Άρθρο 17 Σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 6 ν. 3329/2005

Στην παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3329/2005 (Α’ 81), περί της σύνθεσης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) επικαιροποιείται στο πρώτο και στο δεύτερο εδάφιο η αναγραφή του αρκτικόλεξου, β) στο δεύτερο εδάφιο οι περ. γ) και δ) αντικαθίστανται και οι περ. ε) και στ) καταργούνται και η παρ. 1 του άρθρου 6 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Στο Υπουργείο Υγείας συνιστάται Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.ΥΠΕ.) που έχει ως σκοπό τον συντονισμό του έργου των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και την εναρμόνιση των πολιτικών τους για την υγεία. Το ΚΕ.Σ.ΥΠΕ. αποτελείται από:
α) τον Υπουργό Υγείας, ως Πρόεδρο,
β) τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, εφόσον υφίσταται, ο οποίος εκτελεί χρέη Προέδρου σε περίπτωση κωλύματος του Υπουργού Υγείας,
γ) τους Υφυπουργούς Υγείας, εφόσον υφίστανται, ο πρώτος κατά σειρά προβαδίσματος των οποίων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 16 του ν. 4622/2019 (Α΄ 133), εκτελεί χρέη Προέδρου σε περίπτωση κωλύματος του Υπουργού ή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας,
δ) τους Γενικούς Γραμματείς, που υφίσταται στο Υπουργείο Υγείας, ένας εκ των οποίων, με υπόδειξη του Υπουργού Υγείας, εκτελεί χρέη Προέδρου σε περίπτωση που δεν υφίστανται Αναπληρωτής Υπουργός ή Υφυπουργοί Υγείας. Σε περίπτωση κωλύματος του Αναπληρωτή Υπουργού και των Υφυπουργών Υγείας, ο Υπουργός Υγείας δύναται να ορίσει έναν από τους Γενικούς Γραμματείς που θα εκτελεί χρέη Προέδρου.
ε) καταργείται
στ) καταργείται και
ζ) τους Διοικητές όλων των Υγειονομικών Περιφερειών, αναπληρούμενους από έναν εκ των Υποδιοικητών των Δ.Υ.Πε.».