Άρθρο 42 Οικογένειες με τρία τέκνα

1. Η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Στη μητέρα που αποκτά τρίτο παιδί καταβάλλεται μέχρι και την συμπλήρωση του έκτου (6ου) έτους της ηλικίας του επίδομα ύψους εκατόν εβδομήντα επτά (177) ευρώ, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 6 Ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Στην μητέρα που έχει ή αποκτά τρία ζώντα τέκνα χορηγείται μηνιαίο επίδομα για κάθε άγαμο παιδί της κάτω των 23 ετών, το οποίο ισούται για κάθε παιδί, με το επίδομα που καταβάλλεται κάθε φορά για κάθε παιδί πολύτεκνης οικογένειας και καθορίζεται από 1-1-2011 και εφεξής στο ποσό των σαράντα τεσσάρων (44) ευρώ. Αν για ένα παιδί συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος της παραγράφου 1 του άρθρου 63 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101), καταβάλλεται για το παιδί αυτό το μεγαλύτερο επίδομα εκ των δύο. Το επίδομα του παρόντος άρθρου καταβάλλεται εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ. Η καταβολή του επιδόματος του παρόντος άρθρου διακόπτεται, την 1η του επόμενου έτους κατά το οποίο το επιδοτούμενο άγαμο τέκνο συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του. Σε καμία περίπτωση το επίδομα δεν μετατρέπεται σε ισόβια σύνταξη του δικαιούχου. Τα τέκνα, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του παραπάνω επιδόματος, είναι τα τέκνα που αποκτώνται από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους, τα νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα καθώς και τα γεννηθέντα εκτός γάμου. Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων του και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης ή διαζυγίου, η παροχή καταβάλλεται σε όποιον έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης».
3. Στη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 6 Ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6), στο τέλος προστίθενται οι φράσεις: «και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του δικαιούχου δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
4. Στη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 6 Ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6), στο τέλος προστίθεται εδάφια ως εξής: «Για την καταβολή του επιδόματος στις κατηγορίες των προσώπων που αναφέρονται ανωτέρω απαιτείται το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων να μην υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
5. Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 6 Ν.3631/2008 (ΦΕΚ Α΄6), τίθεται κόμμα και προστίθεται η φράση: «εφόσον δεν αντίκεινται στις ρυθμίσεις του παρόντος».
6. Στο τέλος του άρθρου 4 του Ν.3454/2006 (ΦΕΚ Α΄75) προστίθενται εδάφια ως εξής: «Οι παροχές καταβάλλονται, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ και οι δικαιούχοι έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται ειδικότερα τεχνικά θέματα διαδικασίας, ιδίως τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής της παρούσας διάταξης.»
7. Το ύψος των επιδομάτων καθώς και των οικογενειακών εισοδημάτων των δικαιούχων των προηγούμενων παραγράφων δύνανται να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • Ζητούμε να συμπληρωθεί εδάφιο, βάσει του οποίου θα εξαιρεθούν από τα εισοδηματικά κριτήρια που εισάγονται με τις παρούσες ρυθμίσεις οι οικογένειες, οι οποίες έχουν στη φροντίδα τους τουλάχιστον ένα τέκνο με βαριά και πολλαπλή αναπηρία ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας του τέκνου.

  • 29 Δεκεμβρίου 2010, 18:45 | ΔΗΜΤΡΗΣ Σ.

    Μας τιμωρειτε γιατι κανουμε παιδια ? ποσο μπροστα ειναι οι πολιτικοι μας τελικα…..

  • 29 Δεκεμβρίου 2010, 15:54 | Αλέξανδρος Παππάς

    Κύριε Υπουργέ,

    Είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων. Θεωρώ ότι το εισοδηματικό κριτήριο για την καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων, εκτός από αντισυνταγματικό (όπως έχει ήδη αποφανθεί το ΣτΕ) είναι και άδικο, καθόσον θα περικόψει την καταβολή του επιδόματος μόνο σε αυτούς που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν (μισθωτοί-συνταξιούχοι). Οι γνωστές, πάγια φοροδιαφεύγουσες, επαγγελματικές τάξεις θα συνεχίσουν να το λαμβάνουν και να γελούν εις βάρος των υπολοίπων. Δεν σχολιάζω καν το τεθέν εισοδηματικό όριο των 40.000 ευρώ – είναι προφανές ότι είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου να θεωρείτε πλούσιους ένα εργαζόμενο ζευγάρι με καθαρές ετήσιες αποδοχές 30.000 ευρώ, με τα οποία πρέπει να ζήσουν 5 άτομα.

    Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέτρα, με τα οποία επιδιώκεται η περικοπή των επιδομάτων ακόμα και όταν αυτά τελικά διατηρούνται, θα γράψω κάτι που σίγουρα ήδη γνωρίζετε. Η Ελλάδα είναι μια γερασμένη χώρα που μαστίζεται από υπογεννητικότητα και, με τις τρέχουσες συνθήκες (ανεργία, φτώχεια, χαμηλοί μισθοί, εκτεταμένα ωράρια εργασίας, αυξημένα όρια συνταξιοδότησης, διαλυμένη δημόσια υγειονομική περίθαλψη), στο μέλλον θα γερνάει ακόμα ταχύτερα. Οι σημερινοί νέοι διστάζουν να κάνουν παιδιά, και με το δίκιο τους, αφού οι υποδομές και η πρόνοια για την οικογένεια είναι ανεπαρκείς, πόσο μάλλον για την πολυμελή. Για παράδειγμα:

    α) Οι πολυμελείς οικογένειες, λόγω αυξημένης κατανάλωσης, ήδη καταβάλουν στο πολλαπλάσιο τους – πανθολομολογουμένως άδικους πλην όμως σίγουρα εισπράξιμους – έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, ΕΦΚ κλπ).

    β) Τους επιτράπηκε να αγοράσουν χωρίς ΕΦΚ ένα αυτοκίνητο για να μετακινούνται με στοιχειώδη ασφάλεια, τώρα όμως αναγκάζονται να πληρώνουν 1,6 ευρώ το λίτρο τη βενζίνη και 270 ευρώ το χρόνο για τέλη κυκλοφορίας (από 184 πέρσι), όπως ακριβώς ο νεαρός ιδιοκτήτης του 1.8 turbo cabrio, που κάνει το κομμάτι του. Όμως, δεν μπορούν να πουλήσουν το πολυμορφικό που δεν μπορούν να συντηρήσουν πια, γιατί αφενός απαγορεύεται, αφετέρου δεν θα το αγοράσει κανένας.

    γ) Τους περικόψατε τα επιδόματα στο δημόσιο όσο ακριβώς τα περικόψατε στους άγαμους συνάδελφους τους – οι μεν κόψανε τα αγγλικά και τον παιδίατρο, οι δε πάνε στα μπουζούκια μόνο 3 αντί 4 φορές το μήνα.

    δ) Αναγκάζετε τους γονείς να είναι στις 7.00 το πρωί στη δουλειά τους, όμως η πρωινή φύλαξη στο σχολείο ξεκινά την ίδια ώρα – μπορούν να το καταφέρουν μόνο αν διακτινιστούν.

    ε) Κλείνετε τα σχολεία Χριστούγεννα-Πάσχα-καλοκαίρι-όποτε καπνίσει στον καθένα και οι γονείς ψάχνουν να βρουν πού θα αφήσουν τα παιδιά τους (επί πληρωμή φυσικά) για να πάνε στη δουλειά τους – βλέπετε δεν έχουν όλοι 3 μήνες άδεια το χρόνο ούτε εν ζωή συνταξιούχους γονείς ή πεθερικά.

    Όλη την παραπάνω ισοπέδωση και την, παρά η συνταγματική επιταγή, έλλειψη κρατικής μέριμνας τη βιώνουν έντονα οι πολυμελείς οικογένειες, πολλές φορές αναγκαζόμενες να δαπανούν το ήδη πενιχρό εισόδημά τους για να την αναπληρώνουν.

    Τώρα επιχειρείτε να δώσετε το τελειωτικό χτύπημα στο μέλλον του έθνους. Είναι απλά μαθηματικά: αν οι δύο γονείς δεν κάνουν καθόλου ή κάνουν μόνο ένα παιδί, το ελληνικό έθνος σιγά-σιγά θα εξαφανιστεί. Με δύο παιδιά, θα μείνουμε στα ίδια καχεκτικά νούμερα. Μόνο με από τρία παιδιά και άνω σε κάθε οικογένεια, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Τα πολυτεκνικά επιδόματα είναι απλά ένα στοιχειώδες κίνητρο για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου, ένα από τα λίγα που απέμειναν. Επ’ ουδενί δεν αναπληρώνουν τη δαπάνη ανατροφής των παιδιών ούτε αποζημιώνουν για τις στερήσεις και την ταλαιπωρία στις οποίες υποβάλλονται οι γονείς. Εμείς, έτσι κι αλλιώς, τα παιδιά μας θα τα μεγαλώσουμε όπως μπορούμε και χωρίς τα επιδόματα. Σκεφτείτε όμως ότι οι Έλληνες θα σταματήσουν να κάνουν παιδιά, αφού πλέον θα τους έχετε αφαιρέσει κάθε δυνατότητα και κίνητρο.

    Μην περικόψετε τα πολυτεκνικά επιδόματα, γιατί την όποια εξοικονόμηση δαπανών θα την πληρώσουμε όλοι σε 20-25 χρόνια, όταν δεν θα υπάρχει κανένας να καταβάλει φόρους και εισφορές για να πληρωθούν οι δικές σας συντάξεις και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όταν δεν θα υπάρχει εργατικό δυναμικό για να κινήσει την ελληνική οικονομία, όταν δεν θα υπάρχουν στρατιώτες για τις ΕΔ. Εκτός και αν πιστεύετε ότι όλα αυτά θα τα κάνουν ευχαρίστως τα παιδιά των μεταναστών που πρόσφατα ελληνοποιήσατε…

  • 29 Δεκεμβρίου 2010, 09:54 | Δημήτρης

    Εκείνα που ο Θεός ευλόγησε, σεις τα σφαγιάζετε….
    Σας ευχαριστούμε πολύ που ξανοιχτήκατε και μας δείξατε επιτέλους το αληθινό σας πρόσωπο και την πολιτική σας απέναντι σε όλους εμάς και ειδικά τους τρίτεκνους. Η οικονομική μας εξαθλίωση που επιχειρείτε, είναι για σας αναγκαίο να πετύχει, προκειμένου με κάθε μέσον να έχετε το επιθυμητό για σας αποτέλεσμα. Ο κόσμος δυστυχώς έμαθε να βλέπει το τυράκι και όχι τη φάκα. Αλλά αλλοίμονο σε εκείνους δια των οποίων τα σκάνδαλα έρχονται!
    Ψυχή δεν πρόκειτε να πάρετε…
    Ίσως βέβαια να πάρετε ένα μεγάλο κόστος (αδιάφορο) και ό,τι τέλος πάντων πήρε και η προηγούμενη κυβέρνηση (και αν εξαγριωθεί κι άλλο ο κόσμος και γίνει ανεξέλεγκτος και κανένα χέρι και κανένα πόδι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο….). Και για να το ξεκαθαρίσω…. εγώ είμαι αντίθετος σε αυτά τα πράγματα…. αλλά το βλέπω να σας έρχεται….
    ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ …
    Μας κάνατε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τώρα θέλετε να μας κάνετε & το ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ!!!
    ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ!
    ΑΠΟΣΥΡΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ!

  • 29 Δεκεμβρίου 2010, 00:06 | Νεκταριος Νικολοπουλος , MD , GP

    Πρόκειται για απόλυτα λανθασμένο μέτρο αβέβαιου δημοσιονομικού αποτελέσματος ,αποσμασματικού χαρακτήρα.
    Συγκεκριμένα πρόκειται για προχειροδουλειά και πρέπει να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.
    Η στήριξη των τριτέκνων και πολυτέκνων πρέπει να τεθεί σε νέα βάση με συνολική αναδιαμόρφωση των παροχών.
    Η ισχυουσα στηριξη έγκειται στην εισοδηματική στήριξη των οικογενειών αντί της επιδότησης συγκεκριμένων δράσεων.
    Κατα την ταπεινη μου ‘αποψη θα ήταν χρήσιμο να υιοθετηθούν τα εξής:
    1.Δημιουργία Ταμειου (fund) στηριξης τριτεκνων-πολυτεκνων με χρηματοδότες τον κρατικό προυπολογισμό, δωρεες ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς και πόρους από την φορολόγηση της Εκκλησίας.
    2.Το ταμείο θα χρηματοδοτεί vouchers ειδικών σκοπών, για εκπαιδευτικούς σκοπούς (διδακτρα σχολειων, φροντιστηριων,Κολλεγιων Παν/μιων,Ωδείων,Βιβλιοπολείων κτλ),βιοποριστικούς σκοπούς (σουπερ μαρκετ,καταστήματα παιδικων ενδυματων κτλ κτλ.
    3.Κατάρτηση λίστας εγκεκριμένων αυτοκινητων στην οποία θα περιλαμβάνονται μόνο station wagon και πολυμορφικά αυτοκίνητα. Χρηματοδότηση τους απο το ταμείο κατα 50% και κάλυψη του λοιπου 50% μέσω χαμηλότοκου δανείου.
    4.Συνεργασία με τις τράπεζες για έκδοση επιδοτούμενων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας για νεους και παλαιούς δανειολήπτες.
    Αυτα και πολλα άλλα τα οποία δεν προλαβαίνω να αναλύσω.

  • 28 Δεκεμβρίου 2010, 22:19 | xaris

    Κύριε Υπουργέ

    Η πρόκρούστεια δημοσιονομική λογική δεν αποτελεί και το καλύτερο οδηγό για την χαραξη πολιτικής. Πολλώ δε μάλλον αν αφορά το μέλλον του τόπου. Καλά θα είναι λοιπόν να εξαντληθούν όλες οι άλλες «πηγές» που αναφέρουν οι πολίτες σε προηγούμενα σχόλια τους προτού μπείτε στη λογική των περικοπών σε τριτέκνους και πολυτέκνους. Το δε όριο των 40000 ευρώ είναι παρά μα πάρα πολύ χαμηλό με δεδομένη την κατ΄εφημισμό «δωρεάν παιδεία» και «υγειονομική περίθαλψη» που μας προσφέρει το «ευνομούμενο» κράτος μας.
    Συνεπώς όπως αντιλαμβάνεστε είμαι και εγώ αναφανδόν ΚΑΤΑ ενός τετοιου μέτρου για το οποίο θα ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΛΟΓΩ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ , ΤΟΥ ΟΑΕΔ Κ.Λ.Π ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΌΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗς ΑΓΟΡΆΣ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΈΦΕΡΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΠΟΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΑΘΑΡΌ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΚΟΣΤΟΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2010, 20:34 | lena kapassakali

    το εισοδηματικό πλαφόν των 40.000 Eυρώ για το τριτεκνικό επίδομα είναι πολύ χαμηλό. Έτσι δε θα το παίρνει κανείς αν δεν είναι άνεργος, άπορος κ.λ.π. θα πρέπει να είναι πάνω από 50.000-60.000. Είναι πάρα πολλές οι υποχρεώσεις με τρία παιδιά και το επίδομα αυτό είναι μια ανάσα και μια ανακούφιση για να μπορέσουμε να προσφέρουμε κάτι στα παιδιά μας, ειδικά τώρα με τις μειώσεις των μισθών. Δεν είμαστε ζητιάνοι και μη μας αναγκάζετε να γίνουμε!!!!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2010, 19:50 | ΜΠΙΣΤΙΝΤΖΑΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    Είναι άδικο να περικοπεί το επίδομα των τριτέκνων και κάθε επίδομα που εχει κατοχυρωθεί με Νόμο στο βωμό των περικοπών για να σωθεί η χώρα μας. Επίσης είναι άδικο να οριστεί ένα εισόδημα όπως λέτε 40.000 χωρίς να υπολογίζετε και τι έξοδα έχει; Εγώ συγκεκριμένα έχω 45.000 ευρώ για το 2009 ενώ για το 2010 δεν το φτάνω με τις περικοπές που μας έχουν γίνει. Επίσης έχω ενοίκιο 450 ευρώ το μήνα και 500 ευρώ τη γυναίκα που μου προσέχει τα παιδιά για να εργάζομαι.Ο άνδρας μου εργάζεται μακρυά από το σπίτι μας και κάθε μέρα πηγαινοέρχεται και θέλει περίπου 300 ευρώ για βενζίνες. Αυτά είναι τα μεγάλα έξοδα μας πέρα από την καθημερινότητα μας γιατι τα παιδιά μας είναι από 3-5 ετών και τα τρία.
    Αρκετά με εμάς τους εύκολους στόχους, να επιστρέψουν τα χρήματα όλοι αυτοί που τα έκλεψαν και να πληρώσουν όλοι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια έφτασαν σε αυτό το σημείο τη χώρα μας.
    Να αποδοθούν ευθύνες επιτέλους!!!!!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2010, 17:00 | Κώστας

    Προφανώς η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας που είναι το δημογραφικό. Γερνάμε σα λαός αλλά σφυρίζουμε αδιάφορα. Αυτό σημαίνει λιγότεροι εργαζόμενοι, περισσότεροι συνταξιούχοι, μεγαλύτερα έξοδα των ταμείων, έλλειψη δυναμικού στην έρευνα, στο στρατό, στην παραγωγή. Έλεος κύριοι της κυβέρνησης. Δεν το καταλαβαίνετε; Δώστε κίνητρα για παιδιά. Είναι η μόνη σωτηρία για το μέλλον της χώρας έστω και αν δε θα σας φέρει κανένα άμεσο πολιτυικό όφελος. Επιτέλους σκεφτείτε και μια φορά τη χώρα και όχι το πολιτικό σας παρόν… Το όριο των 40.000 Ε δε ξέρω αν είναι πολύ,λίγο ή ικανοποιητικό. Είναι σιγουρα απαράδεκτο γιατί αποτελεί ένα φραγμό και ένα όριο σε ένα μέτρο που δε χρειάζεται όρια αλλά αντιθέτως χρειάζεται ενίσχυση. Μακάρι να πειστείτε και να αλλάξετε πολιτική. Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι χάσαμε από άμεσους φόρους (υπολογίστε να δείτε τι θα γίνει φέτος στις δηλώσεις μας), χάσαμε από έμμεσους φόρους (μια τρίτεκνη – πολύτεκνη οικογένεια σαφώς καταναλώνει και ξοδεύει περισσότερο από ανάγκη και όχι από πολυτέλεια και άρα πληρώνει όλο και περισσότερο ΦΠΑ, χάσαμε από τις αυξήσεις σε αγαθα και συγκοινωνίες – βεζνίνη (ξέρετε πόσο χρειάζεται για να κινηθεί μια 5μελής οικογένεια κάθε μέρα ή για ένα ταξίδι με οποιοδήποτε μέσο; ). Φτάνει πια!!!!!!!!!! Ξυπνήστε.

  • ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ…

  • 27 Δεκεμβρίου 2010, 17:32 | Ηλίας

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42,43,44 ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    Επίσης τώρα που είμαστε και άνεργοι τι θα κάνετε για εμάς και τα παιδιά μας??

    Ειλικρινα δεν το περιμενα απο εσας κε Λοβέρδο…

  • 27 Δεκεμβρίου 2010, 17:23 | Φανή Ρούσσου

    Όποιος θεωρεί ότι τρίτεκνη οικογένεια με οικογενειακό εισόδημα 40.000 € είναι ¨πλούσια¨ μάλλον δεν ζεί στην Ελλάδα του 2010. Σίγουρα έχουμε να φάμε και να αγοράσουμε τα απαραίτητα, αλλά σίγουρα επίσης δεν έχουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και το ΕΣΥ μάλλον υπολειτουργεί στις μέρες μας!
    Κύριοι άν σας λείπουν τα 150 εκ. από τον λογαριασμό σας γιατί δεν κόβετε από τα έξοδα της Βουλής (αυτοκίνητα βουλευτών-αμοιβές για το αυτονόητο της παρουσίασης τους στις συνεδριάσεις κλπ) και από την χρηματοδότηση των κομμάτων::::
    Δέχομαι την συμμετοχή της οικογένειας μου στις θυσίες για να προχωρήση η πατρίδα μας μπροστά αλλά δεν δέχομαι αυτές να είναι μονόπλευρές από τον λαό αλλά όχι και από τους έχοντες την πάσης φύσεως εξουσία.
    Άραγε τι έγινε με την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας:::

  • 27 Δεκεμβρίου 2010, 16:26 | Φανή Ρούσσου

    Όποιος θεωρεί ότι τρίτεκνη οικογένεια με οικογενειακό εισόδημα 40.000 € είναι ¨πλούσια¨ μάλλον δεν ζεί στην Ελλάδα του 2010. Σίγουρα έχουμε να φάμε και να αγοράσουμε τα απαραίτητα, αλλά σίγουρα επίσης δεν έχουμε και το ΕΣΥ μάλλον υπολειτουργεί στις μέρες μας!
    Κύριοι άν σας λείπουν τα 150 εκ. από τον λογαριασμό σας γιατί δεν κόβετε από τα έξοδα της Βουλής (αυτοκίνητα βουλευτών-αμοιβές για το αυτονόητο της παρουσίασης τους στις συνεδριάσεις κλπ) και από την χρηματοδότηση των κομμάτων::::
    Δέχομαι την συμμετοχή της οικογένειας μου στις θυσίες για να προχωρήση η πατρίδα μας μπροστά αλλά δεν δέχομαι αυτές να είναι μονόπλευρές από τον λαό αλλά όχι και από τους έχοντες την πάσης φύσεως εξουσία.
    Άραγε τι έγινε με την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας:::

  • 27 Δεκεμβρίου 2010, 15:49 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ-ΙΔΙΩΤΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΕΙΔΟΔΗΜΑΤΑ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2010, 11:24 | Χριστίνα

    Με μεγάλη υπομονή και ανέχεια βλέπουμε να ψαλιδίζονται οι μισθοί μας, τα δώρα μας… Γι’ αυτό το δίμηνο βοήθημα όμως, ΟΧΙ δεν το ανέχομαι! Ντρέπομαι! Είμαι πολύ θυμωμένη…. Αν ήταν να είχα 100.000€ ετησίως, θα σας το χάριζα…
    Θυμηθείτε μέσα σε όλα ότι αυτά τα 40.000€ σε αρκετές ΔΕΚΟ τα παίρνουν μηνιαίως……..

    Και επιτέλους, μπορείτε έστω για ένα μήνα δοκιμαστικά να ζήσετε με τον μισθό ενός μισθωτού; Σας προ(σ)καλώ. ΕΛΕΟΣ πια..

  • 27 Δεκεμβρίου 2010, 01:03 | ελισαβετ

    imaste efkola thimata alla prosekste otan tha ksesikothoume na min isaste mprosta mas ntropisas …….

  • 26 Δεκεμβρίου 2010, 22:40 | Λιτσα

    Θεωρώ ότι είναι αστείο να μιλάμε για εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να πάρουν οι πολύτεκνες/ τρίτεκνες οικογένειες το ισχνό επίδομα που δίνεται σήμερα. Κατ’ αρχήν τα έξοδα των παιδιών είναι πράγματι αυξημένα. Προσωπικά πιστεύω ότι τα 40000 ευρώ είναι πολύ λίγα ακόμη και για τα 2 παιδιά, πόσο μάλλον για τα 3 και πάνω. Βέβαια όταν κάποιος αποφασίζει να κάνει 3ο παιδί δεν το κάνει μόνο για το επίδομα. Παρ’ όλα αυτά είναι μια ανακούφιση και κυρίως στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Το παράξενο είναι ότι όλοι αναγνωρίζουν πως το κυριότερο πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να γίνονται πολλά πράγματα στην κατεύθυνση της λύσης αυτού του προβλήματος, πράγμα που με βάζει σε σκέψεις για τη σκοπιμότητα αυτής της άτεγκτης προς τους πολύτεκνους πολιτικής. Απειλούμαστε ως έθνος, είναι γνωστό τοις πάσι ότι είμαστε χώρα γερόντων και η κυβέρνησή μας σκέπτεται να δώσει την ελληνική ιθαγένεια σε μετανάστες χωρίς να στηρίζει τους Έλληνες να κάνουν παιδιά. Αναρωτιέμαι σε ποια άλλη χώρα του κόσμου γίνεται κάτι ανάλογο. Κατατριβόμαστε σε συζητήσεις για το εισοδηματικό όριο για να πάρει η τρίτεκνη/ πολύτεκνη οικογένεια το επίδομα, πράγμα που στο παρελθόν αποδείχθηκε αντισυνταγματικό. Άλλωστε το επίδομα είναι ένας φόρος τιμής απέναντι στις οικογένειες εκείνες που αποφάσισαν να στερηθούν μέρος της προσωπικής τους άνεσης, χρόνου και ευκολίας για να κάνουν παιδιά που θα γίνουν οι αυριανοί πολίτες της Ελλάδας και από τους οποίους θα ωφεληθεί το κοινωνικό σύνολο. Είναι τουλάχιστον μικρόψυχο να συζητάμε σήμερα εν μέσω κρίσης για την κατάργηση ενός επιδόματος που δείχνει την ευαισθησία της πολιτείας απέναντι σ’ ένα μείζον κοινωνικό θέμα όπως το δημογραφικό.

    β

  • 26 Δεκεμβρίου 2010, 00:58 | Κώστας

    1)Μειώστε τους μισθούς και τα προνόμια των βουλευτών, καθώς και τον αριθμο τους σε 200. Θα υπάρξει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων. Μόνο από τη μείωση του αριθμού των βουλευτών κάποιος πολίτης που συμμετείχε νωρίτερα στη διαβούλευση ανέφερε εξοικονόμηση 50 εκατ. ευρώ. Χώρια οι περικοπές σε άλλα προνόμια και μισθούς των λοιπών βουλευτών. Άλλωστε τον ρόλο που παίζουν οι 300 θα μπορούν επάξια να τον επωμιστούν οι 200.

    2) Αυξήστε το παράβολο για την κατάθεση μίας μήνυσης από το αστείο ποσόν των 10 ευρώ που ειναι σήμερα στο ποσόν των 50 ευρώ. Είναι δίκαιο, καθόσον με το παράβολο αυτό ένας πολίτης απασχολεί όλο το μηχανισμό απονομής της δικαιοσύνης (αστυνομία, γραμματεία εισαγγελίας, εισαγγελείς, πταισματοδίκες ή ανακριτές, δικαστικά συμβούλια – Δικαστές, γραμματεία Πρωτοδικείων, ακροατήρια δικαστηρίων όλων των βαθμών και τον Άρειο Πάγο), πολλές φορές αδίκως. Σε μία μικρή προς μέση Εισαγγελία (π.χ. σε ένα νομό με πληθυσμό 150.000 κατοίκων) κατατίθενται περίπου 5.000 εγχειριζόμενες μηνύσεις (χώρια οι υπόλοιπες μηνύσεις) το χρόνο. Επομένως, μιλάμε για ένα ποσόν της τάξεως των 250.000 ευρώ (= 5.000 Χ 50) ετησίως στην ως άνω Εισαγγελία. Σε μία Εισαγγελία μεγάλη όπως της Θεσσαλονίκης μιλάμε για δεκαπλάσιο αριθμό εγχειριζόμενων μηνύσεων και άρα δεκαπλασιο ποσό, ήτοι 50.000 μηνύσεις και 2.500.000 ευρώ και στην Εισαγγελία Αθηνών 250.000 μηνύσεις και 12.500.000. Οι μεσαίες Εισαγγελίες είναι περίπου 60 Χ 250.000 ευρώ = 15.000.000. Δεν γνωρίζω στοιχεία για επίσης μεγάλες εισαγγελίες οπως του Πειραιώ, των Πατρών, της Λάρισας, του Ηρακλείου κλπ. Προσθέστε σε αυτό και 2.500.000 ευρώ της Θεσσαλονίκης και 12.500.000 ευρώ της Αθήνας. Σύνολο: τουλαχιστον 30.000.000 ευρώ ετησίως.

    Άρα 1 και 2 = τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ ετησίως. Τόσο απλά. Εσείς γιατί δεν μπορείτε να σκεφθείτε; Εάν μας δώσετε στατιστικά δεδομένα, θα σας βρούμε δεκάδες τέτοια παραδείγματα.

  • 26 Δεκεμβρίου 2010, 00:23 | Κώστας

    Να αποσυρθεί το παρόν άρθρο, όπως και τα άρθρα που αφορούν τους πολύτεκνους.
    1) Πρόκειται για αντισυνταγματικές διατάξεις που παραβιάζουν και το κοινοτικό Δίκαιο, το οποίο προστατεύει το θεσμό της οικογένειας. Όμοια εισοδηματικά κριτήρια είχαν κριθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας το έτος 2001 (εάν θυμάμαι καλώς) αντισυνταγματικα. Γιατί επανέρχεστε, λοιπόν;
    2) Η διατύπωση «και οι δικαιούχοι (του επιδόματος) έχουν μόνιμη και συνεχή 10ετή παραμονή στην Ελλάδα» τι σημαίνει; Ότι το επίδομα θα δοθεί και σε αλλοδαπούς – αλλογενείς – αλλοεθνείς; Θα το κόψετε από τους Έλληνες πολίτες για να το δώσετε σε ξένους; Για ποια εξοικονόμηση χρημάτων μιλάτε;
    3) Η πατρίδα μας μαστίζεται από υπογεννητικότητα. Πρόκειται για την τρίτη πιο γερασμένη χώρα του πλανήτη. Αντί λοιπόν να λάβετε επιπλέον πρόνοια για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εισηγήσθε τέτοια μέτρα;
    Ακόμη και εάν εξοικονομούσατε κάποια χρήματα, αυτά θα είναι αμελητέα και άχρηστα για μια πατρίδα που στο μέλλον δεν θα έχει παιδιά και νέους.
    4) Κάντε πρώτα εξοικονόμηση, μειώνοντας τα δικά σας προνόμια και μισθούς και τότε ίσως να ήταν λίγο πιο πιστευτή η δήθεν πρόθεσή σας για εξοικονόμηση χρημάτων απο τις περικοπές στους τρίτεκνους/πολύτεκνους.
    5) Είναι δυνατόν να εξομοιώνονται όσοι έχουν 3, 4, 5 και άνω παιδιά; Θα έπρεπε στη χειρότερη περίπτωση που περάσει η διάταξη στη Βουλή να γίνει κάποια δίκαιη διαβάθμιση, δηλαδή για όσους έχουν 3 τέκνα να τεθεί ως κριτήριο π.χ. το ποσόν των 50.000 ευρώ, για όσους έχουν 4 τέκνα το ποσόν π.χ. των 60.000 ευρώ, για όσους έχουν 5 τέκνα το ποσόν π.χ. των 70.000 ευρώ κλπ. Είναι αδιανόητο, σύμφωνα με τις γενικές αρχές του δικαίου, να ρυθμίζονται όμοια ανόμοιες περιπτώσεις.
    6) Η προσφορά των τρίτεκνων/πολύτεκνων προς την πατρίδα μας είναι ανεκτίμητη.
    Προσέξτε πως νομοθετείτε. Θυμηθείτε πως νομοθετούσαν στους αρχαίους Λοκρούς. Ο νομοθέτης είχε τη θηλειά περασμένη στο λαιμό του. Και αν ο νόμος ήταν καλός είχε και αυτός καλά. Εάν όμως ο νόμος θεωρούνταν κακός και αποτύγχανε στο στόχο του, τον κρεμούσαν. Περιττό να θυμήσουμε ότι στους αρχαίους Λοκρούς είχαν αρκετούς αιώνες να αλλάξουν οι νόμοι.
    Έχετε προβεί σε κάποια μελέτη που να σας δείχνει τι συμβαίνει με το μέγα ζήτημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας; Διότι μία πρώτη εμπειρική παρατήρηση δική μας (που τυγχάνουμε τρίτεκνοι και έχουμε στον κύκλο μας πολλές τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες) καταδεικνύει περίτραναν ότι το μέτρο που πάτε να καταργήσετε έδωσε ώθηση – υποβοήθησε πολλούς που ήθελαν να κάνουν παιδιά, αλλά δίσταζαν λόγω των δυσκολιών (οικονομικών και λοιπών)να κάνουν και άλλα τέκνα. Εσείς μελετήσατε το ζήτημα αυτό; Μπρος λοιπόν στο τεράστιο όφελος της αύξησης των γεννήσεων, μήπως είναι ασήμαντο το όφελος της δήθεν εξοικονόμησης λίγων χρημάτων;

  • 25 Δεκεμβρίου 2010, 22:20 | Dimitris

    Ντρεπόμαστε πλέον που είμαστε Ελληνες και κάνουμε παιδιά στην Ελλάδα. Το άρθρο αυτό πρέπει να καταργηθεί. Δεν πρέπει να πειραχθούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Πόσο εύκολο είναι να ζεί κανείς σήμερα στην Αθήνα και να έχει τρία ή περισσότερα παιδιά. Τελικά η πολιτεία δεν θέλει τους Έλληνες να κάνουν παιδιά. Γιατί; Μόνο για λόγους οικονομικούς ή υπάρχουν και άλλα πράγματα…

  • 25 Δεκεμβρίου 2010, 10:35 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ.
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ (ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ).

  • 25 Δεκεμβρίου 2010, 09:15 | Άννα Δημητριάδου

    Θεωρώ άδικη την πρόταση της κυβέρνησης να βάλει εισοδηματικά κριτήρια στα επιδόματα των τριτέκνων.Εξαιτίας του προβλήματος της φοροδιαφυγής, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα είναι και το πραγματικό. Εξάλλου το θέμα έχει ήδη κριθεί στα δικαστήρια που αποφάσισαν ότι το επίδομα πρέπει να δίνεται ανεξάρτητα από το εισόδημα της οικογένειας.
    Αν θέλει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει χρήματα, ας περιορίσει τον αριθμό των υπουργών,αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών,γραμματέων και συμβούλων που καλοπληρώνονται και είναι αναποτελεσματικοί στη δουλειά τους, και ας μη ψάχνει τρόπους να εξουθενώσει όλους εμάς που παλεύουμε να μεγαλώσουμε και να σπουδάσουμε τα παιδιά μας.

  • 25 Δεκεμβρίου 2010, 00:45 | ΣΤΕΛΛΑ

    Ντροπη σας που τολμάτε να πειράξετε χρήματα των παιδιών μας. Ανατρεπετε ισορροπιες και οικογενειακούς προγραμματισμούς , δεν είναι δυνατόν να στερείτε και τα ελάχιστα προνόμια των τρίτεκνων οικογενειών…
    Που θα φτασει τελικά η αναλγησια του κράτους, που αντι να δίνει επιπλεον κινητρα για τεκνοποιηση, τωρα που η Ελλαδα αργοπεθαινει, καταργει και αυτά που ηδη είχε?
    Γιατι δε μας τα λεγατε και προεκλογικα ολα αυτα που τωρα κανετε? Γιατι τετοια τιμωρια στους ανθρωπους που τολμησαν να κανουν παιδια? Δε σας φτανουν τοσοι φοροι που πολλαπλασιαστικα ολοι εμεις πληρωνουμε?
    Δεν ακούσατε τις παραινέσεις που σας έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ως προς τις πολυμελεις οικογενειες?
    Δεν έχετε διαβάσει τι λεει το σύνταγμα για την προστασία της οικογένειας?
    Δημευστε τις περιουσίες αυτών που τόσο καιρό τα έτρωγαν, να δείτε για ποτε βγάζετε τα 150 εκατομμύρια που θέλετε να πάρετε από εμάς…
    Αισχος κύριοι της εξουσίας…

  • 24 Δεκεμβρίου 2010, 15:13 | Ιωάννης Π

    Κύριε Υπουργέ

    Με λύπη διαβάζω το άρθρο 42 Οικογένειες με τρία τέκνα.

    Σας γνωρίζω ότι εμείς οι γονείς μαζί με το Θεό συνδημιουργήσαμε τα τρία παιδιά μας. Αυτό έγινε με συνείδηση και γνωρίζοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες μας ως γονείς απέναντι στις καθημερινές ανάγκες (όχι μόνο υλικές αλλά και πνευματικές). Τα κατά καιρούς επιδόματά σας δεν αποτέλεσαν ποτέ σκοπό για παιδοποιϊα. Αποτελούν όμως ένα ευπρόσδεκτο συμπληρωματικό εισόδημα για την κάθε οικογένεια. Πιστεύω ότι είναι στο χέρι σας η διατήρηση των επιδομάτων αυτών τα οποία δεν είναι αυτά η αιτία που η Πατρίδα μας παραπαίει.
    Δυστυχώς όμως, στη μεγάλη θαλασσοταραχή, αυτοί που την πληρώνουν είναι οι μαρίδες.
    Τέλος, σας λέμε ξεκάθαρα ότι επαίτες προς εσάς δεν θα γίνουμε ποτέ.
    Αυτά που επιθυμούμε από εσάς, είναι:
    α)να μας αφήσετε να ζήσουμε αξιοπρεπώς
    β)να θυμάστε πάντα ότι οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα βασίστηκε στους αριθμούς, κατέρρευσε.
    γ)αγαπούμε την Πατρίδα μας και πάντα θα αγωνιζόμαστε για αυτήν, ώσπου να την σώσουμε.

  • 24 Δεκεμβρίου 2010, 10:35 | Μαρία Τ.

    Είμαι μητέρα 3 παιδιών από 20 μηνών έως 7 ετών.΄Εχω σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες γνωρίζω 2 ξένες γλώσσες και προσπαθώ επί τόσα χρόνια να βρω μία αξιοπρεπή δουλειά στην Ελλάδα όπου εκείνοι που τακτοποιούνται επαγγελματικά είναι ‘‘τα δικά μας παιδιά‘‘. Εργαζόμουν σε μία ιδιωτική εταιρεία η οποία έχει πλέον κλείσει.Τα τελεταία χρόνια εργάζομαι με συμβάσεις 8μηνες, το Φεβρουάριο τελειώνει η σύμβασή μου και θα είμαι και πάλι άνεργη. Είμαι στους επιτυγχόντες του ΑΣΕΠ με οριστικά το 2010, οι προσλήψεις όμως έχουν παγώσει και είναι άγνωστο πότε θα μπορέσουμε να εργαστούμε.Ο συζυγός μου εργαζόταν σε μία ιδιωτική εταιρεία η οποία έχει απολύσει τους Έλληνες εργαζόμενους επειδή ήταν υψηλόμισθοι ‘‘με 1100 ευρώ ‘‘ και και έχει κρατήσει τους αλλοδαπούς με 700 ευρώ.Τώρα παίρνει ταμείο ανεργίας και σε ένα μήνα θα είμαι και εγώ άνεργη.Το επίδομα των τρίτεκων κάλυπτε τουλάχιστον κάποια έξοδα των παιδιών, αν τώρα κοπεί και αυτό θα είμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Αγωνίζομαι μια ζωή για να μπορώ να παρέχω στα παιδιά μου τις προϋποθέσεις για να ζήσουν καλύτερα.΄Οταν τελείωσα το πανεπιστήμιο ήμουν γεμάτη όνειρα και αισοδοξία για το μέλλον,στην πορεία όμως κατάλαβα ότι τελικά δεν είναι και τόσο σπουδαίο το να είσαι απόφοιτος πανεπιστημίου αλλά το να έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες. Σε αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα αναρωτιέμαι πλέον ποιες θα είναι οι κατευθύνσεις που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας, η έννοια της αξιοκρατίας έχει καταρρεύσει πλέον. Πάντως θέλω να σας συγχαρώ για πολλές από τις πρωτοβουλίες που έχετε πάρει ως κυβέρνηση και τις οποίες δεν κατόρθωσε καμία από τις προηγούμενες να πάρει αλλά όσο αφορά τα άρθρα 42,43,44 πιστεύω ότι θα έπρεπε να αποσυρθούν.Σε μία χώρα όπου όλα καταρρέουν τουλάχιστον οι αξίες και η δομή της οικογένειας θά έπρεπε να ενισχυθούν.Και ειδικά οι πολύτεκνες και οι τρίτεκνες οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από τα νέα μέτρα και καθημερινά αγωνίζονται παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια τα παιδιά τους. Τουλάχιστον για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα δεν θα έπρεπε να κοπεί το επίδομα καθώς θα χαθεί και το ελάχιστο αυτό βοήθημα που καλύπτει τουλάχιστον τις βασικές ανάγκες των παιδιών.
    Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε και εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  • 24 Δεκεμβρίου 2010, 10:12 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    κ. Υπουργέ, παλέψτε για την διατήρηση των δικαίως κεκτημένων.

  • 24 Δεκεμβρίου 2010, 09:41 | Λεωνίδας Γαρουφαλῆς

    Νά ἀποσυρθεῖ τελείως τό ἄρθρο.
    Καμμία μείωση στίς οἰκογένειες πού κάνουν παιδιά καί αἱμοδοτοῦν ἔτσι τήν πατρίδα μας.

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 23:15 | Αντώνης

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΆΡΗ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 22 Δεκεμβρίου 2010, 16:55

    Αγαπητέ φίλε,
    Στην πρόταση που καταθέτεις στη διαβούλευση γράφεις (οι υπογραμμίσεις με κεφαλαία δικές μου):
    ——————————————————————————————————————————————–
    …Η πρότασή μου: σοβαρό επίδομα (π.χ. 500 ευρώ για τους πολύ φτωχούς) για ΚΑΘΕ τέκνο χωριστά (να αφορά δηλαδή τους πάντες, δίτεκνους, μονότεκνους, όλους!) κλιμακούμενο ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα: Για παράδειγμα:- με καθαρό ετήσιο εισόδημα 0-10000 : 500 ευρώ το μήνα ΓΙΑ ΚΑΘΕ τέκνο – το ποσό των 500 ευρώ να μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ ετήσιου εισοδήματος πάνω από τις 10000 (δηλ. με 20000 ετήσιο να γίνεται 400 ευρώ το μήνα για κάθε τέκνο, με 30000 γίνεται 300 ευρώ, με 40000 γίνεται 200 ευρώ, με 50000 γίνεται 100 ευρώ το μήνα, και να μηδενίζεται στις 60000).
    ….. Για σκεφτείτε το σας παρακαλώ, νομίζω ότι μια τέτοια πρόταση αφαιρεί όλα τα επιχειρήματα από αυτούς που προβάλλουν την αδικία του ενιαίου επιδόματος σε φτωχούς και πλούσιους (που πράγματι είναι αδικία), λύνει κοινωνικά προβλήματα, ΒΟΗΘΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.
    ….. ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ (ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ) ΟΤΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕ 40 ΧΙΛ. ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΜΕ. …. Μια γενική παρατήρηση: παιδιά, φτάσαμε ως εδώ γιατί μαζί με τα δικαίως κατακτηθέντα κατακτήσαμε και πολλά εντελώς παλαβά (δικαίωμα στα αυθαίρετα, ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, μισθοί-ρετιρέ για κάποιους, κοπάνες ατιμώρητες για άλλους, φακελάκια ατιμώρητα, κάρτες εισόδου σε δακτύλιο, συντάξεις αναπηρικές-μαιμού, κ.ά. ων ουκ έστι αριθμός). Έτσι, οι κυβερνώντες βρίσκουν ως πρόσχημα τα πράγματι ακραία για να κόψουν και τα δίκαια. ΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΣΤΑΔΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.
    ———————————————————————————————————————————————-

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΣΟΥ!

    Γράφεις ότι οικογένεια με 3 παιδιά μπορεί να ζήσει αρκετά καλά με 40.000€ το χρόνο. Δεν αντιλέγω, εφόσον το λες από τη δική σου πείρα, αλλά θα σου πρότεινα να μην τους βάζεις όλους στο ίδιο καλάθι (η κάθε οικογένεια είναι μια ξεχωριστή περίπτωση κατά τη γνώμη μου). Είναι βέβαια προφανές, ότι δεν έχεις εμπειρία οικογένειας με 5,6,8 παιδιά και γι΄αυτό γράφεις ότι η πρότασή σου «ΒΟΗΘΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΑΝΑΓΚΗ» και ότι » ΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ»!!!!

    Χωρίς να σχολιάσω αυτό που γράφεις για παράλογα προνόμια, γιατί θεωρώ ότι μάλλον έχει γραφτεί εκ παραδρομής, η πρότασή σου μεταφράζεται με απλές πράξεις στο παρακάτω:

    • Οικογένεια με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 40.000€ δικαιούται επίδομα 200Χ3=600 ευρώ το μήνα, δηλαδή τελικό ετήσιο εισόδημα μαζί με τα επιδόματα 47.200€. Αντιστοιχούν σε κάθε μέλος (μαζί με τους γονείς) 787€ το μήνα.
    • Οικογένεια με 8 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 40.000€ δικαιούται επίδομα200Χ8=1600 ευρώ το μήνα, δηλαδή τελικό ετήσιο εισόδημα μαζί με τα επιδόματα 59.200€. Αντιστοιχούν σε κάθε μέλος (μαζί με τους γονείς) 494€ το μήνα.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΤΑ 787€/ΜΗΝΑ ΑΝΑ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ 494€;;;;

    Επίσης, δεν είναι παραπλανητικό το να κάνεις «σημαία» την εξαίρεση και να θάβεις τον κανόνα; Δεν είναι άδικ,ο στο όνομα μερικών δεκάδων οικογενειών που έχουν όντως εισόδημα πάνω από 100.000€ να τιμωρείς εκατοντάδες χιλιάδες πολυτέκνων άκριτα και ισοπεδωτικά; Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, για εσένα, αυτός που έχει εισόδημα 55.000€, οκτώ παιδιά και πληρώνει 900€/μήνα για στεγαστικό πρώτης κατοικίας, 800€/μήνα, δόση για το πουλμανάκι που αγόρασε πρόσφατα για να βάζει τα 8 παιδιά του, καθώς και πολλά-πολλά άλλα αυτονόητα έξοδα, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ;;;;

    Και κάτι άλλο! Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των τέκνων αυξάνονται και οι δαπάνες και μάλιστα, όχι πάντα αναλογικά!! Παρακάτω θα σου επισημάνω κάποιες απλές διαφορές μεταξύ τρίτεκνου και πολύτεκνου για να μπορέσεις να δεις τα πράγματα και από μια άλλη οπτική γωνία. Τότε ίσως επανέλθεις με μια πραγματικά δίκαιη πρόταση…. Στο κάτω-κάτω, αύριο μπορεί να έχεις και εσύ 4-5 παιδιά (κάτι που σου εύχομαι ολόψυψα!)
    Ως τρίτεκνος, (όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά σου ζεις αρκετά καλά με 40.000€) :
    1. Μπορείς να κυκλοφορείς χωρίς πρόβλημα με οποιοδήποτε αυτοκίνητο και δεν έχεις ανάγκη από μεγάλο ενεργοβόρο, πολυδάπανο,( 7θέσιο, 10θέσιο και βάλε!) που χρειάζονται οι πολύτεκνες/υπερπολύτεκνες οικογένειες. Για να μην αναφερθώ στη διαφορά σε δρομολόγια, καύσιμα κλπ λόγω πολλών περισσότερων τέκνων
    2. Μπορείς κάλλιστα να ενοικιάσεις οποιοδήποτε σπίτι σχεδόν χωρίς πρόβλημα. Έχεις δοκιμάσει να νοικιάσεις σπίτι δηλώνοντας ότι έχεις 5,6,7,κλπ παιδιά. ::::: Πίστεψέ με, έχεις μηδενικές πιθανότητες!!
    3. Αν απαιτηθεί να αγοράσεις ή να κτίσεις σπίτι (γιατί δεν σε βάζει κανείς μέσα!) ακόμα και 2 υπνοδωμάτια -με λίγο στρίμωγμα- σου είναι αρκετά! Μπορείς να μου πεις πόσα υπνοδωμάτια χρειάζεται μια οικογένεια με 8 παιδιά; Και μην μου πεις ότι τα παιδιά των υπερπολύτεκνων δικαιούνται λιγότερα m2 από τα παιδιά όλου του κόσμου!
    4. Μπορείς να έχεις κάποια εξοικονόμηση σε ρούχα και παπούτσια καθώς αυτά περνάνε από τα μεγαλύτερα στα μικρότερα παιδιά (κοινή πρακτική στις πολύτεκνες οικογένειες). Στις μεγαλύτερες οικογένειες όμως, μετά από τα 3-4 παιδιά δεν έχουν μείνει και πολλά πράγματα για τα επόμενα λόγω φυσιολογικής φθοράς!!!
    5. Η επιβάρυνση μέσω των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ε.Φ.Κ. κλπ) είναι πολλαπλάσια στους πολύτεκνους
    6. Τέλος, αρκεί μόνο να αναλογιστείς τα έξοδα για να ταΐσεις, ντύσεις, σπουδάσεις (και παντρέψεις αργότερα!) κλπ 6,7,8 παιδιά και θα δεις ότι δεν είμαστε καθόλου στην ίδια μοίρα!! Ίσως φτάσεις και σε απόγνωση μόνο με τη σκέψη!!

    Έκανα μια πολύ σύντομη περιγραφή (θα μπορούσα να σου απαριθμήσω δεκάδες άλλες διαφορές) απλά και μόνο για να σε βοηθήσω να δεις τα πράγματα σφαιρικά. Δεν περιμένω να σε πείσω και σέβομαι απόλυτα και τον δικό σου καθημερινό αγώνα!! ΕΞΑΛΛΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΣ!!!

    Θέλω κλείνοντας να σου πω, ότι πιστεύω να αναθεωρήσεις σχετικά με το » μαζί με τα δικαίως κατακτηθέντα κατακτήσαμε και πολλά εντελώς παλαβά» γιατί, πίστεψέ με, ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ «ΠΑΛΑΒΑ» ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ. Τώρα, αν θεωρείς «παλαβό» το μέτρο των μετεγγραφών -μέτρο με μηδενικό κόστος για την πολιτεία- σκέψου να έχεις ταυτόχρονα να συντηρήσεις 3 παιδία σου ως φοιτητές σε διαφορετικές πόλεις και πιστεύω ότι θα με καταλάβεις…

    Άρα, στόχος όλων μας πρέπει να είναι να αποδείξουμε στην πολιτεία ότι οι μέχρι σήμερα «παροχές» είναι αστείες, και ότι στους τρίτεκνους/πολύτεκνους η πολιτεία οφείλει -τουλάχιστον- την επιστροφή μέρους των έμμεσων φόρων που συνεισφέρουν (μέσω της μεγαλύτερης κατανάλωσης) στον κρατικό κορβανά! Αν συνυπολογίσουμε δε, και την μελλοντική παραγωγική (και εθνική, ασφαλιστική, στρατηγική κλπ) συνεισφορά κάθε νέου παιδιού που γεννιέται, τότε πρέπει πλέον να απαιτούμε περισσότερα και όχι να ζητάμε να μην μας κόψουν τις υπάρχουσες παροχές!

    Εύχομαι η κυβέρνηση να μην εφαρμόσει και εδώ την λανθασμένη λογική της λιτότητας χωρίς να παρέχει τα απαραίτητα κίνητρα που θα της εξασφαλίζουν την μελλοντική ανάπτυξη της χώρας μας (ή μάλλον, την ύπαρξή της!)

    Με μεγάλη εκτίμηση για τον καθημερινό αγώνα σου,
    Αντώνης

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 22:28 | Αντώνης

    Σύμφωνα με την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του κ. Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ»

    Επομένως, έχουμε να κάνουμε με ένα σπάταλο κράτος που μοίραζε μέχρι πρότινος αφειδώς επιδόματα σε κάποιες «προνομιούχες» ομάδες;;

    Είναι δυνατόν σε τέτοια εποχή κρίσης να ξοδεύονται τόσα χρήματα σε μια «ειδική» κατηγορία ανθρώπων που στο κάτω-κάτω «τα ήθελαν… και τα έπαθαν»;;

    Εμείς θα πληρώσουμε τα παιδιά τους; λένε πολλοί συνάνθρωποί μας καθημερινά…

    Άλλοι φτάνουν στο να εξισώνουν τα παιδιά των πολυτέκνων με κατοικίδια ζώα! «Έχω και εγώ 5 σκυλιά, γράφει κάποιος, γιατί δεν δίνει και σε μένα η πολιτεία επίδομα;»

    -Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ!

    -ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΗ ΟΥΤΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ!

    -ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ (ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ) ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!

    -ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΓΑΜΟΥΣ Ή ΕΓΓΑΜΟΥΣ, ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ Ή ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ Η΄ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.

    Αυτό πρακτικά, ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΨΗ σημαίνει ότι:

    1. Οι πολύτεκνοι, και κατ΄επέκταση τα παιδιά τους, δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες! Ούτε τρώνε λιγότερο από τους άλλους, ούτε ντύνονται ελαφρύτερα, ούτε χρειάζονται λιγότερα m2 για να ζήσουν, ούτε φυσικά κοιμούνται σε μικρότερα κρεβάτια (αν και τις περισσότερες φορές κοιμούνται σε ψηλότερα-σε διπλές και τριπλές κουκέτες!) Επιπλέον, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι τα παιδιά των πολυτέκνων δεν μαθαίνουν ξένες γλώσσες με υπνοπαιδεία, χρειάζονται και αυτά φροντιστήριο για να μπούνε στο ελληνικό πανεπιστήμιο και ενίοτε τους αρέσει η μουσική και τα παιχνίδια-όπως και σε όλα τα άλλα παιδιά! Τυγχάνει, επίσης, να έχουν και αυτά ονομαστικές γιορτές και γενέθλια και να περιμένουν το (συμβολικό πολλές φορές) δώρο τους! Ταυτόχρονα, ο Κ.Ο.Κ., δεν εξετάζει τη φορολογική δήλωση του πολύτεκνου οδηγού, αλλά ορθώς απαιτεί το κάθε παιδί στο αυτοκίνητο να κάθεται στο δικό του κάθισμα ή σε ειδικό καρεκλάκι δεμένο με δική του ζώνη ασφαλείας! Άλλη μια lux κατάκτηση των πολυτέκνων! Αυτό βέβαια δυστυχώς σημαίνει μεγαλύτερο αυτοκίνητο, με περισσότερες θέσεις, με υψηλότερη κατανάλωση, υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας και ακριβότερα service! Καθώς μια πολύτεκνη οικογένεια συνήθως έχει παιδιά της σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (από το νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο!) αλλά και πολλά διαφορετικά φροντιστήρια, συναγωνίζεται πολλές φορές σε διανυόμενα χιλιόμετρα τα ταξί με ότι σημαίνει αυτό σε καύσιμα και κόστος χρήσης. Και, last but not least, τα παιδιά των πολυτέκνων αρρωσταίνουν και αυτά όπως όλα τα παιδιά του κόσμου! Δηλαδή, σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων, φάρμακα, γιατροί, εξετάσεις ατυχήματα και νοσοκομεία πολύ συχνότερα! Κλπ,κλπ,κλπ! Αυτά όλα όμως τι σημαίνουν; Ένα και μόνο πράγμα! ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με κεφαλαία γράμματα! Κατανάλωση μετρημένη, όχι σπάταλη (που τέτοια τύχη!) αλλά εκθετικά μεγαλύτερη από αυτήν της «τυπικής» ελληνικής οικογένειας.

    2. Οι πολύτεκνοι είναι και αυτοί εργαζόμενοι -και μάλιστα σκληρά- για να τα βγάλουν πέρα (πάλι δεν ζητάνε τίποτα και από κανέναν!). Και αυτοί έχουν υποστεί μειώσεις μισθών, μείωση ωραρίου και απολύσεις όπως όλοι οι εργαζόμενοι. ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΌΤΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ (ΕΙΔΙΚΗ Ή ΜΗ) ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ! Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, οι αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης, η αύξηση του φόρου στα καύσιμα κλπ, όταν πολλαπλασιαστούν με τον αριθμό των μελών και τις αντίστοιχες ανάγκες κάθε οικογένειας, οδηγούν σε προφανή συμπεράσματα. Αντί λοιπόν να μεταχειριστούμε τον πολύτεκνο ισότιμα και δίκαια και να του παρέχουμε διευκολύνσεις που να αμβλύνουν την εις βάρος του διαφορά (ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ -ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ- ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ), ερχόμαστε ως κράτος να του μειώσουμε ακόμα περισσότερο το εισόδημα κόβοντας τα επιδόματα!

    3. Το κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ να αναγνωρίζει τη συνεισφορά της πολύτεκνης οικογένειας στα δημόσια οικονομικά και να επιστρέφει με διάφορους τρόπους ένα μέρος της. Αν η πολύτεκνη οικογένεια μπορούσε (θεωρητικά) να χαρακτηριστεί ως ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ο ΦΠΑ εσόδων και δαπανών θα ήταν μονίμως πιστωτικός και θα υπήρχε επιστροφή φόρου σε μετρητά!

    4. Για να απομυθοποιήσουμε όμως και αυτά τα 150 «σπάταλα» εκατομμύρια, πρέπει να γίνει γνωστό ότι το περίφημο οικογενειακό επίδομα (ΟΓΑ) μιας πολύτεκνης οικογένειας π.χ. με 5 παιδιά, αντιστοιχεί σε 220 € περίπου το μήνα! Για περισσότερα παιδιά δεν θα σας κουράσουμε με πολύπλοκους αλγόριθμους! Ο νομοθέτης έχει προβλέψει να προστίθεται το αστρονομικό ποσό των 44 € το μήνα, για κάθε νέο μέλος!

    5. Πρέπει επίσης, να τεκμηριωθεί από τους εισηγητές του νομοσχεδίου η αναφορά του κου Υπουργού ότι «υπάρχουν πολύτεκνοι με εισόδημα 100.000€ που λαμβάνουν επίδομα». Σαφώς υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να αναφερθεί το ποσοστό επί του συνόλου των πολύτεκνων οικογενειών που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατηγορία καθώς και το συνολικό ύψος της δαπάνης στην συγκεκριμένη κατηγορία με εισόδημα μεγαλύτερο των 100.000€ (γιατί αλλιώς έχουμε καθαρή περίπτωση παραπλάνησης της κοινής γνώμης!) Με άλλα λόγια, πόσοι είναι, τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν και για ποια συνολική δαπάνη γίνεται όλος αυτός ο ντόρος;

    6. Πολύτεκνη οικογένεια σημαίνει πολλά τέκνα! Με απλά λόγια (πάλι οικονομικά) ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΙΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ! Είναι αδιανόητο να θεσπίζονται εισοδηματικά κριτήρια ή μάλλον στην προκειμένη περίπτωση πλαφόν χορήγησης επιδόματος (40.000€) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των τέκνων. Όταν αναφερόμαστε στην παροχή επιδόματος σε τρίτεκνους / πολύτεκνους / υπερπολύτεκνους, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η αιτία της παροχής αυτής είναι ο αριθμός των τέκνων και μόνο! Επομένως, το πρώτο κριτήριο που θα έπρεπε να λαμβάνει κανείς υπόψη, είναι ο αριθμός των τέκνων ώστε να διασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των πολιτών από το κράτος (αναγνωρίζοντας το ίδιο ποσό διαβίωσης ανά μέλος οικογενείας). Οι πολύτεκνοι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να θεωρεί τους ίδιους και τα παιδιά τους, πολίτες β΄κατηγορίας.

    7. ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ «ΠΑΡΟΧΕΣ» ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Μπορεί να εξηγήσει κάποιος σε τι επιβαρύνει το ελληνικό κράτος, η μετεγγραφή ενός φοιτητή από το τμήμα ΑΕΙ/ΤΕΙ κάποιας μακρινής πόλης, στο αντίστοιχο τμήμα κοντά στον τόπο διαμονής τής πολύτεκνης οικογένειας; Για μια πολύτεκνη οικογένεια όμως, που μπορεί να έχει 2 και 3 παιδιά (ταυτόχρονα) ως φοιτητές, η μη-μετεγγραφή τους θα αποτελούσε μια αναίτια, ανόητη, και τις περισσότερες φορές δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση! Επίσης, σε τι επιβαρύνει το κράτος ή μοριοδότηση των πολυτέκνων σε διαγωνισμούς προσλήψεων; Θα πρέπει επομένως άμεσα να ξεκαθαριστεί από το νομοθέτη ότι δεν θα θιγούν τα αντίστοιχα δικαιώματα των πολυτέκνων (που στο κάτω-κάτω δεν επιφέρουν καμία πρόσθετη δαπάνη στο κράτος)

    8. Είναι επίσης απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν σε νομοθέτημα που θα ισχύσει (θεωρητικά) για πρώτη φορά μέσα στους πρώτους μήνες του 2011, να λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2009 και όχι του 2010 (ενώ είναι γνωστό ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων τα εισοδήματα του 2010 είναι σημαντικά μειωμένα!). Συγχρόνως, σε αντίστοιχη περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα οικογενειακή κατάσταση και όχι αυτή του 2009.

    9. Κάτι που πρέπει επίσης να επισημανθεί, είναι το γεγονός ότι για τον πολύτεκνο, το στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ!! Είναι γνωστό ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ 4,5,6 ΚΛΠ ΠΑΙΔΙΑ χρησιμοποιώντας τις γνωστές (δίκαιες ή άδικες, δεν το κρίνω) δικαιολογίες για φθορές, φασαρία, κλπ Είμαι σίγουρος ότι και ο νομοθέτης δεν αποτελεί εξαίρεση! Άρα, ο μοναδικός δρόμος για τον πολύτεκνο είναι να χρεωθεί με ένα στεγαστικό δάνειο και να αγωνίζεται για τα επόμενα 30-40 χρόνια της ζωής του να το αποπληρώσει! Συνεπώς, η ετήσια οικογενειακή δαπάνη σε τοκοχρεολύσια για την αγορά ή κατασκευή πρώτης κατοικίας, θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη και μάλιστα αφαιρετικά σε σχέση με το συνολικό εισόδημα.

    10. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι οι πολύτεκνοι δικαιούνται μειωμένα τιμολόγια στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ κλπ), μειωμένα εισιτήρια στα ΜΜΜ και άλλες αντίστοιχες παροχές, ΟΧΙ ΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΚΠΤΩΣΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΤΖΙΡΟΥ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. Εξάλλου, οι εκπτώσεις αυτές, αποτελούν τυπικές παροχές ανωνύμων εταιριών (που προς το παρόν ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα) που θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν ως κάποια από τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

    Δεν θα κάνω καμία αναφορά στη συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας σε δημογραφικά, εθνικά ή στρατηγικά θέματα καθώς νομίζω ότι το να αποδείξω ότι 1+1=2 είναι μάταιο και μη-παραγωγικό!

    -Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ…

    Φανταστείτε μετά από κάποια χρόνια, τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν αυτό που πολλοί σήμερα με τα λόγια και τις πράξεις τούς διδάσκουν και να δηλώσουν:

    -ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΑΣ;;;

    Και τότε δυστυχώς θα ισχύσει αυτό που πολλοί καταλογίζουν σήμερα στους πολύτεκνους και συνοψίζεται στο: «ΤΑ ΘΕΛΑΜΕ… ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΑΜΕ…»

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 21:05 | Ξενοφών

    Κύριε Υπουργέ,

    Είμαι τρίτεκνος με εισόδημα αρκετά μεγαλύτερο των 40.000€ και χωρίς δανειακές υποχρεώσεις, γιατί φρόντισα να έχω κάνει χρηστή διαχείριση των οικονομικών μου. Μετά τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα είναι ελλειματικός, χωρίς φυσικά να είμαι εγώ υπεύθυνος για αυτό. Το πρόβλημα επιτείνεται γιατί το κόστος ζωής δεν έχει μειωθεί, το αντίθετο θα έλεγα.
    Παρόλα αυτά εμείς θα τα καταφέρουμε, εξάλλου το τρίτο παιδί ήταν συνειδητή επιλογή και εκείνη την εποχή δεν είχαν χορηγηθεί ακόμη οι παροχές στους τρίτεκνους. Όμως δεν είμαι βέβαιος ότι η ελληνική κοινωνία θα τα καταφέρει, και κατ’ επέκταση η Ελλάδα μας. Γνωρίζω συμπολίτες μας που ενώ είχαν σκοπό να κάνουν δεύτερο ή τρίτο παιδί, αντί αυτού τώρα σκέφτονται να μεταναστεύσουν.
    Από την άλλη μεριά το δημογραφικό πρόβλημα είναι γνωστό, ετήσιος ρυθμός γεννήσεων 9.34/1000 κατοίκους (μειούμενος) έναντι 18.28 στην Τουρκία (με έντονες αυξητικές τάσεις) http://www.indexmundi.com/turkey/birth_rate.html , βέβαια την ίδια στιγμή γνωρίζετε ότι η Δυτική Θράκη δεν παρουσιάζει την ίδια υπογεννητικότητα με την υπόλοιπη Ελλάδα. Κάποια στιγμή η Τουρκία θα ζητήσει να αυξήσει το ζωτικό της χώρο.
    Επίσης είναι απορίας άξιο, γιατί κύριε Υπουργέ προτείνονται, περικοπές των δαπανών για τους τρίτεκνους – πολύτεκνους ενώ αυτές δεν αποτελούν προϋπόθεση του μνημονίου.
    Σύμφωνα και με προγενέστερη απόφαση του ΣτΕ οι προτεινόμενες διατάξεις των άρθρων 42-44 είναι αντισυνταγματικές, οπότε εκτιμώ ότι θα υπάρξουν προσφυγές.
    Είναι κατανοητό ότι υπάρχουν δυσκολίες και απαιτείται σκληρή δουλειά από όλους μας, έχω μια πρόταση περιστολής δαπανών της τάξης των 50 εκ €, η οποία προβλέπεται και από το άρθρο 51 του Συντάγματος να μειώσετε τον αριθμό των βουλευτών σε 200.

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 16:18 | ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΝΙΚΑΣ

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42,43,44 ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ(ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,Η ΑΜΙΣΘΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ).

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 14:07 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΙΝΙΚΟΣ

    ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ MONO ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 12:16 | ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΝΑ

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ….ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ…ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ….ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΕΔΩ…ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΧΩΡΑ….ΕΝΩ ΑΛΛΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙ ΟΛΑΣ ΕΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΣΕΙΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ… ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42, 43, 44 , ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΕΙΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ…ΧΑΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ…ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ?????

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 12:35 | μαρια

    ντροπη….

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 09:35 | Μαρία Ανδρονή

    Το 2009 ήμουν με σύμβαση στην Νομαρχία Αθηνών. Από τον Μάρτιο του 2010 είμαι άνεργη και σαν αρχιτ’εκτων μηχανικός είμαι υποχρεωμένη να πληρώνω τις εισφορές μου ανεξαρτήτως αν εργάζομαι ή όχι..Και φυσικά σε εμάς τους μηχανικούς ούτε κουβέντα για ταμείο ανεργίας, δεν το δικαιούμαστε λένε..Ο σύζυγός μου είναι ιδιωτικός υπάλληλος με ότι αυτό συνεπάγεται…Πως θα συνητήσουμε την οικογένεια των 3 ανηλίκων παιδιών πέιτε μου, όταν και αυτό το επίδομα ακόμα που πέρναμε ήταν πενιχρό, χωρίς αυτό τι θα κάνουμε, απαντήστε μου! Είναι απαράδεκτη η πολιτική σας κύριοι και θα μας βρείτε μπροστά σας, να το θυμάστε αυτό…Είναι ανήθικο να πολεμάτε τις πολύτεκνες οικογένειες έτσι….

  • 23 Δεκεμβρίου 2010, 07:53 | poulakis_m

    ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ MONO ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ:

    -ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ(ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ,ΣΥΝΑΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ),ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 1;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

    -ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ 2030-40 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 500000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΙΓΩΤΕΡΟΥΣ(ΚΕΠΕ); ΚΑΜΙΑ

    -ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ, ΌΤΑΝ ΤΟ 2040 ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 48% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ 50% ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ;

    -ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΚΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΊΣΕΤΕ-ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΈΤΡΑ ΠΟΥ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΝΙΧΡΑ, ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ; ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ, ΕΠΙΤΙΘΕΣΘΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ;

    -ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΣ,Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ;ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.

    ΜΟΝΟ ΕΠΑΙΝΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ

    ΜΟΝΟ ΕΠΑΙΝΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ(ΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ).ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΕ Ο ΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

    ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ.

    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΜΕΙΩΣΗ 150 ΕΚΑΤΟΜ ΑΠΟ ΤΑ 800 ΕΚΑΤΟΜ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟ 50-60% ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΤΕ ΑΦΑΙΜΑΞΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ 25-30% ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ;

    – ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ;ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΑΡΘΡΟ 21 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΚΑΙ 5)ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ;

    -ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΑΥΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΣΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ.

    ΕΑΝ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ΄΄ΧΤΕΝΙ΄΄ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ, ΤΟΤΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 15% ΓΙΑ 1 Ή 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 100000 ΚΑΙ ΑΝΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ;ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ Ή ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;

    ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΊΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΜΕΡΕΙΣΘΕΙ;

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

    ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ) ΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΈΚΝΑ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΤΟ ΔΣ

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 22:17 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!!!!!!!!!ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!!ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΗΣΙΑ.ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!!ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΡΧΕΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ. ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΝ ΑΝΑΨΑΤΕ ΕΣΕΙΣ.ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ)ΟΤΙ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ.
    ΔΕΙΞΤΕ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!!!.ΜΗ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΘΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΒΑΤΕΡΛΩ!!!ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ Π ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΑΡΘΡΑ 42 ΚΑΙ 43 ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 42-43 ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ(ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟ 2001 ΑΠΟΦΑΣΗ 1095/2001 ΤΜΗΜΑ Δ)΄.

    ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 21:37 | μάνα

    η μητερα μου μια ζωη παλευε να μεγαλωσει τα τρια της παιδια.και εγω με υπερηφανια λεω οτι απεκτησα τρια παιδια,ομως βλεπω οτι και εγω παλευω να μεγαλωσω τα δικα μου παιδακια.τα τελευταια 10χρονια μπαινω -βγαινω σε συμβασεις στον δημο θεσσαλονικης.αυτη την στιγμη κανω μια πολυ δυσκολη δουλεια σε 14μηνη συμβαση αφου εγινε περικοπη αυτης και απο 18μηνη εγινε 14μηνη.περνω 473ευρω τον μηνα και το μονο που ουσιαστικα καταφερνω ειναι να καλυψω μερος των δανειων μας.το επιδομα που περνουμε το δινω εξ ολοκληρου στα αγγλικα αφου τα δυο απο τα τρια μου παιδια ειναι στην εφηβια.νιωθω οτι ζω ενα ονειρο και καποια στιγμη θα ξυπνησω.γτ δεν μπορει η ελλαδα που γεννηθηκαμε και αγαπαμε με την μεγαλη ιστορια της,οχι απλα μας κοβει τα φτερα σε εμας και τα παιδια μας αλλα να μας δινει και μια κλωτσια να παμε ποιο κατω.και να μην υπαρχει μελλον ουτε και για εμας ουτε για τα παιδια μας ουτε για τα εγγονια μας ακομη.δεν μπορει οι φτωχοι να γινουν φτωχοτεροι και οι πλουσιοι πλουσιοτεροι,δεν μπορει να χαθει η μεσαια ταξη.και δεν μπορει ο αλλοδαπος να εχει περισσοτερα δικαιωματα και παροχες απο μενα που ειμαι ελληνιδα και τα παιδια μου ο πατερας μου και τα αδερφια υπηρετησαν και θα υπηρετησουν την μανα πατριδα,και θα πολεμησουν γι αυτην αν χρειαστει.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 19:42 | σοφια τσιγαρα

    ντροπή σας και μόνο που σκεφτήκατε να βάλετε χέρι στα λεφτά των παιδιών μας. δεν πάτε να βρείτε αυτούς που υα έφαγαν…..

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 16:39 | Γιώργος

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΑΝΘΕΛΛΙΝΙΚΗ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ (ΑΛΛΙΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ) ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΓΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗ ΓΕΝΝΑΝΕ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 42-43-44!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 16:10 | Mαρια

    Με τι εισοδηματικα κριτηρια βαζετε το πλαφον με δηλωθεντα εισοδηματα του 2009?
    Πατε να γονατισετε τελειως τις οικογενειες με 3 τεκνα και ανω?
    Ποιο ειναι λοιπον το εγκλημα τους? Αυτοι εφαγαν τα λεφτα επειδη εκαναν πολλα παιδια?

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 16:55 | Άρης Παγουρτζής

    Καταθέτω πρώτα την πρότασή μου με αιτιολόγηση στο τέλος.

    Η πρότασή μου: σοβαρό επίδομα (π.χ. 500 ευρώ για τους πολύ φτωχούς) για ΚΑΘΕ τέκνο χωριστά (να αφορά δηλαδή τους πάντες, δίτεκνους, μονότεκνους, όλους!) κλιμακούμενο ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα:

    Για παράδειγμα:
    – με καθαρό ετήσιο εισόδημα 0-10000 : 500 ευρώ το μήνα ΓΙΑ ΚΑΘΕ τέκνο
    – το ποσό των 500 ευρώ να μειώνεται κατά 10 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ ετήσιου εισοδήματος πάνω από τις 10000 (δηλ. με 20000 ετήσιο να γίνεται 400 ευρώ το μήνα για κάθε τέκνο, με 30000 γίνεται 300 ευρώ, με 40000 γίνεται 200 ευρώ, με 50000 γίνεται 100 ευρώ το μήνα, και να μηδενίζεται στις 60000).

    Για σκεφτείτε το σας παρακαλώ, νομίζω ότι μια τέτοια πρόταση αφαιρεί όλα τα επιχειρήματα από αυτούς που προβάλλουν την αδικία του ενιαίου επιδόματος σε φτωχούς και πλούσιους (που πράγματι είναι αδικία), λύνει κοινωνικά προβλήματα, βοηθά αναλογικά αυτούς που έχουν πιο πολλή ανάγκη, και συσπειρώνει όλους όσοι έχουν παιδιά σε μια δίκαιη διεκδίκηση.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ

    Η επιμονή στη διατήρηση επιδομάτων χωρίς όριο είναι εντελώς παράλογη. Δηλαδή ένας 3τεκνος με 200 χιλ το χρόνο να παίρνει το επίδομα; Δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτά τα χρήματα στερούνται από άλλους που τα έχουν πολύ περισσότερη ανάγκη; Γνωρίζω από πρώτο χέρι (είμαι τρίτεκνος) ότι οικογένεια με 3 παιδιά μπορεί να ζήσει αρκετά καλά με 40 χιλ. το χρόνο, ας μην υπερβάλλουμε. Βέβαια αν θέλουμε 400 ευρώ για φροντιστήριο για κάθε παιδί (που αναφέρει μια κυρία παραπάνω), ε τότε δεν γίνεται. Το επίδομα δίνεται άραγε για να καλύπτονται οι ανάγκες σε φροντιστήρια ή ιδιωτική παιδεία; Τότε γιατί να μην παίρνουν και οι δίτεκνοι κάτι; Αυτών τα παιδιά δεν πρέπει να μορφωθούν ανάλογα; Δεν είναι όλοι οι Έλληνες ίσοι απέναντι στο νόμο; Δεν είναι παράλογο να παίρνουν επίδομα οι 3τεκνοι με εισόδημα 4000 ή και 5000 ή και παραπάνω το μήνα (αν δεν θέλουμε κανένα όριο) αλλά όχι μια δίτεκνη οικογένεια με εισόδημα 2000; Επίσης, καταλαβαίνω ότι κάποιος που βγάζει 42 χιλ. θα αισθάνεται τρομερά γκαντέμης ή και κορόιδο που δήλωσε τα εισοδήματά του και θα έχει αρκετό δίκιο (και θα έχει και ΚΙΝΗΤΡΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ισχυρότατο). Η λύση σε αυτά είναι νομίζω αυτή που πρότεινα στην αρχή: γενναία επιδόματα για πολύ φτωχούς, που να μειώνονται ΣΤΑΔΙΑΚΑ ανάλογα με το εισόδημα.

    Μια γενική παρατήρηση: παιδιά, φτάσαμε ως εδώ γιατί μαζί με τα δικαίως κατακτηθέντα κατακτήσαμε και πολλά εντελώς παλαβά (δικαίωμα στα αυθαίρετα, μετεγγραφές πολυτέκνων και τριτέκνων ασχέτως εισοδήματος, μισθοί-ρετιρέ για κάποιους, κοπάνες ατιμώρητες για άλλους, φακελάκια ατιμώρητα, κάρτες εισόδου σε δακτύλιο, συντάξεις αναπηρικές-μαιμού, κ.ά. ων ουκ έστι αριθμός). Έτσι, οι κυβερνώντες βρίσκουν ως πρόσχημα τα πράγματι ακραία για να κόψουν και τα δίκαια. Δυστυχώς οι θιγόμενες ομάδες αντιδρούν σπασμωδικά, χωρίς να δέχονται τίποτε και φυσικά οι υπόλοιποι αδιαφορούν παγερά. Έτσι διαλύεται η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Φοβάμαι ότι αν δεν λογικευτούμε πάραυτα θα χάσουμε στο τέλος τα αυγά και τα καλάθια. Ας αναγνωρίσει κάθε ομάδα τα παράλογα προνόμιά της και ας δεχθεί να υπάρξουν δίκαιες και προπαντός σταδιακές ρυθμίσεις. Ας ζητάμε κάτι λογικό μπας και μπορέσουμε να δράσουμε συλλογικά και περισώσουμε κάτι.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 15:38 | ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

    Το δημογραφικό πρόβλημα, όμως, χωρίς την ιδιαίτερη και ευνοϊκή θέαση της τριτεκνίας, δεν επιλύεται. Ένας νέος νόμος για τους πολύτεκνους, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, σφαιρικό, διορατικό και άμεσα αποδοτικό, πρέπει να αναστρέψει την πληθυσμιακή γήρανση, κάτι που είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε. Αυτό είναι υπαρκτικό ζήτημα κοινωνικής συνοχής. Συνδέεται αναπόσπαστα με τη Δημοκρατία και την αποτελεσματικότητα του Κοινωνικού Κράτους. Αποτελεί προϋπόθεση για τη διαιώνιση στον ιστορικό χρόνο ενός μοναδικού για την Ανθρωπότητα κοινωνικού και πολιτιστικού μορφώματος, όπως είναι το ελληνικό φαινόμενο. Ελπίζω η Κυβέρνηση, με τη βοήθεια και την πίεση όλων μας, να κατανοήσει την κρισιμότητα των καιρών και να πράξει αναλόγως. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.-

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 14:42 | ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!! ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 42, 43, 44…… ΤΩΡΑ

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 13:29 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΕΙΜΑΙ ΧΗΡΑ ΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ.ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΟΒΕΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΕΓΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ?ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 13:47 | ΧΡΥΣΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ

    Με λύπη μας διαβάσαμε τη δήλωση που κάνατε στη Βουλή αναφορικά με τις περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα,που μας φάνηκε δίσημη και συβιλλική σαν εκείνες της Πυθίας.
    Το μόνο σίγουρο είναι πως οι πολύτεκνοι δεν ευθύνονται για την <>της Χώρας αλλά η πολιτική των κυβερνώντων κομμάτων και κάποιες κατηγορίες πολιτών που επωφελήθηκαν.
    Το πολυτεκνικό επίδομα δεν αποτελεί <> δημόσιου πόρου,αλλά αναγκαίο και ουσιαστικό βοήθημα της Ελληνικής πολιτείας προς τις οικογένειες αυτές.Η πολύτεκνη οικογένεια δοκιμάζεται από τις περικοπές μισθών,δώρων και γενικότερα την κρίση που βιώνουμε σήμερα.<> είναι(ως προς το ποσό)το πολυτεκνικά επιδόματα συγκρινόμενα με εκείνα της Δυτικής Ευρώπης.
    Εμείς οι πολύτεκνοι δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από τη διατήρηση του. Όπως άριστα γνωρίζετε η μητρότητα και η οικογένεια αποτελούν θεσμούς που προστατεύονται από το Σύνταγμα.Η καταβολή των πολυτεκνκών επιδομάτων και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας έχουν νομολογικά κατοχυρωθεί με αποφάσεις του ΣτΕ και όλων των Διοικητικών Δικαστηρίων της Χώρας.Η Ελλάδα είναι η τρίτη πιό γερασμένη χώρα στον κόσμο. Το δημογραφικό αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για το έθνος μας.
    Αναζητείστε λοιπόν αλλού τα χρήματα που ισχυρίζεστε πως έχει ανάγκη η χώρα και όχι από τους πολυτέκνους που δοκιμάζονται στην δύσκολη αυτή συγκυρία.
    Οι πολύτεκνες οικογένειες αγωνίζονται για την αξιοπρεπή ανατροφή των παιδιών τους.Μη ξεχνάτε ότι η Ελλάδα για να επιβιώσει σαν έθνος χρειάζεται (εκτός από οικονομικούς πόρους) κυρίως Έλληνες.Εκτός εάν πιστεύετε ότι οι Ελληνοποιήσεις αλλοδαπών θα λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας σε επικείμενο εξωτερικό κίνδυνο και ότι οι Ελληνοποιηθέντες αλλοδαποί θα δόσουν το παρόν σε κάθε δύσκολη στιγμή που θα τους καλέσει η πατρίδα.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 12:41 | Νικόλαος Μήλας

    Ακόμα και αν όλες οι άλλες δαπάνες περικοπούν, ακόμη και τότε δεν πρέπει το κράτος να θίξει τις παροχές στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

    Οι οικογένειες αυτές αποτελούνται από σύγχρονους ήρωες στην Ελλάδα των 9,34 γεννήσεων και 10,6 θανάτων ανά 1000 κατοίκους (πηγή: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html).

    Το κράτος οφείλει να ενισχύει, να προβάλλει, να ενθαρρύνει, να πολλαπλασιάζει τους ήρωες αυτούς, όχι να τους βασανίζει και να τους εξαφανίζει.

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 12:53 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑ

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΤΕ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ;;;ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ, ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΑΛΑΤΑ;;;
    ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.
    ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΑΡΘΡΑ 42,43 ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ(ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ) ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΩΧΥΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42,43 ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 12:50 | Φώτης Φωτεινάκης

    Δηλαδή, συγγνώμη, μειώνονται τα επιδόματα ή και καταργούνται — αλλά από τώρα και στο εξής ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ κιόλας. Δηλαδή ένας τρι(πολύ)τεκνος οικογενειάρχης όχι μόνο πληρώνει τους περισσότερους ΕΜΜΕΣΟΥΣ φόρους (το ΦΠΑ των αγαθών που αγοράζουν τα μέλη της οικογενείας του) αλλά θα πληρώνει και φόρο στο απειροελάχιστο επίδομα, το οποίο του χορηγείται!! Μα καλά, εμείς τί φταίμε, αφού γνωρίζουν τους φοροδιαφυγόντες μεγαλοκαρχαρίες ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;;;;

  • 22 Δεκεμβρίου 2010, 12:49 | ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΗΛΙΑΣ

    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 42,43,44 ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ(ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,Η ΑΜΙΣΘΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ).