Άρθρο 21 – Υποδιευθυντής Σώματος

1. Ως Υποδιευθυντής ορίζεται ο αρχαιότερος Γενικός Ελεγκτής Β’.
2. Ο Υποδιευθυντής αναπληρώνει τον Διευθυντή κατά την απουσία του. Τοποθετείται με απόφαση του Αρχηγού του Γ.Ε.Ε.Θ.Α. κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή του Σώματος.
3. Κατά την αρχική στελέχωση του Σώματος, πρέπει να έχει τη μέγιστη εμπειρία σε τακτικές, ειδικές και έκτακτες οικονομικές επιθεωρήσεις και ελέγχους, σε όλες τις κατηγορίες των Διαχειρίσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Σ.Ο.Ε.Ε.ΕΛ. Περαιτέρω, πρέπει να είναι κάτοχος αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού τίτλου στα χρηματοοικονομικά – οικονομικά.

  • 14 Απριλίου 2017, 10:29 | Αθανάσιος Πάσχου, Πρωην Δντης Οικ. Επιθ. ΓΕΑ

    1.Είναι περιττοί οι τίτλοι Γεν. Ελεγκτής Α’ Β’ κτλ και θα πρέπει να μετατραπούν σε «Επιθεωρητής» ή Οικονομικός Επιθεωρητής» και σε κάθε περίπτωση να υπάρχει η λέξη «Οικονομικός» γιατί ο «ελεκτής» παραπέμπει στον ελεγτή εισιτηρίων του ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ και αλλού.
    2.Στο νομοσχέδιο πρέπει να αποφεύγονται ασάφειες όπως πχ. η έκφραση «μεγίστη εμπειρία…» στην παρ.3 του παρόντος άρθρου. τι σημαίνει μεγίστη εμπειρία

  • 12 Απριλίου 2017, 09:23 | Σάκης

    Κατά τη γνώμη μου και ο υποδιευθυντής πρέπει να είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα χρηματοοικονομικά

  • 12 Απριλίου 2017, 00:48 | Σάκης

    Κατά την άποψη μου ο υποδιευθυντής του σώματος ο οποίος μάλιστα αναπληρώνει τον διευθντή και εδώ διαφωνώ με το νομοθέτη, δεν γίνεται να μην είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα χρηματοοικονομικά και να είναι απλού προπτυχιακού τίτλου ο οποίος αποκτάται στην ηλικία των 22-24 ετών από όλους τους αποφοίτους της ΣΣΑΣ. Εαν ανατρέξετε στις προσλήψεις σε θέσεις χρηματοοικονομικών στο υπόλοιπο δημόσιο μέσω ασεπ (είναι προσβάσιμες μέσω internet) την τελευταία διετία θα διαπιστώσετε τι πτυχία κατέχουν αυτοί που διορίζονται. Δεν μπορεί δηλαδή ο υποδιευθυντής του σώματος,με τέτοια σοβαρή αποστολή, σε ηλικία 50 ετών
    να έχει μείνει στο προτυχιακό που κατείχε από τα 23 του.

  • 7 Απριλίου 2017, 20:39 | Κώστας

    Οι κάτοχοι του τίτλου του προγράμματος ΜΕΤΚΕΛ. (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ. ) δεν αναγράφεται εάν πληρούν προσόντα ούτε Δντή ούτε Υδντή του Σώματος.