• Σχόλιο του χρήστη 'Ανθή Τσακιροπούλου' | 13 Μαρτίου 2017, 11:06

    Θετική προσθήκη αποτελεί το γεγονός ότι προβλέπεται η δυνατότητα χωροθέτησης φούρνων σε περιοχή αμιγούς κατοικίας. Ωστόσο, το περιορισμός των 100τ.μ. που τίθεται πρακτικά δυσχεραίνει τη λειτουργικότητά τους και σχεδόν αναιρεί τη θετική αυτή προσθήκη. Τούτο εκφράζεται, διότι σύμφωνα με το Ν. 3526/2007 (ΦΕΚ 24/Α'/9.2.2007) «Παραγωγή και διάθεση προϊόντων αρτοποιίας και συναφείς διατάξεις», ορίζονται οι ελάχιστες απαιτούμενες διαστάσεις ανά δυναμικότητα κλιβάνου παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας. Συγκεκριμένα, για τη χαμηλότερη δυναμικότητα κλιβάνου παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας (μέχρι και 3.000 χιλιόγραμμα ανά εικοσιτετράωρο), η επιφάνεια των διαμερισμάτων και των χώρων προκύπτει κατά προσέγγιση είναι στα 95-100τ.μ., δηλαδή πολύ κοντά στο προς θεσμοθέτηση όριο συνολικής επιφάνειας δόμησης. Συνεπώς, προτείνω το συγκεκριμένο όριο να αυξηθεί στα 150τ.μ., είτε, ειδικά για την περίπτωση των φούρνων, ασφαλέστερο θα ήταν να θεσπιστεί όριο δυναμικότητας κλιβάνου, αντί για όριο συνολικής επιφάνειας δόμησης, και, πιο συγκεκριμένα, να οριστεί το ελάχιστο σύμφωνα με το Ν. 3526/2007, δηλαδή 3.000 χιλιόγραμμα ανά εικοσιτετράωρο. Ανθή Τσακιροπούλου Τοπογράφος Μηχανικός, ΑΠΘ