Άρθρο 13 Αποζημίωση μετακινούμενου στρατιωτικού ιατρικού προσωπικού σε συγκεκριμένες δομές υγείας του ΕΣΥ της ίδιας ή άλλης υγειονομικής περιφέρειας – Προσθήκη παρ. 6 στο άρθρο εικοστό του ν. 5015/2023

Στο άρθρο εικοστό του ν. 5015/2023 (Α΄20), περί της αποζημίωσης μετακινούμενου ιατρικού προσωπικού σε συγκεκριμένες δομές υγείας της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας, προστίθεται παρ. 6 ως εξής:

«6. Κατά παρέκκλιση των παρ. 3 και 5, η μηνιαία αποζημίωση του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 χορηγείται από τον φορέα υποδοχής, πλέον των μηνιαίων αποδοχών τους, και στους ειδικούς στρατιωτικούς ιατρούς, οι οποίοι από τις 8.5.2023 έως τις 31.12.2024 μετέβησαν ή μεταβαίνουν για την κάλυψη αναγκών κατ’ εφαρμογή της υπό στοιχεία Υ4α/οικ.18421/14.2.2011 κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, περί του πλαισίου συνεργασίας των νοσοκομείων και κέντρων υγείας του ΕΣΥ με τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων (Β΄ 257), σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκονται σε άλλη περιφερειακή ενότητα από αυτήν, στην οποία βρίσκεται η υγειονομική μονάδα ή η μονάδα εκστρατείας υγειονομικού στην οποία υπηρετούν. Η διάρκεια της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν (1) μήνα, με δυνατότητα ανανέωσης σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Αν η μετακίνηση έχει διάρκεια μικρότερη του ενός (1) μηνός, η αποζημίωση του πρώτου εδαφίου των παρ. 1 και 2 καταβάλλεται αναλογικά. Οι στρατιωτικοί ιατροί, οι οποίοι κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, έχουν ολοκληρώσει τη μετακίνησή τους, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο, χωρίς να έχουν λάβει τη μηνιαία αποζημίωση της παρ. 1, υποβάλλουν για την καταβολή της σχετική αίτηση στον φορέα υποδοχής.».