Άρθρο 7 Παράταση συμβάσεων προσωπικού που υπηρετεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – Τροποποίηση άρθρου 49 ν. 4807/2021

 

Η προθεσμία του πρώτου εδαφίου του άρθρου 49 του ν. 4807/2021 (Α’ 96) για τις συμβάσεις προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρατείνεται, και το άρθρο 49 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 49
Παράταση συμβάσεων προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
Οι συμβάσεις προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που υπηρετεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), οι οποίες λήγουν μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2023 παρατείνονται έως την 31η Οκτωβρίου 2024, για την κάλυψη της ανάγκης αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για την αντιμετώπιση υγειονομικών και πάσης φύσεως κινδύνων, την πρόληψη δασικών πυρκαγιών και την προετοιμασία του αντιπυρικού σχεδιασμού της Χώρας, καθώς και λοιπών επιχειρησιακών αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Η παράταση των ανωτέρω συμβάσεων αφορά προσωπικό, οι συμβάσεις του οποίου είναι ενεργείς κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος, δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας των απασχολούμενων και ο χρόνος παράτασης δεν προσμετράται στο ανώτατο χρονικό διάστημα των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών κατά την έννοια των άρθρων 5, 6, και 7 του π.δ. 164/2004 (Α’ 134). Δεν εφαρμόζονται οι περιορισμοί της παρ. 2 του άρθρου 36 του ν. 4765/2021 (Α’ 6).».

  • 24 Σεπτεμβρίου 2023, 18:23 | Κατερίνα

    Είναι δυνατόν να έχουν λήξει και να έχουν σταματήσει την εργασία από τις 20/9 οι ειδικευμένοι νοσηλευτες?Νοσηλευτες με ειδικότητα που έδωσαν εξετάσεις και που καλύπτουν κυρίως τμήματα όπως Μεθ και επειγοντα?? Κατακαβαινει κάνεις πόσο εγκληματικό είναι αυτό? Τα τμήματα αυτά σε όλη την Ελλάδα δουλεύουν με μειωμένο προσωπικό το συνειδιτοποιει κάνεις? Ποιος θα καλύψει αυτά τα τμήματα που απαιτούν γνώσεις από τη μία στιγμή στην άλλη..Και αντί να παρθεί μια απόφαση νωριτερα παλι αυτή η καθυστέρηση! Μια φορά δράστε πριν τα γεγονότα τόσο δύσκολο είναι ?θέτετε σε κίνδυνο κόσμο κ κοσμάκι! Μη γίνει τίποτα σοβαρό μόνο..

  • 24 Σεπτεμβρίου 2023, 01:14 | Παπαϊωάννου Μάνος

    Έχετε πλέον ειδικούς νοσηλευτές οι οποίοι και στήριξαν το ΕΣΥ καθ’όλη την διάρκεια της πανδημίας, εξετάστηκαν γραπτά και προφορικά και πλέον έχουν ένα χαρτί στα χέρια τους στα στάνταρ της ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάντε κάτι ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η γνώση και το συνολικό εργατικό δυναμικό που είναι χιλιάδες σε αριθμό..

  • 24 Σεπτεμβρίου 2023, 01:34 | Παπαϊωάννου Μάνος

    Έχετε πλέον ειδικούς νοσηλευτές οι οποίοι και στήριξαν το ΕΣΥ καθ’όλη την διάρκεια της πανδημίας, εξετάστηκαν γραπτά και προφορικά και πλέον έχουν ένα χαρτί στα χέρια τους στα στάνταρ της ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάντε κάτι ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η γνώση και το συνολικό εργατικό δυναμικό που είναι χιλιάδες σε αριθμό.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 22:37 | Δαυΐδα Χατζηλιαδου

    Καλησπέρα.Υπήρξε μια μερίδα επικουρικών υπαλλήλων που απομακρύνθηκε αδίκως από το ΕΣΥ . Είχαμε υπογράψει συμβάσεις σύμφωνα με το άρθρο 50 του νομού 4825/2021 και βρεθήκαμε εκτός ενώ συνάδελφοι μας με τις ίδιες συμβάσεις συνεχίζουν κανονικά έως και σήμερα και παρατείνονται εκ νέου Γιατί δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή όλων εμάς που βάλαμε πλάτη την περίοδο του Covid;Γιατί υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων κι έχουν ισοπεδωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες επιλογης κι ανανέωσης προσωπικού;Μεριμνήστε για την επιστροφή όλων μας

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 21:55 | Άννα Λεούση

    Καλησπέρα σας,
    Δεν έχετε εντάξει πουθενά τους τριμηνους που στήριξαν το Ε.Σ.Υ. όταν εσείς οι ίδιοι θέσατε εκτός τους ανεμβολιαστους κάθε ειδικότητας. Μας τραβήξατε παρανόμως από τις λίστες λοιπού επικουρικου.Υπηρχαν πολλες παραλήψεις όπως αυτές που οι ανεμβολιαστοι επέστρεφαν και έφευγαν σε πρόωρη σύνταξη και οι θέσεις έμεναν κενές διότι διώχνατε και εμάς. Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος σε καμία αρμόδια υπηρεσία για τις παραμονές των τριμηνιτων . Κάποιοι τριμηνοι που έτυχαν ειδικής μεταχείρισης αλλά και παρανομης παρέμειναν στις θέσεις τους και αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι τριμηνοι που «πεινάμε» και έχουμε κινηθεί δικαστικός και οι τριμηνοι που είτε έτυχε ,είτε είχαν μπάρμπα από τη Κορώνη και έμεινα έως και αυτή τη στιγμή που μιλάμε.
    Έχετε υποχρέωση να εντάξετε ξανά τους τριμηνους και τους μεν και τους δε ,στο σύστημα υγείας που πρόσφεραν και προσφέρουν και στις θέσεις που είχαν αιτηθεί. Επικουρικές λέγονται και να έχουν ίσα δικαιώματα με όλους του επικουρικούς.
    Για μια φορά πείτε έγινε ένα λάθος. Καιρός να διορθωθεί.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 13:02 | Γιώργος

    Σύμφωνα με το άρθρο 95 του ν.5041/23 παρατείνεται αυτοδίκαια πέραν της 31/12/23 ο εργασιακός βίος γιατρών ΕΣΥ των οποίων έληγε και αφορά τις νησιωτικές περιοχές.
    Στο ίδιο άρθρο όμως εξαιρούνται τα νοσοκομεία άνω των τριακοσίων κλινών των ιδίων περιοχών. Θα συμβεί επομένως το εξής παράδοξο τα νοσοκομεία – Κ.Υ μικρής δυναμικότητας και χωρίς όλες της κλινικές να έχουν: α) καρδιολόγο με παράταση του εργασιακού του βίου και το κεντρικό νοσοκομείο του ιδίου νησιωτικού συμπλέγματος το οποίο διαθέτει μονάδα εμφραγμάτων, αιμοδυναμικό εργαστήριο και να μην μπορεί να κρατήσει τον καρδιολόγο του. β) Το μεγάλο νοσοκομείο (>360 κλινών) διαθέτει ΜΕΘ ως εκ τούτου η διαχείριση των κρεβατιών γίνεται κεντρικά και δέχεται περιστατικά από όλη την επικράτεια. Θα μπορούσε επομένως να υπάρξει το σενάριο να νοσηλεύεται ασθενής και να μην υπάρχει ΩΡΛ να τον τραχειοτομίσει σε αντίθεση με το ΚΥ-Νοσοκομείο του ιδίου νησιωτικού συμπλέγματος στο οποίο ο γιατρός αυτής της ειδικότητας θα έχει παρατείνει τον εργασιακό του βίο. γ) Ο παθολόγος του Κ.Υ. να παραπέμπει ασθενή για νοσηλεία αλλά το «μεγάλο» νοσοκομείο να μην διαθέτει παθολόγο για εφημέρευση και πολλά άλλα παραδείγματα
    Αναφέρομαι στο νοσοκομείο Ρόδου το οποίο αδίκως εξαιρέθηκε από τον παραπάνω νόμο. και νομίζω πως αφορά το μοναδικό νησιώτικο νοσοκομείο (πλην Κρήτης) το οποίο διαθέτει πάνω από 300 κλίνες.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 12:10 | βοτσογλου νικος

    Θεωρουμε απαραίτητη την κατά αρχήν παράταση της συμβάσης των υπαλλήλων με ΣΟΧ πρώην ιχνηλατών της ΓΓΠΠ, καθώς πλέον έχουν ενταχθεί στις δομείς της Περιφέρειας, έχουν αποκτήσει γνώσεις και εξειδίκευση και εκπληρώνουν παγιες και διαρκεις αναγκες των υπηρεσιών της Περιφέρειας.Η μη ανανέωση της σύμβασης τους θα αποτελέσει πλήγμα για την Περιφέρεια Κρήτης, και απώλεια εξειδικευμένων πια υπαλλήλων. Ταυτόχρονα πρέπει να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση τους, για τους παραπάνω λόγους, καθώς και για να ενταχθούν στην διαδικασία υπαλληλικής εξέλιξης , και να αποκτήσουν δικαίωμα υπογραφής

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 08:09 | Γιάννης Βερυκοκίδης

    Νομίζω ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η μόνιμη αποκατάστασή τους, καθώς είναι απαραίτητοι πια για την στελέχωση της Πολιτικής Προστασίας σε Εθνικό Επίπεδο. Εάν πραγματικά θέλουμε μία ισχυρή Πολιτική Προστασία θα πρέπει να στελεχωθεί με άξια άτομα όπως είναι τα συγκεκριμένα. Επίσης η επιλογή τους προέκυψε με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 04:40 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ

    Η παράταση όλου των υπηρετούντων με ελαστικές σχέσεις στο ΕΣΥ πού νομοθετείται?

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 00:40 | «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ,ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ , Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

    Tο σωματείο μας, ζητά να παρατείνετε και τις συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου του προσωπικού ασφαλείας, που εργάζεται αυτή την χρονική περίοδο μέσω των ανακοινώσεων ΣΟΧ ΑΣΕΠ στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και στους εποπτευόμενους φορείς του (Νοσοκομεία, Υγειονομικές Περιφέρειες, Κέντρα Υγείας κτλ) και να συμπεριληφθεί ως άρθρο στο νέο σχέδιο νόμου.
    Διότι το εν λόγω προσωπικό ασφαλείας ΣΟΧ ΑΣΕΠ, εργάζεται ήδη από την έναρξη της πανδημίας του COVID-19 το 2020 σε αντίξοες συνθήκες,όπου ήταν και είναι σε καθημερινή βάση στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια των υποδομών υγείας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να ανταμειφθεί με παράταση της σύμβαση του. Για το λόγο επίσης ότι το σύνολο του προσωπικού αποχωρεί στις 30/09/2023 όπου λήγει η σύμβαση του και οι υπηρεσίες θα μείνουν χωρίς φύλακες.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 17:41 | Παναγιώτης

    Καλησπέρα. Με τους ειδικευμένους πλέον νοσηλευτές τι θα γίνει, που στελεχώνουν μαζί με τους επικουρικούς τα νοσοκομεία τα τελευταία 3 χρόνια;; Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αναφορά ως προς αυτούς, και αν θα υπάρξει περαιτέρω ανανέωση, ενώ στήριξαν σε μεγάλο βαθμό το σύστημα υγείας και τις εντατικές επί covid..

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 14:17 | Γιώργος

    Δεν αναφέρονται στην παράταση οι ειδικευμένοι νοσηλευτές που βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια στο εθνικό σύστημα υγείας και το έχουν βοηθήσει στην δύσκολη περίοδο του κοβιντ. Έχουν γίνει ειδικοί πλέον αυτοί οι νοσηλευτές και επίσημα και ξαφνικά πάνε να βρεθούνε εκτός ΕΣΥ. Είναι άδικο να μην ανανεωθούν αυτές οι συμβάσεις.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 13:01 | Ολίνα

    Οι συμβάσεις των ειδικευόμενων νοσηλευτών λήγουν άμεσα ή έχουν λήξει ήδη και δεν αναφέρεται πουθενά τι θα γίνει. Είμαστε οι άνθρωποι που ανέλαβαν να εργαστούν με ή χωρίς εμπειρία σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως φυσικά και όλοι οι επαγγελματίες υγείας και μαλιστα χωρίς την υποστήριξη που αναμενόταν και είχε προβλεφθεί από εκπαιδευτικής άποψης. Ας ληφθεί επιτέλους μια απόφαση!

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 10:10 | Στελλα

    Δεν αναφέρεται τίποτα για τους ειδικευόμενους νοσηλευτές στην εντατική και επείγουσα και δημόσια υγεία που λήγει η τρίτη παράταση τους.
    Είναι πολλοί οι νοσηλευτές που στελεχώνουν νοσοκομεία και πρωτοβάθμιες δομές υγείας από τότε που άρχισε ο covid-19.
    Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια προοπτική για αυτούς τους νοσηλευτές ούτε κάποια αναφορά για αυτούς ενώ στηρίζουν το σύστημα υγείας εδώ και τρία χρόνια.