Άρθρο 20 Προσωπικό του καταργηθέντος ΙΚΠΑ

1. Οι υπάλληλοι ταπητουργείων, κιλιμοποιίων, εργαστηρίων και γενικά των υπηρεσιών οικοτεχνίας του καταργηθέντος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης το οποίο συγχωνεύθηκε με το νπδδ  Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη διάταξη της περίπτωσης α της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν.3895/2010 (ΦΕΚ Α΄206) και οι οποίοι μεταφέρθηκαν αυτοδικαίως στο Ε.Κ.Κ.Α με την περίπτωση β της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν.3895/2010, υποχρεούνται όπως εντός ενός μηνός από την πρόσκληση υποβάλλουν στο αρμόδιο Τμήμα Προσωπικού Φορέων του ΕΣΚΦ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αίτησή τους για μετάταξή τους σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, αναφέροντας ιδίως το Δήμο προτίμησής τους. Οι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν θα επιλεγούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚΑ και θα προσκληθούν για την υποβολή της αίτησης του προηγούμενου εδαφίου εντός 2 μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.  Αν  στο Δήμο προτίμησής τους δεν υπάρχει Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας ή Παράρτημά της μετατάσσονται σε Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας.

2.Το προσωπικό αυτό μετατάσσεται σε υπάρχουσες κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού και αν δεν υπάρχει κενή οργανική θέση σε προσωποπαγή που συστήνεται με την απόφαση μετάταξης σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, ανάλογα με το Δήμο προτίμησής τους, με ταυτόχρονη μετάταξή του προσωπικού σε κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα του φορέα υποδοχής ανάλογα με τα προσόντα του, ώστε να καταλάβει κενή οργανική θέση του φορέα υποδοχής και αν δεν υπάρχει σε προσωποπαγή θέση.

3. Η μετάταξη πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ταυτόχρονη κατάργηση της τυχόν προσωποπαγής θέσεως που κατείχε ο μετατασσόμενος μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚΑ και του  Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα υποδοχής.

4.Η μισθοδοσία του προσωπικού αυτού μέχρι 31-12-2011 θα βαρύνει το ΕΚΚΑ και από 1-1-2012 τον φορέα υποδοχής με ανάλογη εγγραφή της πίστωσης.