- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - https://www.opengov.gr/yme -

Άρθρο 28 Πλήρωση θέσεων Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Υποδιευθυντών στην εταιρεία Σιδηρόδρομοι Ελλάδος Μ.Α.Ε. – Προσθήκη άρθρου 7Β στον ν. 5167/2024

Στον ν. 5167/2024 (Α’ 207), προστίθεται άρθρο 7Β, ως εξής:

«Άρθρο 7Β

Πλήρωση θέσεων Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Υποδιευθυντών στην εταιρεία Σιδηρόδρομοι Ελλάδος Μ.Α.Ε.

  1. Η πλήρωση των θέσεων των Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Υποδιευθυντών γίνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας έως τριών (3) ετών, σύμφωνα με τον προγραμματισμό προσλήψεων του άρθρου 51 του ν. 4622/2019 (Α’ 133), με δυνατότητα ισόχρονης ανανέωσης άπαξ.
  2. Η πλήρωση των θέσεων ευθύνης της παρ. 1 είναι δυνατή και με ανάθεση άσκησης παράλληλων καθηκόντων σε προσωπικό το οποίο έχει αναλάβει άλλη θέση ευθύνης της παρ. 1 κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης, με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας για το υπόλοιπο του χρόνου διάρκειας της συναφθείσας σύμβασης, με δυνατότητα ανανέωσης μία (1) φορά, και με εφαρμογή της διαδικασίας της παρ. 1.
  3. Η διαδικασία πρόσληψης, καθώς και η πολιτική και το ύψος αποδοχών του προσωπικού της παρ. 1 εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Επιτροπής Προσλήψεων και Αμοιβών του άρθρου 7Θ. Το ύψος των αμοιβών δεν μπορεί να υπερβαίνει: α) στην περίπτωση των Διευθυντών και των Υποδιευθυντών της παρ. 1, το όριο της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) και β) στην περίπτωση των Γενικών Διευθυντών, το όριο της παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015. Στη διαδικασία της παρούσας δύναται να συμμετέχoυν το υπάρχον προσωπικό της εταιρείας και υποψήφιοι εκτός εταιρείας.
  4. Σε περίπτωση πλήρωσης θέσης της παρ. 1 από υπάλληλο με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, αναστέλλεται αυτοδικαίως η άσκηση οποιουδήποτε δημόσιου λειτουργήματος και καθηκόντων σε οποιαδήποτε θέση στον δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), για το διάστημα, κατά το οποίο ο υπάλληλος κατέχει τη θέση αυτή, και ο υπάλληλος αμείβεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.
  5. Οι υπάλληλοι του παρόντος άρθρου, μετά από τη λήξη της θητείας τους επανέρχονται αυτοδικαίως στη θέση που κατείχαν πριν από τον διορισμό τους και ο χρόνος θητείας τους λογίζεται για κάθε συνέπεια ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στη θέση που κατείχαν πριν από την ανάληψη θέσης της παρ. 1.
  6. Σε περίπτωση πλήρωσης της θέσης της παρ. 1 από προσωπικό της εταιρείας, οι αποδοχές του παρόντος δεν διατηρούνται μετά την καθ` οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του στελέχους από τη θέση.
  7. Ειδικά οι θέσεις Υποδιευθυντών που καλύπτονται σύμφωνα με την παρ. 1, δεν υπερβαίνουν το ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί του συνόλου των προβλεπόμενων θέσεων των Υποδιευθυντών.
  8. Στην πρόσκληση της παρ. 1 ορίζονται ιδίως:

α) Η θέση που προκηρύσσεται και τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα αυτής,

β) τα κριτήρια επιλογής και η βαρύτητα εκάστου κριτηρίου,

γ) η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων, ο τρόπος υποβολής τους και η υπηρεσία υποδοχής τους,

δ) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής τους,

ε) η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων, η διενέργεια συνέντευξης, η διαδικασία σύνταξης των πινάκων κατάταξης, τα αρμόδια όργανα για τη διενέργεια αυτών των διαδικασιών, η διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των πινάκων κατάταξης,

στ) το δικαίωμα άσκησης ένστασης, ο τρόπος και χρόνος άσκησής της και το όργανο εξέτασής της και

ζ) οι όροι της σύμβασης και η διάρκειά της.

  1. Οι όροι των συμβάσεων της εταιρείας με τους Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές και Υποδιευθυντές εγκρίνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Επιτροπής Προσλήψεων και Αμοιβών του άρθρου 7Θ. Στους όρους αυτούς περιλαμβάνεται αναλυτική στοχοθεσία με μετρήσιμους στόχους.».
1 Σχόλιο (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

1 Σχόλιο Στο "Άρθρο 28 Πλήρωση θέσεων Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Υποδιευθυντών στην εταιρεία Σιδηρόδρομοι Ελλάδος Μ.Α.Ε. – Προσθήκη άρθρου 7Β στον ν. 5167/2024"

#1 Σχόλιο Από Vasilieios Psaromatis Στις 12 Ιούνιος, 2025 @ 13:33

Σωστά