Άρθρο 5 Παράταση ισχύος της δυνατότητας υπέρβασης της σαρανταοκτάωρης εβδομαδιαίας διάρκειας εργασίας των ιατρών των νοσοκομείων και μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας – Τροποποίηση περ. γ) της παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 4498/2017

 

H περ. γ) της παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 4498/2017 (Α’ 172), περί της δυνατότητας υπέρβασης της σαρανταοκτάωρης εβδομαδιαίας διάρκειας εργασίας των ιατρών των νοσοκομείων και μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τροποποιείται ως προς την καταληκτική προθεσμία και η περ. γ) της παρ. 4 του άρθρου 3 διαμορφώνεται ως εξής:

«γ) Για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και μονάδων Π.Φ.Υ. του Ε.Σ.Υ. και μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων προσλήψεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ., η δυνατότητα υπέρβασης του σαρανταοκταώρου υφίσταται έως την 31η.12.2023.».

  • 24 Σεπτεμβρίου 2023, 20:37 | taslan

    Από 2017 από αναβολή σε αναβολή είναι… κρίμα. Καλό θα ήταν επιτέλους η κυβέρνηση να αποφασίσει τί θέλει και να…το κάνει. Σε κάθε περίπτωση (είτε διορίσει γιατρούς, είτε κλείσει νοσοκομεία, είτε διαλύσει το ΕΣΥ) πρέπει να εφαρμοστεί η οδηγία της ΕΕ περί ωραρίου.

  • 24 Σεπτεμβρίου 2023, 20:54 | Βάνα

    Δώστε κίνητρα και κάντε διορισμούς γιατί θα παραιτηθούν και οι υπόλοιποι

  • 23 Σεπτεμβρίου 2023, 15:20 | marti

    ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΡΥΠΕΣ Κ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ…
    ΠΑΛΙ ΔΩΣΑΤΕ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 70 ΧΡΟΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Κ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΙΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ( ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ!)
    ΜΕ ΤΟ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΑ 35 ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΠΙΜ Β Χ 1,5 ΦΟΡΕΣ! ( ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΙ)

    ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ..
    ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Κ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ Κ ΜΕΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ( ΑΝΑΛΥΣΤΕ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΟΝ Β ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΔΝΤΗΣ Κ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ Κ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Κ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΔΝΤΗ ( ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Κ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ)

    ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ, ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ! ( μολις ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ Κ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ 5ΟΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΙΔΩΤΙΚΑ!)
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Κ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ! ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Κ ΤΟ 48ΩΡΟ

  • 22 Σεπτεμβρίου 2023, 16:39 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ

    Παράταση στην υπέρβαση του 48ωρου. Ανήθικο, ελεεινό, απάνθρωπη. Ένα απο τα απόλυτα αντικίνητρα και σίγουρο μέτρο για τη φυγή περισσότερων ιατρών απο το ΕΣΥ(που είναι και το ζητούμενο). Πάνω απο 24 ώρες είναι παράνομο να δουλεύεις σε όλες τις πολιτισμένες χώρες τις οποίες ευαγγελίζεστε ότι θέλουμε να φτάσουμε.

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 17:04 | kotsa

    τι θα γίνει με την απόφαση της γκάγκα που απέκλειε όσους παραιτήθηκαν πριν το νέο νόμο και έχουν 5ετή ποινή ενώ οι άλλοι 2ετή
    Υπάρχει η πολυτέλεια ποινών με τόσες ελλείψεις

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 17:54 | kotsa

    Οι απαραίτητοι διορισμοί δεν γίνονται , επίσης ποινή 5 χρόνια για όποιον παραιτείται
    Εχει δουλέψει κανείς σας σε επαρχιακό νοσοκομείο, πως να μην παραιτηθεί

    Επίσης η υπουργική απόφαση της Γκάγκα με την ισχύ του νέου νόμου, τιμωρεί όσους παραιτήθηκαν προ της ψήφιση του νόμου με πενταετή ποινή και οι υπόλοιποι με 2ετή
    Μήπως να σκεφτείτε ότι τα νοσοκομεία έχουν ελλείψεις και να σταματήσετε τις ποινές, υπάρχει η πολυτέλεια τιμωριών;

  • 21 Σεπτεμβρίου 2023, 11:42 | iceman

    Κάντε επιτέλους τους απαραίτητους διορισμούς ιατρών στα νοσοκομεία να σταματήσει η υπέρβαση του ωραρίου.

  • 20 Σεπτεμβρίου 2023, 17:09 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

    Ντροπη να ανανεωνεται συνεχως απο το 2017 μια διαταξη που καταστρατηγει το εβδομαδιαιο ωραριο των νοσοκομειακων ιατρων και τους φερνει στα προθυρα εξαντλησης με συνεπεια τις αυξανομενες τα τελευταια χρονια παραιτησεις.