Άρθρο 25 Προσθήκη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στους φορείς για τους οποίους καταρτίζεται ηλεκτρονικός κατάλογος λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού – Τροποποίηση περ. α) παρ. 2 άρθρου 10 ν. 3329/2005

 

Το πρώτο εδάφιο της περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 10 του ν. 3329/2005 (Α’ 81), περί της διαδικασίας πρόσληψης μέσω ηλεκτρονικού καταλόγου καταρτισθέντος σε κάθε Δ.Υ.Πε. λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού για τους δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και τους λοιπούς φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, τροποποιείται ώστε στο πεδίο εφαρμογής να εντάσσεται και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και η περ. α) της παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

 

«2. α) Για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών των δημόσιων Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, των Δ.Υ.ΠΕ., του Ε.Κ.Α.Β., του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., του Ε.Κ.Ε.Α., του Ε.Ο.Φ., του Ε.Ο.Δ.Υ., του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», του Ο.Κ.Α.Ν.Α., του Κ.Ε.Θ.Ε.Α., της Ε.Κ.Α.Π.Υ., των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.) και της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. καταρτίζονται, σε κάθε Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.) της Χώρας, ηλεκτρονικοί κατάλογοι λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού, ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων, στους οποίους εγγράφονται οι προς πρόσληψη υποψήφιοι που κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, όπως αυτά καθορίζονται στο π.δ. 85/2022 (Α` 232), περί του καθορισμού των προσόντων διορισμού σε φορείς του δημόσιου τομέα. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών, η οποία εκδίδεται μετά από αιτιολογημένο αίτημα των φορέων του πρώτου εδαφίου, δύναται να ενεργοποιείται η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εγγραφή στους ηλεκτρονικούς καταλόγους υποψηφίων συγκεκριμένων κατηγοριών, κλάδων και ειδικοτήτων επικουρικού, πλην ιατρών, προσωπικού, καθώς και να περιορίζονται τα καθοριζόμενα στο π.δ. 85/2022 επικουρικά προσόντα.».