Άρθρο 42 Οικογένειες με τρία τέκνα

1. Η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Στη μητέρα που αποκτά τρίτο παιδί καταβάλλεται μέχρι και την συμπλήρωση του έκτου (6ου) έτους της ηλικίας του επίδομα ύψους εκατόν εβδομήντα επτά (177) ευρώ, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 6 Ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Στην μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα χορηγείται μηνιαίο επίδομα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών, το οποίο ισούται για κάθε παιδί, με το επίδομα που καταβάλλεται κάθε φορά για κάθε παιδί πολύτεκνης οικογένειας και καθορίζεται από 1-1-2011 και εφεξής στο ποσό των σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ. Αν για ένα παιδί συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101), καταβάλλεται για το παιδί αυτό το μεγαλύτερο επίδομα εκ των δύο. Το επίδομα του παρόντος άρθρου καταβάλλεται εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ. Η καταβολή του επιδόματος του παρόντος άρθρου διακόπτεται, την 1η του επόμενου έτους κατά το οποίο το επιδοτούμενο άγαμο τέκνο συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του. Σε καμία περίπτωση το επίδομα δεν μετατρέπεται σε ισόβια σύνταξη του δικαιούχου. Τα τέκνα, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του παραπάνω επιδόματος, είναι τα τέκνα που αποκτώνται από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους, τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα καθώς και τα γεννηθέντα εκτός γάμου. Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων του και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης ή διαζυγίου, η παροχή καταβάλλεται σε όποιον έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης».
3. Στη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 6 Ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6), στο τέλος προστίθενται οι φράσεις: «και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
4. Στη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 6 Ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6), στο τέλος προστίθεται εδάφια ως εξής: «Για την καταβολή του επιδόματος στις κατηγορίες των προσώπων που αναφέρονται ανωτέρω απαιτείται το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων να μην υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
5. Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 6 Ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6), τίθεται κόμμα και προστίθεται η φράση: «εφόσον δεν αντίκεινται στις ρυθμίσεις του παρόντος».
6. Στο τέλος του άρθρου 4 του Ν.3454/2006 (ΦΕΚ Α΄75) προστίθενται εδάφια ως εξής: «Οι παροχές καταβάλλονται, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
7. Το ύψος των επιδομάτων καθώς και των οικογενειακών εισοδημάτων των δικαιούχων των προηγούμενων παραγράφων δύνανται να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 12:20 | ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

    Ζητω την αποσυρση των αρθρων 42-43-44 λογω της μη παροχης κινητρων
    οσον αναφορα την αυξηση της γεννητικοτητας στην χωρα μας και λογω της ρευστης
    οικονομικης καταστασης ακομη και ενα εισοδημα ανω των 40.000 ευρω δεν ειναι
    καθολου διασφαλισμενο.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 10:06 | Κατερίνα-Δημήτρης

    Αν με αυτόν τον τρόπο νομίζετε ότι θα λύσετε το δημογραφικό πρόβλημα και θα αποδώσετε κοινωνική δικαιοσύνη, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!!! Με αυτό το επίδομα καταφέρνουν και επιβιώνουν (όχι ζουν) οι περισσότερες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Για ποιο λόγο να υπάρχει ένα κράτος όταν μόνο το πληρώνουμε χωρίς να έχουμε καμία απολαβή από αυτό (ασφάλεια, σύνταξη, παιδεία, εργασία, κοινωνικές παροχές κλπ κλπ). Βρείτε τα από αλλού κύριοι. Αν δεν μπορείτε, εξομοιώστε τα έσοδά σας με τα δικά μας, ή αλλιώς παραιτηθείτε!!!
    Περαστικά σας!

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 09:00 | Τοραμάν Δέσποινα

    Κύριε υπουργέ είμαι τρίτεκνη μητέρα, δημόσια υπάλληλος με σύζυγο που επίσης εργάζεται στο δημόσιο. Έχουμε απώλειες μισθού περίπου 500€ και από ότι λένε θα μας κόψουν και άλλα. Μόνο ο παιδικός σταθμός (που σημειωτέον είναι δημοτικός κοστίζει 150€) για να μην μιλήσουμε για τις ανάγκες σχολικές και μη που έχουν τρία παιδιά. Ένα σπίτι καταφέραμε να κάνουμε με δάνειο για να μεγαλώσουμε αξιοπρεπώς τα παιδιά μας και φυσικά ο ένας μισθός πάει εκεί. Για πείτε μου λοιπόν κύριε υπουργε πως θα δουλεύω μη μπορώντας να πληρώσω τον παιδικό σταθμό;Θα ανα γκαστώ να παίρνω το μωρό μαζί μου.Ή πληρώνοντας τον παιδικό δεν θα μπορώ να πληρώσω το σπίτι και θα μου το πάρει η τράπεζα. Που είναι το κράτος του ΔΙΚΑΙΟΥ; Επιβράβευση όσων εσκεμμένα δεν δηλώνουν τίποτα(μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, επιχειρηματίες). ΤΙΠΟΤΑ Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο κράτος που επιβραβεύει αυτούς που ΄πληρώνουν κανονικά την εφορία τους, τους μισθοσυντήρητους. ΝΤΡΟΠΗ μόνο αυτό μπορώ να νιώσω για τη χώρα που μεγάλωσα. Μάλλον το μόνο που μας μένει είναι να ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 09:04 | ΓΕΡΩΜΑΡΚΑΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

    Γεννήθηκα και μεγάλωσα από γονείς γεμάτους όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον για μια καλύτερη Ελλάδα για αυτούς και τα παιδιά τους. Πλήρωσαν σχολεία, βιβλία, φροντιστήρια, γιατρούς φόρους κρατήσεις και ότι φανταστεί ο νους για κάθε τι που θα πρόσφερε ένα μικρό λιθαράκι για να χτιστεί ένα μεγάλο και ανοιχτό παραθυρο στο μέλλον μας.
    Τα ίδια όνειρα με τη σειρά μας ‘εχουμε και εμείς σήμερα για τα παιδιά μας που ο Θεός αξίωσε να είναι τρία. Αντί όμως για όνειρα καθημερινά βλέπουμε η ζωή μας να γίνεται εφιάλτης αφού κάθε κοινωνική πρόνοια και παροχή γίνεται καπνός.
    Το παράδοξο είναι πως όλες οι αλλάγες αυτές που ζούμε σήμερα γίνονται από ανθρώπους της γενιάς του Πολυτεχνείου που για μας ήταν οι θεματοφύλακες μιας ζωής γεμάτη από «ψωμί ,παιδεία και ελευθερία».
    Κόβωντας ΄η στερώντας τα επιδόματα των τριτέκνων μας στερείται το αναγκαίο «ψωμί» από τα παιδιά μας την απαραίτητη «παιδεία¨για αυτά και τελικά νιώθουμε «ανελεύθεροι».
    Βρείτε τρόπους να αυξήσεται τα έσοδα του κράτους, όχι από εμάς τους κοινωνικά ασθενείς, γιατί η υπογεννητικότητα ασθενεί σοβαρά την κοινωνία και το όνειρο, ενώ γεννά ένα μέλλον χωρίς ελπίδα για αυτούς που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο για αυτό το τόπο…ΠΑΙΔΙΑ.
    ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ….από μια τρίτεκνη μητέρα…..

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 08:18 | Αθανασια Ηλιοπουλου

    Λυπάμαι πολύ που αναγκαζόμαστε να συζητάμε το αν θα κοπούν τα επιδόματα των τριτέκνων και των πολυτέκνων.Εγώ είμαι ιδιωτική υπάλληλος και ο άντρας μου στρατιωτικός και έχουμε τρια παιδάκια ηλικίας από 15 μηνών έως 6 χρονών.Εχει υπάρξει μείωση μισθών τόσο στον σύζυγό μου όσο και σε εμένα και επιπλέον δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα υπάρχει ακόμα δουλειά τόσο για μένα όσο και για τον σύζυγό μου (μιας και ακούγονται πολλά για την μονιμότητα στον στρατό).Το επίδομα έστω και αυτό το μικρό επίδομα ήταν μια βοήθεια μιας και όλα έχουν ακριβήνει τόσο πολύ που είναι δύσκολο να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα του σπιτιού,δεν κάνουμε καμια έξαλλη ζωή και τα έξοδα μας έχουν περιοριστεί σημαντικά μιας και κοιτάμε μόνο την περίθαλψη των παιδιών και την δική μας και φυσικά την εκπαίδευση τους αλλά αν σκεφτείτε ότι μόνο το super market του μήνα φτάνει αμέσως αμέσως τα 400€ και τα περισσότερα από αυτά είναι για γάλα και πάνες τότε πείτε μου εσείς τί άλλο μπορούμε να κόψουμε.Σαφώς να μπεί ένα όριο για να μην το πέρνουν και αυτοί που δεν τα χρειάζονται αλλά όχι τόσο χαμηλό όριο.Τα 40.000€ δεν τα παίρνει ένας πλούσιος αν και αυτός θα το πάρει γιατί θα δηλώσει το 1/10 από αυτά που εισπράτει ενώ εμείς τα δηλώνουμε όλα και φυσικά θα βγούμε εκτός του ορίου.Κάντε περισσότερους ελέγχους και δείτε ποιοι πραγματικά τα δικαιούνται και προς θεού μην το κόψετε είναι αμαρτία από τον Θεό σκεφτείτε πόσα παιδιά θα μείνουν χωρίς περίθαλψη και χωρις παιδεία και χωρις φαγητό.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 07:01 | Νόκος Κατσούλης

    Είναι προδοσία και λειτουργείτε ακρ;evw αντεθνικά και μόνο που προτείνετε αυτές τις προτάσεις. Για αυτό άλλωστε έχετε καταστείλει την δημοκρατία και την δικαιωσίνη.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 07:17 | Χρυσόγελος Μ

    Κ. Υπουργέ,πρέπει
    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42 – 43 και 44 του σχεδίου νόμου δεδομένου ότι μετά τις γνωστές δηλώσεις σας:

    1) Παραμένει η διάταξη που καθορίζει ως συνολικό μηνιαίο πολυτεκνικό επίδομα μόνο το ποσό των 44 ευρώ, ανεξαρτήτως της αποσύρσεως της διάταξης για τα εισοδηματικά κριτήρια, αφού είναι ρητή η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.
    2) Παραμένει η κατάργηση της χορήγησης του πολυτεκνικού επιδόματος, για όσο χρόνο η πολύτεκνη μητέρα λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 43 του ίδιου ως άνω σχεδίου νόμου (δηλ. ενώ ελάμβανε 178 ευρώ μηνιαίως για το 3ο τέκνο και 178 για το πολυτεκνικό επίδομα, τώρα λαμβάνει μόνο το ένα δηλ. μόνο 178 ευρώ μηνιαίως).
    3) Μέχρι σήμερα το πολυτεκνικό επίδομα δεν μπορούσε να είναι μικρότερο των 102 ευρώ (δηλ. όσο είναι το ποσό της πολυτεκνικής σύνταξης), αυτό καταργείται κατά τη ρητή διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 43 του άνω σχεδίου νόμου.
    4) Ακόμη στη μητέρα που λαμβάνει το επίδομα του τρίτου τέκνου μέχρι ηλικίας 6 ετών της καταργεί το επίδομα για τα άλλα δύο τέκνα εφόσον είναι κάτω των 23 ετών, που ήταν 44 ευρώ μηνιαίως για κάθε τέκνο.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΣΑΣΤΕ κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΗΣΕΤΕ… ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΡΕΜΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

    ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

    «ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
    1095/2001
    […]
    5. Επειδή, με τις προπαρατεθείσες διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 2459/1997 εισάγεται το πρώτον περιορισμός στην χορήγηση των κατ’ άρθρ. 63 παρ. 1-4 του ν. 1892/1990 παροχών, υπό την έννοιαν ότι οι παροχές αυτές δεν χορηγούνται πλέον σε όλες αδιακρίτως τις πολύτεκνες μητέρες, αλλά μόνον σε εκείνες, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των οποίων δεν υπερβαίνει το προσδιοριζόμενο από τις νεώτερες αυτές διατάξεις (άρθρο 39 ν. 2459/1997) όριο. Ο περιορισμός δε αυτός προβλέπεται μεν κατ’ αρχήν από τις τελευταίες αυτές διατάξεις του νόμου, καθίσταται όμως συγκεκριμένος και εξειδικεύεται, εις τρόπον ώστε να καθίσταται εφαρμόσιμος, με την προσβαλλομένη κοινή υπουργική απόφαση, αφού με αυτήν προσδιορίζεται η έννοια του ετησίου οικογενειακού εισοδήματος, καθορίζεται ο τρόπος πιστοποιήσεως του ύψους του και θεσπίζονται συμπληρωματικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή του περιορισμού αυτού. Εν όψει τούτου, παραδεκτώς προσβάλλεται με την κρινομένη αίτηση η ως άνω κοινή υπουργική απόφαση, είναι δε ακουστοί κατ’ αυτής λόγοι ακυρώσεως αφορώντες την συνταγματικότητα του εν λόγω περιορισμού (πρβλ. Σ.Ε. 1792-3/1997 Ολομ.).
    6. Επειδή, το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι «πολύτεκνες οικογένειες . . . δικαιούνται της ειδικής φροντίδος του Κράτους». Με την διάταξη αυτή, η θέσπιση της οποίας αποσκοπεί την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Χώρας (βλ. Πρακτικά Βουλής επί του Συντάγματος, Συνεδρίαση ΟΘ’/26-4-1975, σελ. 479, 486), παρέχεται μεν, κατ’ αρχήν, υπόδειξη προς τον κοινό νομοθέτη για την λήψη των καταλλήλων μέτρων φροντίδος υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών, εξυπακούεται, όμως, ταυτοχρόνως στοιχειώδης απαγορευτικός κανόνας, δεσμευτικός για τον κοινό νομοθέτη, συμφώνως προς τον οποίο δεν είναι συνταγματικώς ανεκτός ο περιορισμός ή η υποβάθμιση της παρεχομένης στους πολυτέκνους ειδικής φροντίδος, άνευ αποχρώντος λόγου, στα πλαίσια της αυτής σχέσεως (βλ. Σ.Ε. 2773, 2778, 2781/1991). Εν όψει δε της αδιαστίκτου διατυπώσεως της εν λόγω συνταγματικής διατάξεως αλλά και του προαναφερθέντος σκοπού της, η εξυπηρέτηση του οποίου συνιστά και λόγον γενικωτέρου δημοσίου συμφέροντος (βλ. Σ.Ε. 2773/1991), δεν είναι, επίσης, συνταγματικώς ανεκτές, ρυθμίσεις με τις οποίες ορισμένες πολύτεκνες οικογένειες εξαιρούνται της ανωτέρω ειδικής κρατικής φροντίδος, αφού έτσι αναιρείται, ως προς αυτές, η αδιαστίκτως υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών επιβαλλομένη από το Σύνταγμα ειδική φροντίδα του Κράτους. Η θέσπιση δε, ειδικώτερα, τέτοιων εξαιρέσεων με κριτήρια αναγόμενα στο εισόδημα των πολυτέκνων οικογενειών δεν είναι συνταγματικώς επιτρεπτή, εν όψει και του ότι ο συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας την υπέρ αυτών ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων.
    7. Επειδή, εν προκειμένω, οι προβλεπόμενες από το άρθρο 63 του ν. 1892/1990 παροχές αποτελούν, λόγω του καθολικού των χαρακτήρος και της φύσεώς των ως χρηματικών παροχών, μέτρα με τα οποία, κατ’ εξοχήν, πραγματώνεται η κατ’ άρθρον 21 παρ. 2 του Συντάγματος ειδική κρατική φροντίδα υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών. Εν όψει τούτου, και σύμφωνα με όσα εκτίθενται στην προηγουμένη σκέψη, η θέσπιση, με το άρθρο 39 παρ. 1-3 του ν. 2459/1997, ανωτάτου ορίου ετησίου οικογενειακού εισοδήματος ως προϋποθέσεως για την χορήγηση των ως άνω παροχών αντίκειται στην εν λόγω συνταγματική διάταξη, αφού με τις ρυθμίσεις αυτές, οι οποίες μάλιστα συνεπάγονται μείωση των σχετικών υπέρ των πολυτέκνων δημοσίων δαπανών (βλ. την 17/10/23-1-1997 έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευσε την τροπολογία η οποία ψηφίσθηκε ως άρθρο 39 του ν. 2459/1997), εξαιρούνται τελικώς από την εκδηλουμένη με την χορήγηση των παροχών τούτων ειδική κρατική φροντίδα πολύτεκνες μητέρες, το ετήσιο εισόδημα των οποίων υπερβαίνει το θεσπιζόμενο ανώτατο όριο. Κατόπιν τούτου, και η επακολουθήσασα προσβαλλομένη κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία, όπως εξετέθη, η χορήγηση των επιμάχων παροχών συναρτάται προς το εν λόγω ανώτατο όριο ετησίου οικογενειακού εισοδήματος (λαμβανομένου, μάλιστα, υπό την έννοια όχι μόνο του φορολογουμένου πραγματικού αλλά και του τεκμαρτού εισοδήματος, καθώς και του εισοδήματος που απαλλάσσεται του φόρου ή φορολογείται με ειδικό τρόπο), αντίκειται στο άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος. Είναι, επομένως, βάσιμος ο σχετικός προβαλλόμενος λόγος ακυρώσεως. Αντιθέτως, αβασίμως υποστηρίζεται με το από 16-6-2000 υπόμνημα του Δημοσίου ότι η θέσπιση της ανωτέρω προϋποθέσεως δικαιολογείται συνταγματικώς από την ανάγκη ενισχύσεως των οικονομικώς ασθενεστέρων πολυτέκνων οικογενειών, αφού, εκτός του ότι η κατά το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος ειδική κρατική φροντίδα αφορά, όπως προεξετέθη, όλους ανεξαιρέτως τους πολυτέκνους, πάντως ο αποκλεισμός των υπερβαινουσών το εν λόγω ανώτατο όριο εισοδήματος πολυτέκνων οικογενειών από την χορήγηση των ως άνω παροχών δεν συνεπάγεται, καθ’ εαυτόν, την ενίσχυση των οικονομικώς ασθενεστέρων πολυτέκνων οικογενειών, εν όψει μάλιστα και της επερχομένης διά των επιμάχων ρυθμίσεων συνολικής μειώσεως των σχετικών υπέρ των πολυτέκνων δημοσίων δαπανών.
    […]
    Διά ταύτα
    Δέχεται την κρινομένη αίτηση.
    Ακυρώνει την Π3δ/οικ.1078/19-3-1997 κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας και Προνοίας, κατά τα εκτιθέμενα στο σκεπτικό.
    […]»

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 00:24 | τριτεκνη

    Οι 40.000 € που βάζετε ως πλαφόν ισοδυμανούν σε μηνιαίο εισόδημα 3.000 € σε κάθε οικογένεια.Βγείτε δημόσια και πέστε μας με ποιό τρόπο θα μπορούσε να συντηρηθεί μια 5μελής οικογένεια, πληρώνοντας τα παρακάτω:
    φροντιστήριο(γιατί βλέπετε αντί να έχουμε δωρεάν παιδεία,έχουμε καθηγητές στο δημόσιο σχολείο που σπρώχνουν τα παιδιά στα φροντιστήρια)400€ για κάθε παιδί, 1.200 € συνολικά
    1 ξένη γλώσσα για κάθε παιδί 300€ συνολικά
    ενοίκιο ή δάνειο για σπίτι 700€
    λογαριασμούς σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνία) 300 €.
    Με τα υπόλοιπα 500€ που απομένουν πως θα επιβιώσουν 5 άτομα;
    Εσείς πόσα ξοδεύετε κ. Υπουργοί και λοιποί νομοθέτες μηνιαίως για τα απολύτως απαραίτητα;Τι χαρτζιλίκι δίνετε στα παιδιά σας, όταν μια τυρόπιτα και ένας χυμός στο σχολείο κοστίζουν 2,50€;
    μήπως παραλογίζεσθε, βάζοντας διάφορα πλαφόν, χωρίς να εξετάζετε την κατάσταση των Ελλήνων, που μας φέρατε εδώ που φτάσαμε και μας δουλεύετε και από πάνω λέγοντάς μας ότι μαζί τα φάγαμε, ενώ όλοι ξέρουμε ότι το μεγάλο πάρτυ έγινε την τελευταία 30ετία ,από τους εκάστοτε κολλητούς σας, για να σας βγάζουν βουλευτές και υπουργούς;
    Κάντε περικοπές στις δικές σας δαπάνες και αφήστε πια τον κοσμάκη στη φτώχεια του.

  • Έγιναν περικοπές στο πολιτισμού; μήπως εκεί έχει πολύ χώρο για περικοπές;
    ΔΗΠΕΘΕ, Επιχορηγησεις σε σωματια, ΠΑΕ, Κέντρο κινηματογράφου κλπ κλπ;
    Μήπως πρώτα περικοπές εκεί και μετά στα παιδιά;

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 22:40 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σ.

    Απαραδεκτη πολιτικη κινηση η περικοπη επιδοματων , προσωπικα τη θεωρω απανθρωπη και προκλητικη, ιδιαιτερα σε μια κρισιμη περιοδο για τη χωρα. Και αυτο γιατι :
    1) ηδη οι πολυμελεις οικογενειες εχουμε υποστει τρομερη μειωση στα εισοδηματα μας. Προσωπικο παραδειγμα, 8.000 ευρω μειον ετησιως απο τις περικοπες που ηδη εχουμε υποστει στους μισθους, (και με εισοδημα ηδη πολυ κατω απο τις 40000). Ειχαμε κανει ενα προγραμματισμο ζωης, τον οποιο καθημερινα μας ανατρεπετε, χωρις να φταιμε..
    2) Πληρωνουμε πολυ περισσοτερους φορους απο ολους τους υπολοιπους, καθως οι αναγκες μας λογω παιδιων ειναι σαφως αυξημενες και η καταναλωση μας υποχρεωτικα ως πολυμελης οικογενεια ειναι μεγαλη. Με το Φ.Π.Α. και τους λοιπους φορους στα υψη λοιπον , καταλαβαινετε οτι ηδη πληρωνουμε στο κρατος ακόμα μεγαλυτερα ποσα, τα οποια θα επρεπε να συμπεριλαβετε στους υπολογισμους σας, προτου προβειτε σε νεες περικοπες στους τριτεκνους και πολυτεκνους.
    3)Αφαιρειτε και τα τελευταια κινητρα στην Ελλαδα για τεκνοποιηση, σε μια χωρα που υποφερει απο υπογεννητικοτητα (1,3 παιδια ανα οικογενεια), μια χωρα ηδη γερασμενη, της οποιας το φαρμακο και η γιατρεια για την αντιμετωπιση, οχι μονο της υπογεννητικοτητας, αλλα και της αλλοιωσης του πληθυσμου, του προβληματος του ασφαλιστικου και αλλων πολλων, ειναι μονο η αυξηση του μεσου ορου γεννησεων.
    Αντι λοιπον να κοβετε και τα τελευταια πενιχρα επιδοματα, προβειτε σε καποιες τολμηρες κινησεις, αυξανοντας τα επιδοματα και δινοντας νεα κινητρα για δημιουργια πολυμελων οικογενειων, χαρακτηριστε τις τριτεκνες οικογενειες ως πολυτεκνες, και σταματηστε να παιζετε με τοσες χιλιαδες οικογενειες. Δεν ειναι δυνατον να σας περασε απο το μυαλο ακόμα και να συνδεσετε την πολυτεκνικη ιδιοτητα με το εισοδημα, διορθωστε τα σφαλματα σας γιατι ειναι τοσο εξοφθαλμα που πραγματικα σας εκθετουν ανεπανορθωτα.
    4) Τελος, θεωρω οτι τα χρηματα αυτα ειναι των παιδιων μας και κανενος αλλου, και τα δικα μας παιδια δεν χρωστανε σε κανενα… Μην τα αγγιζετε λοιπον, και φροντιστε να βρειτε απο αλλου τα λεφτα που λειπουν…ξερετε εσεις…

    Εχετε και σεις παιδια, φροντιστε λοιπον, τωρα που εχετε και εξουσια στα χερια σας, να τους παραδωσετε μια Ελλαδα αξιοπρεπη και μην τα ισοπεδωνετε ολα.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:27 | ΚΩΣΤΑΣ

    Η πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης απο την εκλογή της μέχρι και σήμερα χαρακτηρίζεται απο νομοσχέδια και μέτρα στα οποία δεν λαμβάνεται καθόλου μέριμνα για τις οικογένειες με τρία τέκνα. Αφορολόγητο για το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας 400.000 Ευρώ, όσα και ένας άγαμος. Τέλος οι προσλήψεις ως αναπληρωτές των εκπαιδευτικών με τρία τέκνα, όλοι μέσω ΑΣΕΠ, έτσι ώστε οι τρίτεκνοι που έχουν » απεριόριστο» χρόνο για διάβασμα να συναγωνιστούν με τους «συνομίληκούς» τους που μόλις τελείωσαν το Πανεπιστήμιο. Αφού δεν φτάνανε όλα αυτά η κυβέρνηση όπως είχε πει και ο Πρωθυπουργός θα πάρει τέτοια μέτρα ωστε να κάνουν όλοι όσα παιδιά θέλουν και οχι όσα παιδιά μπορούν και έτσι προχώρησαν στη θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος με πλαφόν το ποσό των 40.000 Ευρώ που πολύ απλά μπορεί να χαρακτηριστεί επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Ακολουθώντας η κυβέρνηση μια καθαρά ειπρακτική πολιτική με περικοπές σε μισθούς, δώρα κλπ., συνεχίζει με την περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος θεωρόντας ότι μια πολύτεκνη οικογένεια μπορεί να αντεπεξέλθει στα δυσβάσταχτα οικονομικά της βάρη. Έχετε αναλογιστεί όλοι εσείς που θεσπιζετε αυτά τα πλαφόν που κυρίως μεγαλώσατε ένα ή δύο παιδιά τι σημαίνει για μια μεσσαία οικογένεια η ανατροφή των τριών, τεσσάρων, πέντε η και περισσοτέρων τέκνων της.Όλα τα βασικά έξοδα τριπλασιάζονται, τετραπασιάζονται κ.ο.κ. Απο την άλλη δεν θα ήθελα να χαρακτηριστούμε ζητιάνοι που ζητάμε ελευμοσύνη γιατί το ποσό αυτό που καταβάλεται ως πολυτεκνικό επίδομα μπορεί για τα δικά σας δεδομένα να είναι γελοίο αλλά για εμάς αποτελεί σημαντικό βοήθημα και η περικοπή του θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Αν όμως πυστεύετε πως με την περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος θα εξοικονομίσετε «αρκετά» κονδύλια και η χώρα μας θα βγεί απο τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται τότε να θυσιάσουμε το επίδομά μας, γιατί πάνω απο όλα πιστεύουμε σε αυτή την πατρίδα, που εσείς φέρατε σε αυτά τα χάλια που βρίσκεται σήμερα, εσείς που κυβερνούσατε χρόνια με σκοπό μόνο την καρέκλα και το προσωπικό σας συμφέρον. Όσα και επιδόματα να μας κόψετε εμείς θα προσπαθήσουμε να αναθρέψουμε γνήσια ελληνόπουλα με ιδανικά και αξίες. Το κρίμα όμως είναι ότι θα αναγκαστούν να μεγαλώσουν και να εργαστούν σε αυτή τη χώρα που εσείς καταστρέψατε. Αλλά μάλλον σε μερικά χρόνια με τα «τεράστια» κίνητρα που δίνετε στους γονείς για την απόκτηση τέκνων, στη Χώρα μας θα υπάρχουν παιδιά απο όλες τις φυλές εκτός της ελληνικής.
    Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι εμείς οι τρίτεκνοι οι οποίοι εμφανιστήκαμε με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να μιλάμε καθόλου και κυρίως αυτοί που είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ γιατί στη διαφορά των 11 μονάδων συνεισφέρατε και εσείς. Δεν σεβαστήκαμε αυτά που μας έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα φωνάζουμε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Όλοι όσοι είναι τρίτεκνοι θα πρέπει να ευγνωμονούν τον Κο Καραμανλή, αλλά απο την άλλη αισθάνομαι χαρούμενος και δικαιομένος όταν κάποιοι τρίτεκνοι πίστευαν ότι το Πασοκ θα δώσει πολλά περισσότερα και εγώ τους απαντούσα ότι θα κόψει και αυτά που έχουμε. Ειλικρινά χωρίς να θέλω να δίξω κακία χαίρομαι πραγματικά για τους πασοκτζήδες τρίτεκνους που το ίδιο τους το κόμμα τους κόβει ότι προνόμια είχαν αποκτήσει απο την αντίπαλη παράταξη. Όλα αυτά προς γνώση και συμόρφωση και να σκεφτόμαστε πολύ καλά όταν πάμε να ψηφίσουμε γιΑ να μην βγάζουμε οι ίδιοι τα μάτια μας.
    Ευχαριστώ πολυ.
    Ένας έντιμος φορολογούμενος πολίτης (για κάποιους ίσως βλάκας)
    Οικογενειάρχης με τρία παιδιά που ζει «πλουσιοπάροχα με όλες τις ανέσεις» με ετήσιο εισόδημα 45.000 Ευρώ

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:38 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΚΑΣ

    ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΥΣ
    ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΜΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΗΞΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 21:28 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ

    Μαίρη 35, Γιάννης 34, Ελένη 32, Χριστίνα 30, Εγώ 27, Νίκος 25 και Ειρήνη 23. Ναι, είμαστε 7 αδέλφια. Φανταστείστε έστω για λίγο τα παρακάτω: Ένας από εμάς να ετοιμάζει γάμο. Κάποιος να είναι φαντάρος. Ένας άλλος να σπουδάζει σε άλλη πόλη και ένας άλλος σε μιά 2η πόλη. Ένας άλλος να ετοιμάζεται για πανελλήνιες. Κάποιος άλλος να βρίσκεται στην εντατική…Μη φανταστείτε τίποτε άλλο. Καταλάβετε οτι οι γονείς μου κάνεναν ΛΑΘΟΣ. Αυτό θέλετε να μας κάνετε να πιστεύουμε κύριοι. Ότι εγώ και τα αδέλφια μου είμαστε ένα ΛΑΘΟΣ!

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 20:33 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΙΣ 40.000 ΕΥΡΩ ΤΟ 2009. ΤΟ 2010 ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΠΟΣΟ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ 5ΜΕΛΟΎΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ(ΔΟΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΟΔΑ ΚΛΠ).ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΞΙΑΚΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ. Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ.ΑΡΚΕΤΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 20:17 | Panos /Vasiliki /Kostas Pantazis

    Το άρθρο του νομοσχεδίου για τους τρίτεκνους, όπως και οι διατάξεις του άρθρου για τους πολύτεκνους, είναι αντισυνταγματικό! Θίγει καίρια την ισονομία των πολιτών αφού εισάγει οικονομίστικο (δήθεν φορολογικά δίκαιο)κριτήριο για την λήψη του τριτεκνικού επιδόματος.
    Ας το κόψετε απ όλους μας αν έχετε κότσια! Για το καλό της χώρας! Τι 144, τί τίποτε αν είναι να σωθεί η Ελλάδα!
    Κόψτε και τα πολυτεκνικά ωφελήματα, ας πάνε στον αγύριστο!
    Αλλά να μας το πείτε: «το αξίζετε Κύριες/Κύριοι τρίτεκνοι/πολύτεκνοι, το επίδομα και τα ωφελήματα, αλλά τα κόβουμε απο ανάγκη! Μάλιστα! Αρα όταν πάψει η ανάγκη θα μας το ξαναδώσετε! Ἠ ακόμα αν το πρόβλημα είναι τα λεφτά και η ρευστότητα, δώστε μας, ξέρω ΄γω κουπόνια για τα Σούπερ Μάρκετ, για τα βενζινάδικα, για τα καταστήματα ρούχων, τα…σινεμά!
    Δώστε «Κάρτα Πολυ/Τρίτκν. Πολίτη». Να κοπούν τα λεφτά, αλλά να διαλαλλείται και να διαφημίζεται η πολυτεκνική ιδιότητα!
    Αλήθεια, αναφέρει το Μνημόνιο για περιορισμό δαπανών για επιδόματα σε κατηγορίες πολιτών που η προσωπική, η οικογενειακή ( όχι επεγγελματική) ιδιότητα τους, συνάδει ή προωθεί το Εθνικώς και Κοινωνικώς υγιές συμφέρον??

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 19:06 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    1. Σεβαστείτε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ των Ελλήνων, το οποίο αναφέρεται σαφέστατα στην ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και
    2. Bοηθήστε την πολύτεκνη οικογένεια.

    Μήπως έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να περιορίσουμε τις γεννήσεις;

    Κατόπιν των παραπάνω,

    ΟΧΙ στο άρθρο 42.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 18:43 | Παπαβασιλειου Σπυρος

    Κυριοι ανοητοι του ΠΑΣΟΚ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ προνομοια ενος ζωντανου δημιουργικου κυτταρου της Ελληνικης κοινωνιας, ενω καθημερινα δινετε διευκολυνσεις και προνομοια στους αλλοδαπους λαθρομεταναστες. Εχετε καταλαβει οτι με την πολιτικη του εφαρμοζετε σε λιγα χρονια θα ειστε ανεργοι εσεις η τα παιδια σας; Διοτι με την αλλοιωση που υφισταται καθημερινα το εκλογικο σωμα της ΠΑΤΡΙΔΟΣ μας, σε λιγα χρονια θα εκλεγεται ο Σαλι , ο Αχμετ , ο Τσαγκ κ.τ.λ. Και μη μου πειτε πως ξερετε να κανετε καποια αλλη δουλεια, εκτος απο να κοροιδευετε τον κοσμο και να εκτελειτε κατα γραμμα τις εντολες των Σιωνιστων αφεντικων σας; ΘΑ ΣΑΣ ΔΩ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 18:05 | ελενη

    Να αποσυρθεί το άρθρο, χωρίς άλλη σκέψη.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 18:35 | Παπαβασιλειου Σπυρος

    Ρε συ Λοβερδο, πες μας τι πινεις και μας δε μας δινεις. Εχεται χαζεψει ολοι σας. Καλα ο Γ. Α. Π. μπορει να μυριζει τη γλαστρα που εχει στο μπαλκονι του, εσεις οι αλλοι; Αν τολμησετε και κοψετε τα πολυτεκνικα επιδοματα, ο πρωτος που θα πυροβολησω θα εισαι εσυ. Δεν θα περιμενω να σας πανε ολους μαζι στο Γουδι. Ανοητα κατακαθια της κοινωνιας, υπηρετες του Μαμωνα,τουρκολαγνοι, σιωνιστικα γουρουνια,ψευτες και υποκριτες. ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 17:51 | ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑ

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΤΕ ΓΙΆΥΤΟ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΣΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΕΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ,ΣΑΝ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΞΟΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 14:34 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΝΑΒΑΡΗΣ

    Ως πολύτεκνος οικογενειάρχης έχω τη γνώνη ότι οι διατάξεις του ν/σ
    στο σκέλος που αφορούν τις πολύτεκνες οικογένειες είναι αντισυνταγματικές διότι: α) Το άρθρο 21 παρ.2 του Συντάγματος ορίζει ότι:» πολύτεκνες οικογένειες έχουν ΄δικαίιωμα ειδικής φροντίδας α΄πό το κράτος, ενώ η παρ.5 του ιδίου άρθρου ότι » ο σχεδιασμός κια η πολιτική εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους».
    Ουδόλως το Σύνταγμα θέτει εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια στην παροχή «ειδικής φροντίδας» την οποία η εκαόστοτε πολιτεία οφείλει να επιδεικνύει υπέρ της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής ομάδας.
    β) η θεσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος και τη σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας κρίθηκε αντισυνταγματική με την υπ’αριθμ. 1095/01 απόφαση του ΣτΕ και δεκάδες άλλες και ήδη από 1-1-2002 με το Ν.2972/2001 καταβάλλονται σε όλους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους.
    Ωστόσο εκτός από αντισυνταγματικές οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι και προδήλως άδικες γιατί προσβάλλουν τους θεσμούς της μητρότητας και της οικογένειας σε μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της δημογραφικής κατάρρευσης.
    Το Ν/Σ θέτει ως όριο για την καταβολή των επιδομάτων κια τη σύνταξη της πολυτεκνης μητέρας το ποσό των σαράντα ευρώ μεικτά (30.000 ευρώ περίπου καθαρά), δηλαδή για μια εξαμελή οικογένεια το κατά κεφαλήν εισόδημα να μην ξεπερνά τις 5.000 ευρώ ετησίως που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας το οποίο η Υπουργός Εργασίας προσδιόρισε προ ημερών στις 6.000 ευρώ το άτομο.
    Η Ελλαδα μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία έχουν το χαμηλότερο δείκτη στην Ευρώπη, η Ελλάδα είναι η τρίτη η πιο γηρασμένη χώρα στον κόσμο. βάσει των στοιχείων της ΕΣΥΕ οι ηλικίες από 0-14 έχουν μειωθεί κατά το χρονικό διάστημα 1994-2005 κατά 15% ενώ αντίθετα οι ηλικίες από 65 ετών έχουν αυξηθεί κατά 30%. Το ποσοστό γονιμότητας μειώθηκε κατά 8% κατά τη δεκαετία του 1990.
    Βάσει των ιδίων στοιχείων το 2004 το ποσοστό γεννήσεως των αλλοδαπών ήταν 16%, το 2005 16,5%, το 2006 17,4% , το 2007 18,3% και το 2008 18,6% .
    Από την άλλη πλευρά το 1980 ο δείκτης γονιμότητας στην Ελλάδα ήταν 2,21%, ενώ το 2007 είχε μειωθεί στο 1,29%.Με δεδομένο ότι οι γεννήσεις αλοδαπών είναι τουλάχιστον το 18,6 του συνόλουτων γεννήσεων προκύπτει ότι ο δείκτης γονιμότητος είναι 1,05.Ο δείκτης που χρείαζεται ένας πληθυσμός για να παραμείνει σταθερός είναι 2,1 .
    Μόνο στο διάστημα της δεκαετίας 1994-2004 ο αριθμός των πολυτέκνων οικογενειών μειώθηκε κατά 18,2%. Εξ άλλου ο αριθμός των παιδιών από αλλοδαπούς γονείς υπολογίζεται στις 200.000
    Από τα παραπάνω προκύπτει ότι επειδή ακριβώς ο αριθμός των πολυτέκνων συρρικνώνεται συνεχώς, η μόνη λυση θα ήταν για να μην χαθούμε σαν έθνος, να όχι η παροχή περισσοτέρων ευεργετημάτων, που κια αυτά είναι στο τελευταίο επίπεδο της Δυτικής Ευρώπης,τουλάχιστον η διατήρησή τους.
    Σε συνδυασμό με τη δεκαετή παραμονή στη χώρα, τα επιδόματα και τη σύνταξη θα λαμβάνουν στο εξής σε συντριπτικό ποσοστό Ελληνοποιηθέντες αλλοδαποί από όμορες και μη χώρες που δεν «εμφανίζουν» εισοδήματα στη φορολογική τους δήλωση.
    Αλλά δεν είναι μόνο η περικοπή επιδομάτων, συντάξεων και του επιδόματος των 2000 για τη γέννηση τρίτου και παραπάνω παιδιού, είναι τουλάχιστον ανάλγητο και αντεθνικό να μην θεωρούνται πολύτεκνοι το ζευγάρι των Ελλήνων που ως μέσοι ή ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι έχοντας εισόδημα 70.000, 80.000, 90.000 ευρώ και έχοντας αγόγγυστα υποστεί περικοπές δώρων Χριστουγέννων , Πάσχα και αδείας, αποφάσισαν να γίνουν πολύτεκνοι. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις τα παιδιά τους δεν μπορούν να συμμετάσχουν με τους όποιους ευνοϊκούς όρους στους Διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, στρατιωτικών χωρών να τύχουν μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους.
    Αρα το επόμενο βήμα θα είναι να κοπεί από τον Ελληνα πολύτεκνο το μειωμένο τομολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος και νερού τα μειωμένα εισιτήρια για ορισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς ,μη δυνατότητα μεταγγραφής φοιτητών κ.λπ.
    Αν το καλοσκεφτεί κανείς και οι ίδιες οι ενώσεις πολυτέκνων θα κινδυνεύουν να κλίσουν αφού δε θα υπάροχυν μέλη.
    Είναι ή δεν είνια το ακρον άοτον της αναλγησίας η ίδια η Κυβέρνηση που ψήφισε το άρθρο 50 του Ν. 2972/01 που όριζε ότι τα πολυτεκνικά επιδόματα καταβάλλονται σε ΄λους τους δικαιούχους ανεξαρτήτως του εισοδήματος τους νατα καταργεί με το άρθρο 44 τοτ ν/σ».
    Η μόνη λύση είναι η άμεση απόσυρση των άρθρων 42,43,44 του ν/σ.Διαφορετικά όλοι οι πολύτεκνοι δε θα έχουμε άλλο δρόμο εκτός από εκείνο των ομαδικων προσφυγών στη Δικαιοσύνη. Εκτός αν η Κυβέρνηση θεωρεί δεδομένη τη μεταβολή της παγίας νομολογίας των Δικαστηρίων.

    Με λύπη μας ακούσαμε στη Βουλή των Υπουργό Εργασίας κ Λοβέρδο να λέι τα εξης : Η εποχή της συμβολικής χρήσης των δημοσίων πόρων εξέπνευσε ανεπιστρεπτί με το τέλος της επίπλαστης μεταπολιτευτικής ευμάρειας».
    Οι πολύτεκνοι δεν κάνουν συμβολική χρήση των όποιων ελαχίστων παροχών αλλά το ίδιο το Σύνταγμα του Ελληνικού κράτος αλλά το ίδιο το Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους τους παρέχει τα όποια ευεργετήματα.Οσον δε αφορά στην «ευμάρεια» η λέξη αυτή απευθύνεται σε άλλες κατηγορίες πολιτών και όχι στους Ελληνες πολυτέκνους .
    Τέλος για το ότι υφίσταται «επίπλαστη ευμάρεια» για ορισμένες κατηγορίες πολιτών ευθύνονται οι εκάστοτε κυβερνώντες που τη δημιούργησαν και όχι οι πολύτεκνες οικογένειες.

    Ευχαριστώ πολύ.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 09:19 | Παππάς Πάρις

    Θεωρώ ότι η πρόθεση του νομοθέτη σχετικά με το επίδομα στους τρίτεκνους δεν ήταν μόνο η οικονομική ενίσχυση αλλά και η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, σε οικογένειες οι οποίες έχουν από μόνες τους κάποιες δυνατότητες και το επίδομα χρησιμεύει ως μία περαιτέρω πρόκληση μαζί με άλλα τινά.

  • 21 Δεκεμβρίου 2010, 06:43 | Αρσεν

    Αν ζεις στην Γερμανία και έχεις 3-4 παιδία, δεν χρειάζεται καν να δουλέψεις, εδώ ούτε καν τα πενιχρά επιδόματα,

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 21:44 | Βασίλης Ν.

    Είμαστε ζευγαρι Δημοσιων Υπαλληλων,εχουμε τρια παιδια απο 2,5 εως 5,5 ετων και το εισοδημα μας ξεπερναει ελαχιστα το οριο των 40000 Ευρω.Ζουμε αρκετα συντηριτικα με κανουμε πολλες υποχωρησεις ακομη και σε βασικα καταναλωτικα αγαθα λογω υποχρεωσεων(ενοικιο , παιδικος σταθμος κ.α).Ειδαμε αρκετα μεγαλη μειωση στους μισθους μας το 2010. Αυτο ομως δεν μας ενοχλησε και το ειδαμε σαν ευκαιρια για να βαλουμε και εμεις ενα λιθαρακι απο το υστερημα μας για σωτηρια της χωρας.Με το πολυτεκνικο επιδομα ομως ειναι διαφορετικα!Αν μας το στερισετε δε θα χασουμε μονο τα χρηματα!Θα χαθει το κοινωνικο προσωπο του κρατους και η εμπιστοσυνη της τριτεκνης-πολυτεκνης προς αυτο.Θα ειναι σα να κλεβετε κατι απο τα παιδια μας.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 21:44 | stayroula

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!!
    ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΟΥΛΙΕΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΛΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!!!
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!!

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 19:34 | ΜΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Κύριε Υπουργέ είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων-δύο νεογνά και ένα νήπιο-μέσα σε όλα τα δεινά(μειώσεις μισθών,ακρίβεια)μήν χτυπάτε και τον θεσμό της οικογένειας είναι ο πυρήνας του κράτους.Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια,40.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα δεν έχουν οι έχοντες και οι κατέχοντες.Κύριε Υπουργέ τουλάχιστον αυξήστε τα εισοδηματικά κριτήρια στα 60.000 ευρώ είναι πιο δίκαιο και καλύπτετε και τους πραγματικά πλούσιους.Έχει κλονιστεί η πίστη μας για ένα καλύτερο αύριο…σκεφτείτε το…

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 19:00 | ΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΑΣ

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ , ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ .
    ΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΑΣ
    ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 19:39 | ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Αγαπητέ (τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα) κύριε υπουργέ. Δεν θα αναφερθώ στο οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας γιατί ξέρω ότι το γνωρίζετε πολύ καλά, όπως ξέρω πολύ καλά ότι δεν γνωρίζετε τις καταστροφικές (για την χώρα μας ) συνέπειές του. Είμαι και εγώ ένας απο τους πλούσιους τρίτεκνους με εισόδημα λίγο πάνω απο 40.000 ευρώ. Τώρα βέβαια με άνεργη απο τον Οκτώβριο σύζυγο το 2011 θα ζούμε και οι πέντε μόνο με τον μισθό μου, που φροντίσατε βέβαια και αυτόν να πετσοκόψετε αρκετά μεσω της περικοπής των επιδομάτων, και έπεται συνέχεια με το ενιαίο μισθολόγιο. Εχουμε λοιπόν και λέμε οικογενειακό εισόδημα 2010 περιπου 42.000 ευρώ συν τα πολυτεκνικά επιδόματα. Οικογενειακό εισόδημα 2011 περίπου 18.000 (εκπαιδευτικός και όχι υπάλληλος ΔΕΚΟ)και κομμένα τα πολυτεκνικά επιδόματα λόγω του περυσινου εισοδήματος.
    Σας πέρασε καθόλου απο το μυαλό ότι τα ΠΕΡΥΣΙΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΤΕΙΝΑ ?
    Υ.Γ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙ ΤΡΙΑ = 12 ΜΕΡΙΔΕΣ
    ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΜΕ .ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ
    ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΦΑΜΕ ΕΣΑΣ . ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΤΕ.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 19:55 | Δ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Το Νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο!

    Μέχρι να πατάξετε ΠΛΗΡΩΣ την φοροδιαφυγή, να μην περικόψετε κανένα επίδομα σε πολύτεκνους και τρίτεκνους. Διότι με τα ειδοδηματικά κριτήρια θα αποκλειστούν οι νομοταγείς και συνεπείς φορολογούμενοι ΕΝΩ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!

    θα είναι ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 17:58 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑ

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ. ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΑ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ…………..ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ 1997 ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟ 2001.
    ΤΟΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ. ΜΕΙΩΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΡΧΗ ΤΡΙΤΕΚΝΟ Ή ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ. ΟΧΙ ΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΙΚΡΑΝΕΙ.ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ!!!!!!!!!!

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 17:16 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑ

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ. ΜΟΝΟ ΠΙΚΡΑ ΘΛΙΨΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΧΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΑΠΑΝΘΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ , ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ( ΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ). ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΕ 40000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ -ΕΝΟΙΚΙΑ -ΠΑΓΙΑ -ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ-ΦΟΡΟΥΣ; ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΤΕ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΑΤΕ .
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
    ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΑΣ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ . ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 16:48 | ΖΕΥΣ

    Αγαπητοι ???? φιλοι ????? κυβερνωντες
    μην μας ???? αγαπατε ???? τοσο μα τοσο πολυ .
    Θα μας πνιξετε απο το !!!! σφυχτο αγκαλιασμα!!!! σας.
    Νομιζετε δηλαδη οτι κοβοντας τα επιδοματα
    αυτα, προσφερετε υπηρεσια στην χωρα ,την ΠΑΤΡΙΔΑ μας ?????
    Αντ΄αυτου επρεπε να αυξησετε τα επιδοματα στο διπλασιο,
    κοβοντας τις αλλογιστες δαπανες των υπουργειων σας , να μειωσετε
    τις αμοιβες σας, τα προσωπικα σας εξοδα παραστασεως,να χρησιμοποιησετε οικονομικοτερο αυτοκινητο για τις μετακινησεις σας,κτλ,κτλ,κτλ (ουκ εστι αριθμος).
    Και να δειτε πως θα περισσεψουν λεφτα (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ). Με λιγα λογια ,στην οικογενεια ο αρχηγος δινει το καλο παραδειγμα.
    Μη εμφανισθειτε σε κανενα καναλι, λεγοντας οτι τα κανατε ή προκειται να τα κανετε.ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΑΙ.Να τα διαβασουμε και επειτα να αποφασισουμε απο κοινου , ποιος θα παρει και ποσο θα παρει.ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ
    κυριοι της κυβερνησης.Αλλιώς προσφερετε κακη υπηρεσια στην ΠΑΤΡΙΔΑ.
    Αν παλι σας βαραινει πολυ το φορτιο της ευθυνης ,δεν κακο να παραιτείσαι και να ιδιωτευεις.ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.Το 1ο ειναι γεματο απο αναντικαταστατους.
    ???? φιλικα ????
    ΖΕΥΣ

    υ.γ. Καποιες λεξεις κοπηκαν λογω παρενθεσεων,οι οποιες παρενθεσεις αντικατασταθηκαν με ? & !

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 16:35 | ΖΕΥΣ

    Αγαπητοι <> κυβερνωντες
    μην μας τοσο μα τοσο πολυ .
    Θα μας πνιξετε απο το σας.
    Νομιζετε δηλαδη οτι κοβοντας τα επιδοματα
    αυτα, προσφερετε υπηρεσια στην χωρα ,την ΠΑΤΡΙΔΑ μας ?????
    Αντ΄αυτου επρεπε να αυξησετε τα επιδοματα στο διπλασιο,
    κοβοντας τις αλλογιστες δαπανες των υπουργειων σας , να μειωσετε
    τις αμοιβες σας, τα προσωπικα σας εξοδα παραστασεως,να χρησιμοποιησετε οικονομικοτερο αυτοκινητο για τις μετακινησεις σας,κτλ,κτλ,κτλ (ουκ εστι αριθμος).
    Και να δειτε πως θα περισσεψουν λεφτα (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ). Με λιγα λογια ,στην οικογενεια ο αρχηγος δινει το καλο παραδειγμα.
    Μη εμφανισθειτε σε κανενα καναλι, λεγοντας οτι τα κανατε ή προκειται να τα κανετε.ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΑΙ.Να τα διαβασουμε και επειτα να αποφασισουμε απο κοινου , ποιος θα παρει και ποσο θα παρει.ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ
    κυριοι της κυβερνησης.Αλλιώς προσφερετε κακη υπηρεσια στην ΠΑΤΡΙΔΑ.
    Αν παλι σας βαραινει πολυ το φορτιο της ευθυνης ,δεν κακο να παραιτείσαι και να ιδιωτευεις.ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.Το 1ο ειναι γεματο απο αναντικαταστατους.

    ΖΕΥΣ

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 15:57 | Νικος

    Το όριο των 40000 είναι απαράδεκτο.

    Αν πρέπει να μπει όριο θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από τις 75000 και να λαμβάνει υπόψη και τον αριθμό των παιδιών.

    Για μια οικογένεια με 3 ή 4 παιδιά, με ενοίκιο, φροντιστήρια, αυξημένα έξοδα ρουχισμού, θέρμανσης, φαγητού κτλ το επίδομα είναι πραγματικά σωτήριο.

    Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η φοροδιαφυγή. Δηλαδή το επίδομα θα συνεχίσουν να το παίρνουν άτομα με κρυφά εισοδήματα άνω των 100000 (με offshore..) και όχι αυτοί που πραγματκά το χρειάζονται.

    Θα το δεχόμουνα ως αναγκαστικό μέτρο (με ένα λογικό όριο στις 75000), αν όμως πρώτα υπήρχαν μειώσεις 50% σε μισθούς βουλευτών, υπουργών, δημάρχων, γγ υπουργείων κτλ, και σειρά άλλων σπαταλών.

    Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο θα αποτελέσει προσβολή για χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 15:25 | Θωμάς

    Δηλαδή το κράτος πώς θα μπορούσε να δώσει κάποιο κίνητρο για να κάνει κάποιος περισσότερα παιδιά και να έχει τα γνωστά οφέλη η κοινωνία και η οικονομία μας, για να μειωθεί η υπογεννητικότητα και να σωθούν τα Ταμεία (η μόνη πραγματικά βιώσιμη λύση για τη σωτηρία τους), δεδομένης της γύρανσης του πληθυσμού, ενώ ταυτόχρονα οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια;
    Ακόμα και το όριο των 40.000 € είναι πολύ χαμηλό για τις ανάγκες μιας τρίτεκνης – πολύτεκνης οικογένειας, χωρίς επίσης να μπαίνουν καν κριτήρια, π.χ. αν υπάρχουν κάποια δάνεια ή όχι (ας αφήσουμε δε την περίπτωση με τα φροντιστήρια και τη … δωρεάν παιδεία), εκτός και αν μια τέτοια οικογένεια είναι προτιμώτερο να πεταχτεί στο δρόμο.
    Επίσης, ακόμα και σε αυτό το μέτρο, αν ένας έχει 39.800 εισόδημα τότε ok και ο άλλος 40.500 τίποτα; Χωρίς ούτε καν μια εισαγωγή κλίμακας;
    Είναι κάποιες κοινωνικές ομάδες για το μέλλον τις ίδιας της χώρας, που καλό θα ήταν κανείς να τις επιβραβεύει με κάθε τρόπο και όχι να τις … χαντακώνει, όπως έπίσης είναι γνωστό, ότι υπάρχουν και κοινωνικές ομάδες που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να συνεισφέρουν περισσότερο στο κοινωνικό ταμείο. Τουλάχιστον, ας στραφούμε τώρα σε αυτούς. Είναι θέμα κοινωνικής αδικίας.

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 10:37 | Δημήτριος Κουναλάκης

    Οι πολύτεκνοι έχουν μια σειρά από παροχές που έχουν οικονομικό κόστος για το κράτος και κάποιες άλλες που δεν κοστίζουν στο κράτος αλλά είναι σωτήριες για κάποιο πολύτεκνο. Για παράδειγμα, η δυνατότητα να μπορούν δύο παιδιά που σπουδάζουν να βρεθούν με μεταγραφή στην ίδια πόλη δεν κοστίζει τίποτα στο κράτος αλλά είναι ανάσα οικονομική για κάποιον που έχει 4-5 παιδιά. Μήπως θα ήταν καλύτερα να κοπούν κάποια μόνο οικονομικής φύσης απολαβές που μπορεί να ακούγονται προκλητικά ή να υπάρχει κλιμάκωση για τις παροχές οικονομικές και μη που έχουν οι πολύτεκνοι;
    Το ποσό επίσης των 40.000 ευρώ ισοδυναμεί με δηλωτέο (και όχι φορολογητέο) μηνιαίο μισθό 1500 ευρώ για δύο εργαζόμενους γονείς. Αλήθεια, αυτοί που συνέταξαν αυτά τα ποσά έχουν ιδέα πόσο πρέπει να δουλέψεις και πόσο μισθό πρέπει να έχει μια οικογένεια για να μπορέσει να μεγαλώσει και να σπουδάσει τέσσερα ή περισσότερα παιδιά; Μήπως το όλο σκεπτικό ακολουθεί μοντέλα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα όπου συγκεκριμένοι πληθυσμοί απλά κάνουν παιδιά για να λαμβάνουν τα επιδόματα; Εκεί οδηγούμαστε;

  • 20 Δεκεμβρίου 2010, 09:59 | ELENI

    Σε μια χωρα η οποια γερναει ολο και πιο πολυ διοτι δεν υπαρχουν κινητρα για τεκνοποιηση ουτε και υποδομες, μπραβο στους υπευθυνους που συνταξαν και σκεφτηκαν το νομοσχεδιο που τιμωρουν τις τριτεκνες και τις πολυτεκνες οικογενειες.Ενα μεγαλο ευχαριστω που μας κοβουν τα επιδοματα , που μας παρεχουν την ακριβοπληρωμενη απο εμας δωρεαν τους παιδεια και που μας βοηθουν να μεγαλωσουμε τα παιδια μας και να στηριξουν τα παιδια μας τη χωρα και την οικονομια μας.Ντροπη και αισχος.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 21:07 | Ντινούλης Κωνσταντίνος

    Για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες δεν πρέπει να υπάρχει κανένα εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση του επιδόματος. Υπάρχει δικαστική απόφαση επ’ αυτού ήδη. Αντιθέτως το επίδομα, όπως όλα τα επιδόματα, θα πρέπει να φορολογείται με βάση τη φορολογική κλίμακα. Όποιος έχει υψηλό εισόδημα θα επιστρέφει μέσω της φορολόγησης ένα ποσό στο κράτος.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 21:25 | Σωτηριάδου

    Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι «αποτελεί κοινή διαπίστωση πως δικαιούχοι της ενίσχυσης αυτής, με ολες της τις μορφές, είναι και οικογένειες που αντικειμενικά δεν την έχουν ανάγκη, καθώς ουδόλως επηρεάζεται το βιοτικό τους επίπεδο ή ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός από την ύπαρξη ή μη τέτοιων μορφών ενίσχυσης…»

    Μια τρίτεκνη οικογένεια με 40.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα εάν παίρνει το επίδομα έχει επιπλέον 3.192 ευρώ ή σε ποσοστό 8%.

    Ισχύει λοιπόν για τις 40.000 ευρώ αυτό το «ουδόλως επηρεάζεται το βιοτικό επίπεδο»;

    Δεν πέφτει κατά 8% το βιοτικό επίπεδο;

    «Ουδόλως» είναι 8% πτώση; Δεν έχουν ανάγκη από ένα πρόσθετο 8% άνθρωποι των 40.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα;

    Μπορείτε να απαντήσετε πειστικά σε μια μάνα με τρία παιδιά και εισόδημα 40.000 ευρώ ότι δεν θα μειωθεί το βιοτικό σου επίπεδο «ουδόλως» εάν σου κόψουμε το επίδομα;

    Εξάλλου, το επίδομα δεν δόθηκε για να κάνουν παιδιά οι φτωχές οικογένειες αλλά για να κάνουν παιδιά όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Υπάρχει μάλιστα σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματική την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του παρεχόμενου στις πολύτεκνες οικογένειες επιδόματος το 1997 (Απόφαση υπ’ αριθμ. 1095/2001 ΣτΕ ΤΜΗΜΑ Δ ).

    Παρομοίως, θα πρέπει να καταργηθεί π.χ. η δωρεάν είσοδος σε μουσεία για παιδιά εάν το οικογενειακό εισόδημα είναι πάνω από κάποιο ποσό.

    Με τέτοιου είδους επιχειρήματα καταρρακώνεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης και δημιουργείται μεγάλη πικρία σε ανθρώπους που πίστεψαν ότι υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στις πράξεις και

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 21:17 | alnick

    Το άρθρο αυτό λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το κράτος θα σωθεί από τα χρήματα που θα μαζέψει από τους τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους από όπου θα τα κόψει. Πού είναι η κοινωνική πολιτική του κράτους; Γιατί δεν κόβεται οι πολιτικοί από τα δικά σας;;; Είναι πολλά τα 40000€ για μια πολύτεκνη οικογένεια;; Εσάς που σας ψηφίζει ο λαός και πληρώνεστε απ΄αυτόν τον λαό και δεν ξέρετε τι έχετε γιατί δεν κόβετε από τα δικά σας;;; Γιατί δεν μειώνετε τον αριθμό των βουλευτών στην βουλή να εξοικονομήσετε χρήματα για το κράτος;; Άλλα μέτρα άλλα σταθμά για σας. Ένα να ξέρετε ότι αυτό είναι το πιο άδικο νομοσχέδιο που θέλετε να περάσετε, οδηγείτε το κράτος με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό και τον λαό σε εξαθλίωση μπράβο σας!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 20:59 | ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΛΛΙΑΣ

    Το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά Εθνικό. βοηθήστε την πολύτεκνη οικογένεια και σταματήστε να απαξιώνετε τον Ελληνικό λαό με μετανάστες. Φτάνει πια. Δώστε παροχές και όχι περικοπές. Θα σας κρίνει για όλα αυτά ο Ελληνικός λαός! Όχι στο άρθρο 42.

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 16:19 | ath alp

    επομενως ο ποιητης θέλει να μας πει , ότι με το πλαφόν των 40,000 χιλ. ευρώ αυτοματως παύει η καταβολή του επδόματος σε πλήθος ζευγαριών δημοσίων υπαλλήλων (οι πιο εύποροι σ΄αυτή τη χώρα), ιδιωτικών υπαλλήλων που έτυχε να έχουν το ασύλυπτο μηνιαίο εισόδημα 2000 ευρώ έκαστος στο ζευγάρι, και πλήθος άλλων που έτυχε να έχουν τα επαγγελματικά προσόντα ώστε να έχουν εξασφαλίσει τα απολύτως απαραίτητα.
    Δυστυχώς ο κ. υπουργός με το εισόδημα πλέον των 100,000 ευρώ θα έχει και αυτός μια ελάφρυνση στην τσέπη του , ωστόσο ποια η διαφορά των 100.00 ευρώ με τα 40,000 που ευαγγελίζεται σε κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση….
    Πάντως σε περίοδο κρίσης έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται αφού θα δώσει ώθηση στον δικηγορικό κλάδο με το πλήθος των εικονικών διαστάσεων….
    εύγε κ. Λοβέρδο

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 16:43 | Μιχάλης

    Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα των 40000€ μικτά είναι πολύ μικρό. Ουσιαστικά 2 μισθωτοί αποκλείονται. Τα επιδόματα αυτά είναι για την γέννηση παιδιών και όχι επιδόματα φτώχειας. Δείτε τι μέτρα παίρνουν στην Ευρώπη για την ενίσχυση της οικογένειας. Τα επιδόματα αυτά θα έπρεπε να ενισχυθούν και όχι να περικοπούν. Αλλά τι περιμένει κανείς από ένα κράτος παντελώς αναξιόπιστο και ανίκανο να προστατέψει και να ενθαρρύνει την οικογένεια.
    Προτείνω λοιπόν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 10000€, ώστε να είστε σίγουροι ότι το 99% των ειλικρινών φορολογουμένων δεν θα το δικαιούνται. Οι φοροφυγάδες φυσικά όσο πλούσιοι και να είναι θα συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα και «εις υγείαν τα κορόϊδα».

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 13:17 | ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Κύριοι, θεωρώ ο,τι ειναι αδικο το πλαφόν των 40000 ο,σον αφορά το τριτεκνικό επιδομα διότι καταρχάς είναι μεικτά ,είμαστε νοσηλευτές σε δημ΄σιο νοσοκομείο έχουμε υποστεί ήδη και άλλες μειώσεις αν έρθει και αυτή ειλικρινά θα είναι τελειωτικη!Γιατί τουλάχιστον δεν το δίνετε κλιμακωτά και στα 60000 να διακόπτεται εντελώς αυτο θεωρώ ο,τι είναι και το πιο δίκαιο.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 12:32 | ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ

    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
    ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
    Φλωρίνης 4 58200 ΕΔΕΣΣΑ Τηλ.:6944161115
    e-mail:pespo3t@yahoo.gr

    ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ MONO ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ:

    -ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ(ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ,ΣΥΝΑΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ),ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 1;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    -ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ 2030-40 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 500000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΙΓΩΤΕΡΟΥΣ(ΚΕΠΕ); ΚΑΜΙΑ
    -ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ, ΌΤΑΝ ΤΟ 2040 ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 48% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ 50% ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ;
    -ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΚΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΊΣΕΤΕ-ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΈΤΡΑ ΠΟΥ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΝΙΧΡΑ, ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ; ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ, ΕΠΙΤΙΘΕΣΘΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ;
    -ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΣ,Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ;ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.
    ΜΟΝΟ ΕΠΑΙΝΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ
    ΜΟΝΟ ΕΠΑΙΝΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ(ΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ).ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΕ Ο ΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
    ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ.
    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΜΕΙΩΣΗ 150 ΕΚΑΤΟΜ ΑΠΟ ΤΑ 800 ΕΚΑΤΟΜ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟ 50-60% ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΤΕ ΑΦΑΙΜΑΞΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 25-30% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ;
    – ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ;ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΑΡΘΡΟ 21 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΚΑΙ 5)ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ;
    -ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΑΥΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΣΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    ΕΑΝ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ΄΄ΧΤΕΝΙ΄΄ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ, ΤΟΤΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 15% ΓΙΑ 1 Ή 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 100000 ΚΑΙ ΑΝΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ;ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ Ή ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;
    ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΊΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΜΕΡΕΙΣΘΕΙ;

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:
    ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ) ΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΈΚΝΑ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΤΟ ΔΣ

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 11:40 | αγαλος ελευθεριος

    χαιρετε κυριοι της κυβερνησεως! ειμαι τριτεκνος πατερας τριων αγγελων 1,3,6,ετων.το επιδομα που μου δινεται ειναιενα σωσιβιο για να μην πνιγουμε οικογενιακος απο τα χρεη,τα νοικια,ταεξοδα της καθημερινοτητας.τα 40000 μικτα εσοδα που θελετε να ψηφισετε ειναι στις πιο πολλες οικογενιες ψευτικη εικονα ,διοτο για παραδειγμα εγω που δηλωσα 41000 φετος τα εξοδα μου σε δανεια,νοικια παγια ,ειναιπανω απο 30000 .πειτε μου λοιπον πως να ζησουμε 5 ατομα με 10000 το χρονο τι να κανω? δουλευω ηδη σε 2 δουλειες και η γυναικα μου ανεργη 1 χρονο τωρα απο που να εχω πορους?πρεπει να εξαιρεσετε απο την τροπολογια τους ανεργους οπωσδηποτε και να ανεβασετε το οριο στα 60000 για τριτεκνους συν 12000 για καθε επιπλεον παιδι ΟΠΩς ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΚΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟς ΔΗΛΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗς ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗς ΕΦΗΜΕΡΙΔΑς .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΗΡΩΔΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ 2010 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!!!!!!!

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 08:14 | Πορίχης Νικόλαος

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ , ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. ΕΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΙΣΟ-
    ΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ
    ΝΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
    ΑΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΟΡΙΟ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
    ΠΑΛΙ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΤΡΙΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    ΤΕΚΝΑ , ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΟΙ , ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΘΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 30.000
    ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ….
    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥ
    ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΘΕΛΕΙ
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
    ΜΑΣ , ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ
    ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ.
    …..ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
    ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…..ΠΟΡΙΧΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  • 19 Δεκεμβρίου 2010, 07:40 | ΧΑΡΗΣ

    Θεωρώ πως αν το συγκεκριμένο και το επόμενο άρθρο περάσουν ως έχουν θα προσθέσουν ακόμα ένα λάθος στά τόσα όσα έχουν γίνει .Υπενθυμίζω τις πρώτες κινήσεις για την απόσυρση στην αγορά του αυτοκινήτου την καθίζηση που προκάλεσε στην αγορά του αυτοκινήτου και η τελική ζημιά ήταν πολύ μεγαλύτερη από το όποιο όφελος,τη φορολογία επιχειρίσεων που ο παλιός συντελεστής επανέρχεται, την ρύθμιση των ημιυπαίθριων.Μέτρα που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση ,η τωρινή χλεύασε κατηγόρησε και τώρα 15 μήνες μετά τα επαναφέρει.Οι πολύτεκνες και τριτεκνες οικογένειες ήδη πληρώνουν αυξημένο ΦΠΑ καθώς καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αγαθών σε σχέση με τις υπόλοιπες οικογένειες και αυτό από ανάγκη και όχι από πλουτισμό.Συνεπώς μία τέτοιου μεγέθους αφαίμαξη του οικογενειακού προυπολογισμού θα οδηγήσει πλήθος οκογενειών σε απελπισία αν σκεφτούμε τα αυξανόμενα ποσοσστά ανεργείας καθώς και τις νέες αυξήσεις που θα έρθουν σύντομα όπως πετρέλαιο θερμανσης.Μία πολιτεία δείχνει τη χρεωκοπία της οταν αφαιρεί εφόδια(πόρους, πνευματικά αγαθά) από τις επόμενες γενιές για το σήμερα.Ας καταργηθεί αυτό και το επόμενο άρθρο για να μην μιλούμε για έναν νέο κρίκο στην ήδη μεγάλη αλυσίδα λαθών που έχουν προηγηθεί.

  • 18 Δεκεμβρίου 2010, 22:40 | ΚΟΝΤΟΣΤΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Τελικα τα φαγανε οι πολυτεκνοι τα λεφτα, εαν κρινω με την εχθροτητα που τους αντιμετωπιζει η σας κυβερνηση.Εχετε βαλει στοχο να γονατισετε τις οικογενειες με πολλα παιδια. Μπραβο σας.

  • 18 Δεκεμβρίου 2010, 21:04 | Κωσταρέλλος Αριστείδης

    Θεωρώ απαράδεκτη την χορήγησης του επιδόματος σε αναλογία με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ΟΤΑΝ είναι γνωστό τοις πάσι το πρόβλημα υπογεννητικότητας της χώρας μας ΚΑΙ γιατί ρητά πιστεύω ότι δεν οφελεί σημαντικά τον Κρατικό Προυπολογισμό (Κ.Π.) σε σχέση με άλλες κρατικές δαπάνες (βλ. είμαι και εγώ δημόσιος λειτουργός και γνωρίζω).

    Θα περίμενα στην αιτιολογική έκθεση να δω το ποσό στο οποίο συμβάλλει αυτή η περικοπή στον Κ.Π. και θα περίμενα μεγαλύτερη ευαισθησία.
    Παρακαλώ να επανεξεταστεί το ζήτημα και να μας παρουσιάσετε το συνολικό ποσό της περικοπής (στα πλαίσια της έκτακτης δημοσιονομικής περίστασης!!!) δύο μισθωτών δημοσίων λειτουργών με 25 χρόνια υπηρεσίας.
    Σε αναμονή της τελικής ψήφισης και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.
    Με εκτίμηση.
    ΥΓ
    Πρόταση εξοικονόμησης για το εν λόγω – και άλλα – κρατικά κονδύλια:
    Παρακαλώ εξετάστε την περικοπή επιδοτούμενης χορήγησης συγκεκριμένων φαρμάκων στα πλαίσια που αυτό γίνεται στο National Institute for Health and Clinical Excellence (http://www.nice.org.uk/). Νομίζω η εκατονταετής και πλέον εμπειρία τους είναι πέραν αμφιβολίας.