• Σχόλιο του χρήστη 'ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ' | 23 Μαΐου 2011, 22:38

    Ιχθυοτροφειο-ιχθυοκαλιέργεια μια λέξη που μπήκε στη ζωή μας τις τελευταίες δεκαετίες όταν δειλά δειλά Μερικοί ριψοκίνδυνοι και μπροστάρηδες για την εποχή τους επιχειρηματίες αποφάσιζαν να επενδύσουν σε ένα καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα επάγγελμα συμβάλλοντας παράλληλα στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και με τα σημερινά δεδομένα αποτελούν ένα σπουδαίο κεφάλαιο Στην εθνική μας οικονομία . Στο νησί μου την όμορφη Κεφαλονιά έχουμε την τύχη να βρίσκεται και να λειτουργεί μια από τις πολλές ανά την Ελλάδα επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας τα <> Μια κάθετη μονάδα που απασχολεί και δίνει ζωή σε πάνω από 100 οικογένειες και όχι μόνο. Συντηρεί την τοπική οικονομία και ταυτόχρονα διαφημίζει το νησί μας με την ποιότητα των προϊόντων της .πρόσφατα ένοιωσα περήφανος για την καταγωγή μου διαβάζοντας σε ΜΕΝΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ στη Γερμανία ότι το ψάρι που πρόσφερε το εστιατόριο είχε σφραγίδα ελληνική και μάλιστα ονομασία προέλευσης <> Η έκπληξη μου ήταν όταν έμαθα ότι πρόκειται για προϊόν βιολογικής καλλιέργειας Ρωτώντας έμαθα πως είναι πρωτεργάτες στην παραγωγή βιολογικού ψαριού παγκοσμίως. Πολλά ακούγονται και λέγονται τα τελευταία χρόνια για το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων λόγο της έλλειψης από την πολιτεία χωροθετημένου σχεδίου. Σήμερα η πολιτεία καλείται να πάρει υπεύθυνη θέση ισοσταθμίζοντας το παρόν με το μέλλον του τόπου μας εφαρμόζοντας κανόνες για την ανάπτυξη αυτού του κλάδου