Άρθρο 13 Παράταση ισχύος συμβάσεων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

 

Παρατείνονται αυτοδικαίως από τη λήξη τους και για ένα (1) έτος οι συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, που έχουν συναφθεί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων κατ’ εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 4613/2019 (Α’ 78) και δεν έχουν ανασταλεί κατ’ εφαρμογή των παρ. 2 και 6 του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130).

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 00:36 | «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ,ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ , Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

    Tο σωματείο μας, ζητά να παρατείνετε και τις συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου του προσωπικού ασφαλείας, που εργάζεται αυτή την χρονική περίοδο μέσω των ανακοινώσεων ΣΟΧ ΑΣΕΠ στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και στους εποπτευόμενους φορείς του (Νοσοκομεία, Υγειονομικές Περιφέρειες, Κέντρα Υγείας κτλ) και να συμπεριληφθεί ως άρθρο στο νέο σχέδιο νόμου.
    Διότι το εν λόγω προσωπικό ασφαλείας ΣΟΧ ΑΣΕΠ, εργάζεται ήδη από την έναρξη της πανδημίας του COVID-19 το 2020 σε αντίξοες συνθήκες,όπου ήταν και είναι σε καθημερινή βάση στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια των υποδομών υγείας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να ανταμειφθεί με παράταση της σύμβαση του. Για το λόγο επίσης ότι το σύνολο του προσωπικού αποχωρεί στις 30/09/2023 όπου λήγει η σύμβαση του και οι υπηρεσίες θα μείνουν χωρίς φύλακες.