ΜΕΡΟΣ Α ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (Ο.Δ.Α.Π.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ – ΟΝΟΜΑΣΙΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ Άρθρο 1 Επωνυμία – Μορφή – Έδρα Ο.Δ.Α.Π.

Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) με την επωνυμία Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (Τ.Α.Π.) με έδρα την Αθήνα, που έχει συσταθεί με το άρθρο 6 του ν. 4212/1929 (Α’ 240), μετονομάζεται σε «Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων» (εφεξής Οργανισμός ή Ο.Δ.Α.Π.), αναδιοργανώνεται και διέπεται εφεξής από τον παρόντα νόμο με σκοπό τη διασφάλιση της αποτελεσματικής, διαφανούς και αναπτυξιακής διαχείρισης των πολιτιστικών πόρων της χώρας. Ο Ο.Δ.Α.Π. εποπτεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Για τις σχέσεις του με την αλλοδαπή η επωνυμία του Ο.Δ.Α.Π. ορίζεται ως “Hellenic Organization of Cultural Resources Development (HOCRED)”.

  • 13 Νοεμβρίου 2020, 12:42 | ΠΑΠΠΑΣ ΑΡΙΣΤΟΝΟΥΣ

    ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΜΕ ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ
    Ο ΟΔΑΠ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΠΔΔ

  • 2 Νοεμβρίου 2020, 21:44 | νικος

    Αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως.

    Τι δουλεια εχει το ελληνικο δημοσιο να ασχολειται με την σχεδιαση, παραγωγη και πωληση σουβενιρ? Παραδοσιακα το δημοσιο ειναι ο χειροτερος επιχειρηματιας. Αποτελει εγκλημα για τα χρηματα του φορολογουμενου πολιτη να κατασπαταλει το δημοσιο τα χρηματα του, αντι την ιδια δουλεια να την κανει ο ιδιοτης που την κανει πολυ καλυτερα. Καποια στιγμη στην επομενη πτωχευση, ισως ωριμασουν οι συνθηκες για να παψει η χωρα μας να αποτελει μια σοβιετια.