Άρθρο 8 Ανανέωση συμβάσεων εργασίας προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

 

1. Συμβάσεις εργασίας προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διακοσίων τριάντα τριών (233) ατόμων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, που μεταφέρθηκε αυτοδίκαια σύμφωνα με το άρθρο 7 του π.δ. 77/2023 (Α΄ 130) στη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και οι οποίες παρατάθηκαν δυνάμει του άρθρου 49 του ν. 4940/2022 (Α΄ 112) και δεν έχουν καταγγελθεί έως τη δημοσίευση του παρόντος, ανανεώνονται αυτοδίκαια από τη λήξη τους και έως τις 31.10.2024.
2. Συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, α) τριάντα (30) ατόμων όλων των ειδικοτήτων που προσλήφθηκαν για την κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, που προέκυψαν από τους σεισμούς που προκάλεσαν ζημιές σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης για τη στελέχωση του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Π.Ε. Ηρακλείου), β) δέκα (10) ατόμων όλων των ειδικοτήτων, που προσλήφθηκαν για την κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, που προέκυψαν από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. Δ.Ε), που μεταφέρθηκαν αυτοδίκαια σύμφωνα με το άρθρο 7 του π.δ. 77/2023 στη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες έχουν συναφθεί σύμφωνα με το άρθρο 36 του ν. 4765/2021 (Α΄ 6) και δεν έχουν καταγγελθεί έως τη δημοσίευση του παρόντος, ανανεώνονται αυτοδίκαια από τη λήξη τους και έως τις 31.10.2024.
3. Το προσωπικό των παρ. 1 και 2 του παρόντος δύναται να απασχολείται σε όλες τις οργανικές μονάδες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.
4. Οι ανανεώσεις κατ’ εφαρμογή του παρόντος δεν μεταβάλλουν τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές και δεν προσμετρώνται στο ανώτατο χρονικό διάστημα των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών, κατά την έννοια των άρθρων 5, 6 και 7 του π.δ. 164/2004 (Α΄ 134).