Άρθρο 01 – Ειδικές κατηγορίες αξιωματικών Εκτός Οργανικών Θέσεων

1. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που εκδίδεται μετά από γνώμη του αρμόδιου κατά Κλάδου Ανωτάτου Συμβουλίου ή του Συμβουλίου Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), εάν πρόκειται για αξιωματικούς των Κοινών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τίθενται/παραμένουν εκτός οργανικών θέσεων (ΕΟΘ), εφόσον το επιθυμούν, αξιωματικοί μέχρι του βαθμού του Συνταγματάρχη και αντιστοίχων των άλλων κλάδων των ΕΔ, για τους οποίους εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 5 έως 10,11, πλην των παραγράφων 11 και 12 αυτού,12 έως 14 και 16 έως 22 του ν.2439/1996 (Α’ 219) και οι οποίοι:
α) Κρίνονται ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, πλην των αποστρατευομένων για λόγους υγείας, έχοντας συμπληρώσει τριακονταπενταετή συντάξιμη υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του πεντηκοστού ογδόου έτους της ηλικίας τους.
β) Έχοντας ήδη τεθεί ΕΟΘ, κατ’ εφαρμογή της περιπτ. α’ της παρ.8 του άρθρου 18 του ν.2439/1996, υποχρεούνται σε αποστρατεία λόγω συμπλήρωσης τριακονταπενταετούς συντάξιμης υπηρεσίας, πριν από τη συμπλήρωση του πεντηκοστού ογδόου έτους της ηλικίας τους.
2. Για την εφαρμογή της ως άνω παραγράφου:
α) Η σχετική απόφαση του αρμοδίου Συμβουλίου Κρίσεων κοινοποιείται στους αξιωματικούς της περίπτ. α’ της παρ.1 αμελλητί.
β) Οι επιθυμούντες να τεθούν/παραμείνουν ΕΟΘ υποβάλλουν σχετική αίτηση στην οικεία Μονάδα :
αα) Εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτούς της απόφασης του αρμοδίου Συμβουλίου Κρίσεων, οι προερχόμενοι από την κατηγορία της περίπτ. α’ της παρ.1.
ββ) Το πρώτο δεκαήμερο του τελευταίου διμήνου στο οποίο συμπληρώνουν τριακονταπενταετή συντάξιμη υπηρεσία οι προερχόμενοι από την κατηγορία της περίπτ. β’ της παρ.1.

γ) Η οικεία Μονάδα υποβάλλει την αίτηση άμεσα και απευθείας στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού του οικείου Γενικού Επιτελείου. Εάν δεν πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις υποβολής της αίτησης, η ως άνω Διεύθυνση την απορρίπτει για τυπικούς λόγους. Εάν πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις υποβολής της αίτησης, αυτή υποβάλλεται άμεσα μαζί με τον ατομικό φάκελο του αιτούντος στη Γραμματεία Συμβουλίου του οικείου Ανώτατου Συμβουλίου ή του ΣΑΓΕ κατά περίπτωση, προκειμένου το αρμόδιο Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει σχετικώς, συγκαλούμενο το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία περιέλευσης της αίτησης στην ως άνω Γραμματεία. Το αρμόδιο Συμβούλιο γνωμοδοτεί επί της αίτησης λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του ατομικού φακέλου του αξιωματικού.
δ) Η γνωμοδότηση του αρμόδιου Συμβουλίου υποβάλλεται με μέριμνα της οικείας Γραμματείας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για λήψη απόφασης εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία υποβολής σε αυτόν της σχετικής γνωμοδότησης.
ε) Οι αιτούντες την υπαγωγή τους στο παρόν άρθρο αξιωματικοί παραμένουν στις τάξεις των ΕΔ μέχρι την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησής τους, χωρίς να δικαιούνται προαγωγή λόγω αποστρατείας. Εάν απορριφθεί η αίτησή τους, αυτοί αποστρατεύονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν.2439/1996, με την επιφύλαξη και των διατάξεων του άρθρου 20 του ίδιου νόμου. Εφόσον γίνει δεκτή η αίτησή τους, τίθενται ή παραμένουν, κατά περίπτωση, ΕΟΘ από την ημερομηνία κατά την οποία κρίθηκαν ευδοκίμως τερματίσαντες, οι προερχόμενοι από την κατηγορία της περίπτ. α’ της παρ. 1 ή από την ημερομηνία συμπλήρωσης της τριακονταπενταετούς συντάξιμης υπηρεσίας, οι προερχόμενοι από την κατηγορία της περίπτ. β’ της ίδιας παραγράφου και συνεχίζουν να υπηρετούν στις τάξεις των ΕΔ .
3. Οι αξιωματικοί, οι οποίοι τίθενται ή παραμένουν κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα παραπάνω, ΕΟΘ:
α) Εξακολουθούν να φέρουν τον κατεχόμενο κατά τον χρόνο κρίσης τους ως ευδοκίμως τερματίσαντες βαθμό.
β) Δεν δικαιούνται επίδομα κινδύνου (πτητικό, πτώσεως αλεξιπτωτιστών, υποβρυχίων καταστροφέων και καταδυτικό, εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, δυτών).
γ) Δεν μπορούν να καταλάβουν εκ νέου οργανικές θέσεις, εκτός αν προαχθούν επ’ ανδραγαθία.
δ) Δεν υπηρετούν σε θέσεις εξωτερικού.
ε) Κρίνονται στις τακτικές ετήσιες κρίσεις σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παρ. 20, 21 και 22 του άρθρου 16 του ν.2439/1996.
στ) Με την επιφύλαξη των περιπτ. ζ και θ’ της παρούσας παραγράφου, την 1η Ιουνίου του έτους που συμπληρώνουν:
αα) Το πεντηκοστό όγδοο έτος της ηλικίας τους, προάγονται στον επόμενο βαθμό, εφόσον αυτός προβλέπεται για αξιωματικούς της ειδικότητας και της κατηγορίας τους και αποστρατεύονται με άλλο προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ένα (1) μήνα μετά την προαγωγή τους. Ειδικά όσοι διανύουν τον καταληκτικό τους βαθμό αποστρατεύονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Ιουνίου του έτους που συμπληρώνουν το ως άνω ηλικιακό έτος.
ββ) Πέντε (5) έτη από την ημερομηνία, κατά την οποία κρίθηκαν ευδοκίμως τερματίσαντες οι προερχόμενοι από την κατηγορία της περίπτ. α’ της παρ. 1 ή από την ημερομηνία συμπλήρωσης της τριακονταπενταετούς συντάξιμης υπηρεσίας, οι προερχόμε-

νοι από την κατηγορία της περίπτ. β’ της ίδιας παραγράφου, προάγονται στον επόμενο βαθμό, εφόσον αυτός προβλέπεται για αξιωματικούς της ειδικότητας και της κατηγορίας τους, και αποστρατεύονται με άλλο προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ένα (1) μήνα μετά την προαγωγή τους. Ειδικά όσοι διανύουν τον καταληκτικό τους βαθμό αποστρατεύονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Ιουνίου του έτους που συμπληρώνουν πέντε (5) έτη από την ημερομηνία, κατά την οποία κρίθηκαν ευδοκίμως τερματίσαντες ή από την ημερομηνία συμπλήρωσης της τριακονταπενταετούς συντάξιμης υπηρεσίας, κατά περίπτωση.
ζ) Αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα:
αα) Εάν κριθούν μη διατηρητέοι στις ετήσιες τακτικές κρίσεις. Στην περίπτωση αυτή, με την κύρωση των σχετικών πινάκων προάγονται στον επόμενο βαθμό, εφόσον αυτός προβλέπεται για αξιωματικούς της ειδικότητας και της κατηγορίας τους, και αποστρατεύονται με άλλο προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ένα (1) μήνα μετά την προαγωγή τους. Οι αξιωματικοί που κρίνονται μη διατηρητέοι στις ετήσιες τακτικές κρίσεις και διανύουν τον καταληκτικό τους βαθμό αποστρατεύονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μέσα σε ένα (1) μήνα από την κύρωση των σχετικών πινάκων.
ββ) Για λόγους αποδεδειγμένης σωματικής ανικανότητας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Στην περίπτωση αυτή προάγονται στον επόμενο βαθμό, εφόσον αυτός προβλέπεται για αξιωματικούς της ειδικότητας και της κατηγορίας τους, με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται εντός μηνός από τότε που καθίσταται αμετάκλητη η σχετική γνωμάτευση της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του οικείου κλάδου ή, σε περίπτωση άσκησης προσφυγής επ’ αυτής, από την ημερομηνία έκδοσης της γνωμάτευσης της αρμόδιας Αναθεωρητικής Υγειονομικής Επιτροπής του οικείου κλάδου, και αποστρατεύονται με άλλο προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ένα (1) μήνα μετά την προαγωγή τους. Οι αξιωματικοί που αποστρατεύονται για λόγους αποδεδειγμένης σωματικής ανικανότητας και διανύουν τον καταληκτικό τους βαθμό, αποστρατεύονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται εντός μηνός από τότε που καθίσταται αμετάκλητη η σχετική γνωμάτευση της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του οικείου κλάδου ή, σε περίπτωση άσκησης προσφυγής επ’ αυτής, από την ημερομηνία έκδοσης της γνωμάτευσης της αρμόδιας Αναθεωρητικής Υγειονομικής Επιτροπής του οικείου κλάδου.
γγ) Εάν κριθούν αποστρατευτέοι στις ετήσιες τακτικές κρίσεις, οπότε και αποστρατεύονται άμεσα με το βαθμό που φέρουν.
η) Αποστρατεύονται με αίτησή τους που υποβάλλεται οποτεδήποτε. Στην περίπτωση αυτή προάγονται στον επόμενο βαθμό, εφόσον αυτός προβλέπεται για αξιωματικούς της ειδικότητας και της κατηγορίας τους, με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται εντός μηνός από την αποδοχή της αίτησης αποστρατείας και αποστρατεύονται με άλλο προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ένα (1) μήνα μετά την προαγωγή τους. Ειδικά όσοι διανύουν τον καταληκτικό τους βαθμό αποστρατεύονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται εντός μηνός από την αποδοχή της αίτησης αποστρατείας.
4. Αξιωματικοί της περίπτ. α’ της παρ.1 του παρόντος άρθρου, οι οποίοι κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου έχουν ήδη κριθεί ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους με τις τακτικές κρίσεις του έτους 2017 και συνεχίζουν να υπηρετούν στις τάξεις των ΕΔ μέχρι την κατά νόμο διαγραφή τους λόγω της αποστρατείας τους, μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παρόντος άρθρου, εφόσον ο υπολειπόμενος χρόνος για την ως άνω διαγραφή είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ημερών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση εντός τριών (3) ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου. Οι αιτούντες την υπαγωγή τους στο παρόν άρθρο αξιωματικοί του προ-

ηγούμενου εδαφίου παραμένουν στις τάξεις των ΕΔ μέχρι την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησής τους. Εάν γίνει δεκτή η αίτησή τους, ανακαλείται από την ημερομηνία αποδοχής της το προεδρικό διάταγμα αποστρατείας τους, καθώς και το προεδρικό διάταγμα προαγωγής τους στον επόμενο βαθμό για τους αξιωματικούς που προήχθησαν μετά την κρίση τους ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομίας τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
5. Αξιωματικοί της περίπτ. β’ της παρ.1 του παρόντος άρθρου, για τους οποίους ο υπολειπόμενος κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου χρόνος για τη συμπλήρωση της τριακονταπενταετούς συντάξιμης υπηρεσίας είναι μικρότερος του διμήνου και μεγαλύτερος των δεκαπέντε (15) ήμερων, μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παρόντος άρθρου υποβάλλοντας σχετική αίτηση εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.

  • 14 Απριλίου 2017, 13:31 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Θετική ρύθμιση, γιατί το ΥΠ.ΕΘ.Α. με την επιλογή, μετά από γνώμη του αρμόδιου κατά Κλάδου Ανώτατου Συμβουλίου, των πλέον κατάλληλων στελεχών που αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα, ως ευδοκίμως τερματίσαντες την υπηρεσία τους, έχοντας συμπληρώσει 35ετή συντάξιμη υπηρεσία πριν από τη συμπλήρωση του 58 έτους της ηλικίας τους και επιθυμούν για διάφορους λόγους την περαιτέρω παραμονή τους στην ενεργό δράση, ικανοποιεί αυτούς και εξασφαλίζει στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων την παραμονή αξιόλογων στελεχών με πολύτιμη εμπειρία η οποία είναι αναντικατάστατη.

    Το σχέδιο νόμου επιτυγχάνει το συγκερασμό της διατήρησης του αξιόμαχου των ένοπλων δυνάμεων της χώρας μας, σε καιρούς χαλεπούς που βάλλεται ποικιλοτρόπως και πανταχόθεν, και της εύρεσης λύσης έναντι της οικονομικής κρίσης, που βιώνουν και τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων.

    Οι ένοπλες δυνάμεις ισχυροποιούνται με την παρουσία ικανών στελεχών, με την ύπαρξη των ανωτέρω φίλτρων, τα οποία θα καλύψουν το μεταβατικό κενό μίας βίαιης προσαρμογής της οποίας δεν υπήρξε πρόβλεψη διάδοχης κατάστασης από τις πρόωρες αποστρατείες έμπειρων στελεχών που προηγήθηκαν και συνεχίζουν να υφίστανται λόγω των αλλαγών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο ασφαλιστικό και στο εφάπαξ.

    Η μετουσίωση του σχεδίου νόμου σε νόμο του κράτους, πιστεύω, απονέμει δικαιοσύνη και εδραιώνει την αξιοκρατία ενώ ταυτόχρονα ανατάσσει το ηθικό και προστατεύει την αξιοπρέπεια των στελεχών των ένοπλων δυνάμεων.

    Πολύ θετικό στοιχείο είναι το ότι οι Αξκοί που τίθενται ή παραμένουν ΕΟΘ θα κρίνονται στις τακτικές ετήσιες κρίσεις.

    Οι πλέον ατυχείς, πέραν και από αυτούς που αποστρατεύτηκαν το 2016 και πριν, θα είναι όσοι έχουν ήδη κριθεί ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους με τις τακτικές κρίσεις του έτους 2017 και δε θα προλάβουν να ζητήσουν την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παρόντος άρθρου όσο θα υπηρετούν στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων.

    Γι’ αυτό, προτείνω να υπάρξει αυξημένη μέριμνα, πλέον της πρόβλεψης της παραγράφου 4, για αυτούς που αποστρατεύτηκαν ή θα αποστρατευτούν εντός του 2017, πριν την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου, για λόγους δικαιοσύνης αλλά και γιατί γι’ αυτούς δε θα έχει μεσολαβήσει ικανό χρονικό διάστημα ¨αποκοπής¨ τους από το στράτευμα. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί οπωσδήποτε.

  • 14 Απριλίου 2017, 07:46 | ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

    Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου και ιδιαίτερα το συγκεκριμένο άρθρο υλοποιεί ένα πάγιο αίτημα των συναδέλφων στρατιωτικών, όσον αφορά την παράταση του εργασιακού τους βίου, λαμβανομένου υπόψη και των μεγάλων αλλαγών που επήλθαν στο ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό. Έτσι είναι Εθνικά ωφέλιμο με το να αποφεύγεται η συνταξιοδότηση νέων ανθρώπων με όρεξη, διάθεση, εμπειρία και επιθυμία να προσφέρουν στις ΕΔ της χώρας και στον Ελληνικό Λαό. Επιπροσθέτως επιτυγχάνεται η επιβράβευση όλων των συναδέλφων που επέλεξαν την 35ετή παραμονή στις ΕΔ μέχρι την ευδόκιμη αποστρατεία τους, ενώ παράλληλα επιθυμούν την επιμήκυνση του εργασιακού τους βίου αποκαθιστώντας έτσι και το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης με τις άλλες κατηγορίες των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται σε μεγαλύτερες ηλικίες.

  • 13 Απριλίου 2017, 20:54 | Γιαννης

    Αν είναι δυνατόν συναδελφους που περιμεναν μια 10ετια να αποστρατευτούν και με αυτήν την δικαιολογία απαλλασσόντουσαν από τα πάντα , να θέλουν να μείνουν αλλα 5 χρονια χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα .
    Από Σμηναρχους δοξα το θεο πολλούς έχουμε , δεν θέλουμε άλλους .
    Νέους ανθρώπους θέλουμε με δύναμη και παθος.
    Κύριε Υπουργέ μην το περάσετε αυτό το μετρο είναι άδικο και θα δημιουργήσει μονο προβλήματα στις μονάδες.

  • 13 Απριλίου 2017, 19:52 | ΝΙΚΟΣ Κ

    Ας μην ξεχνάμε ότι με το νέο ασφαλιστικό Ν.4387/16 το ανραποδοτικό μέρος της σύνταξης θα υπολογίζεται με ποσοστά αναπλήρωσης με μεγιστο ποσοστο 42% ανταποδοσης με 40έτη και όχι με 35έτη όπως ίσχυε πριν τις 30/6/16. Συνεπώς το ΥΠΕΘΑ σωστά πράττει με το εν λόγω νομοσχέδιο προσαρμοζόμενο στα νέα δεδομένα του συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς και τον εναρμονισμό του με τις απαιτήσεις των θεσμών για αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης για ΟΛΟΥΣ τους κρατικούς λειτουργούς,συνεπώς και για τους Στρατιωτικούς εως την ηλικία των 58 ετών λόγω της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος-επαγγέλματος που επιτελούν.
    –.

    Το νομοσχέδιο δεν είναι σύνομο, και δεν έχει να κάνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης. Αντίκειται στην αρχή της ισότητας διότι δεν μπορεί να λες εσύ ναι εσύ όχι σε 2 άτομα που είναι κάτω των 58 και εφόσον το νομοσχέδιο αναφέρεται ρητά μέχρι τα 58 έτη, πρέπει να συμπεριλάβει όλους όσους είναι κάτω των 58 και έχουν αποστρατευτει ευδοκιμως.

  • 13 Απριλίου 2017, 14:54 | Κιριμκίρογλου Γεώργιος

    Ας μην ξεχνάμε ότι με το νέο ασφαλιστικό Ν.4387/16, ο οποίος προβλέπει τον επανυπολογισμό και των παλαιοτέρων αποστράτων οι οποίοι αποστρατεύθηκαν πριν το 2016 :

    α)Το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης θα υπολογίζεται με ποσοστά αναπλήρωσης με μέγιστο ποσοστό 42% ανταπόδοσης με 40 έτη ενεργούς υπηρεσίας και όχι με 35έτη όπως ίσχυε πριν τις 30/6/16.

    β)Σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο 60273/23/12/2016 του υπουργείου Εργασίας, για τον καταλογισμό της πλήρους εθνικής σύνταξης των 384€, θα πρέπει ο απόστρατος Αξκος κατά το έτος της αποστρατείας του, να έχει 40 χρόνια συνεχούς διαμονής στην Ελλάδα, αρχής υπολογιζομένων από το 15 έτος της ηλικίας του. Δηλαδή να είναι τουλάχιστον 55 ετών κατά το έτος αποστρατείας του. Αλλιώς για κάθε ένα έτος που υπολείπεται του 55ου έτους, θα αφαιρείται 1/40 της εθνικής σύνταξης.
    ΠΧ. Έστω ότι τα συμβούλια κρίσεων αποστράτευσαν Αξκος σε ηλικία 50 ετών. Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο υπολογισμός της εθνικής του σύνταξης ΔΕΝ θα είναι 384€, αλλά 336 [384-(5/40*384)]. Δλδ μειωμένη κατά 48€

    Συνεπώς για λόγους ισοτιμίας και ισονομίας και προκειμένου ΟΛΟΙ οι απόστρατοι οι οποίοι είναι ακόμα κάτω των 58 ετών, να μπορέσουν να θεμελιώσουν ΠΛΗΡΗ ανταποδοτική σύνταξη (δλδ 42/42) καθώς και πλήρη εθνική σύνταξη (δλδ 40/40), η μεταβατική διάταξη της παραγράφου 4 αυτού του άρθρου ΔΕΝ θα πρέπει να αφορά μόνον όσους απαστρατεύτηκαν το 2017, αλλά ΟΛΟΥΣ όσους αποστρατεύθηκαν από τα συμβούλια σαν ευδοκίμως με 35ετια και είναι ακόμη κάτω των 58 ετών.

  • 13 Απριλίου 2017, 14:10 | ΑΝΔΡΕΑΣ

    Μπράβο στον κ. Υπουργό. Πρέπει άμεσα να εφαρμοσθεί για να προλάβουν και αυτοί που θέλουν να γυρίσουν πίσω μετα τις κρίσεις 2017 για να προσφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

  • 13 Απριλίου 2017, 13:00 | Αλεξάνδρου Γεώργιος

    Το προσχέδιο αυτού του άρθρου δεν είναι δίκαιο με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο . Εφ όσον άφορά τα στελέχη που επιθυμούν να παραμείνουν μέχρι τα 58 πρέπει να συμπεριλάβει όλους όσους έχουν τερματίσει την σταδιοδρομία τους τα τελευταία χρόνια σαν ευδόκιμος με 35ετια και είναι κάτω των 58 ετών. Ποια η διάφορα αυτών που έχουν τώρα 35 και δεν έχουν φύγει ακομη με αυτούς που έφυγαν ευδικιμως πχ πριν 2-3 χρόνια και είναι κάτω των 58? Άλλωστε είναι λίγοι αυτοί που είχαν τερματίσει με 35ετια και πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει. Για να είναι δίκαιο και ισότιμο το σχέδιο νόμου πρέπει να αφορά όλους τους ευδικιμως τερματίσαντες κάτω των 58 ετών.
    —-
    Ας μην ξεχνάμε ότι με το νέο ασφαλιστικό Ν.4387/16 το ανραποδοτικό μέρος της σύνταξης θα υπολογίζεται με ποσοστά αναπλήρωσης με μεγιστο ποσοστο 42% ανταποδοσης με 40έτη και όχι με 35έτη όπως ίσχυε πριν τις 30/6/16. Συνεπώς το ΥΠΕΘΑ σωστά πράττει με το εν λόγω νομοσχέδιο προσαρμοζόμενο στα νέα δεδομένα του συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς και τον εναρμονισμό του με τις απαιτήσεις των θεσμών για αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης για ΟΛΟΥΣ τους κρατικούς λειτουργούς,συνεπώς και για τους Στρατιωτικούς εως την ηλικία των 58 ετών λόγω της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος-επαγγέλματος που επιτελούν.

  • 13 Απριλίου 2017, 12:13 | ΜΙΧ.ΨΑΡΟΜ.

    Το προσχέδιο νόμου για να είναι δίκαιο και για να μην αδικεί τους Αξιωματικούς που όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, θα πρέπει να συμπεριλάβει και όλους όσους έχουν αποστρατευτεί στις τακτικές κρίσεις στα πρόσφατα χρόνια της κρίσης ως ευδοκίμως χωρίς την θέλησή τους και είναι κάτω των 58 ετών. Ποιά η διαφορά αυτών που έχουν αποστρατευτεί μέσα στο 2017 και ακόμη δεν έχουν διαγραφεί,με αυτούς που έφυγαν ευδοκίμως χωρίς την θέλησή τους πχ πριν 1-2 χρόνια και είναι κάτω των 58? ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΩΣ ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 58 ΧΡΟΝΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ. Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΩΣ ΕΟΘ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΩΣ ΕΥΔΟΚΙΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 58 ΧΡΟΝΩΝ.Ο κ.Υπουργός ο οποίος διακατέχεται από δικαιοσύνη και αξιοκρατία πιστεύω ότι θα επιφέρει τη δικαιοσύνη στο νομοσχέδιο. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

  • 13 Απριλίου 2017, 10:49 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΝΟΣ

    ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΥΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΗΛΘΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΡΙΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΙΜΟΥΝ 19 ΕΤΩΝ ΥΠΑΡΧΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕΙΡΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 16 ΧΡΟΝΟΝ (Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ)ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ 26 ( Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ) , ΤΩΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΙΤΗΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΟΓΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΝΩ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΣΤΕΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΑΝΤΩΣ ΚΙΝΗΤΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΓΗΣΕΙ.

  • 13 Απριλίου 2017, 09:10 | Μιχαλης

    Να μην εφαρμοστεί Κύριε Υπουργέ αυτός ο νομος .
    Ότι είχαν να προσφέρουν οι συνάδελφοι το προσφεραν .
    Ανθρώπους με νέα μυαλά με νέες ιδέες και όρεξη για δουλεια θέλουμε.
    Οι συνάδελφοι αυτοί με 35 έτη υπηρεσίας περίμεναν οι περισσότεροι από αυτούς τα τελευταία 5 χρονια τουλάχιστον ποτε θα αποστρατευτούν .
    Τώρα θα περιμένουν αλλα 3 έτη για τον ίδιο σκοπο .
    Είναι πολλά τα χρήματα πλέον σε συναδελφους που θα μείνουν στο στράτευμα απλα για να περιμένουν αλλα 3 χρονια να αποστρατευτούν .
    Με τα χρήματα αυτά προσλάβετε νεους ανθρώπους να σβήσει σιγά σιγά και το πρόβλημα της ανεργίας
    Μην τους κρατήσετε Κύριε Υπουργέ δεν θέλουμε γηρασμένο Στρατό

  • 13 Απριλίου 2017, 00:06 | Άγγελος

    Πρέπει κάποιος να είναι αδαής για να μην καταλαβαίνει ότι το μόνο που καταφέρνει αυτός ο νόμος είναι καθαρά η φωτογραφική εξυπηρέτηση συμφερόντων ενω παράλληλα αποδυναμώνει το στράτευμα. Συγκεκριμένα :
    Γιατί αφορά μόνο μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχη; Δηλαδή στο στράτευμα υπάρχουν 53χρόνοι 2 ταχυτήτων; Μήπως είναι αντισυνταγματική αυτή η διακριση;
    Γιατί κύριε υπουργέ θέλετε να κρατήσετε γερασμένο προσωπικό όταν με τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του μισθού εν ενεργεία με αποστρατό θα μπορούσατε να προσλάβετε νέους ανθρώπους όπου η ανεργία είναι σε ποσοστό 50%;
    Ποιος θα πληρώσει το κόστος να παραμείνουν αυτοί οι άνθρωποι στο στράτευμα; Γιατί δε μας λέτε πόσο επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεων και που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;
    Που είναι η μελέτη που δείχνει ποιες θέσεις θα καλύψουν αυτοί οι ανθρωποι και ποια η σχέση κόστους – αποτελέσματος;
    Για θέσεις γραφείου υπάρχουν πολλοί. Στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του πυρός μας λείπουν ειδικά αυτή την εποχή και ειδικά με αυτούς τους γείτονες

  • 12 Απριλίου 2017, 23:57 | ΚΟΥΛΙΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    άρθρο 01. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ότι καλύτερο και ταυτόχρονα πιο πονηρό έχει υπάρξει τα τελευταία δύσκολα χρόνια που περνάει η χωρά μας. Από την μια τα Στελέχη των Ε.Δ είναι κατηγορούμενοι γιατί συνταξιοδοτούνται τόσο νωρίς και από την άλλη δεν έχουν το δικαίωμα παράτασης του εργασιακού τους βίου και έρχεται το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο να διορθώσει. Θα ήθελα να προτείνω να ασχοληθεί η Πολιτεία σοβαρά με τα προβλήματά τους ,τόσον των Ε.Ε όσον και των Αποστράτων και να εγκαταλείψουν οι αρμόδιοι τα παιχνιδάκια περί αύξησης του στρατιωτικού βίου ,η οποία θα επιτυγχάνεται με τον πιό απαξιωτικό τρόπο για τα Στελέχη, ΕΎΧΟΜΑΙ η ΠΟΛΙΤΕΙΑ να κοιτάξει να εντάξει με τον πλέον Δίκαιο τρόπο στο νέο μισθολογικό και συνταξιοδο- τικό καθεστώς τα Στελέχη και τους ήδη συνταξιούχους απόστρατους ώστε να δείξει πως ΤΙΜΑ τους Ανθρώπους που τηρούν και τήρησαν τον ΟΡΚΟ που έδωσαν ΣΑΥΤΗΝ.

  • 12 Απριλίου 2017, 09:28 | ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.

    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο Κ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 58 ΕΤΩΝ. ΗΡΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΔΕΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΟΩΡΑ ΠΕΡΥΣΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΩΣ ΕΟΘ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 58 ΤΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ κ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ.

  • 12 Απριλίου 2017, 09:02 | ΘΩΜΑΣ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣ

    Συγχαρητήρια στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που αναγνωρίζει και δίνει τη δυνατότητα σε στελέχη των ΕΔ που επιθυμούν, να συνεχίσουν να προσφέρουν.Είναι αδικία γι αυτούς που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο όταν βυθιζόταν να «τιμωρηθούν» με ακόμη μικρότερη σύνταξη. Φυσικά όλοι θα κρίνονται κάθε χρόνο για την προσφορά τους. Και πάλι συγχαρητήρια.

  • 12 Απριλίου 2017, 09:45 | ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Εύχομαι το συγκεκριμένο άρθρο να γίνει και νόμος του Κράτους αφού θα δίνει το δικαίωμα σε Αξιωματικούς με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία και γνώσης να συνεχίσουν να προσφέρουν στις ένοπλες δυνάμεις.Εύγε στον Υπουργό μας.

  • 11 Απριλίου 2017, 23:09 | Δημήτρης Κ.

    ίαν σχέδιο Νόμου πρέπει να προστεθεί η εξης παράγραφος ώστε η εφαρμοστικότητα του Νόμου σε επίπεδο επιτελείων να έχει ρεαλιστικά αποτελέσματα.»Οι Αξιωματικοι της παραγραφ.1 με την αποστολή της αίτησης παραμονής στη κατηγορία ΕΟΘ,ανεξαρτήτως αριθμού αιτήσεων εφόσον πληρούν τα τυπικά προσόντα λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις βαθμολογίες των ουσιαστικών προσόντων με βαθμολογία τουλάχιστον Λίαν Καλώς»

  • 11 Απριλίου 2017, 23:35 | Δημήτρης Κ.

    Το υπό διαβούλευση σχέδιο Νόμου αποτελεί δικαίωση για όλους τους Στρατιώτικους μετά το νέο ασφαλιστικό Ν.4387/16 γιατί πλέον το ανραποδοτικό μέρος της σύνταξης θα υπολογίζεται με ποσοστά αναπλήρωσης με μεγιστο ποσοστο 42% ανταποδοσης με 40έτη και όχι με 35έτη όπως ίσχυε πριν τις 30/6/16.Συνεπώς το ΥΠΕΘΑ σωστά πράττει με το εν λόγω νομοσχέδιο προσαρμοζόμενο στα νέα δεδομένα του συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς και τον εναρμονισμό του με τις απαιτήσεις των θεσμών για αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης για ΟΛΟΥΣ τους κρατικούς λειτουργούς,συνεπώς και για τους Στρατιωτικούς εως την ηλικία των 58 ετών λόγω της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος-επαγγέλματος που επιτελούν.

  • 11 Απριλίου 2017, 22:33 | Νικολάου Γ.

    -Το προτεινόμενο συγκεκριμένο άρθρο θεωρείται σωστό και μπορεί να αποδεσμεύσει νεαρότερα στελέχη από τα Επιτελεία – Υπηρεσίες και να τα τοποθετήσει σε Μονάδες. Υπόψιν ότι μιλάμε για πολύ μικρό αριθμό στελεχών διότι οι περισσότεροι συμμαθητές τους έχουν απομακρυνθεί με αίτησή τους στα 25-30 έτη υπηρεσίας.
    -Ο κάθε Διοικητής με την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους να συντάσσει Έκθεση Αξιολόγησης και αν κρίνει ότι το στέλεχος δεν είναι ικανό και δεν προσφέρει στην υπηρεσία το βαθμολογεί με χαμηλά προσόντα και απομακρύνεται από την υπηρεσία στο επόμενο συμβούλιο κρίσεων. Έτσι απορρίπτεται το δεν αποδίδει έργο.
    -Χρειάζεται διευκρίνιση της παράγραφου 2γ που αναφέρει ότι:
    «»Το αρμόδιο Συμβούλιο (δηλ. το ΣΑΓΕ) γνωμοδοτεί επί της αίτησης λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του ατομικού φακέλου του αξιωματικού»».
    Με την παραπάνω παράγραφο υπάρχει περίπτωση το κάθε ΣΑΓΕ να απορρίψει τις αιτήσεις κάποιων στελεχών, γιατί ποτέ δεν συμφώνησε με αυτό το μέτρο, που ενώ πληρούν τα τυπικά προσόντα θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαία η παραμονή τους πέραν της 35ετίας. Με την γνωμοδότηση αυτή και με ενδεχομένη άλλη πολιτική ηγεσία δεν θα εφαρμόσθεί ΠΟΤΕ αυτός ο νόμος ή θα εφαρμοσθεί κατά την βούληση του κάθε ΣΑΓΕ.
    Πρόταση:
    Απαιτείται διευκρίνιση της παραγράφου 2γ συμπληρώνοντας την πρόταση «»»»Εγκρίνει την παραμονή τους ανεξαρτήτως αριθμού αιτήσεων εφόσον πληρούν τα τυπικά προσόντα λαμβάνοντας πάντα υπόψιν και τις ετήσιες διαδοχικές σημειώσεις που δεν πρέπει να είναι κάτω του Άριστα ή του Λίαν Καλώς»»»».

  • 11 Απριλίου 2017, 21:44 | Τάσος Κ.

    Έχω την εντύπωση ότι πρόκειται για άλλο ένα εισπρακτικό τρικ, που δυστυχώς όπως προαισθάνομαι αποσκοπεί να υποβιβάσει περαιτέρω το ήδη καταρακωμένο ηθικό των ΕΔ. Με μεγάλη μου λύπη αντιλαμβάνομαι ότι οι παρούσες αλλαγές γίνονται για τα χειρότερα.

  • 11 Απριλίου 2017, 19:39 | Γεώργιος Νικολαίδης

    Το προσχέδιο νόμου δεν είναι δίκαιο. Εφ όσον άφορά τα στελέχη που επιθυμούν να παραμείνουν μέχρι τα 58 πρέπει να συμπεριλάβει όλους όσους έχουν τερματίσει την σταδιοδρομία τους τα τελευταία χρόνια σαν ευδόκιμος με 35ετια και είναι κάτω των 58 ετών. Ποια η διάφορα αυτών που έχουν τώρα 35 και δεν έχουν φύγει ακομη με αυτούς που έφυγαν ευδικιμως πχ πριν 2-3 χρόνια και είναι κάτω των 58? Άλλωστε είναι λίγοι αυτοί που είχαν τερματίσει με 35ετια και πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει. Για να είναι δίκαιο και ισότιμο το σχέδιο νόμου πρέπει να αφορά όλους τους ευδικιμως τερματίσαντες κάτω των 58 ετών.

  • 11 Απριλίου 2017, 19:04 | Κιριμκίρογλου Γεώργιος

    Το νομοσχέδιο για να είναι δίκαιο και να μην αντίκειται στο σύνταγμα (άρθρο περί ισότητας) πρέπει να συμπεριλάβει όλους τους αξιωματικούς που είναι κάτω των 58 και έχουν αποστρατευτεί τα τελευταία χρόνια ως ευδοκίμως τερματίσαντες.
    Ποια η διαφορά αν κάποιος έχει συμπληρώσει τώρα τα 35 έτη και μπορεί να μείνει μέχρι τα 58 με αυτόν που αποστρατεύτηκε πριν 1-2-3 χρόνια πριν και είναι ακόμη κάτω από 58 ετών?

  • 11 Απριλίου 2017, 19:48 | Νικολαιδης Ν

    Συγχαρητηρια στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που αναγνωρίζει και δίνει τη δυνατότητα σε στελέχη των ΕΔ που επιθυμούν, να συνεχίσουν να προσφέρουν, όπως έπραξαν και πριν μερικά χρόνια όταν μεγάλος αριθμός συναδέλφων αποχώρησε για να διασφαλίσει το ΕΦΑΠΑΞ και μια καλή σύνταξη. Θα είναι αδικία γι αυτούς που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο οταν βυθιζοταν να «τιμωρηθουν» με ακόμη μικρότερη συνταξη. Φυσικά όλοι θα κρίνονται κάθε χρόνο για την προσφορά τους. Και πάλι συγχαρητηρια.

  • 11 Απριλίου 2017, 16:01 | konstantinos

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΑ 35 ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΝΤΟΥΣΑΝ.