Άρθρο 5 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

 

  1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Υγείας και του, κατά περίπτωση, αρμόδιου Υπουργού, μετά από γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), καθορίζονται οι επιμέρους όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, οι τεχνικές προδιαγραφές, ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, η σύνθεση του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας, οι λεπτομέρειες για τη διοικητική και επιστημονική διεύθυνση των ΜΑΦ ΑΕ, ο τρόπος και η διαδικασία εισαγωγής σε αυτές, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη λειτουργία και το έργο τους.
  2. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη του ΚΕΣΥ, καταρτίζεται και τροποποιείται ο λεπτομερής κατάλογος των ιατρικών πράξεων, που επιτρέπεται να εκτελούνται στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας για ασθενείς με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, καθώς και η ιατρική ειδικότητα που διενεργεί τις ανωτέρω πράξεις.
  3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, μετά από γνώμη του ΚΕΣΥ, δύναται να συσταθούν ΜΑΦ ΑΕΕ σε επιπλέον νοσοκομεία για την αντιμετώπιση Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων.
  4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζονται οι αναγκαίοι χώροι από τους οποίους αποτελείται μια ΜΑΦ ΑΕΕ, η επιφάνειά τους ανά αριθμό κλινών και κάθε άλλο αναγκαίο ειδικότερο ζήτημα για την κτιριολογική διάρθρωση των ΜΑΦ ΑΕΕ.
  • 20 Οκτωβρίου 2023, 12:39 | Χριστίνα-Αναστασία Ραπίδη

    Άρθρο 5, παρ.1 προτεινόμενη αλλαγή ως εξής:
    «… ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός θα επαναξιολογείται και επαναπροσδιορίζεται σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα εξέλιξης τεχνολογίας.»