Άρθρο 3 – Οργάνωση πληροφοριών και στοιχείων

Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που αναφέρονται στις εκπομπές φθοριούχων αερίων του θερμοκηπίου συγκεντρώνονται σε Βάση Δεδομένων που τηρείται στο ΥΠΕΚΑ.

Την εν λόγω Βάση Δεδομένων τη χειρίζονται υπάλληλοι κατάλληλων προσόντων που ορίζονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΚΑ. Προς ενημέρωση και επικαιροποίηση της βάσης, οι συναρμόδιες αρχές  κοινοποιούν στο ΥΠΕΚΑ αντίγραφα των εγγράφων που αποστέλλουν / λαμβάνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του Κανονισμού κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή.

Ειδικότερα στο ΥΠΕΚΑ τηρούνται τα εξής:

α)   Τα νομικά, οικονομικά, επιστημονικά και τεχνικά έγγραφα που αναφέρονται σε επικοινωνίες / εξελίξεις σχετικά με το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ

β) Οι αποφάσεις και θέσεις της ΕΕ σε ότι αφορά τον Κανονισμό 842/2006 και τους συμπληρωματικούς αυτού Κανονισμούς, τις τροποποιήσεις τους και τα έγγραφα τα συνδεόμενα με τη λειτουργία της Επιτροπής του Άρθρου 12 του Κανονισμού.

γ) Η ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα στοιχεία παραγωγής, διακίνησης, χρήσης, ανάκτησης, ανακύκλωσης, ποιοτικής αποκατάστασης και καταστροφής των ελεγχόμενων ουσιών.

δ) Οι μελέτες που εκπονούνται στα πλαίσια εφαρμογής των Κανονισμών.