Άρθρο 28 Γνωμοδοτική Επιτροπή Υδάτων – Αντικατάσταση παρ. 3 άρθρου 4 ν. 3199/2003

 

H παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 3199/2002 (Α’ 280), περί της γνωμοδοτικής επιτροπής υδάτων, αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Στη Γενική Διεύθυνση Υδάτων συστήνεται Γνωμοδοτική Επιτροπή Υδάτων, η οποία αποτελείται από τον Γενικό Διευθυντή Υδάτων ως πρόεδρο, έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών και έναν (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η Γνωμοδοτική Επιτροπή Υδάτων συγκροτείται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και γνωμοδοτεί προς τη Γενική Διεύθυνση Υδάτων για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των περ. δ) και ε) της παρ. 1, την Εθνική Στρατηγική Υδάτων του άρθρου 6Α, καθώς και για κάθε άλλο θέμα που παραπέμπεται σ’ αυτήν από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων.».

 

  • 20 Φεβρουαρίου 2023, 17:54 | ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

    «20 Φεβρουαρίου 2023, 11:55 | Βασίλειος Σούλης
    Μόνιμος Σύνδεσμος

    Λόγο της σπουδαιότητας του πόρου, εξαιτίας του γεγονότος ότι παραπάνω απο την μισή Ελλάδα υδρεύεται μέσω των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ Α.Ε, αλλά επίσης εξαιτίας της τεράστιας τεχνογνωσίας των στελεχών της δημόσιας εταιρείας ΕΥΔΑΠ Α.Ε στην διαχείριση και μεταφορά του πόρου του νερού είναι υποχρεωτικό στο γνωμοδοτικό όργανο να περιλαμβάνεται ένα στέλεχος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.».

    Λόγω της σπουδαιότητας του πόρου, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να εξακολουθήσει το σύνολο της Ελλάδας να υδροδοτείται από την ΕΥΔΑΠ. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται να παραμείνει η σχετική τεχνογνωσία εκεί που πρέπει.

    Αν διαφωνείς ΣΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΗ θα χαρώ να το συζητήσουμε.

  • 20 Φεβρουαρίου 2023, 11:55 | Βασίλειος Σούλης

    Λόγο της σπουδαιότητας του πόρου, εξαιτίας του γεγονότος ότι παραπάνω απο την μισή Ελλάδα υδρεύεται μέσω των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ Α.Ε, αλλά επίσης εξαιτίας της τεράστιας τεχνογνωσίας των στελεχών της δημόσιας εταιρείας ΕΥΔΑΠ Α.Ε στην διαχείριση και μεταφορά του πόρου του νερού είναι υποχρεωτικό στο γνωμοδοτικό όργανο να περιλαμβάνεται ένα στέλεχος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.