Άρθρο 2 Αντικείμενο

 

1. Αντικείμενο του Μέρους Β΄ είναι η παράταση των ισχυουσών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, για τις δημόσιες συμβάσεις για τη διάθεση εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα της Επικράτειας, τη δυνατότητα υπέρβασης της σαρανταοκτάωρης εβδομαδιαίας διάρκειας εργασίας των ιατρών των νοσοκομείων και των μονάδων πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Ε.Σ.Υ., καθώς και για τις συμβάσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

2. Αντικείμενο του Μέρους Γ΄ είναι η σύσταση και λειτουργία της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων και του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης διακίνησης φαρμάκων στην εγχώρια αγορά, η αποστολή κατ’ οίκον φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων για θεραπεία σοβαρών ασθενειών, η παράταση θητείας των διοικήσεων των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., η παράταση ισχύος συμβάσεων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, η παράταση των συμβάσεων του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, η ρύθμιση ζητημάτων δαπανών των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των Υγειονομικών Περιφερειών και των Κέντρων Υγείας, ρυθμίσεις για την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών, την Ειδική Επιτροπή Ιοντιζουσών και μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών και το Εθνικό Ινστιτούτο Νεοπλασιών, η παράταση συμβάσεων εργασίας επικουρικού προσωπικού προνοιακών φορέων και η δυνατότητα ανανέωσης υφιστάμενων συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεων έργου στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε.».

  • 22 Σεπτεμβρίου 2023, 02:14 | Panos

    Θα πρέπει το υπουργείο υγείας σε συνεργασία με διάφορους φορείς και νοσοκομεία να τρέξει γρήγορα θέματα σε πολλούς τομείς. Στις προσλήψεις 2κ/2019 ΥΕ που έχει μεγάλες ελλείψεις Ο τομέας της υγείας δεν πρέπει να κωλυσιεργεί το ΑΣΕΠ μέχρι να βγάλει οριστικούς πίνακες. Βγήκε μία απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας για τη συγκεκριμένη προκήρυξη μόνο που δεν τηρείται Η απόφαση.Γιατι;κ. Υπουργέ όσοι συμμετείχαν στην προκήρυξη 2Κ/2019 ΥΕ και λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης της νέας απόφασης 132/2022 του συμβουλίου της επικρατείας που του ΑΣΕΠ εξέδωσε νέους οριστικούς πίνακες και δημιουργήθηκε ένα μεγάλο αλαλούμ. Πρότεινω επειδή έγιναν πάρα πολλές ενστάσεις και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, Μεχρι να ελέγξει τις αιτήσεις το ΑΣΕΠ από αίτησης θεραπείας και συνήγορο του πολίτη ,εκδώστε μία απόφαση ώστε να ανοιχτούν μερικές θέσεις παραπάνω. Ούτως η άλλως το σύστημα της υγείας νοσεί από έλλειψη προσωπικού.sos