Άρθρο 08: Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

1. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1, του άρθρου 11, του ν. 3402/2005 (258 Α΄) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, τροποποιείται ως εξής: «Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Υγείας, μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Α. ρυθμίζεται η οργάνωση του Ε.ΚΕ.Α. και η διάρθρωση των υπηρεσιών του, διαρθρώνονται κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα οι θέσεις προσωπικού, ορίζονται τα προσόντα διορισμού και τα καθήκοντα των υπαλλήλων κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και οι αρμοδιότητες του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Διευθυντή του Ε.ΚΕ.Α.».
2. «Επιτρέπεται για δύο έτη από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου αυτού η απόσπαση υπαλλήλων του δημόσιου τομέα και φορέων εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας, στο Ε.ΚΕ.Α. Η απόσπαση γίνεται μετά από αίτηση του υπαλλήλου, με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης. Οι αποσπασμένοι υπάλληλοι διατηρούν το ασφαλιστικό τους καθεστώς».
3. «Η 2/16519/0022/24-2-12 (465 Β) Κ.Υ.Α. με θέμα «Καθορισμός επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν.4024/2011 (Φ.Ε.Κ. 226/ A΄/(27-10-2011)» έχει εφαρμογή και για το προσωπικό των προβλεπομένων σε αυτή κατηγοριών και ειδικοτήτων που υπηρετεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας».

  • 28 Απριλίου 2013, 18:51 | Ζερβού Ελευθερία

    Θα πρέπει να προστεθεί και με τη γνώμη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αιμοδοσίας. Η πρόταση αυτή στηρίζεται στο άρθρο 14 του Νόμου 3402 σύμφωνα με το οποίο η Συμβουλευτική Επιτροπή επικουρεί το ΕΚΕΑ για θέματα Αιμοδοσίας.Ως εκ της αρμοδιότητας αυτής η Επιτροπή οφείλει να παρέχει γνώμη προς το ΕΚΕΑ για την διάρθρωση των Υπηρεσιών του ΕΚΕΑ όσον αφορά την κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα του προσωπικού.( Ενδεικτικά Ιατροί ΕΣΥ, Επιστήμονες βιολογικών επιστημών -βιολόγοι,χημικοί,βιοχημικοί,φαρμακοποιοί,νοσηλευτές και τεχνολόγοι και άλλες ειδικότητες)

    Τα μέλη της Επιτροπής Αιμοδοσίας
    Πολίτη Κωνσταντίνα
    Καραφουλίδου Αναστασία
    Παραρά Μυρσίνη
    Μαρτίνης Γεώργιος
    Ζερβού Ελευθερία
    Καβαλλιέρου Λίλιαν