Άρθρο 6 Παράταση συμβάσεων εργασίας προσωπικού COVID-19 σε προνοιακούς φορείς

 

1. Οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που έχουν συναφθεί κατ’ εφαρμογή του άρθρου εικοστού πρώτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α’ 76) και της κατ’ εξουσιοδότησή του εκδοθείσας υπ’ αρ. 12549/4426/16.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών (Β’ 868),για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, και οι συμβάσεις που συνήφθησαν κατ’ εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 96 του ν. 5034/2023 (Α’ 69), παρατείνονται από τη λήξη τους έως την 31η.12.2023. Η παράταση των συμβάσεων, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο, δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές, ούτε εμπίπτει στους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του π.δ. 164/2004 (Α’ 134).
2. Συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που συνάπτονται μετά τη δημοσίευση του παρόντος, κατ’ εφαρμογή του άρθρου εικοστού πρώτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης της παρ. 1, δεν δύνανται να έχουν ημερομηνία λήξης μετά την 31η.12.2023.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2023, 11:04 | Δημήτρης

    ΠΑΡΑΤΑΣΙΑΚΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

    Ως γνωστόν ο θεσμός της παράτασης της ειδικότητας υιοθετήθηκε με σκοπό να καλυφθούν κενά από την έλλειψη ειδικευομένων αλλά και ειδικευμένων γιατρών, αφού πολλές φορές οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι καλούνται να αναλάβουν μικτά καθήκοντα λόγω της υποστελέχωσης, ανάλογα με τις ανάγκες των τμημάτων. Υπάρχουν τμήματα πανελλαδικά στα νοσοκομεία που λειτουργούν κατά βάση με παρατασιακούς ειδικευόμενους ιατρούς.

    Να μην απολυθεί κανένας παρατασιακός ειδικευόμενος που η σύμβασή του λήγει στις 31/12/2023. Σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία ολόκληρων τμημάτων που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς.

  • 25 Σεπτεμβρίου 2023, 10:52 | Μαρία

    Η μετατροπή των συμβάσεων ΣΟΧ και όλων των συμβάσεων σε μόνιμους είναι δύσκολο να γίνει. Η μετατροπή όμως σε αορίστου είναι εύκολο αν το θελήσετε πραγματικά. Όχι σε απολύσεις, αξιοποίηση της εμπειρίας όλων των συμβασιούχων. Όχι άλλα ψεύτικα χειροκροτηματα. Αναγνωριστε την προσφορά όλων των συμβασιούχων. Παράταση όπως στους επικουρικούς και μετατροπή σε αορίστου…

  • 23 Σεπτεμβρίου 2023, 18:14 | Δήμητρα

    Στην 1η παράγραφο του άρθρου 3, πολύ σωστά αναφέρεται η παράταση του άρθρου 91 του Ν.5041/2023 μέχρι 31/12/2023, δηλαδή η παράταση των επικουρικών που είχαν συνάψει αρχικά τρίμηνες συμβάσεις και των ΣΟΧ (καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη). Θα πρέπει όμως να προστεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ και για τους «άτυχους» τρίμηνους επικουρικούς που διακόπηκε η σύμβαση τους λόγω επιστροφής του ανεμβολίαστου προσωπικού και να μην υπάρχει άνιση μεταχείριση για αυτούς τους υπαλλήλους, όπως πολύ σωστά ζητά και η ΠΟΕΔΗΝ.

  • 23 Σεπτεμβρίου 2023, 17:43 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Στην 1η παράγραφο του άρθρου 3, πολύ σωστά αναφέρεται η παράταση του άρθρου 91 του Ν.5041/2023 μέχρι 31/12/2023, δηλαδή η παράταση των αρχικά τρίμηνων επικουρικών και των ΣΟΧ. Θα πρέπει όμως να προστεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ και για τους «άτυχους» τρίμηνους επικουρικούς που διακόπηκε η σύμβασή τους λόγω επιστροφής του ανεμβολιάστου προσωπικού και να μην υπάρχει άνιση μεταχείριση για αυτούς τους υπαλλήλους, όπως πολύ σωστά ζητά και η ΠΟΕΔΗΝ.

  • 22 Σεπτεμβρίου 2023, 19:56 | Βασίλης

    Αν και πιστεύω ακράδαντα ότι κανείς δε διαβάζει τι γράφεται εδώ μέσα, ποτέ δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο

  • 22 Σεπτεμβρίου 2023, 19:15 | Βασίλης

    Όπως ακριβώς τα λέει ο ο Νίκος, η Σωτηρία, ο Γιώργος, η Στεργιανη, η Άννα όλοι οι παραπάνω και τόσες χιλιάδες άλλοι… Μην αγνοείτε το προσωπικό που σας στήριξε σε όλες τις συμφορές. Το χειροκρότημά σας ας ανταμειφθεί με γενναία παράταση των τριμήνων, ΣΟΧ κλπ όπως των επικουρικών. Όχι άλλες τριμηνες, παράταση ενός έτους και μονιμοποίηση. Έτοιμο προσωπικό με τέτοια εμπειρία και τόση προσφορά δικαιούται μόνο μονιμοποίηση, τον τρόπο εσείς θα τον βρείτε.

  • 22 Σεπτεμβρίου 2023, 08:51 | ΝΙΚΟΣ

    ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΝΩ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ. ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΧ, ΔΕΝ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

  • 22 Σεπτεμβρίου 2023, 08:17 | ΝΙΚΟΣ

    ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΝΩ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ. ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΧ, ΔΕΝ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 21:46 | Λεούση Άννα

    Καλησπέρα σας,
    Δεν έχετε εντάξει πουθενά τους τριμηνους που στήριξαν το Ε.Σ.Υ. όταν εσείς οι ίδιοι θέσατε εκτός τους ανεμβολιαστους κάθε ειδικότητας. Μας τραβήξατε παρανόμως από τις λίστες λοιπού επικουρικου.Υπηρχαν πολλες παραλήψεις όπως αυτές που οι ανεμβολιαστοι επέστρεφαν και έφευγαν σε πρόωρη σύνταξη και οι θέσεις έμεναν κενές διότι διώχνατε και εμάς. Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος σε καμία αρμόδια υπηρεσία για τις παραμονές των τριμηνιτων . Κάποιοι τριμηνοι που έτυχαν ειδικής μεταχείρισης αλλά και παρανομης παρέμειναν στις θέσεις τους και αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι τριμηνοι που «πεινάμε» και έχουμε κινηθεί δικαστικός και οι τριμηνοι που είτε έτυχε ,είτε είχαν μπάρμπα από τη Κορώνη και έμεινα έως και αυτή τη στιγμή που μιλάμε.
    Έχετε υποχρέωση να εντάξετε ξανά τους τριμηνους και τους μεν και τους δε ,στο σύστημα υγείας που πρόσφεραν και προσφέρουν και στις θέσεις που είχαν αιτηθεί. Επικουρικές λέγονται και να έχουν ίσα δικαιώματα με όλους του επικουρικούς.
    Για μια φορά πείτε έγινε ένα λάθος. Καιρός να διορθωθεί.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 20:59 | Στεργιανή

    Σταματήστε την αδικία με τους Σοχ. Σταματήστε αυτό το ψυχοφθορο με τις τριμηνες παρατάσεις. Ανανέωση όπως οι επικουρικοί, κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά.. 6000 οικογένειες σε συνεχή ομηρία

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 18:29 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Ήμουν και εγώ ένας από αυτούς τους ανθρώπους που άκουσαν το χειροκρότημα για τις υπηρεσίες μας εν καιρώ πανδημίας.Ήμουν και εγώ τότε που εργάστηκα σκληρά σε πρωτοφανείς συνθήκες που όλοι ζούσαμε αλλά πάντα με πίστη υπηρέτησα το ΕΣΥ,τον συνάνθρωπο.Ήμουν και εγώ τότε όπως τόσοι άλλοι που πίστεψαν σε λόγια για «μια δίκαιη Ελλάδα» και ότι κάποια στιγμή επιτελούς, οι κόποι μας θα ανταμείβονταν.Δυστυχώς τώρα όπως και τόσοι άλλοι συνάδελφοι κοιτάμε την ανεργία κατάματα. Τα χειροκροτήματα σίγησαν. Τα λόγια ξεχάστηκαν. Είμαστε όμως εδώ ακόμα πρόθυμοι να προσφέρουμε στο ΕΣΥ που ακόμα δοκιμάζεται. Μην μας ξεχνάτε κάθε φορά σε κάθε διαβούλευση. Να παραταθούν οι συμβάσεις του προσωπικοί σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας έως 31/12/2023. Από την νέα χρονιά δώστε ένα τέλος στην εργασιακή αυτή ομηρία και μετατρέψτε σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις αυτές. Από τα νοσοκομεία δεν μπορεί να λείψει κανείς. Είμαστε όλοι πολύτιμοι.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 13:03 | Νικόλαος Παπανικολάου

    Υπάρχει μια σειρά από ελείψεις στο νομοσχέδιο που για κάποιο λόγω «ξεχάστηκαν».
    Τριμινίτες, Φυλαξη, Μετακινήσεις και πολλά ακόμα. Ολοι αυτοί προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί που τους τοποθετησατε και καλό θα ήταν να ανανεωθούν όλα τα παραπάνω. Βασικά το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο όπως το καλοκαίρι. Γιατί αφαιρέθηκαν τόσα άρθρα? Όπως όλοι διαπιστώνουμε η πανδημία ειναι πάλι σε ανάκαμψη.. οπότε το νομοσχέδιο που εδω και 3 χρόνια συνεχώς κατατίθεται στη Βουλή για να ανανεώσει τις ρυθμίσεις δεν επρεπε να έχει καμία απολύτως σημαντική αλλαγή.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 11:15 | Σωτηρία

    Στο εν λόγω άρθρο δεν συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι σε φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα ΣΟΧ ΑΣΕΠ, για άλλη μια φορά.
    Κάθε φορά που γίνεται δημόσια διαβούλευση δεν τους συμπεριλαμβάνετε (τυχαίο;)και αναγκαζόμαστε να στέλνουμε σχόλια.
    Αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν προσλήφθηκαν εν μέσω της πανδημίας COVID-19, προσλήφθηκαν πολύ πιο μπροστά. Αντί να έχετε μεριμνήσει να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου μιας και δουλεύουν όλοι πάνω από 3 χρόνια, εσείς δεν τους δίνεται καν μια παράταση, τους πετάτε στο δρόμο.
    Τα νοσοκομεία ψυχορραγούν, καθημερινά παραιτούνται εργαζόμενοι γιατί δεν αντέχουν άλλο και αυτοί που πραγματικά θέλουν να δουλέψουν τους διώχνεται!Πόσο παράλογο! Αντί να ενισχύσετε τα νοσοκομεία, εσείς τα διαλύετε περισσότερο. Προφανώς τελείωσαν τα «χειροκροτήματα» προς όλους τους εργαζόμενους που εργάστηκαν σκληρά στην πανδημία και σε όλες τις φυσικές καταστροφές που ακολούθησαν (πυρκαγιές, πλυμμήρες) και τώρα αρχίζει η ανεργία! Μόνο ντροπή!
    Να δοθεί παράταση στους εργαζόμενους σε φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα ΣΟΧ ΑΣΕΠ, βάση του άρθρου 91 του Ν. 5041/2023(ΦΕΚ 87Α) μέχρι 31-12-2023 και το 2024 να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, με νομοθετική ρύθμιση.
    Άλλωστε όπως είπατε: «Στο σύστημα υγείας δεν περισσεύει κανείς!!!».

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 07:23 | Χαρά

    Με τους τριμηνους υγειονομικούς που αντικατέστησαν ανεμβολιαστους υγειονομικούς κ δεν ανανεώθηκαν ποτέ ενώ άλλοι τριμήνοι υγειονομικοι ανανεώθηκαν θα μεριμνήσει κάποιος για να γυρίσουμε;;;300 ανθρωποι δεν ανανεώθηκαν χωρίς λόγο κ αιτία πότε…

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 00:53 | «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ,ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ , Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

    Tο σωματείο μας, ζητά να παρατείνετε και τις συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου του προσωπικού ασφαλείας, που εργάζεται αυτή την χρονική περίοδο μέσω των ανακοινώσεων ΣΟΧ ΑΣΕΠ στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και στους εποπτευόμενους φορείς του (Νοσοκομεία, Υγειονομικές Περιφέρειες, Κέντρα Υγείας κτλ) και να συμπεριληφθεί ως άρθρο στο νέο σχέδιο νόμου.
    Διότι το εν λόγω προσωπικό ασφαλείας ΣΟΧ ΑΣΕΠ, εργάζεται ήδη από την έναρξη της πανδημίας του COVID-19 το 2020 σε αντίξοες συνθήκες,όπου ήταν και είναι σε καθημερινή βάση στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια των υποδομών υγείας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να ανταμειφθεί με παράταση της σύμβαση του. Για το λόγο επίσης ότι το σύνολο του προσωπικού αποχωρεί στις 30/09/2023 όπου λήγει η σύμβαση του και οι υπηρεσίες θα μείνουν χωρίς φύλακες.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 23:45 | Νικος

    Τους σοχ φύλαξη καθαριότητα σίτιση
    ξεχάσατε βάλανε πλάτη και αυτοί ντροπή

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 20:28 | Μαριλένα

    Γιατί δεν υπάρχει αναφορά για τις συμβάσεις νοσηλευτών ειδικότητας οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν το σύστημα υγείας σε πρωτοβάθμια αλλά και δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας;
    Λήγουν οι συμβάσεις και καμιά πρόβλεψη για το μέλλον τους. Είναι εξειδικευμένοι και εκπαιδευμένοι από το ίδιο το υπουργείο υγείας! Γιατί έγιναν οι ειδικότητες αν δεν υπάρχει μέριμνα για αξιοποίηση στο μέλλον;
    Το ίδιο το υπουργείο που τους εκπαίδευσε τους αφήνει να χαθούν; Δεν θεωρεί το υπουργείο ότι είναι άξια η εκπαίδευση που τους πρόσφερε; δεν θεωρεί ότι έχουν να προσφέρουν; δεν θεωρεί ότι υπάρχουν ανάγκες;
    Οι ειδικότητες στη νοσηλευτική μπορούν να εξελίξουν το νοσηλευτικό επάγγελμα στην Ελλάδα και ταυτόχρονα τις υπηρεσίες υγείας της χώρας!

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 20:13 | Βασίλης

    Στην πολιτική προστασία και στο υπουργείο κλιματικής αλλαγής παράταση έως 31-8-2024…πολύ ωραία και σωστά . Στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων παράταση έως τέλος του 2024… Πολύ ωραία και σωστά. Στους ΣΟΧ φύλαξης, εστίασης και καθαριότητας γιατί μόνο έως 31-12-2023? Δεν προσέφεραν το ίδιο στην πανδημία ή ακόμα και πρόσφατα στις πλημμύρες σε αντίξοες συνθήκες; Κάντε το σωστό και δίκαιο και δώστε και σε αυτούς τους εργαζόμενους παράταση έως τέλος του 2024. Παράταση συμβάσεων ΣΟΧ έως τέλος 2024 όπως στους επικουρικούς και όχι εισβολή πανάκριβων εργολάβων. Ίδια αντιμετώπιση σε όλο το προσωπικό

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 20:58 | Χαρά

    Με τους τριμηνους υγειονομικούς που αντικατέστησαν ανεμβολιαστους υγειονομικούς κ δεν έχουν ανανεωθεί θα υπάρχει κάποια δικαίωση;;;έστω κ αργα;;;θα μας γυρίσει κάποιος πίσω;;;

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 18:52 | Βασίλης

    Στην πολιτική προστασία και στο υπουργείο κλιματικής αλλαγής παράταση έως 31-8-2024…πολύ ωραία και σωστά . Στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων παράταση έως τέλος του 2024… Πολύ ωραία και σωστά. Στους ΣΟΧ φύλαξης, εστίασης και καθαριότητας γιατί μόνο έως 31-12-2023? Δεν προσέφεραν το ίδιο στην πανδημία ή ακόμα και πρόσφατα στις πλημμύρες σε αντίξοες συνθήκες; Κάντε το σωστό και δίκαιο και δώστε και σε αυτούς τους εργαζόμενους παράταση έως τέλος του 2024. Παράταση συμβάσεων ΣΟΧ έως τέλος 2024 όπως στους επικουρικούς και όχι εισβολή πανάκριβων εργολάβων. Ίδια αντιμετώπιση σε όλο το προσωπικό…

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 15:18 | ΒΑΣΩ

    ΔΩΣΤΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΟΧ ΣΕ ΦΥΛΑΞΗ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ 30/09/2023
    ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ,ΒΑΛΑΜΕ ΠΛΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ?

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 14:42 | Μάνος Παπαϊωάννου

    Χιλιάδες νοσηλευτές, μπήκαν στα προγράμματα των νοσηλευτικών ειδικοτήτων, εργάστηκαν κάτω από τις χειρότερες των συνθηκών, άφησαν καλύτερες δουλειές και στήριξαν το ΕΣΥ με την υπόσχεση του κ. Κικίλια ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Τώρα οι συμβάσεις ληξανε και οι ειδικοί πλέον νοσηλευτές(εφόσον δώσανε και εξετάσεις) μένουν στον δρόμο και στην ανεργία. Περιμένουμε τουλάχιστον ένα χειροκρότημα

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 14:08 | Θεοδώρα

    Να δοθεί παράταση και στις ΣΟΧ που λήγουν 30/9/23.
    Εργαζομαστε στα νοσοκομεία αρκετά χρόνια πριν τον covid.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 13:32 | Ευθυμία Θεοχάρη

    Από χθες οι συμβάσεις των Ειδικευμένων Νοσηλευτών της Επείγουσας Νοσηλευτικής λήγουν μια-μια. Πρόκειται μαζί με την Κοινοτική για 1500 άτομα. Υψηλής ειδίκευσης προσωπικό θα βρεθεί εκτός ΕΣΥ? Στο νομοσχέδιο αυτό, δεν γίνεται καν αναφορά σε αυτούς.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 13:43 | Ευθυμία Θεοχάρη

    Από χθες οι συμβάσεις των Ειδικευμένων Νοσηλευτών της Επείγουσας Νοσηλεθτικης λήγουν μια-μια. Πρόκειται μαζί με την Κοινοτική για 1500 άτομα. Υψηλής ειδίκευσης προσωπικό θα βρεθεί εκτός ΕΣΥ? Στο νομοσχέδιο αυτό, δεν γίνεται καν αναφορά σε αυτούς.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 12:14 | Αγγελικη

    Είμαστε σε αναμονή οι ειδικευμένοι νοσηλευτές της κοινοτικής νοσηλευτική και δημοσιάς υγείας ,όπως επίσης και της ΜΕΘ/ Επείγουσας νοσηλευτικής, όπου σε κάποιους από εμάς έχει λήξει ήδη η τρίτη παράταση και δεν έχουμε κανένα νεότερο. Η συνεισφορά μας όλο αυτό το διάστημα είναι αισθητή και στο νοσοκομειακό χώρο και στους πρωτοβάθμιους τομείς άλλα δεν υπάρχει καμία αναγνώριση. Ζητάμε άμεση αναγνώριση μας και παράταση άνω των 6 μηνών.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 10:25 | χαρης

    τι γινεται με τις σοχ σε φυλαξη καθαριοτητα και τραπεζοκομους που ληγουν στις 30/09?ΕΙΜΑΣΤΕ 5000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗς ΧΩΡΑΣ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.