Άρθρο 33 Διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ της άντλησης και της ανατροφοδότησης των υπόγειων υδάτων – Προσθήκη παρ. 4 στο άρθρο 11 ν. 3199/2003

Στο άρθρο 11 του ν. 3199/2003 (Α’ 280), περί αδειών χρήσεως νερού, προστίθεται παρ. 4, ως εξής:

«4. Με απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σε εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο οικείο Σχέδιο Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμών για τη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ της άντλησης και της ανατροφοδότησης των υπόγειων υδάτων, δύνανται να ανακαλούνται, προσωρινά ή οριστικά, οι ήδη χορηγηθείσες άδειες υδροληψίας, λαμβανομένης υπόψη της παρ. 2 του άρθρου 10.».

  • 27 Φεβρουαρίου 2023, 13:00 | ΗΛΙΑΣ ΚΑΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

    Καλημέρα,

    Η ανάκληση – προσωρινή ή οριστική – ήδη χορηγηθείσας άδειας υδροληψίας, εφόσον τηρούνται οι όροι έκδοσής της, πρέπει να γίνεται μόνο για «Σπουδαίο Λόγο» και αφού προηγούμενα θα έχει αποζημιωθεί πλήρως για θετικές και αποθετικές ζημίες ο κάτοχος της άδειας υδροληψίας.

    Σε αντίθετη περίπτωση, η όποια ανάκληση συνιστά καταχρηστική πράξη της Διοίκησης εις βάρος του Ιδιώτη που την κατέχει, γίνεται κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου και συνιστά μεγάλη οικονομική ζημία για τον Ιδιώτη, η οποία αντίκειται στους κανόνες της χρηστής διαχείρισης.