το επίδομα και βάζοντας τόσο χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, που σε τελική ανάλυση , θα δώσει πενιχρά έσοδα στο κράτος ,αλλά θα το στερήσει από εμάς που πραγματικά το έχουμε μεγάλη ανάγκη, ύστερα και από όλα τα άλλα βάρβαρα μέτρα που προηγήθηκαν(περικοπές δώρων-επιδομάτων κ.τ.λ.) που ήδη μας έχουν γονατίσει οικονομικά και ψυχολογικά.

    Όταν μιλούμε για οικογενειακό εισόδημα, αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά δίκαιοι, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η σύνθεση της οικογένειας, δηλαδή το κατά κεφαλήν εισόδημα διαφορετικά μιλούμε για κατάφωρη αδικία έναντι των πολυμελών οικογενειών, οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, είναι και οι στυλοβάτες της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής του κράτους. Αν δεν υπάρχουν παιδιά δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι και άρα πλήττεται η οικονομία και αν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δεν θα υπάρχουν συνεισφορές στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων και άρα δεν θα μπορούν οι συνταξιούχοι να πάρουν τις συντάξεις τους. Αν δεν υπάρχουν παιδιά δεν θα υπάρχουν ούτε καν κληρωτοί για να επανδρώσουν τις ένοπλες δυνάμεις. Καταλήγουμε δηλαδή σταδιακά στην αποσύνθεση του κράτους. Έτσι λοιπόν μια οικογένεια με 4 παιδιά και ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα €90,000 – αναλογεί €15,000 σε κάθε μέλος της οικογένειας- θεωρείται ανώτερη οικονομική τάξη ενώ μια οικογένεια με 1 παιδί και ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα €54,000 – αναλογεί €18,000 σε κάθε μέλος της οικογένειας – θεωρείται χαμηλής εισοδηματικής τάξης και επωφελείται όλων των προνομίων!

    Αντί να παταχθεί η φοροδιαφυγή, διά της οποίας γίνεται πραγματική καταλήστευση των δημόσιων οικονομικών και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, θα τιμωρηθούν οι μισθωτοί και προπάντων οι πολύτεκνοι, οι οποίοι τηρούν στο έπακρο τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους, ενώ οι άλλοι θα επιβραβευθούν με αυξημένα επιδόματα και χορηγίες. Επιπρόσθετα, ενθαρρύνεται έτι περισσότερο η φοροδιαφυγή, μια και με το να δηλώνει κάποιος χαμηλότερα εισοδήματα θα έχει περισσότερα ωφελήματα.

    Όσοι πολύτεκνοι έχουν έναν αξιοπρεπή μισθό, ως αποτέλεσμα σκληρής και μακροχρόνιας εργασίας, θα καταντήσουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού θα στερηθούν όλων των χορηγιών που δίκαια και δικαιωματικά έπαιρναν μέχρι σήμερα.

    Πρέπει να τονισθεί ότι κάθε οικογένεια έχει προγραμματίσει τη ζωή της και ό,τι αυτό συνεπάγεται (π.χ. δάνεια για στέγαση και για σπουδές παιδιών κτλ.) με συγκεκριμένα δεδομένα, όπως είναι το επίδομα τέκνου και η φοιτητική χορηγία. Και δεν είναι λίγες οι οικογένειες εκείνες οι οποίες με τα εισοδηματικά κριτήρια θα φτάσουν στο σημείο να μην μπορούν να αποπληρώνουν τα (υφιστάμενα) χρέη τους. Αυτό θα υποβαθμίσει σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο και θα επιφέρει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις σε πλείστους άλλους τομείς της κοινωνίας (δημεύσεις περιουσιών, διαζύγια, κ.ά.).

    Ειδικότερα όσον αφορά τις πολυμελείς οικογένειες, στόχος τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι τα παιδιά τους να είναι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες, άρτια καταρτισμένοι, για να προσφέρουν στην πατρίδα τους. Έτσι θέλουν τα παιδιά τους να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης και εκπαίδευσης σε ανώτατες σχολές με εκείνες των οικογενειών με 1 και 2 παιδιά. Η κατάργηση του επιδόματος τέκνου σε συνάρτηση και με τις προηγηθείσες περικοπές(δώρα – επιδόματα) σε πολλές από αυτές τις οικογένειες δυστυχώς θα μειώσει την δυνατότητα να το επιτύχουν και αρκετά παιδιά θα αδικηθούν, διότι ενώ έχουν τις γνωστικές ικανότητες οι γονείς δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά όταν έχουν να σπουδάσουν μερικές φορές ταυτόχρονα 3, 4 ή ακόμα και περισσότερα παιδιά
    Όσον αφορά για την παράγραφο που αναφέρει ότι η ιδιότητα του πολυτέκνου θα αναγνωρίζεται μόνο αν δεν ξεπερνά το εισόδημά του τις 40.000 ευρώ , ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.

    Τέλος, με τα μέτρα αυτά θα επιταχυνθεί η συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού , μια και θα είναι πλέον βάρος δυσβάστακτο η χωρίς καμιά κρατική αρωγή ανατροφή πέραν του ενός παιδιού.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 19:39 | ελενη

    Το ίδιο είναι να υπάρχουν τέσσερα, και το ίδιο έξι, ή περισσότερα παιδιά …
    Το εισοδηματικό κριτήριο των 40.000 ευρώ δεν μπορεί να αφορά πολυμελείς οικογένειες . Σίγουρα αν φθάσουμε να επιβιώνουμε και όχι να ζούμε, έ τότε περισσεύουν κιόλας…
    Προτείνω να καταβάλλουμε και τα έσοδα και από τα κάλαντα, μιας και στους πολύτεκνους το ποσό ανεβαίνει κατά πολύ…μέρες που έρχονται….

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 19:13 | ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    με έκπληξη και οργή διάβασα τις προτεινόμενες αλλαγές αναφορικά με τις πολύτεκνες οικογένειες.
    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    είμαι μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών (10, 8, 5 και 2 ετών αντίστοιχα). Είμαι δικηγόρος και υπηρετώ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ ο σύζυγός μου είναι χημικός μηχανικός και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
    Το ετήσιο εισόδημά μας δεν είναι σαράντα χιλιάδες ευρώ μικτά (τώρα διότι σε λίγο καιρό ουδείς γνωρίζει τί γίνεται)χωρίς βεβαίως να θεωρούμαστε πλούσιοι και χωρίς να φοροδιαφεύγουμε. Εξάλλου τέσσερα παιδιά κάναμε διότι αγαπούμε την οικογένεια και όχι διότι δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να λάβουμε τις αναγκαίες προφυλάξεις.
    Τυπικοί στις υποχρεώσεις μας έναντι της Πολιτείας προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας την τιμιότητα, την ηθική και τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Δυστυχώς η ίδια η κυβέρνησή μας εμφανίζεται πρωταθλήτρια της ασυνέπειας. Μήπως πρέπει να σας θυμίσω ότι προεκλογικά ο κος Πρωθυπουργός υποσχόταν 1000 ευρώ για κάθε γέννηση, ώστε οι άνθρωποι να κάνουν όσα παιδιά θέλουν και όχι όσα μπορούν ή μήπως πρέπει να σας θυμίσω ότι αρχικά εσείς ο ίδιος είχατε μιλήσει για τους πολύτεκνους με 100.000 ευρώ εισόδημα, οι οποίοι λαμβάνουν το επίδομα (φαντάζομαι θα είχατε υπόψιν σας συναδέλφους σας στη Βουλή και πέριξ αυτής). Δε θα αναφερθώ στην αντισυνταγματικότητα του μέτρου που πρόκειται να λάβετε τη γνωρίζετε καλύτερα από εμένα εκ της ιδιότητάς σας και μόνον.
    Έχετε και εσείς οικογένεια και παιδιά. Σας καλώ να έρθετε στη θέση των απλών καθημερινών ανθρώπων, που έχουν μια δουλειά μεγαλώνουν τίμια τα παιδιά τους, δεν τα στέλνουν σε ιδιωτικά σχολεία, δεν έχουν πισίνες, κότερα και λιμουζίνες και ενδέχεται ενώ εισπράττουν πάνω από το «αστρονομικό» ποσό των 40000 ευρώ μικτά να περιμένουν το επίδομα κάθε δίμηνο για να μπαλώσουν κάποιο έξοδο.
    Αλήθεια κύριε Υπουργέ μια οικογένεια με 3000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα και τέσσερα παιδιά θεωρείται πλουσία στη σημερινή εποχή;Θα λαίκιζα εαν ρωτούσα με πόσα χρήματα μεγαλώνουν τα δικά σας παιδιά και με πόσες παροχές όταν μάλιστα δεν είστε και πολύτεκνος;
    Σας καλώ να αναλογιστείτε τί πάτε να κάνετε. Εαν προτείνετε την ψήφιση μιας τέτοιας τροπολογίας θα μείνετε στην ιστορία ως κοινωνικά ανάλγητος.
    Τέλος θεωρώ αδιανόητο να εξαρτάτε την πολυτεκνική ιδιότητα από το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα!! Αδιανόητο!
    Κύριε Υπουργέ
    είμαι περήφανη για την επιλογή μου να γίνω πολύτεκνη μάνα και δε θα με πτοήσετε. Λυπάμαι για όλους εσάς που ζείτε έξω από την κοινωνία και έχετε χάσει την επαφή με τους πραγματικούς ανθρώπους.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 18:35 | Theopisti

    Έχω δυστυχώς την αίσθηση, πως είστε άκρως απατεώνες, που με φασιστικό τρόπο, κάνοντας τάχα διάλογο με τον λαό, μέσω μιας ιστοσελίδας στην οποία εκθέτετε το προσχέδιο νομού προς «συζήτηση», ζητώντας προτάσεις ή γνώμες και σχόλια, πως μόνο αυτό δεν αναζητάτε!!! Δεν είναι τυχαίο που αναφέρεστε θαρρώ, στις 12 ημέρες που απέμειναν για να θέσει κάποιος την άποψη του, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα σχόλιο αναρτημένο σε ούτε ένα από τα τόσα θέματα του προσχεδίου του νομοu, που θέλετε με το έτσι θέλω να περάσετε!!! ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ!!!
    Το πιθανότερο είναι πως κανένας άνθρωπος με συνείδηση, σε αυτήν την χώρα που λέγετε Ελλάδα, δεν είναι πουλημένο τομάρι, ώστε να συμφωνεί με τα εκτρώματα – νόμους που θεωρείτε πως θα σώσουν την χώρα μας!!!! Μάλλον είστε οι μόνοι!!!! Λυπαμε!!!! Λυπαμε πραγματικά, διότι κάποτε με τον Ανδρέα Παπανδρέου, νιώθαμε πως είμαστε και λίγο σοσιαλιστές!!! εσείς είστε πλέον οι σοσια-ληστές της κοινωνίας μας! της Δημοκρατίας μας! της Ελευθερίας μας!!!! θλίβομαι και πονά η ψυχή μου!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 18:12 | Dora MK

    Είμαι μητέρα 6 παιδιών, εκπαιδευτικός εγώ και ο σύζυγός μου. Δεν γνωρίζω αν στην τροπολογία περί εισοδηματικών κριτηρίων για τους πολύτεκνους, το όριο των 40.000 ευρώ αφορά τα 4 παιδιά, ή ισχύει για οποιοδήποτε αριθμό παιδιών. Αν ισχύει αυτό, είναι φανερό πως σύμφωνα με την τροπολογία αυτή, ένα ζευγάρι μισθωτών (π.χ.εκπαιδευτικών) με ετήσιο εισόδημα 41.000 ευρώ θεωρείται ότι μπορεί να συντηρήσει άνετα μια οκταμελή οικογένεια, οπότε δεν χρειάζεται πλέον η ενίσχυση της πολιτείας!
    Το όριο αυτό περιλαμβάνει πολλές κατηγορίες ζευγαριών που είναι και οι δύο υπάλληλοι, δηλ. μισθωτοί. Θα μπορούσε το όριο αυτό να είναι υψηλότερο και να περιλαμβάνει κατηγορίες μεγάλων εισοδηματιών (βιομήχανοι, υψηλόμισθοι κλπ). Θα μπορούσε επίσης να αναπροσαρμόζεται με βάση τον αριθμό των παιδιών. Δεν έχει τις ίδιες ανάγκες κάποιος με 4 παιδιά και κάποιος με 7 παιδιά!
    Και αναρωτιέμαι γενικώτερα: Γιατί στη χώρα μας πρέπει να πλήτττονται τόσο οι πολύτεκνοι; Ήδη σηκώνουν το βάρος των τελών κυκλοφορίας (600 ευρώ και άνω) αφού εξ ανάγκης έχουν αγοράσει 7/θέσια και 9/θέσια αυτοκίνητα, (πέρυσι μάλιστα πληρώσαμε και 150 ευρώ ειδικό φόρο αντιρυπαντικής τεχνολογίας, επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάζουμε κάθε λίγο αυτοκίνητα και να παίρνουμε καινούρια). Ήδη αποδυναμώνονται από τις κάθε είδους ρυθμίσεις και αναπροσαρμογές των μισθών τους, τώρα ουσιαστικά για πάρα πολλές πολύτεκνες οικογένειες θα καταργηθεί και αυτό το διμηνιαίο επίδομα; Υπενθυμίζω ότι κάτι αντίστοιχο είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση Σημίτη το 2000, αλλά οι πολύτεκνες οικογένειες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και πολλές από αυτές κέρδισαν αναδρομικά μεγάλο μέρος των χρηματικών επιδομάτων που τους είχαν αφαιρεθεί.
    Θα ήθελα ακόμη να προτρέψω τους αξιότιμους κυρίους υπουργούς και νομοθέτες, να εξετάσουν τι παροχές δίνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας στις οικογένειες με πολλά παιδιά, ακόμη και από τη στιγμή που γεννιούνται (επιδόματα τοκετού, μηνιαία βοηθήματα, απαλλαγές φορολογίας κλπ). Είναι δυνατόν εκείνοι να φροντίζουν το δημογραφικό τους και από εμάς να ζητούνται θυσίες ακόμη και από ευαίσθητες μερίδες του πληθυσμού, όπως οι πολύτεκνοι, οι οποίοι στο κάτω-κάτω μόνο καλό έκαναν στην πατρίδα που γέννησαν πολλά παιδιά; Μήπως τελικά δεν μας ενδιαφέρει η συνέχεια του γένους μας; Ή μήπως εκείνοι οι λαοί δεν έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά εμείς που έχουμε πρέπει να υποβληθούμε σε θυσίες; Καμία αντίρρηση ως προς αυτό, αλλά είναι άραγε τόσο μεγάλο το οικονομικό όφελος για την πολιτεία, από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, τέτοιο που να αντισταθμίζει τις πολλαπλές βλάβες στον κοινωνικό ιστό της χώρας, δεδομένου ότι οι οικογένειες είναι τα ουσιαστικά κύτταρα της κοινωνίας μας; Μήπως θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν αυτά τα χρήματα με άλλο τρόπο; Αλλά και πιο πρακτικά να το δούμε το ζήτημα, σε μια χώρα που παλεύει να επιλύσει το ασφαλιστικό της πρόβλημα, αυτό είναι το ευχαριστώ της πολιτείας, που αύριο θα υπάρχουν από κάθε πολύτεκνη οικογένεια 4, 5, 6 ή 7 εργαζόμενοι πολίτες προς όφελος των υπολοίπων;
    Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πρωτοβουλία της παρούσας κυβέρνησης για την ανοιχτή δημόσια διαβούλευση μέσω διαδικτύου σχετικά με τα προς ψήφιση νομοθετήματα, και να εκφράσω την ευχή να υπάρξει μεγαλύτερη διείσδυση στον πληθυσμό και να αποβεί σε γόνιμο και παραγωγικό διάλογο των πολιτών με την κυβέρνηση.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 18:13 | Γιωργος Βασιλης

    Κύριοι
    Με την πρόθεσή σας να βάλετε οικονομικά κριτήρια για τον χαρακτηρισμό μου ως πολύτεκνο τα 40000 ευρω έχω εξοργιστεί.
    Μέγα λάθος. Τόσο αυτή καθευατή η πρόθεση όσο και το «κατόρθωμα» να εξοργίσετε ανθρώπους που πάντα είχαν καλή διάθεση
    απέναντι στην εκάστοτε εξουσία και λογική κριτική σκέψη.
    Την αγάπη μου για την χώρα μας και την προσφορά μου στα κοινά την έχω αποδείξει με τα τέσσερα παιδιά που ανατρέφω.
    Την φιλοπατρία σας περιμένω να αποδείξετε αποσύροντας την εν λόγω αποφασή που υπονομεύει την αύξηση του αριθμού των γεννήσεων στην Ελλάδα, που είναι επιτακτικά αναγκαία για να μην αφανιστει ο Ελληνικός πληθυσμός. Το εισόδημα, για όσους ιδιαίτερα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είναι μεταβλητό, όχι διασφαλισμένο και με ζοφερρό μέλλον . Οι ανάγκες όμως της πολύτεκνης οικογένειας είναι διαρκείς.Πείτε μου. Αν σε ένα ή δύο χρόνια το εισόδημα μου μεταβληθεί και δικαιολογεί την «υπαγωγή» μου στην κατηγορία των πολυτέκνων θα δεχθεί το πανεπιστήμιο της πόλης που κατοικώ την μετεγραφή του δευτεροετούς ή τριτοετούς τότε παιδιού μου; Η μήπως πισυεύετε οτι είναι εύκολο να σπουδάζουν τρία ή τέσσερα αδέλφια σε διαφορετικές πόλεις. Μήπως θεωρείτε οτι οι όποιες φοροαπαλλαγές απο την αγορά αυτοκινήτου για την πολύτεκνη οικογένεια είναι χαριστικές;
    Περα απο όλα αυτά θεωρώ προσβολή να μου στερείτε κάτι το οποίο είναι ενσυνείδητη επιλογή μου, έγινε με ορισμένα ισχύοντα δεδομένα, για δε τα τωρινά δεν φέρω ουδεμία ευθύνη.
    Επιφυλάσομαι στις προσεχείς εκλογές.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 18:58 | ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΑΡΑΣ

    Το άρθρο είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να αποσυρθεί.
    Οι πολύτεκνοι θα πρέπει να ενισχυθούν και όχι να πιεσθούν επιπλέον.
    Είναι ντροπή σε μία πολύτεκνη οικογένεια δύο μισθωτών να της στερείται η πολυτεκνική ιδιότητα και το πενιχρό βοήθημα που αρκεί μόνο για το γάλα των παιδιών της.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 17:00 | Αντιγονη Καραϊσκου

    Κε Υπουργέ

    Είμαι μια πολύτεκνη μητέρα 40 ετών.

    Το οικογενειακό μου εισόδημα ξεπερνά κατ’ άτι τα 40.000 Ευρώ.

    Εργάζομαι αδιάκοπα από 18 ετών. Προσφέρω στη χώρα μου και στη δουλειά μου τα μέγιστα και προσφέροντας νιώθω κι εγώ ολοκληρωμένος άνθρωπος. Για το λόγο αυτό κιόλας αποφάσισα φέτος να δώσω ξανά πανελλαδικές εξετάσεις. Και βλέπω το όνειρό μου να ματαιώνεται διότι καταργουμένης της πολυτεκνικής ιδιότητας οι πιθανότητές μου να πετύχω στον τόπο κατοικίας μου μηδενίζονται.
    Επίσης, βλέπω το στεγαστικό μου δάνειο -το οποίο με περισσή νοικοκυροσύνη και σύνεση υπέγραψα- με τα νέα δεδομένα να μένει απλήρωτο, καθότι υπολόγιζα για τη δόση του στο πολυτεκνικό μου επίδομα.

    Ερωτώ λοιπόν -με όλη τη δύναμη της φωνής μου-

    Πώς θα ωφεληθεί η χώρα μου, εάν κάποιοι χάσουμε την ευκαιρία για σπουδές;
    Πώς θα ωφεληθεί η χώρα μου, εάν -αθετώντας το κράτος μονομερώς μια συμφωνία για προστασία- βρεθούμε στο δρόμο;
    Πώς θα ωφεληθεί η χώρα μου, εάν -βασιλικότερη του βασιλέως- καταργεί το κοινωνικό κράτος χωρίς κάτι τέτοιο να ζητάται από το μνημόνιο;

    Και εάν η λύση του δημογραφικου προβλήματος είναι λύση για το ασφαλιστικό, για την άμυνα και για την οικονομία, γιατί η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον αυτής της λύσης;

    Κύριε Υπουργέ

    Δεν μεταφράζονται τα πάντα σε χρήματα. Αλλά ακόμη και εάν αυτός είναι ο προσανατολισμός σας, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η αποδοτικότερη επένδυση είναι η επένδυση στην παιδεία και στην πληθυσμιακή δύναμη.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 16:12 | Μαρία Δοϊτσίνη

    Εξηγήστε μου κύριοι αρμόδιοι ορισμένα πράγματα που δεν αντιλαμβάνομαι:
    1. Πώς είναι δυνατόν να τίθεται όριο εισοδήματος για την αναγνώριση της
    πολυτεκνικής ιδιότητας; Μια οικογένεια με 6,με 12 ή με14 παιδιά είναι δυνατόν να μην είναι πολύτεκνη; Και τότε τι είναι; Εκτός αν τα παιδιά ειδικά των πολυτέκνων δεν είναι παιδιά. Είναι κουνέλια ή απλώς όντα.
    2. Πώς είναι δυνατόν το όριο για την καταβολή του επιδόματος να είναι το ίδιο για οικογένεια με 3 παιδιά (5 άτομα συνολικά), για οικογένεια με 8 παιδιά (10 άτομα συνολικά), για οικογένεια με 13 παιδιά (15 άτομα συνολικά);
    Oι ανάγκες δεν πολλαπλασιάζονται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων;
    Μήπως κι εδώ η απάντηση είναι η ίδια; Τα παιδιά των πολυτέκνων δεν είναι
    παιδιά.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 16:52 | ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΡΜΠΑΚΗ

    Η ιδιότητα του πολυτέκνου αναγνωρίζεται στις ανωτέρω κατηγορίες προσώπων, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα.

    Όταν αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου να αποκτήσουμε μεγάλη οικογένεια ήταν απόφαση και στάση ζωής όπως ήταν και η απόφαση μας στην εφηβεία να γίνουμε εκπαιδευτικοί. ΑΓΑΠΆΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ είτε είναι δικά μας είτε των συνανθρώπων μας και επιθυμούμε να τα βοηθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε μέσα και έξω από την ‘τάξη’ χωρίς να μας νοιάζει αν έχει λήξει το ωράριο μας όταν πρόκειται για τις ανάγκες κάποιου παιδιού. ‘Ομως υπάρχουν και οι ανάγκες της ζωής,των απαραίτητων,που πρέπει να δώσουμε στην οικογένειά μας.Ποτέ δεν πήγαμε διακοπές,δεν αγοράσαμε ακριβά ρούχα,το σπίτι μας δεν είναι ακριβό ούτε πολυτελή αλλά ποτέ αυτό δεν μας ένοιαξε. Πληρώναμε δάνειο για το σπίτι, ενοίκιο για τον φοιτητή γιο μας και αυτά που έμεναν ήταν για φαγητό και σπουδές των υπόλοιπων παιδιών μας.Το επίδομα κάλυπτε πάγιες ανάγκες όπως πετρέ-
    λαιο,ρούχα,λογαριασμοί ΔΕΚΟ και άλλα που μας ήταν αναγκαία. Ο τίτλος του πολύτεκνου ήταν για μας τίτλος ΤΙΜΗΣ και αναγνώριζε εν μέρει τις θυσίες μας που μεγαλώναμε 4 παιδιά εντελώς ΜΟΝΟΙ μας χωρίς βοήθεια από άλλους ΕΚΤΟΣ από την ελληνική πατρίδα μου που μας έδινε όχι ότι έπρεπε αλλά ότι μπορούσε.Όταν ερχόταν ξένοι συνάδερφοί μας με ανταλ- λαγές εκπαιδευτικών προγραμμάτων και με ρωτούσαν τι μισθό παίρνω ως πολύτεκνη ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ να πω το ποσό όταν μου έλεγαν το δικό τους.Και τόρα αποφασίζετε,χωρίς να ρωτήσετε κανένα να κόψετε το επίδομα ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΈΚΝΩΝ ΚΑΙ να μας στερήσετε το τίτλο του πολυτέκνου λες και σας ανήκει. Κύριοι που αποφασίζετε για τις ζωές μας δεν έχει τις ίδιες ανάγκες μια οικογένεια με 1 ή 2 ή 3 ή 4 ή 5 ή 6 παιδιά ή αν έχει παιδιά που σπουδάζουν ή αν έχει στεγαστικό δάνειο. Πάρτε υπόψιν σας αυτές τις ανάγκες βάλτε κλίμακες να μην παίρνουν το επίδομα μεγάλα εισοδήματα από 100.000 ευρώ και πάνω όπως είχατε πει στην αρχή και όχι οι μικρομεσαίοι μισθωτοί με εισοδήματα σχεδόν 400 ευρώ το άτομο το μήνα,τόσο περίπου βγαίνουν τα 40.000 ευρώ ακαθάριστα το μήνα για καθένα από από τους 6 που είμαστε στην οικογένειά μας.Είμαστε,σύμφωνα με τα λεγόμενά σας,κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα και αν βάλουμε και το στεγαστικό …. Είπατε ότι βάλατε το κεφάλι σας στον τορβά για μας αλλά αλλού χρήματα υπάρχουν να δωθούν και αλλού όχι.Και δεν μιλάω για τους μετανάστες που κατοικούν χρόνια στην Ελλάδα. Εδώ έχουν κάνει οικογένεια και παιδιά που έχουν την ελληνική ιθαγένεια και υποφέρουν σαν και μας, αλλά για νέους με πολλά παιδιά που σκέφτονται να τα φέρουν για το επίδομα, το άκουσα και αυτό, ή λένε ότι θα ειδοποιήσουν δικούς τους από τις πατρίδες τους να έρθουν αφού στην Ελλάδα είναι εύκολο να τα ‘νομιμοποιήσουν’. Δεν είμαστε ρατσιστές,αλλά αυτό δείχνει ότι δεν διορθώνουμε ότι πρέ- πει αλλά γινόμαστε ξέφραγο αμπέλι!Τα παιδιά μας σκέφτονται πως θα σπουδάσουν και θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό να ζήσουν.Θα γίνουμε και επισήμως η πιο γερασμένη χώρα του κόσμου.Και πως να τους πω όχι με αυτά που βλέπουν.ΝΌΜΟΙ καταπατούνται,εισοδήματα αποκρίπτονται και παίρνουν επιδόματα αυτοί που πιθανόν δεν δικαιούνται ενώ εμείς που είμαστε σωστοί φορολογούμενοι και δεν αποκρίπτουμε τίποτε βλέπουμε ότι ΤΙΜΩΡΟΥΜΑΣΤΕ.Η Απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας του ανώτερου δικαστηρίου του κράτους που σας δώθηκε για τους πολύτεκνους πήγε στα απορρίματα, η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα στηρίξει τα χαμηλά και μικρομεσαία εισοδήματα και την πολύτεκνη οικογένεια που είναι; Το περίεργο είναι ότι το νομοσχέδιο το φέρνει στη Βουλή ένας πολύτεκνος υπουργός!
    Αύριο πρέπει να μπω στην τάξη μου και να διδάξω την ισονομία,την τήρηση των νόμων,την ανάγκη να γίνουν ότι μπορούν καλύτερο για αυτούς και την πατρίδα τους στα 20 ζευγάρια μάτια που θα με κοιτούν από κάτω.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 16:17 | Σωτήρης

    Αντι σχολίου μερικα ερωτηματα στους αρμοδίους που ελπίζω να τυχουν μια απάντησης

    Ενα ζευγάρι μισθωτων με 8 παιδια και εισόδημα 40000 θεωρειται πλούσιο;
    Ενα ζευγάρι ελευθερων επαγγελματιων δηλώνει εισόδημα 40000; αν και μπορει να κερδίζει διπλασια από τους μισθωτους;
    Αφου στην Ελλάδα ομολογουμενως η φοροδιαφυγη ειναι τεράστια γιατι τιμωρειται ο ειλικρινης και επιβραβεβευται ο φοροφυγάς;
    Να χωρίσω εικονικα με την γυναικα μου για να πέρνω κι εγω το επίδομα;
    Ειναι δυνατον να καταργειται η ισδιότητα του πολυτεκνου για μισθωτους που εχουν εισόδημα 40.000 και 3 παιδια που ειναι φοιτητες σε διαφορετικές πόλεις;
    Ειναι δυνατον το όριο των 40000 να ισχυει και γι αυτον που εχει 3 παιδια και γι αυτόν που εχει 13;
    Πόσοι ειναι οι πολύτεκνοι με δηλωμένο εισόδημα πάνω από 40000; Για να δουμε ποσο θα οφεληθει το κρατος από αυτο το μέτρο.Εχει γινει αναλογιστικη μελέτη
    Οι πάνες των παιδιων ειναι στο συντελεστη ΦΠΑ 23% (ειδος πολυτελειας).Ποσα εισπράτει από εμας τους πολυτεκνους το κράτος μονο και μονο από αυτο το καθημερινο για μας εξοδο;

    Φαίνεται ότι οι πολυτεκνοι ευθυνονται για την οικονομικη κατάσταση της χώρας.Εχουν πολλα στόματα να θρέψουν και δεν αφήνουν τους υπόλοιπους να ορθοποδήσουν οικονομικα και να δωθει η χώρα. ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 16:50 | Ρια Κοκκινη

    Είμαι πολύτεκνη μητέρα, δημόσιος υπάλληλος, όπως και ο σύζυγός μου. Παρότι φιλόλογος, τα μαθηματικά μου είναι αρκετά καλά ώστε να ξέρω πως 4 είναι πολλά, άρα γονείς τεσσάρων και άνω τέκνων = πολύτεκνοι. Οικονομικά μας έχετε εξαθλιώσει με κάθε δυνατό τρόπο και τώρα μας δίνετε την χαριστική βολή; Μόνο από τους δημοσίους υπαλλήλους θα σωθεί το ελληνικό κράτος; Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω πως είμαστε οι μόνοι που δεν φοροδιαφεύγουμε, αλλά και οι μόνοι που τιμωρούμαστε ανελέητα! Δεν λαμβάνετε κανένα κριτήριο υπόψη, ούτε καν το στεγαστικό δάνειο για πρώτη κατοικία, όλοι πια στο ίδιο τσουβάλι; Με αυτή την περικοπή και τις προηγούμενες, στερείτε από την οικογένειά μου 12000 ετησίως! Καταδικάζετε τα παιδιά μου σε φτώχεια! Δεν αντέχεται άλλο αυτό, επιτέλους ακούστε τον λαό που σας πίστεψε! Είμαι πολύτεκνη μητέρα και αυτό δεν θα το αποφασίσει το οικονομικό σας όριο των 40 000! Και μάλιστα μικτά! Ντρέπομαι βαθύτατα για τις σοσιαλιστικές μου καταβολές και τις απαρνούμαι δια παντός…

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 16:14 | Μιχάλης

    Διαφωνώ με την επιβολή αυθαίρετων οικογενειακών εισοδημάτων. Γιατί 40000€; Και πως συνδέσατε την πολυτεκνική ιδιότητα με εισοδηματικά κριτήρια; Όλη η παράγραφος κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποσυρθεί, διότι μια οικογένεια είτε είναι πολύτεκνη είτε δεν είναι. Τα πολυτεκνικά επιδόματα είναι επιδόματα τιμής για την πολύτεκνη μάνα και στοιχειώδους βοήθειας στην πολύτεκνη οικογένεια και όχι επιδόματα φτώχιας.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 16:46 | Γιώργος Προκοπίου

    Ωραία! Δηλαδή μια οικογένεια με 3 παιδιά θα παίρνει 3×44€=132€ το μήνα ενώ μια οικογένεια με 4 έως … παιδιά θα παίρνει μόνο 44€ το μήνα. Συγχαρητήρια κ.κ. συναρμόδιοι Υπουργοί! Μήπως σκοπεύετε στη συνέχεια να επιβάλλετε και άμεσους φόρους ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, ή να μας διώξετε και ποινικά;

    Όσο για το όριο των 40.000€ για την αναγνώριση της πολυτεκνικής ιδιότητας είναι αξιοθρήνητο… Τελικά θα αναγνωρίζονται ως πολύτεκνοι οι μετανάστες με 10ετή παραμονή οι οποίοι κατά κανόνα δεν δηλώνουν τα εισοδήματά τους γιατί ως γνωστόν μεταξύ τους ανθεί η μαύρη εργασία, ή οι συμπολίτες μας Μουσουλμάνοι της Θράκης, οι οποίοι πάντα εντάσσονταν σε «ειδικές κατηγορίες» για διάφορα θέματα.

    Εμείς δηλαδή που έχουμε 9 παιδιά και σκοτωνόμαστε όλη την ημέρα για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, καταβάλλοντας συνάμα τους περισσότερους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ) καλούμαστε να πληρώσουμε από το υστέρημά μας, τις παροχές των φοροφυγάδων! Εύγε! Και σας ρωτάω: εγώ με τα 9 παιδιά μπορώ να αντέξω οικονομικά να στείλω τα παιδιά μου στην επαρχία όταν με το καλό μπουν σε κάποια σχολή; Δηλαδή ποιο τέλος πάντων είναι το κόστος για τον Δημόσιο Προϋπολογισμό από τις μετεγγραφές των φοιτητών; Φυσικά τους κ.κ. Υπουργούς δεν τους απασχολεί γιατί έχουν τα μέσα να στείλουν τα παιδιά τους (όσοι έχουν) στις ιδιωτικές σχολές ή στο εξωτερικό. Με το πολυτεκνικό επίδομα κλείναμε «τρύπες» του οικογενειακού μας προϋπολογισμού όπως τα Αγγλικά των παιδιών και κάποια έξοδα ένδυσης. Εκτός αν πιστεύετε ότι τα παιδιά μας δεν χρειάζονται Αγγλικά ή ρούχα όπως τα δικά σας…

    Αιδώς Αργείοι!

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 15:54 | Θράσος Χρήστου

    ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
    1095/2001
    […]
    5. Επειδή, με τις προπαρατεθείσες διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 2459/1997 εισάγεται το πρώτον περιορισμός στην χορήγηση των κατ’ άρθρ. 63 παρ. 1-4 του ν. 1892/1990 παροχών, υπό την έννοιαν ότι οι παροχές αυτές δεν χορηγούνται πλέον σε όλες αδιακρίτως τις πολύτεκνες μητέρες, αλλά μόνον σε εκείνες, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των οποίων δεν υπερβαίνει το προσδιοριζόμενο από τις νεώτερες αυτές διατάξεις (άρθρο 39 ν. 2459/1997) όριο. Ο περιορισμός δε αυτός προβλέπεται μεν κατ’ αρχήν από τις τελευταίες αυτές διατάξεις του νόμου, καθίσταται όμως συγκεκριμένος και εξειδικεύεται, εις τρόπον ώστε να καθίσταται εφαρμόσιμος, με την προσβαλλομένη κοινή υπουργική απόφαση, αφού με αυτήν προσδιορίζεται η έννοια του ετησίου οικογενειακού εισοδήματος, καθορίζεται ο τρόπος πιστοποιήσεως του ύψους του και θεσπίζονται συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή του περιορισμού αυτού. Εν όψει τούτου, παραδεκτώς προσβάλλεται με την κρινομένη αίτηση η ως άνω κοινή υπουργική απόφαση, είναι δε ακουστοί κατ’ αυτής λόγοι ακυρώσεως αφορώντες την συνταγματικότητα του εν λόγω περιορισμού (πρβλ. Σ.Ε. 1792-3/1997 Ολομ.).
    6. Επειδή, το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι «πολύτεκνες οικογένειες . . . δικαιούνται της ειδικής φροντίδος του Κράτους». Με την διάταξη αυτή, η θέσπιση της οποίας αποσκοπεί την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Χώρας (βλ. Πρακτικά Βουλής επί του Συντάγματος, Συνεδρίαση ΟΘ’/26-4-1975, σελ. 479, 486), παρέχεται μεν, κατ’ αρχήν, υπόδειξη προς τον κοινό νομοθέτη για την λήψη των καταλλήλων μέτρων φροντίδος υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών, εξυπακούεται, όμως, ταυτοχρόνως στοιχειώδης απαγορευτικός κανόνας, δεσμευτικός για τον κοινό νομοθέτη, συμφώνως προς τον οποίο δεν είναι συνταγματικώς ανεκτός ο περιορισμός ή η υποβάθμιση της παρεχομένης στους πολυτέκνους ειδικής φροντίδος, άνευ αποχρώντος λόγου, στα πλαίσια της αυτής σχέσεως (βλ. Σ.Ε. 2773, 2778, 2781/1991). Εν όψει δε της αδιαστίκτου διατυπώσεως της εν λόγω συνταγματικής διατάξεως αλλά και του προαναφερθέντος σκοπού της, η εξυπηρέτηση του οποίου συνιστά και λόγον γενικωτέρου δημοσίου συμφέροντος (βλ. Σ.Ε. 2773/1991), δεν είναι, επίσης, συνταγματικώς ανεκτές, ρυθμίσεις με τις οποίες ορισμένες πολύτεκνες οικογένειες εξαιρούνται της ανωτέρω ειδικής κρατικής φροντίδος, αφού έτσι αναιρείται, ως προς αυτές, η αδιαστίκτως υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών επιβαλλομένη από το Σύνταγμα ειδική φροντίδα του Κράτους. Η θέσπιση δε, ειδικώτερα, τέτοιων εξαιρέσεων με κριτήρια αναγόμενα στο εισόδημα των πολυτέκνων οικογενειών δεν είναι συνταγματικώς επιτρεπτή, εν όψει και του ότι ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας την υπέρ αυτών ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων.
    7. Επειδή, εν προκειμένω, οι προβλεπόμενες από το άρθρο 63 του ν. 1892/1990 παροχές αποτελούν, λόγω του καθολικού των χαρακτήρος και της φύσεώς των ως χρηματικών παροχών, μέτρα με τα οποία, κατ’ εξοχήν, πραγματώνεται η κατ’ άρθρον 21 παρ. 2 του Συντάγματος ειδική κρατική φροντίδα υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών. Εν όψει τούτου, και σύμφωνα με όσα εκτίθενται στην προηγουμένη σκέψη, η θέσπιση, με το άρθρο 39 παρ. 1-3 του ν. 2459/1997, ανωτάτου ορίου ετησίου οικογενειακού εισοδήματος ως προϋποθέσεως για την χορήγηση των ως άνω παροχών αντίκειται στην εν λόγω συνταγματική διάταξη, αφού με τις ρυθμίσεις αυτές, οι οποίες μάλιστα συνεπάγονται μείωση των σχετικών υπέρ των πολυτέκνων δημοσίων δαπανών (βλ. την 17/10/23-1-1997 έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευσε την τροπολογία η οποία ψηφίσθηκε ως άρθρο 39 του ν. 2459/1997), εξαιρούνται τελικώς από την εκδηλουμένη με την χορήγηση των παροχών τούτων ειδική κρατική φροντίδα πολύτεκνες μητέρες, το ετήσιο εισόδημα των οποίων υπερβαίνει το θεσπιζόμενο ανώτατο όριο. Κατόπιν τούτου, και η επακολουθήσασα προσβαλλομένη κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία, όπως εξετέθη, η χορήγηση των επιμάχων παροχών συναρτάται προς το εν λόγω ανώτατο όριο ετησίου οικογενειακού εισοδήματος (λαμβανομένου, μάλιστα, υπό την έννοια όχι μόνο του φορολογουμένου πραγματικού αλλά και του τεκμαρτού εισοδήματος, καθώς και του εισοδήματος που απαλλάσσεται του φόρου ή φορολογείται με ειδικό τρόπο), αντίκειται στο άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος. Είναι, επομένως, βάσιμος ο σχετικός προβαλλόμενος λόγος ακυρώσεως. Αντιθέτως, αβασίμως υποστηρίζεται με το από 16-6-2000 υπόμνημα του Δημοσίου ότι η θέσπιση της ανωτέρω προϋποθέσεως δικαιολογείται συνταγματικώς από την ανάγκη ενισχύσεως των οικονομικώς ασθενεστέρων πολυτέκνων οικογενειών, αφού, εκτός του ότι η κατά το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος ειδική κρατική φροντίδα αφορά, όπως προεξετέθη, όλους ανεξαιρέτως τους πολυτέκνους, πάντως ο αποκλεισμός των υπερβαινουσών το εν λόγω ανώτατο όριο εισοδήματος πολυτέκνων οικογενειών από την χορήγηση των ως άνω παροχών δεν συνεπάγεται, καθ’ εαυτόν, την ενίσχυση των οικονομικώς ασθενεστέρων πολυτέκνων οικογενειών, εν όψει μάλιστα και της επερχομένης διά των επιμάχων ρυθμίσεων συνολικής μειώσεως των σχετικών υπέρ των πολυτέκνων δημοσίων δαπανών.
    […]
    Διά ταύτα
    Δέχεται την κρινομένη αίτηση.
    Ακυρώνει την Π3δ/οικ.1078/19-3-1997 κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας και Προνοίας, κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό.
    […]

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 14:09 | Ελευθέριος

    Ντροπή σας!!!
    Ντροπή και τίποτα άλλο!
    Αυτό το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο δεν θα περάσει έτσι..Να είστε σίγουροι…

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 14:02 | nikos

    Είναι απίστευτο αυτό που πάτε να κάνετε, δηλαδή να δίδεται η πολυτεκνική ιδιότητα με μόνο κριτήριο το τεκμήριο των 40.000 χιλιάδων ευρώ, στην ουσία είναι τριάντα 30.000 αφαιρουμένων των φόρων και όχι εάν κάποια μάνα έχει τέσσερα παιδιά ανεξαρτήτου ορίου εισοδήματος. Δηλαδή δεν μας λέτε εάν αυτό θα έχει επιπτώσεις σε όλες τις εκφάνσεις που απορρέει από τον νόμο 3454/2006 σε ότι αφορά προσλήψεις ,συμμετοχή σε διαγωνισμούς, μετεγγραφές φοιτητών κλπ μεταθέσεις κοκ. Ουσιαστικά καταργείτε την πολυτεκνική ορολογία στην Ελλάδα αφού στην παράγραφος 4 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101. Την ανωτέρω σύνταξη δικαιούνται επίσης και όσες μητέρες δεν θεωρούνται πολύτεκνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν.1910/1944 (ΦΕΚ Α΄229), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, υπό την προϋπόθεση να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή να είναι ελληνικής καταγωγής πρόσφυγες και στις δύο περιπτώσεις οι δικαιούχοι να έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα και να είχαν ή να έχουν τέσσερα τουλάχιστον στη ζωή τέκνα. Δεν σας πιστεύω δεν μπορώ να σας πιστέψω δεν μπορώ να σας κρίνω δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω δεν μπορώ να σας συγχωρήσω δεν μπορώ να σας φτύσω δεν μπορώ να σας βρίσω ούτε να σας δείρω δεν σας καταλαβαίνω ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΣΒΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑΣΤΙ;;;;; ΑΥΤΟ θα το πληρώσετε ακριβά με τις εκλογές, θα το πληρώσετε ακριβά γιατί θέλετε να διαλύσετε την ελληνική οικογένεια εσείς οι απάτριδες και άεθνοι κουλτουριάδες δοσίλογοι της κατοχικής κυβέρνησης, κάντε το ατόπημα και θα εισπράξετε το αντίτιμο. O θεός δεν θα επιτρέψει να κάνετε αυτό που Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 14:18 | Κωνσταντίνος Ζωγράφος

    Οι θέσεις μου για το συγκεκριμένο άρθρο όπως και για το άρθρο 42 (τρίτεκνες οικογένειες) συντάσσονται απόλυτα με τις θέσεις της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (www.aspe.gr) και σας καλώ να τις λάβετε υπόψη και να αποσύρετε από το νομοσχέδιο τα δύο παραπάνω άρθρα (42 & 43) ως επικίνδυνο ολίσθημα επί του εθνικού κεφαλαίου που λέγεται πολύτεκνη οικογένεια και πολύτεκνη μητέρα.
    Ειδικότερα θα ήθελα να αναφερθώ στο πλαφόν των 40000 ευρώ μεικτά που τίθεται ως όριο για την πολυτεκνική ιδιότητα (παρόμοια κίνηση είχε γίνει το 1998 από την τότε κυβέρνηση Σημίτη και οι πολύτεκνοι δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας) και να αναφέρω πρακτικά παραδείγματα μεταξύ των οποίων και το δικό μου για να φανεί ποιες πολύτεκνες οικογένειες πλήττονται από το παραπάνω μέτρο.
    Είμαι αξιωματικός της ΠΑ και η σύζυγός μου είναι νηπιαγωγός. Έχουμε τέσσερα παιδιά ηλικίας 12, 8, 6 και 4 ετών. Τον τελευταίο χρόνο είδαμε δραματικές μειώσεις στα εισοδήματά μας της τάξης του 20 – 25% περίπου. Παρά τις μειώσεις, το εισόδημά μας παραμένει πάνω από τις 40000 ευρώ μεικτά και μετά τη ψήφιση αυτού του νόμου θα κληθούμε να αποποιηθούμε της πολυτεκνικής ιδιότητας.
    Δεν είμαστε βιομήχανοι, πλούσιοι εισοδηματίες ή επιχειρηματίες. Είμαστε ένα τυπικό ζευγάρι κακοπληρωμένων μισθωτών που δηλώνουν το 100% των εισοδημάτων τους στη φορολογική τους δήλωση και θα πρέπει να καλύψουμε με αυτά τα χρήματα τις βασικές ανάγκες διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, εκπαίδευσης (δυστυχώς η παιδεία είναι δημόσια, αλλά όχι δωρεάν) των παιδιών μας και τις όποιες δικές μας που τις αφήνουμε ως τελευταία προτεραιότητα.
    Είμαι υπερήφανος που είμαι αξιωματικός της Π.Α και διπλά υπερήφανος για τη σύζυγό μου και εμένα που έχουμε πολύτεκνη οικογένεια γιατί πιστεύω πως έτσι προσφέρω ακόμη περισσότερο στην πατρίδα μου.
    Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα παρακαλώ να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητές σας και να θέσετε εμπράκτως ως κορωνίδα των αξιών σας τον άνθρωπο και όχι το χρήμα. Σας καλώ να αποσύρετε τα άρθρα 42 και 43 του νομοσχεδίου γιατί το δύσκολο έργο των χιλιάδων τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που ομοιάζουν στο παράδειγμα της δικής μου οικογένειας θα γίνει εντελώς ανέφικτο.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 14:42 | petroyla katrakazh

    απαραδεκτο και αντισυνταγματικο καλο ειναι πρωτα το κρατος να σεβεται την δικαιοσυνη

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 14:40 | αργυρης στακιας

    αρθρο 42 κ 43 να ανεβει περισσοτερο το οικογενειακο εισόδημα.Δεν ειναι δυνατον το κατα κεφαλην ετησιο εισόδημα να βγαινει στις 5000 ετησίως καθαρο.Κάτω και απ’τα όρια της φτώχιας είναι αυτό.Ανεβάστε το όριο.Δύο μισθωτούς τους πιάνει.Με τα βίας δυο μισθωτοί τα βγάζουν πέρα με 4 παιδιά.ειναι μεγάλη βοήθεια κάθε 2μηνο το επίδομα αυτό.
    οχι περικοπές στους πολύτεκνους.Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ.ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ.ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ…

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 13:19 | ΚΑΡΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 40000 ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ. ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΛΗΤΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 4-5-6-7…..ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΕΝΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ! ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΝΙΕΣ!!! Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΩΧΥΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΣΩΣΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΟΧΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΤΕΚΝΟΥ Η ΚΑΝΕΝΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΜΕ ΕΥΡΩ…
    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…
    ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΝΑ ΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΦΥΡΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΕ 30000 ΚΑΘΑΡΑ (40000 ΜΙΚΤΑ)ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ 4 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.
    ΤΟ ΦΠΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΤΕ?
    ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ, ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙ 4.
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ: ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ (το επίδομα των 44 ευρω είναι ούτως ή άλλως ντροπή και ακυρωνει από μόνο του τη χρησιμοτητά του), ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ,ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΔΙΟΔΙΑ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΜΙΥΠΑΘΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΒΝΗΣΗ.
    ΤΑ 300 ΔΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ…

    ΚΑΡΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
    ΠΑΤΕΡΑΣ 4 ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 13:59 | Γιώργος

    Διαβάζοντας τα παραπάνω άρθρα αναρωτιέμαι σαν πολύτεκνος τι έχω κάνει και με τιμωρεί το κράτος γιατί ακόμη δεν έχω καταλάβει το σκεπτικό του νομοθέτη.
    Μάλλον οι αρμόδιοι ξεχνούν πως η πατρίδα μας έχει ΜΕΓΙΣΤΟ πρόβλημα υπογεννητικότητας και οι νεοι θα πρέπει να ενθαρρύνονται για την απόκτηση παιδιών.
    Μπαίνουν λοιπόν όλοι σε μια κρετομηχανή αφού το (απαράδεκτα χαμηλό)όριο δε συνυπολογίζει τον αριθμό των παιδιών έτσι ώστε να υπάρχει μια κλιμάκωση.
    Και αν τα πράγματα ήταν όπως θα έπρεπε τότε ίσως να μπορούσε να εφαρμοστεί ο παραπάνω νόμος. Αλλά ποιος μπορεί να μιλήσει για δωρεάν υγεία και παιδεία, δυο από τα βασικότερα αγαθά τα οποία ακριβοπληρώνουμε σε αυτόν τον τόπο;;;
    Ποιος μπορεί να μιλήσει για φτηνά αγαθά σε μια από τις πιο ακριβές χώρες του κόσμου βάσει στοιχείων με μισθούς που ολοένα μικραίνουν με κάθε τρόπο;
    Δεν έκανα παιδιά για να ζω από τα επιδόματα και να κάθομαι αλλά το θεωρώ αδιανόητο να τιμωρούμαι για μια επιλογή η οποία συντελεί στην αναβάθμιση της πατρίδας μου που αγαπώ τόσο εγώ όσο και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που έχουν π΄ραξει το ίδιο με εμένα.
    Τελικά το συμπερασμα που βγάζω είναι πως σίγουρα οι αρμόδιου που συνέλαβαν αυτό το νομοσχέδιο είχαν ένα πράγμα στο μυαλό τους:
    ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 13:46 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ

    Καταδρομική επιδρομή κατά των πολυτέκνων…από την σοσιαλιστική κυβέρνηση

    1. καθιέρωσε αφορολόγητο όριο στην ακίνητη περιουσία ποσό 400.000 ευρώ για τον άγαμο και το ίδιο αφορολόγητο όριο και για τον πολύτεκνο.
    2. Κατάργησε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα για τον άγαμο με μεικτές αποδοχές 3.000 ευρώ μηνιαίως και το ίδιο κάνει και για τον πολύτεκνο.
    3. Μείωσε τα επιδόματα κ.λπ. των δημοσίων υπαλλήλων, των εκπαιδευτικών και στον άγαμο και τον πολύτεκνο χωρίς να καθιερώνει όρια εισοδήματος.
    4. Χορηγεί επίδομα Χριστουγέννων 500 μεικτά ευρώ, δώρο Πάσχα 250 ευρώ και επίδομα αδείας 250 ευρώ για αποδοχές στους εργαζόμενους με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 3.000 ευρώ, τόσο στον άγαμο όσο και στον πολύτεκνο.

    Σε συνέντευξή του ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στις 21-11-2010 στην εφημερίδα «VETO» είπε:
    « Δεν θα περικοπούν τα επιδόματα, αλλά από τα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ που δίδουμε για οικογενειακά επιδόματα θα εξοικονομηθούν 150 με στοχευμένες παρεμβάσεις. Π.χ. ένας με εισόδημα 100.000 ευρώ δεν χρειάζεται πολυτεκνικό επίδομα. Κύριε υπουργέ, πόσι είναι αυτοί; σίγουρα αυτός δεν έχει ανάγκη το επίδομα, αλλά μέχρι τώρα το δίνατε σαν μετάλλιο στη ΜΑΝΑ που έφερνε στον κόσμο παιδιά. Πάτε να καταργήσετε τα πολυτεκνικά επιδόματα που αποτελούν ενίσχυση στους στυλοβάτες του Έθνους, αυτούς που εσείς δεν υπολογίζετε διότι θεωρείτε ότι το Δημογραφικό είναι ένα απλό πρόβλημα κι όχι το ΜΕΓΙΣΤΟ για τη χώρα μας;Τόσα επιδόματα τα οποία είναι για γέλια θεσπίσατε όλοι σας τόσα χρόνια για να μπορείτε να είσθε αρεστοί στους συνδικαλιστές σας και στους ψηφοφόρους σας, τα επιδόματα των πολυτέκνων (και σιγά τα χρήματα) που αποτελούν ελπίδα για να ενθαρρυνθούν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά, αυτά πάτε να καταργήσετε;Έχετε κακούς συμβούλους κ.Λοβέρδε και απορώ πως δεν ξεσηκώνονται οι του ΠΑΣΟΚ να σας πάρουν με τις πέτρες.Αλλά, ποιοι να ξεσηκωθούν, οι βολεμένοι που νοιάζονται για το κόμμα και όχι για την Ελλάδα, για την οικογένεια για τα ίδια τα παιδιά τους. Τι τέλος πάντων έχετε πάθει κύριοι; Γιατί τόσο μίσος; Καταφέρατε και στρέψατε τα βέλη μεγάλης μερίδας του κόσμου εναντίον των πολυτέκνων για να περάσετε τα ύπουλα σχέδια σας. Αυτό κύριοι λέγετε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ. Και ποιών ανθρώπων: αυτών που είναι άγαμοι, που ήταν επιλογή τους και δεν δικαιούνται να μιλούν, αυτών που έχουν ένα παιδί (αν και μπορούσαν να κάνουν κι άλλα κι είχαν την οικονομική άνεση) που ήταν επιλογή τους και δεν δικαιούνται να ομιλούν γιατί προτιμούν την καλοπέραση και όχι την θυσία και τον ηρωισμό που είναι η πολυτεκνία.
    Κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε τα παιδιά μας αξιοπρεπώς και εσείς βλέποντας ότι δεν σας <> ενεργείτε σαν άλλος Ηρώδης παραμονές Αγίων ημερών και εξαφανίζετε την πολύτεκνη οικογένεια. Μακάρι να βρεθούν κι άλλοι σαν τον βουλευτή Παπαχρήστο, δουν κατάματα την αδικία και σας πουν αντίο.Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν …..αλλά φοβούνται!!Θα τους κρίνει η ιστορία.

    Ευχαριστώ πολύ

    Παναγιώτης Γκουντελάκης
    Μέλος Δ.Σ του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας & Περιχώρων
    Αντ/δρος ΠΕνΕΠ (Πανελλήνια Ένωση Εκπ/κών Πολυτέκνων).
    Πατέρας 5 ανήλικων παιδιών

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 13:20 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΑΣΟΣ

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΧΘΗΡΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΤΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ;ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ,ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ΔΕ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΤΡΟΠΗ.ΚΥΡΙΟΙ ΚΟΦΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ,ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ.ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ….Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΛΑΦΟΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ .ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ;ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Η΄ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ 44.ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ;ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ;ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 43 ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 12:06 | Χριστίνα Μπολτσή

    Είμαι φοιτήτρια και ανήκω και εγώ σε πολύτεκνη οικογένεια.Είναι απογοητευτικό όταν ακούγονται πιο δυνατά από ποτέ οι φωνές που υποστηρίζουν την έκρηξη της υπογεννητικότητας και την επίταση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας,με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται τόσο για την οικονομία,την εθνική συνοχή,αλλά και την ανάπτυξη, η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας να δίνει τη χαριστική βολή στις πολύτεκνες οικογένειες.Με ποια κίνητρα θα αποφασίζουν τα νέα ζευγάρια να αποκτούν παιδιά;Και πώς θα ανανεωθεί ο πληθυσμός που θα στηρίξει την παραγωγή;Θεωρώ εγκληματικό από ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του να ονομάζει τις πολύτεκνες οικογένειες από το εισόδημά τους και να στερεί έστω και αυτή τη μικρή βοήθεια του επιδόματος από οικογένειες που στήριζονταν σε αυτή και την είχαν ανάγκη, όταν μάλιστα περικόπτονται αφειδώς μισθοί και συντάξεις.Οι πολύτεκνοι είναι αυτοί που επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό όλα αυτά τα χρόνια;Ένα σοβαρό κράτος οφείλει να παίρνει μέτρα και όχι ημίμετρα για τη μείωση του ελείμματός του και να θέτει προτεραιότητες.Και στην προκειμένη περίπτωση η στήριξη της οικογένειας, της νέας γενιάς και των παιδιών που μεγαλώνοντας θα στηρίξουν με την εργασία τους την παραγωγή προέχει της συγκέντρωσης μερικών άψυχων ευρώ…

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 11:34 | ILIAS

    ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 21 -25 ΕΤΩΝ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ .ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΣ ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 10:15 | ILIAS

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΖΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 10:32 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 40000 ΕΥΡΩ ΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ…

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 09:32 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ-ΚΥΡΙΕΣ
    ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ 4 ΠΑΙΔΙΩΝ ( ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10 ΧΡΟΝΩΝ ) ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΠΑΝΕ.
    ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΕΧΩ 4 ΠΑΙΔΙΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΞΟΔΕΥΩ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΓΑΛΑ, ΦΑΓΗΤΟ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΡΟΥΧΑ ΚΤΛ. ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ,ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΠΑ;
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΤΙ ΚΑΚΟ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗΣ;
    ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ, ΕΧΩ 4 ΠΑΙΔΙΑ.EΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΙΩΣΑΤΕ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ, ΟΥΤΕ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ.

    ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ 4 ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΟ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 40000 ΕΥΡΩ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ 4 ΠΑΙΔΙΑ .ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΟΙΚΙΟ, ΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤEΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ!!!!

    ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ,ΜΠΑΛΩΝΩ ΚΑΙ ΡΑΒΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ( ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ )ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ.

    ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ, ΕΧΩ 4 ΠΑΙΔΙΑ.ΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΙ ΤΑ ΗΘΕΛΑ ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ…….., ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ.
    ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ,ΕΧΩ 4 ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΤΑΙΣΩ,ΝΑ TA ΝΤΥΣΩ, ΝΑ ΤΑ ΖΕΣΤΑΝΩ,ΝΑ…ΝΑ…ΝΑ…ΤΑ ΑΓΑΠΑΩ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ!!!!!ΓΙ΄ ΑΥΤΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΤΕΡΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΟΤΙ …
    ΣΑΣ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ…ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!!!!
    ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ…
    <> ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!!

    ΣΑΣ ΖΗΤΑΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ.
    ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ… ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ!!!!!!

    ΜΕ ΛΥΠΗ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΓΜΟ

    Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 09:15 | ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Ντροπή ! Ψήφο θα ακούτε και ψήφο δεν θα βλέπετε. Με 40000 να πάει να ζήσει ο Λοβέρδος και όσοι το σκέφτηκαν αυτό. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω τα παιδιά μου και θα φύγω απο αυτή τη χώρα. Δεν θα αφήσω να τα «αρμέγουν» μια ζωή χωρίς να τους προσφέρουν ούτε τα ελάχιστα. Και τα αγόρια μου δεν θα τα στείλω στο στρατό όπως (πολύ χαζά) έτρεχα εγώ για τη «μαμά πατρίδα» την ίδια ώρα που οι Τσοχατζόπουλοι κονόμαγαν προμήθειες 4 εποχών απο τα όπλικά συστήματα.
    ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ !

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 07:41 | ΧΑΡΗΣ

    Θεωρώ πως αν το συγκεκριμένο και το προηγούμενο άρθρο περάσουν ως έχουν θα προσθέσουν ακόμα ένα λάθος στά τόσα όσα έχουν γίνει .Υπενθυμίζω τις πρώτες κινήσεις για την απόσυρση στην αγορά του αυτοκινήτου την καθίζηση που προκάλεσε στην αγορά του αυτοκινήτου και η τελική ζημιά ήταν πολύ μεγαλύτερη από το όποιο όφελος,τη φορολογία επιχειρίσεων που ο παλιός συντελεστής επανέρχεται, την ρύθμιση των ημιυπαίθριων.Μέτρα που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση ,η τωρινή χλεύασε κατηγόρησε και τώρα 15 μήνες μετά τα επαναφέρει.Οι πολύτεκνες και τριτεκνες οικογένειες ήδη πληρώνουν αυξημένο ΦΠΑ καθώς καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αγαθών σε σχέση με τις υπόλοιπες οικογένειες και αυτό από ανάγκη και όχι από πλουτισμό.Συνεπώς μία τέτοιου μεγέθους αφαίμαξη του οικογενειακού προυπολογισμού θα οδηγήσει πλήθος οκογενειών σε απελπισία αν σκεφτούμε τα αυξανόμενα ποσοσστά ανεργείας καθώς και τις νέες αυξήσεις που θα έρθουν σύντομα όπως πετρέλαιο θερμανσης.Μία πολιτεία δείχνει τη χρεωκοπία της οταν αφαιρεί εφόδια(πόρους, πνευματικά αγαθά) από τις επόμενες γενιές για το σήμερα.Ας καταργηθεί αυτό και το προηγούμενο άρθρο για να μην μιλούμε για έναν νέο κρίκο στην ήδη μεγάλη αλυσίδα λαθών που έχουν προηγηθεί.
    Άλλωστε το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από την εφαρμογή του θα είναι μικρότερο από την κοινωνική ζημιά που θα προκαλέσει

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 07:59 | ΓΙΑΝΝΗΣ Μ.

    Τα άρθρα 42 & 43 αποτελούν την απόλυτη ξεφτίλα του κοινωνικού κράτους
    και οριστικό παραγκωνισμό του συντάγματος και των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ασκούν αντεθνική πολιτική και στοχοποιούν το στυλοβάτη της Ελληνικής κοινωνίας, την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 07:29 | ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Εαν την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να δώσει το επίδομα σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι μόνο να μαζέψει κάποιες χιλιάδες ευρώ για τα ταμεία του κράτους , θα πρέπει κατά την γνώμη μου να βάλει ένα πιο αντικειμενικό όριο πλαφόν. Για μιά πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά τα 50.000 ευρώ ( καθαρά)και να αναπροσαρμόζεται προς τα επάνω ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Απο την άλλη με το δεδομένο οτι απευθύνεται σε μια ευπαθή κοινωνική ομάδα , θα πρέπει να λειτουργήσει με βάση τα κοινωνικά κριτήρια , δηλαδή με βάση το συνολικό εισόδημα , την οικογενειακή κατάσταση ( αριθμό παιδιών ), ανεργία κ.τ.λ και να αναπροσαρμόσει προς τα επάνω το ποσό του επιδόματος.Δεν μπορείς να επικαλείσε κοινωνική δικαιοσύνη, να κινήσε βάση εισοδήματος και αυτός που έχει 40.000 ευρώ να παίρνει τα ίδια με αυτόν που έχει 10.000 ή ακόμα χειρότερα με αυτόν που είναι άνεργος.Το κράτος λέει ότι κόβω τα επιδόματα γιατί κάποιοι παίρνουν πολλά και δεν το έχουν ανάγκη, άρα οφείλει να δώσει περισσότερα σε αυτούς που δεν έχουν !!!
    Επίσης είναι επιεικώς απαράδεκτο στην οικογένεια που λαμβάνει το επίδομα τρίτου παιδιού μέχρι έξι χρονών να καταργείται το επίδομα για αυτό το παιδί !!!
    Τέλος είναι διπλά απαράδεκτο να καταργείται η πολυτεκνική ιδιότητα βάση οικονομικών κριτηρίων .Πολύτεκνος σημαίνει πολλά παιδιά και όχι πολλά λεφτά!!!! Το κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει κίνητρα (και όχι αντικίνητρα )στα νέα ζευγάρια για να κάνουν όσα παιδιά θέλουν και όχι όσα μπορεί να αντέξει το πορτοφόλι τους … εαν θέλει να έχει συνέχεια ύπαρξης το έθνος μας.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 07:22 | ελενη

    ΛΑΘΟΣ . ΣΤΟΧΕΥΕΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 07:58 | ελενη

    Λυπάμαι για όλη αυτήν την κατάσταση. Η επιλογή δύο ανθρώπων να έχουν μεγάλη οικογένεια, δεν περίμενα ποτέ πως θα αποτελεί τεκμήριο. Επιθυμία μου ήταν να έχω με τον σύζυγό μου οικογένεια αποτελούμενη από τέσσερα παιδιά. Δεν είμαστε ούτε ρακέντητοι, ούτε δηλώνουμε 100.000 ευρώ. Λυπάμαι που φτάσαμε σε αυτό το στάδιο, να παίρνουμε τα χρήματα των πολύτεκνων οικογενειών για να δούμε ποιά τρύπα μπορούμε να πρωτοκαλύψουμε…
    Τέτοια προχειρότητα σκέψης και αντίληψης σε εφαρμογή νομοσχεδίου μάλλον την περίμενα… Δεν είναι η πρώτη φορά, μπορεί όμως κάλλιστα να είναι Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…
    Μην αγγίζετε αυτά τα χρήματα. Ζητήστε από την Εκκλησία, δε χρειάζεται να τα διεκδικείτε με αυτόν τον τρόπο…

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 06:27 | Κανταρτζής Μιχάλης.

    Είμαι ένας πολύτεκνος πατέρας τεσσάρων υπέροχων ανήλικων παιδιών ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια έχω μείνει και άνεργος χάνοντας και την δουλειά που είχα. Έχουμε μια λιτή αλλά αξιοπρεπή ζωή χάρις στα πενιχρά επιδόματα που παίρνουμε από το κράτος και τις λιγοστές έως ανύπαρκτες παροχές που αυτό μας δίνει.

    Έρχεται λοιπόν τώρα το κράτος και μας περικόβει και αυτά τα λιγοστά που μας έδινε καταδικάζοντας μας στην ουσία σε ολοκληρωτικό αφανισμό και ανέχεια.
    Δηλαδή εκεί που περιμένεις μια ελάχιστη βοήθεια να σηκώσεις κεφάλι το κράτος σου δίνει την χαριστική βολή και σε στέλνει στον γκρεμό.
    Μπορεί να μας κόψετε τα επιδόματα και τις παροχές αλλά την αξιοπρέπεια μας και την περηφάνια μας δεν θα την χάσουμε ποτέ.
    Ξεφεύγοντας από το προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής.

    Διαβάζοντας το μνημόνιο κάποιος θα δει ότι δεν αναφέρεται πουθενά κάτι για περικοπή κοινωνικών και οικογενειακών επιδομάτων, αντίθετα προτείνει την ενίσχυση τους. Εσείς γιατί τα κόβετε?

    Τα επιδόματα και οι παροχές θεσπίστηκαν με το σκεπτικό να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας. Με την περικοπή τους συμβάλετε σε αυτό?

    Όταν στη υπόλοιπη Ευρώπη ενισχύουν τους πολύτεκνους με αύξηση των επιδομάτων και διαφόρων δράσεων ενίσχυσης της πολύτεκνης οικογένειας εσείς καταλάβατε το αντίθετο?

    Κύριε Υπουργέ είμαι σίγουρος ότι εσείς και τα άλλα μέλη της κυβέρνησης έχετε μεριμνήσει να μεγαλώσετε σωστά και με ότι είναι απαραίτητο τα παιδιά σας ώστε να μην τους λείψει τίποτα.

    Μην στερείτε και από εμάς αυτήν την δυνατότητα.

    Γιατί?

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 04:13 | Theopisti

    ΜΈΡΟΣ ΠΡΏΤΟ : ΠΕΡΊΛΗΨΗ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΥΚΝΩΜΈΝΗ ΓΕΝΙΚΌΤΗΤΑ …………
    Πάει καιρός που απογαλακτίσθηκα από την μητέρα μου, καθώς σε ηλικία 18 ετών αρραβωνιάστηκα, παντρεύτηκα, απέκτησα 4 παιδιά, δούλεψα όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορες δουλειές με η χωρίς ένσημα…. καθώς βαδίζω στα 40 μου χρόνια σήμερα,… για να δω κι αυτά, που συμβαίνουν γενικότερα γύρω μας …… για εμάς…., χωρίς εμάς!!!!…..

    …….[(από τα 12 χρόνια μου εργάζομαι : σε εποχιακά εργοστάσια, – κάποιες φορές σε χωράφια. για μάζεμα του καπνού berley , καθώς και σε παράγκες για το δέσιμο αυτού του καπνού, – άλλοτε πάλι, ως πωλήτρια σε καταστήματα λιανικής και χονδρικής σε ότι είδους προϊόντος θέλετε, -άλλη φορά ως υπεύθυνη προγράματος πρωινής ζώνης σε τοπικό ρδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας από ειδήσεις, παίρνοντας συνεντεύξεις, κάνοντας ρεπορτάζ, μέχρι διαβάζοντας παραμυθάκια για τα παιδιά και μιλώντας για συνταγές μαγειρικής ή ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας …., – με χρήματα ελάχιστα έως εξευτελιστικά μηδαμινά και μάλιστα χωρίς ένσημα τα περισσότερα χρόνια.
    …και πάντα με ευγένεια και χαμόγελο …..
    Mε μια και μοναδική καταγγελία, απέναντι σε κάποιον ,τότε, εργοδότη μου , που τόλμησα να κάνω , δίχως κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα βέβαια…, όταν η ίδια η υπάλληλος του ΙΚΑ στην οποία είχα αποτανθεί, με αποκάλεσε αντάρτισσα!…. {τέτοιος άνεμος πνέει ακόμη και σήμερα στο ΊΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΑΣΦΑΛΊΣΕΩΝ …..,}
    ……μέχρις ότου και έπειτα από άπειρες καταθέσεις δικαιολογητικών με αίτημα μου, την οποία εργασία…., και επιπλέον , μετά από ένσταση μου στον ΑΣΕΠ, για την συγκεκριμένη στην οποία εργάζομαι σήμερα, κατάφερα να «πιάσω» μια δουλειά με ένσημα…..ως τεχνικός εργασηρίου….]
    ,,,,,,Για να ξεκινήσω λοιπόν να εργάζομαι εκεί , θα έπρεπε να φύγω από τον τόπο μου και να πάω σε μια άλλη άγνωστη πόλη για μένα, μακριά από γονείς, γνωστούς και φίλους…, … έτσι κι έγινε!
    Eκανα μια νέα εντελώς αρχή στην ζωή μου, όταν , μετά από δυόμιση χρόνια μοναχικής μου καθημερινής πάλης, kai έχοντας αρχικά, τα δύο μου παιδιά τα οποία ακόμη και σήμερα προσπαθούν να προσαρμοστούν στον τόπο αυτόν , αναγκάστηκα να θέσω ζήτημα στον σύζυγο μου να πάρει μετάθεση……
    Mπήκαμε στην διαδικασία να πάρουμε καινούριο σπίτι, αφού ήρθε στον κόσμο το τρίτο μου παιδί…
    Xρεωθήκαμε και ένα ακόμη αυτοκίνητο, όταν ή οικογένεια μεγαλώνε, ενώ περίμενα το τέταρτο παιδί μου…. που με τόση αγάπη ήθελα να δω την οικογένεια μου να μεγαλώνει…. !!!!!!
    Φτάσαμε στο σημείο, φυσικά εν γνώση μας, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά μας μια ελάχιστη αίσθηση ποιοτικής επιβίωσης , ο όλος μισθός του άντρα μου, να πηγαίνει μόνο για τiς δόσεις των δανείων, και με τον δικό μου να προσπαθώ να πληρώνω λογαριασμούς, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΛ , κινητών, σούπερ μάρκετ, πάνες και γάλατα για τα μικρά και το χαρτζιλίκι για τα δύο μεγάλα μου παιδιά…. ούτε λόγος για εξόδους, ρουχισμό, παπούτσια ή οτιδήποτε έχει σχέση με ψυχαγωγία και διασκέδαση…. Μόνο τα προς το ζειν…!!! και πάντοτε σε όλα….. με το «ΠΑΝ ΜΈΤΡΟ ΆΡΙΣΤΟΝ»…!!!!

    Σε αυτό το μοτίβο, έμαθαν να ζουν και τα παιδιά μας…..!!!

    Με πάνω από 40.000 ευρώ ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα αλλά και κάτω από 50.000 για να μην παρεξηγηθώ, δύο γονείς να δουλεύουν καθημερινά δίχως καμία απολύτως μέριμνα, με αντίθετες βάρδιες , λόγο έλλειψης ατόμου να προσέχει τα μωρά κατά την διάρκεια εργασίας καιμάλιστα άτομα θετικά με όνειρα τα οποία δυστυχώς καθημερινά, τους διακόπτονται με το μαχαίρι το τελευταίο χρονικό διάστημα… θαρρώ πως αποτελούμε, ΌΜΟΙΑ περίπτωση , του πάνω από το 60% -70 % των ΕΛΛΉΝΩΝ πολυτέκνων της χώρας μας ……

    Συνεπώς, ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΕΊΜΑΙ ΚΑΤΆ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΊΟΥ , ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΆ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌ, ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΆ ΤΙΣ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΈΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΎΤΕΚΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΡΆΦΟΥΣ, 42 ΚΑΙ 43 , ΑΛΛΆ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΜΕ ΕΠΙΦΎΛΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΩΣ ΔΙΚΆ ΜΟΥ ΆΡΘΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΊΟΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΠΟΛΎΤΕΚΝΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΕΊ, ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΉΣΕΙ, Ή ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΏΣΕΙ, Ή ΝΑ ΑΠΟΡΡΊΨΕΙ ΤΙ.

    ΜΈΡΟΣ ΔΕΎΤΕΡΟ : ΌΤΙ ΑΦΟΡΆ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ…..

    1) – ΚΆΘΕ ΝΈΟ ΖΕΥΓΆΡΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΆ ΜΙΑ ΚΟΙΝΉ ΖΩΉ, ΚΑΙ Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΞΈΧΩΡΑ ΘΑ ΈΧΕΙ ΑΠΌ (0) ΕΥΡΏ ΕΙΣΌΔΗΜΑ ΈΩΣ ΚΑΙ (30.000) ΕΥΡΏ, ΝΑ ΠΑΊΡΝΕΙ ΕΠΊΔΟΜΑ ΤΈΛΕΣΗΣ ΓΆΜΟΥ ΕΦ’ ΑΠΑΞ ΤΟ ΠΌΣΟ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΏ ΈΚΑΣΤΟΣ! (διότι τα νέα παιδιά, παύουν τώρα και να παντρεύονται…!!!!)
    Το επίδομα αυτό θα είναι εφ’ απαξ , και θα δίνεται με την έννοια του πρώτου βοηθήματος στο ξεκίνημα του νέου ζευγαριού.
    – Δεν θα έχει καμία σχέση με το επίδομα γάμου, που κάποιος πολίτης λαμβάνει στον μισθό του μηνιαίως, από την εργασία του.

    – Σε περίπτωση που το νέο ζευγάρι που το εισόδημα και των δύο, δεν υπερβαίνει το πόσο των (10.000) ευρώ, το κράτος θα αναλαμβάνει προσωπικά μέσω υπηρεσίας πρόνοιας τα έξοδα του γάμου.

    2) Όταν μια Ελληνίδα πολίτης , ελληνικής καταγωγής, είτε είναι παντρεμένη, είτε ανύπαντρη, είτε διαζευγμένη, (είτε χηρέψει κατά την γέννηση του πρώτου τέκνου της), φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, να δικαιούται εφ’ απαξ, αναπροσαρμοζόμενο, σύμφωνα με τον πληθωρισμό, πόσο τοκετού, ασχέτως αν είναι ασφαλισμένη σε οποίο ταμείο η όχι, και πέρα από το οποίο τυχόν ασφαλιστικό ταμείο της, και από την επόμενη μέρα του τοκετού , ως έναρξη , ισάξιο με τον μηνιαίο μικτό μισθό οπλίτη στα σώματα στρατού.
    – Κάθε μήνα για το πρώτο της τέκνο, να δικαιούται από την στιγμή του τοκετού,τιμής ένεκεν, το πόσο των 80 ευρώ, μέχρι το τέκνο να συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του.

    3) – Ότι αναφέρεται στην παράγραφο (2), να ισχύει εις διπλούν για την Ελληνίδα μητέρα, η οποία θα φέρει στον κόσμο το 2ο της τέκνο.
    Δηλαδή, εφ’ απαξ, αναπροσαρμοζόμενο, σύμφωνα με τον πληθωρισμό, πόσο τοκετού, ασχέτως αν είναι ασφαλισμένη σε οποίο ταμείο η όχι, και πέρα από το οποίο τυχόν ασφαλιστικό ταμείο της, και από την επόμενη μέρα του τοκετού , ως έναρξη , ισάξιο με τον μηνιαίο μικτό μισθό οπλίτη στα σώματα στρατού επί δύο.
    – Κάθε μήνα για το δεύτερο της τέκνο, να δικαιούται από την στιγμή του τοκετού,τιμής ένεκεν, επί δύο, το πόσο των 80 ευρώ, συν 80 ευρώ και από το πρώτο της μαζί τέκνο, μέχρι το πρώτο τέκνο να συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του. (160+80=240)
    Άλλως , συνεχίζει να παίρνει το πόσο των 160 ευρώ μέχρι το δεύτερο τέκνο της συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του.

    4) Από το τρίτο τέκνο και μετά, η Ελληνίδα μητέρα θα θεωρείται πολύτεκνη και θα έχει όλα τα πλεονεκτήματα που έχει και μια πολύτεκνη μητέρα από τέσσερα τέκνα και άνω….
    Oλα τα παραπάνω των παραγράφων 2 και 3 θα ισχύουν αναλογικά για το κάθε επόμενο τέκνο και μάλιστα από το τρίτο τέκνο και μέχρι την γέννηση και του πέμπτου τέκνου.
    Από την γέννηση του έκτου τέκνου και μετά θα είναι επιπλέον και μόνο 80 ευρώ για κάθε τέκνο από το έκτο και μετά. Για όλα τα προηγούμενα θα ισχύει η αναλογικότητα.

    5) Όταν και το τελευταίο τέκνο της Ελληνίδας μητέρας συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του, τότε, η Ελληνίδα μητέρα να δικαιούται από την επόμενη ακριβώς μέρα και μετά , ισόβια μηνιαία σύνταξη, ασχέτως όποιας άλλης μορφής σύνταξης, και να δικαιούται από εργασία ή άλλο , το κατά έναρξη από σήμερα, μηνιαίο πόσο των 200 ευρώ, κατά κατώτερη ασφαλή βάση, αναπροσαρμοζόμενο και σύμφωνα με τον πληθωρισμό.

    6) Όλα τα παραπάνω να ισχύουν όπως αυτά γράφονται, για όλες της Ελληνίδες μητέρες ανεξάρτητου εισοδήματος

    – ΛΟΙΠΟΝ ΤΏΡΑ….. ΓΕΝΙΚΈΣ ΛΎΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΊΝΟΝΤΑΙ ….

    ΜΈΡΟΣ ΤΡΊΤΟ : ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΈΝΗ ΆΠΟΨΗ – ΠΡΌΤΑΣΗ ΟΡΓΆΝΩΣΗΣ…..

    1) Tο κάθε Υπουργείο , θα κάνει ξέχωρα και άμεσα έναν ακριβή και πραγματικό απολογισμό για το ποιες υπηρεσίες και οργανισμοί υπάγονται στο πλαίσιο του.
    Καταγραφή πραγματικών αναγκών σε προσωπικό κατά τομείς , ειδικότητες , υλικού , και διαχείρισης , τέτοια ώστε καθετί πλεονάζον , να μετατάσετε ή να μεταφέρεται ή να περιορίζεται κατά περίπτωση και όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη….
    – αναλυτικά , υπάρχουν επιμέρους προτάσεις για κάθε περίπτωση χωριστά….

    2) Να τροποποιήσει άμεσα τον νόμο που αναφέρεται στους «δοτούς» και «τοποθετημένους» προέδρους, αντιπροέδρους, γενικούς διευθυντάδες και λοιπούς, οι οποίοι «ανεβοκατεβαίνουν» έκαστοι, και ενώ δεν έχουν καμία γνώση οργάνωσης και σωστής διαχείρισης του οποίου τομέα αναλαμβάνουν , κι έτσι δημιουργούνται διάφορες καταστάσεις διαφθοράς, λάθος αποφάσεων, λάθος εντολών, κολυσιεργίων , προσωπικών ανούσιων προβολών, κακής διαχείρησης ταμείων, ρουσφετιών χωρίς αντίκρυσμα και λοιπά……, και να αντικατασταθούν με τα αυστηρότερα κριτήρια με άτομα που είναι αποκλειστικά γνώστες του κάθε αντικειμένου ξεχωριστά και να έχουν σπουδές ανάλογες σε οργάνωση επιχειρήσεων επιπλέον των γνώσεων του αύτου αντικειμένου , ξένων γλωσών και λοιπά με προκυρήξεις που θα απευθυνονται αξιοκρατικά σε όλους τους πολίτες της χώρας μας και μόνον.
    Αυτά θα αφορούν διευθύνοντες συμβούλους, Γενικούς διευθυντές και προέδρους !
    όλοι αυτοί θα ελέγχονται για πaντως είδους κινήσεις τους, από ανώτατο όργανο τριών με πέντε το πολύ ατόμων, ειδικών επιστημόνων με γνώσεις οικονομικών, οργάνωσης και έρευνας πάνω σε ανάλογες γνώσεις των τομέων του κάθε Υπουργείου ξεχωριστά. Οι έλεγχοι θα πρέπει να πραγματοποιούνται το περισσότερο ανά τρίμηνο στην κάθε υπηρεσία ξεχωριστά, κατά τους οποίους θα είναι υποχρεωμένο το ανώτατο όργανο ειδικών επιστημόνων να αναφέρει πάντοτε εγγράφως και αναλυτικά εντός πέντε με δέκα ημερών στο αντίστοιχο Υπουργείο από το οποίο με δελτίο τύπου άμεσα θα ενημερώνει τους πολίτες μέσω των εφημερίδων και των ΜΜΕ.
    Έτσι, ο κάθε πολίτης θα γνωρίζει και θα ενημερώνεται για την οποία κατάσταση βρίσκεται ή οποία υπηρεσία και οργανισμός, σύμφωνα με ότι τον αφορά από άποψη πραγματικής ενημέρωσης αλλά και δυνατότητα να αναφέρει και ο απλός πολίτης οτιδήποτε ευτράπελο υποπέσει στην αντίληψη του με απλές και οργανωμένες ονομαστικές διαδικασίες. Έτσι, θα υπάρχει και η συμετοχη του πολίτη στο φρένο κατά της διαφθοράς.

    3) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΆ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ …… (ΠΡΟΣΕΧΏΣ….) Δεν με παίρνει η ώρα……την επόμενη φορά θα αναφερθώ….
    για : – Πετρέλαια στον Ελληνικό χώρο …. και η εκμετάλευση τους από τους Έλληνες και μόνο αυστηρά!!!
    – Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον Ελληνικό μας χώρο….και η εκμετάλευση τους από τους Έλληνες και μόνο αυστηρά!!! (ΑΙΟΛΙΚΉ, ΗΛΙΑΚΉ, ΦΥΣΙΚΌ ΑΈΡΙΟ Κ.Λ.Π)
    4) – ΑΠΟΔΟΧΉ ΒΟΉΘΕΙΑΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΎ ….ΑΠΌ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎΣ ΣΥΜΜΆΧΟΥΣ…… ΑΠΟΒΟΛΉ ΤΗΝ Δ.Ν.Τ……..
    5) – ΑΠΟΦΥΓΉ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΎ ΆΞΟΝΑ……ΜΕ ΠΡΆΞΕΙΣ…..σε ότι αφορά εξοπλισμούς για την άμυνα, βιομηχανικά προϊόντα και λοιπά…….
    6) -Δήμευση περιουσιών όσων είχαν εμπλακεί σε όλα τα σκάνδαλα που είχαν προκύψει την τελευταία 30 ετία …….

    …. και έπεται συνέχεια…..

    Συγχωρείστε με για τυχόν συντακτικά λάθη ή τυχόν εκφραστικά, όμως είμαι αρκετή ώρα διαβάζοντας και γράφοντας για αρκετά περισσότερα από αυτά ta θέματα…….

    Διατελώ με τιμή Θεοπιστη

    υ.γ. Με το πολυνομοσχέδιο της τελευταίας στιγμής, σπάσατε θεσμούς κοινωνικούς, ηθικούς, κατεκτημένους με αίμα…. ή Ιστορια δεν θα καταγράφει ρόδινη…… καθώς με μαθηματική ακρίβια, … θα επέλθει ο μαρασμός ….. προς όλους τους τομείς…….
    – πρέπει να αλλάξει…….

  • 18 Δεκεμβρίου 2010, 22:11 | ΜΠΟΥΝΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 39999 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 40001 ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΟ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ, ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΕΙΩΝΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ -ΛΙΓΑ- ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΝΤΡΟΠΗ!!ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΑΥΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΗΔΙΑΣΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.ΕΧΩ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΣΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΤΕ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΣΑΝ ΠΟΛΤΤΕΚΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ »ΞΕΡΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 40001 ΕΥΡΩ!!! ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ!!! ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΑ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ .ΕΠΕΙΣΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ 40000 ΕΥΡΩ ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ 10000 ΤΙΣ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ 88 Τ.Μ
    ΄΄ΤΕΛΟΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 175 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ 40000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ;;;ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΞΟΔΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ;;ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ….

  • 18 Δεκεμβρίου 2010, 22:32 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Προφανώς κάνετε πλάκα;;; Δεν είναι δυνατόν να ψηφίσετε αυτό το «πράγμα». Δηλαδή μία οικογένεια με 3,4,5,6 παιδιά που έχει 40.000 ΜΕΙΚΤA εισόδημα είναι πλούσια. Δε μπορεί να λέτε ότι: ένας με εισόδημα 100.000 ευρώ δε χρειάζεται πολυτεκνικό επίδομα , και στον νόμο να βάζετε όριο 40.000 ΜΕΙΚΤA . Αυτό είναι εμπαιγμός και μέγιστη παραπλάνηση.— Επίσης είναι απαράδεκτο να συνδέεται την πολυτεκνική ιδιότητα με το εισόδημα. Δηλαδή οικογένεια με 4 παιδιά και 6 μέλη συνολικά με ΜΕΙΚΤΟ εισόδημα 39900 είναι πολύτεκνη και αυτή που έχει 40.100 δεν είναι;;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.— Όταν αργότερα ψάχνετε εργατικό δυναμικό, για να καλύψει με τις εισφορές τους τις συντάξεις των μεγαλυτέρων, θα είναι πολύ αργά για δάκρυα!!!

  • 18 Δεκεμβρίου 2010, 17:04 | Εφη Κρουσταλάκη Δημητριάδης Γιώργος

    Μεγαλώνουμε 7 ελληνόπουλα και θα είμαστε πολύτεκνοι ανεξάρτητα από νομοθετικές αλχημείες